Telegram Web
🔴 اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی

✍️ #آصف_بیات (متن بحث ارائه‌شده در جلسه‌ی مجازی «کانون صنفی معلمان» به‌تاریخ ۱۳ آذر ۱۴۰۳)

🔸تا جایی که به فعالیت‌های عینی و صنفی مربوط می‌شود من بسیار مشتاق هستم که از تجربیات کانون صنفی معلمان بیاموزم، اما با توجه به کارهای فکری و مطالعاتی که در این زمینه و زمینه‌های مرتبط با آن انجام داده‌ام، چه در رابطه با ایران و چه در رابطه با دیگر کشورهای خاورمیانه، اجازه بدهید چند نکته را با شما در میان بگذارم. اصولاً تشکل‌یافتن لازمه‌ی یک جامعه‌ی مدنی پیشرفته و قوی است. جامعه‌ی مدنی اساساً با تشکل‌یابی تعریف می‌شود. در ادبیات سیاسی، جامعه‌ی مدنی را به‌طور عام انجمن و متشکل‌شدن زندگی افراد آن جامعه تعریف می‌کنند، یعنی زندگی سازمان‌یافته یا تشکلی. اگر قرار است برای دموکراسی مبارزه کنیم و در کنار آن و پیوسته با آن به عدالت اجتماعی برسیم از تقویت جامعه‌ی مدنی گریزی نیست.

🔸اکنون درحالی‌که سازمانیابی اساس قدرت جامعه‌ی مدنی است، با توجه به تحولاتی که در یک دهه‌ی گذشته صورت گرفته، ما با چالش جدیدی مواجه هستیم، یعنی گسترش سازمان‌یابی ضعیف یا سازمان‌یابی با پیوند‌های ضعیف که منظور همان سازمان‌یابی‌های موازی ومجازی است که به وسیله‌ی تکنولوژی جدید در حال گسترش است. البته چنان‌که می‌دانیم کنشگری شبکه‌ای-موازی یا مجازی فواید زیادی دارد و بسیار کمک کرده، ازجمله همین نشستی که الان داریم باهم صحبت می‌کنیم. ضمن این‌که کنشگری شبکه‌ای نسبتاً آسان‌تر، کم‌هزینه‌تر و سریع‌تر است، اما کمبودها و مشکلات خودش را دارد و باید به آنها هم فکر کرد. اصولاً این پیوندها ضعیف هستند، و اغلب این شبکه‌ها کم‌عمق و موقتی هستند، بعد از مدتی از بین می‌روند و ممکن است دوباره به‌وجود بیایند. بعلاوه، در این شبکه‌ها تصمیم‌گیری‌ مشکل است و پراکندگی زیاد است. دخالت نیروهای مختلف نیز وجود دارد که می‌توانند وارد آن شوند و مکانیسم‌های تکنیکی آن به‌سادگی راه به ایجاد تفرقه از سوی اصحاب قدرت می‌برد.

🔸نکته‌ی دوم این که در حالی‌که تشکل‌های صنفی بخش بسیار مهمی از جامعه‌ی مدنی است، میان تشکل‌های صنفی هم تفاوت‌هایی وجود دارد. چون گروه‌های اجتماعی و شغلی که آنها را تشکیل می‌دهند متفاوت هستند. مثلاً اتحادیه‌های کارگران ساختمان، پرستاران، رفتگران، معلمان و غیره. هر کدام قدرت اجتماعی خود را دارند. اما برخی توان استراتژیکی بیشتری دارند. مثلاً زمان شاه معروف بود که می‌گفتند کارگران صنعت نفت در پالایشگاه‌ها از موقعیت استراتژیک بالایی برخوردار بودند که در عمل نیز در انقلاب ۵۷ به اثبات رسید.

🔸سومین نکته در پیوند با بحث قبلی است. این‌که معلمان در این میان نقش و خاستگاه متمایز و ویژه‌ای دارند، نه‌تنها به لحاظ استراتژیک، بلکه به خاطر موقعیت شغلی و فکری و طبقاتی. به یک تعبیر معلمان کارگر هستند، چون تولید خدمات می‌کنند، مثل پرستاران که تولید خدمات می‌کنند. از این دیدگاه، معلمان دانش‌آموز تربیت می‌کنند، پس ارزش تولید می‌کنند. در کنار آن، معلمان موقعیت به‌خصوص روشنفکری دارند، چون توزیع‌کننده و گاه حتی تولیدکننده‌ی دانش هستند. از این لحاظ معلمان موقعیت خاصی به‌خود می گیرند، چون جزو معدود گروه‌های صنفی هستند که می‌توانند میان طبقه‌ی کارگر و طبقه‌ی متوسط پیوند ارگانیک برقرار کنند. شبیه به چیزی که وکلای رده‌های پایین کنونی در مصر انجام می‌دهند. بنابراین، از این حیث، معلمان به عنوان گروه اجتماعی و صنفی حایز اهمیت بسیاری هستند.

