tgoop.com/kaghazakplus/570
Last Update:
تغییر روایت رسانهها درباره کتابهای فلسطینی
ماجرای امانت بیبازگشت کتابهای فلسطینی توسط زوج اسرائیلی
پارسال، پس از نمایش چند کتاب در رویداد «هفته مطالعه فلسطین» در کنار آثار مردم بومی آمریکا، یک زوج اسرائیلی در نیویورک تصمیم گرفتند کتابهای کودکانه با محتوای فلسطین را از کتابخانههای عمومی امانت بگیرند و دیگر آنها را بازنگردانند.
هدف آنها جلوگیری از دسترسی عموم به این کتابها بود، چون معتقد بودند که این آثار محتوای ضد اسرائیلی دارند.
واکنش نیویورک پست
در همان زمان روزنامه امریکایی نیویورک پست با رویکردی انتقادی، نمایش این کتابها را نوعی مغزشویی ضد اسرائیلی دانست و اقدام این زوج را پاسخی به «تبلیغات کتابخانهها علیه اسرائیل» توصیف کرد.
در این گزارش (پیوندک) به عذرخواهی کتابخانه عمومی نیویورک اشاره شده که نمایش این کتابها را برخلاف اصول بیطرفی خود دانسته است.
نیویورک پست همچنین با نقل قول از منتقدان، این کتابها را «تلاشی برای تحریف تصویر اسرائیل» معرفی کرده و خواستار عدم تکرار چنین اقداماتی شده است.
واکنش پابلیشرز ویکلی
اما دیروز پابلیشرز ویکلی ـ برترین نشریه تخصصی صنعت نشر امریکا ـ با نگاهی متفاوت به این موضوع پرداخت و اقدام زوج اسرائیلی را تلاشی برای حذف صدای فلسطینیان و محدود کردن انتشار روایتهای فرهنگی و تاریخی آنان در کتابخانهها توصیف کرد.
این مطلب (پیوندک) همچنین به نقش انتشارات اینترلینک، از ناشران برجسته آثار فلسطینی، اشاره دارد و از تلاشهای این نشر برای حفظ ادبیات فلسطینی تقدیر کرده است.
پابلیشرز ویکلی با تأکید بر اهمیت این آثار، آنها را بخشی از دیپلماسی فرهنگی فلسطین میداند.
تحول در رویکرد رسانهها
تفاوت این دو روایت، بازتابی از تغییر رویکرد جهانی رسانهها نسبت به ادبیات و فرهنگ فلسطین است.
سرانجام ماه از پشت ابر بیرون آمده؛ اکنون رسانههای بیشتری به انتشار دیدگاههای فلسطینی میپردازند و بر اهمیت حفظ انتشارات فلسطینی به عنوان بخشی از میراث فرهنگی جهانی تأکید دارند.
با افزایش توجه جهانی به مسئله فلسطین، فروش کتابهای مرتبط با این موضوع نیز بهطور قابلملاحظهای افزایش یافته است.
BY کاغذک
Share with your friend now:
tgoop.com/kaghazakplus/570