tgoop.com/kashowra/20608
Last Update:
🔴 سیزده سازمان حقوق بشری با انتشار بیانیهای مشترک، سرکوب سیستماتیک معلمان کوردستان را محکوم کرده و خواستار لغو فوری احکام سرکوبگرانه، آزادی معلمان زندانی و فعالان صنفی، و انجام تحقیقات بینالمللی درباره نقض گسترده حقوق صنفی آنان شدند
در این بیانیه تأکید شده است که سرکوب معلمان پس از آغاز خیزش «ژن، ژیان، ئازادی» شدت گرفته و تاکنون صدها معلم با موجی از فشارهای امنیتی و قضایی مواجه شدهاند. بازداشت، حبس، اخراج، کاهش حقوق، قطع رتبهبندی، انفصال از خدمت، تبعید، بازنشستگی اجباری و پروندهسازی امنیتی، بخشی از اقدامات سرکوبگرانهای است که علیه فعالان صنفی در کوردستان اعمال شده است. این سازمانها از جامعه جهانی خواستهاند تا با اعمال فشار بر حکومت ایران، مانع ادامه این روند سرکوبگرانه شوند و از حقوق معلمان کوردستان برای فعالیت صنفی و مدنی حمایت کنند.
متن کامل این بیانیه:
بیانیه مشترک سازمانهای حقوق بشری در محکومیت سرکوب معلمان کُردستان و حمایت از حقوق صنفی و مدنی آنها
ما، سازمانهای حقوق بشری امضاکننده، با نگرانی عمیق سرکوب سیستماتیک معلمان در کُردستان ایران را محکوم میکنیم. اقدامات سرکوبگرانه علیه معلمان و فعالان صنفی که به جرم دفاع از حقوق اساسی خود و دانشآموزانشان تحت سرکوب قرار گرفتهاند، نقض آشکار حقوق بشر و استانداردهای بینالمللی است.
از سال ۱۴۰۱ و خصوصا با آغاز اعتراضات ژن ژیان ئازادی تاکنون شدت فشارهای امنیتی و قضایی بر معلمان کُردستان افزایش یافته است. بر اساس گزارشهای مستند، صدها معلم با احکام غیرقانونی مواجه شدهاند که شامل بازداشت، حبس، اخراج، کسر حقوق، قطع رتبهبندی، انفصال از خدمت، تبعید، بازنشستگی اجباری و بازگشایی صدها پروندهسازی امنیتی است. این سرکوب گسترده، نشانهای از سیاستهای سیستماتیک حکومت ایران برای خاموش کردن صدای عدالتخواهی در میان فرهنگیان است. در همین رابطه معلمان کُردستان بهدنبال عدم توقف سرکوبهای سیستماتیک و ادامه وضعیت وخیم عدالت آموزشی و پادگانیکردن مدارس در ۶ بهمن ۱۴۰۳ طی نامهای سرگشاده به مسئولان و افکار عمومی اعلام کردند که «دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند و اگر تدبیری اندیشیده نشود، با تمام توان کنشهای اعتراضی خود را به شیوه مدنی و میدانی از سر میگیرند».
لازم است اشاره شود سرکوب معلمان در کُردستان با نگاه و برخورد امنیتی صورت میگیرد؛ از یکسو معلمان بهدلیل هویت اتنیکی و فرهنگی خود با نظارتهای شدید امنیتی مواجه هستند و از دیگرسو بهدلیل مطالبهگری مدنی، حقوق اساسی و صنفی با سرکوبهای بیشتری مواجه شدهاند. نهادهای امنیتی ازجمله وزارت اطلاعات به معلمان کُردستان خصوصا بعد از اعتراضات ژن ژیان ئازادی گفته است تا زمانی که واژه «همراهی با مردم» را از بیانیههایتان پاک نکنید و ارتباط با انجمنهای مدنی و مردمی را قطع نکنید، از شما «به عنوان یک تهدید برای امنیتی ملی» نام خواهیم برد؛ همچنین موضوع حق «آموزش رایگان» و «زبان مادری» که در قانونی اساسی آمدهاند از جمله مباحث «سیاسی» هستند نه «صنفی».
براساس معیارهای حقوق بشری، گفتههای حکومت ایران به معلمان در کردستان و برچسب زدن «سیاسی» و «امنیتی» به مطالبات آنها، کاملاً مغایر با اصول بینالمللی حقوق بشر است. در حقوق بینالملل و معاهدات مختلف، حقوق معلمان و شهروندان بهطور کلی برای انجام فعالیتهای صنفی و اجتماعی، مشارکت در فعالیتهای مدنی و سیاسی، و ترویج حقوق فرهنگی و آموزشی به رسمیت شناخته شده است. مواد ۱۹، ۲۰، ۲۱ و ۲۶ اعلامیه جهانی حقوق بشر، مواد ۱۳ و ٢٦ میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و مواد ۲۱ و ٢٧ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا به این حقوق اشاره دارد؛ بنابراین این گفتهها و اقدامات حکومتی در تضاد با حقوق بنیادین و آزادیهای مدنی معلمان است و نقض حقوق بشر محسوب میشود.
ما، سازمانهای حقوق بشری امضاکننده این بیانیه، ضمن محکومیت ...
ادامهی بیانیه را در این لینک بخوانید: https://bit.ly/41858Yz
منبع: KurdistanHRN
🔹🔹🔹
هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
🔹 نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra
📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسائل صنفی و آموزشی را از طریق آیدی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔 @kashowranews
BY کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
Share with your friend now:
tgoop.com/kashowra/20608