🔸بنابراین این گروه‌های صنفی می‌توانند پیوند‌دهنده و میانجی مبارزات گروه‌های مختلف اجتماعی بشوند. در میان این گروه‌های صنفی باز معلمان نقش برجسته‌‌تری دارند. چون جهان ذهنی و اجتماعی وسیع‌تری دارند، می‌توانند پیوند‌دهنده‌ی مبارزات و خواسته‌های گروه‌های مختلف باشند. در حال حاضر معلمان مجبور هستند برای بهبود شرایط کاری و شغلی و دستمزد خود مبارزه کنند، مجبور هستند که برای قراردادهای خودشان، امنیت شغلی و بازنشستگی خودشان دست به کارزار بزنند. از این منظر معلمان با طبقه‌ی کلاسیک کارگر شباهت زیادی دارند و مبارزه‌ی آنها با طبقه‌ی کارگر پیوند می‌خورد...

📎 متن کامل این مقاله را در لینک زیر بخوانید:
https://is.gd/fEUZHv
🔹🔹🔹

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

🔹نشانی ارتباط با کانال:
🆔
@kashowranews
.🔴 در تعارض ایمان و عمل

✍️ #عزیز_قاسم_زاده

🔸در فرهنگ دینی و به ویژه در فرهنگ فقیهانه اسلامی و دیدگاه های اولیه پروتستان مسیحی، عدم اتحاد ایمان و عمل و متفاوت بودن این دو مفهوم اشتراک نظر وجود دارد. گرچه در عهد قدیم ایمان اشاره به پذیرش ذهنی، اعتماد قلبی و اطاعت عملی دارد.
پولس در تعریف ایمان می‌گوید: «ایمان یعنی اطمینان به اینکه آنچه امید داریم واقع خواهد شد.»
پل تیلیخ در تعریف ایمان می‌گوید: «ایمان حالت دلبستگى نهایى آدمى و غایت قصواى اوست». به اعتقاد تیلیخ، چیزى غایت قصوا است که معنا بخش زندگى ما باشد و واقعیت و هدف زندگى ما در گرو آن.»
توماس آکوئیناس در مفهوم ایمان می‌گوید: «ایمان، عبارت است از «تصدیق گزاره‌هاى وحى شده و قبول قلبى آنها»

🔸با این مقدمه کوتاه و گذرا در مفهوم ایمان باید به این نکته اذعان داشت که مراد از مفهوم ایمان در مقاله کنونی آن اعتماد درونی نیست که سبب شورمندی بسیار و اتحاد میان عمل عینی و ایده ذهنی می‌شود و در نگاه برخی متفکران جدایی این دو امکان ناپذیر است، بلکه مراد تعارض کردار و گفتار و یا رفتار و پندار گروهی است که نسبتی میان این دو برقرار نمی‌کنند.
در واکاوی بسیاری از ناکامی‌های هر ملتی به علل و عوامل مختلفی بر می‌خوریم؛ از علل درونی همچون ریشه‌های فرهنگی تا شرایط تاریخی و مسائل اقتصادی و خانوادگی و عوامل بیرونی نظیر شرایط و پارامترهای جهانی. اما یکی از فاکتورهای مهم و کمتر مورد توجه که سبب ساز این ناکامی‌ها بوده، تعارض ایمان و عمل است. این تعارض به صور مختلف ظهور و بروز می‌کند.

🔸ایمان بسیارانی آنجا لغزنده می‌شود که پای منفعت شخصی در میان باشد. در اینجا عمل در مسیری جدا از ایمان به راه خود ادامه می‌دهد. کم نیستند و نبودند سیاستمدارانی که برای آزادی و عدالت مبارزه کرده‌اند و از آرمان‌های بشری گفته‌اند اما وقتی قدرت به آنها رسیده است به جای پیاده کردن آن آرمان‌های جهان‌شمول بشری، در بسط قدرت و موقعیت خود کوشیده‌اند و مخالفان خود را به بهانه تقابل با آن آرمان‌ها منکوب کرده‌اند. هستند کسانی که از تقلب و حقه بازی و پایمال کردن منافع عموم ملت توسط حکومت می‌نالند اما برای حفظ منفعت و موقعیت خود همه حیل امپریالیستی را بسیج می‌کنند. از سود و سرمایه و روابط سرمایه داری خشمگین و متنفرند اما در مسائل شخصی خود دقیقا از این معادلات پیروی می‌کنند. در مواجهه با زیر دستان و فرودستان پیرامونشان در مقام عمل همه‌ی حیل سرمایه‌داری را به کار می‌بندند که منفعت و موقعیت آن‌ها در بالاترین رتبه باشد. وقتی پای منبر آنها می‌نشینی از روابط کثیف سرمایه داری می‌گویند اما برای ارتقای موقعیت فردی خود، سود و سرمایه و تجارت را مباح‌ترین و نیکوترین در حق خویش می‌دانند. حضور در بورس و حتی شراکت در تأسیس و یا سهام در مدارس پولی را مجاز می‌شمارند اما همه این ساز و کارها را در سطح کلان به بوته نقد و رد می‌کشند...

