tgoop.com/karkhone/9795
Last Update:
کارشناس یا کارنشناس
اگر شرکتی تاسیس کرده باشید یا کسب و کاری ایجاد کرده باشید حتما با این موضوع برخورد کردهاید که یکی از شرایط کسب «جواز» کار، استخدام یا داشتن فلان کارشناس در هیئت مدیره است.
حتی در یک کسب و کار سنتی مثل کشاورزی و دامداری هم چنین مقرراتی وجود دارند که البته در برخی مواقع امکان فیزیکی فضولی وجود ندارد و البته در مناطقی سرمایهگذار آزادی بیشتری در به کار نگرفتن این متخصصها دارد و از قضا در این موارد، موفقتر هم هستند.
اما این مقررات تا چه حد در موفقیت صاحب کسب و کار تاثیر دارد؟
موضوعی که پیش میآید این است که کارفرما مجبور به استفاده از این افراد میشود و این داوطلبانه و از روی رغبت صورت نمیگیرد.
بسیاری از صاحبان کسب و کارها هستند که مجبور میشوند به طور فرمالیته کارشناس خود را به دولت نشان بدهند و شاید مبلغی هم برای استفاده از مدرک این کارشناس به او بدهند، اما در عمل استفاده نمیکنند!
چرا حتی وقتی صاحبکار پول کارشناس را هم داده، از تخصص او استفاده نمیکند؟
آیا این عمل به ضرر اوست یا او دنبال ضرر است؟
واضح است که گاهی ما شاید در تشخیص منافعمان دچار اشتباهاتی شویم، اما مطلقا به دنبال زیان نیستیم.
پس به هر دلیلی یا کارفرما از کارشناس سود نمیبرد یا فکر میکند که سودی برایش ندارد.
در حالت اول، حق با کارفرماست و الزام او به استفاده از تخصصی که سودی برایش ندارد، نقض آشکار مالکیت او بر کسب و کارش است.
در حالت دوم هم موضوع جبر و نقض مالکیت همچنان معتبر است، منتهی با این توجیه که دولت خیال میکند نفع صاحب کسب و کار را بهتر از خودش میداند و اگرچه خلاف میل کارفرماست، اما چون به نفعش است، دولت به خودش اجازه میدهد او را به زور به بهشت ببرد!
معصیت دیگری که دولت مرتکب شده این است که مدرک را به یک عامل رانت تبدیل کرده و به شما میگوید اگر میخواهی کارت راه بیافتد، باید به فلانی این مقدار پول را بدهی!
معصیت دیگر هم این است که وقتی با یک مدرک کسی بتواند پول در بیاورد، چه نیازی به کار بلد بودن دارد؟ پس کمکم از «دانش» تنها یک کلمه باقی میماند و بعد از مدتی، «دانش» به یک مترسک پوشالی و ملعبه دست «قدرت» تبدیل میشود.
شما این انحطاط را آشکارا در کلمه «دانشبنیان» میتوانید ببینید.
چیزی تهی از «دانش» که نام «دانش» را دارد اما هیچ نمیداند! مانند متجاوزی که صاحبخانه را به قتل رسانده و در خانه مقتول زندگی میکند و خانه را از آن خود میداند.
مضافاً که رانت اعطا شده ظاهرا از جیب ثروتمند زالو صفت پرداخت میشود. رابینهود بازی که نفرت ایجاد میکند و توقع و طمع نسبت به مال غیر ایجاد میکند، مشروعیت بخشیدن به دزدی است، عادت دادن اجتماع به رفتارهای مخرب و ویرانگر است، ترغیب گروهی از انسانها علیه گروهی دیگر و شکستن مالکیت یک فرد در نظر افراد دیگر است، توجیه و حقدار جلوه دادن تجاوز است.
عاقبت بسط این بیاخلاقی در جامعه چه چیزی خواهد بود؟
اگر روزی به جای مال یک گروه، زبان، دین، پوشش یا عقیدهشان را قرار دهیم، باید منتظر چه فجایعی باشیم؟
یقینا چنین انحطاط و فسادی که صرفا معلول تحمیل اراده از جانب قدرت است چیزی جز زیان برای اجتماع انسانها و فرد فردِ ساکنان یک اقلیم ندارد.
این عمل و توجیه آشناییست و البته اگر در مورد کار و کاسبی با این نگرش مواجه نشده باشید، بیگمان در مورد پوشش، عقیده، آزادی بیان و ... این ارسال زورکی به بهشت و عواقبش را تجربه و تحمل کردهاید.
ادامه مطلب
✅ @karkhone
BY Karkhoone | کارخانه | کارخونه
Share with your friend now:
tgoop.com/karkhone/9795