🔸تلاش عملی در مسیر زندگی فرادستان و ارتقای طبقه خود یکی از راه‌های جدید حمایت از فرودستان به جان آمده است. همان فرودستانی که مزه برخی غذاهای معمولی را هم دیگر فراموش کرده‌اند. وقتی مریضی‌های بدتری می‌گیرند، تنها راه نجات را عدم پیگیری درمانی می‌یابند. گذشت آن زمان که آرمان خواهانی شریف و صادق برای همدردی با فقرا و محرومان، تفاله چای را می‌خوردند با وجود اینکه خود به لحاظ خانوادگی از طبقه مرفه بودند. برای همین این سبک ایثار و همزاد پنداری، در کانتکس برخی از مخالفان کنونی نظم جهانی نمی‌گنجد. خانه و ماشین فرودستان به کارشان نمی‌آید. آنها برای اینکه بلندگوی تبلیغاتی فرودستان باشند نیاز دارند که سبک زندگیشان را تغییر دهند و شبیه سیستم سرمایه داری عمل کنند. برای همین ضمن اینکه از مالکیت خصوصی به شدت انتقاد می‌کنند اما برای افزایش این نوع مالکیت در زندگی شخصیشان، خود را به هر آب و آتشی می‌زنند.خلاصه اینکه برای برچیدن بساط هر آنچه که ایمانشان فتوا می‌دهد، عملشان آنها را از این ایمان نهی می‌کند.

📎متن کامل این یادداشت را در لینک زیر بخوانید:
https://shorturl.at/gb9Jz

🔹🔹🔹

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

🔹نشانی ارتباط با کانال:
🆔
@kashowranews
کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران pinned «🔴 فراخوان اعتراض به احکام ۳۰ سال زندان علیه پنج معلم سرافراز معلمان آگاه، ملت سرافراز و وجدان‌های حق طلب: 🔸در هفته‌های اخیر پنج تن از معلمان ایران، هر کدام در دادگاه بدوی به ۶ سال زندان و در مجموع ۳۰ سال زندان محکوم شده‌اند. 🔸آقایان #پیروز_نامی، #علی_کروشات،…»
🔴 بیانیه انجمن فرهنگیان شهرستان هرسین در محکومیت فشارهای امنیتی و سرکوب معلمان و فعالان صنفی کوردستان.

" هر چه اَلَم عظیم تر باشد، انسان با فعالیت قدرتمند تری می کوشد تا آن را بر طرف کند؛ یعنی با میل و اشتیاق بیشتری برای بر طرف کردن اَلَم جهد می ورزد."
اخلاق _ اسپینوزا

آنچه در آموزش و پرورش به عنوان یک نهاد فراگیر و اثرگذار می گذرد، وضعیتی نیست که از دیدگاه معلمان آگاه و مسئول قابل دفاع باشد.
تضاد عمیق مرکز/ حاشیه، پولی شدن آموزش، ترک تحصیل فزاینده خصوصا در مناطقی که فقیر سازی سیستماتیک در آن با اراده خاصی سیر صعودی دارد، وجود مدارس کپری و زاغه ای، محرومیت محض مناطق روستایی از امکانات آموزشی، هژمونی آموزش ایدئولوژیک ناکارآمد و محتوای دروسی که کم ترین رابطه با جهان عینی و زیستی دانش آموزان دارد، عدم امید در اکثریت دانش اموزان به سبب فقر و ناداری در ادامه تحصیل دانشگاهی، همچنین فشارهای شدید معیشتی بر زندگی معلمان، تقابل امنیتی با ایجاد تشکل های صنفی و ... همه عواملی هستند که اعتراض علیه وضعیت موجود را به امری انسانی مبدل ساخته است.
در کوردستان به دلایل عدیده، این وضعیت مهلک، سیر تصاعدی داشته است، و بنا به وظیفه ذاتی معلمان، اعتراض در این مناطق گسترده تر و حیاتی تر خود را نشان داده است.

دولت ها و حاکمیت نه تنها به مطالبات انسانی دانش آموزان و خانواده های آنان و معلمان، هیچ توجهی نکرده است بلکه با تشدید سرکوب و خشونت به طرق گوناگون خصوصا بعد از جنبش فراگیر #ژینا ( ژن، ژیان، ئازادی)، آنهم توسط مدیریت ناکارآمد و مرید پرور، به امر نیروهای امنیتی و بازوهای آنان در حراست ها و هیئت های تخلفات اداری، آموزش و پرورش را به پادگان، با خشن ترین رویه های ناانسانی مبدل کرده اند.
که نمونه های آن در " نامه سرگشاده معلمان کوردستان خطاب به مسئولان و افکار عمومی" به صورت مبسوط تشریح شده است.

با توجه به نامه فوق و مدارکی که از سرکوب فراگیر و هدفمند معلمان آگاه و فعالان صنفی استان کوردستان موجود است، در حمایت از دانش آموزان، خانواده های آنان، معلمان و فعالان صنفی و محکومیتِ بکارگیری انواع خشونت ها علیه آنان اعلام می داریم: حاکمیت به بهبود وضعیت اسفبار آموزش و پرورش استان و سراسر کشور بپردازد، جرم انگاری فعالیتهای صنفی را خاتمه دهد، حقوق به گروگان گرفته معلمان آسیب دیده را باز پرداخت کند، دست نیروهای امنیتی و حراست ها و هیئت های تخلفات اداری را از حوزه دانش و عقلانیت کوتاه کند و خواست های انسانی و قانونی دانش آموزان و معلمان را ارج نهد.
"چنانچه امور پیش آمده با خرد حل نشود، ضرورت و جبر موجبات حل آنان را فراهم خواهد کرد".
#انجمن_فرهنگیان_شهرستان_هرسین
۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۳

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra


📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی:
🆔 @kashowranews
🔴برای فرزندان‌ پرپر شده این آب و خاک

بسیار گل که از کف من برده است باد
اما من غمین
گل های یاد کس را پرپر نمی کنم
من مرگ هیچ عزیزی را
باور نمی کنم

🔸در این روزهای تلخ که کشتی زندگی مردم به گل نشسته است،  خبر سانحه دلخراش تصادف  عده ای از فرزندان نخبه‌ی این سرزمین از دبیرستان فرزانگان استان کرمان ، با بی تدبیری سبب  جان باختن تعدادی و مصدوم و مجروح شدن چند تن دیگر شده است .

 🔸بارها و بارها گل هایی پرپرشدند ،جان های عزیزی که نه تنهاامیدآینده ی ایران بلکه هرکدام جگر گوشه  و دنیای خانواده ای بودند.

🔸آنها که رفتند داغی بردلها گذاشتند که سرد نمی شود وآنهایی که ماندند چنان ضربه ای خوردند که بی شک آینده شان  در ابهام خواهد بود.

🔸با قلبی اندوهگین این مصیبت جبران ناپذیر را به جامعه ی بزرگ فرهنگیان وخانواده های داغدار تسلیت گفته ، اعلام میداریم که درکنار شما هستیم.   ما را نیز در غم خود شریک بدانید.

🔸جامعه ی فرهنگیان، خود را در این حادثه جانگداز صاحب عزا دانسته و خواهان رسیدگی و بررسی دلایل بروز این سانحه تلخ می باشد.

🔸بدون شک چنین حوادثی، اگر چه با نبود امکانات حاصل میشود ولی سهل انگاری در عدم تهیه ی وسایلی مطمئن برای  دانش آموزان پرورش یافته ی این سرزمین می باشد .

🔸تا کی باید شاهد پرپر شدن گل های باغ دانش باشیم؟چه کسی جوابگوست؟
جناب وزیر آموزش و پرورش!!! اینگونه امانتدار دردانه های مردم هستید؟چقدر برای امنیت جان و روان کودکان و نوجوانان این کشور تلاش کرده اید؟چه میزان بودجه برای این کار اختصاص داده اید؟

🔸چه مقدار مصروف امنیت روانی فرهنگیان کرده اید و یا امنیت جانی دانش آموزان؟!!!!
در پایان برای کبوتران بال و پر شکسته وآسیب دیده ی این حادثه، سلامتی و برای خانواده های داغدیده صبرو شکیبایی آرزو می کنیم.


کانون صنفی فرهنگیان مازندران
۲۱بهمن ۱۴۰۳

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra


📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی:
🆔 @kashowranews
🔴 #یکشنبه‌_اعتراضی
تجمعات اعتراضی امروز یکشنبه ۲۱ بهمن

🔸در ادامه‌ی تجمعات سراسری بازنشستگان این هفته نیز بازنشستگان تأمین اجتماعی برابر فرمانداری #شوش و این سازمان #اهواز در اعتراض به فساد حکومتی و پایمال شدن حقوق خود، با وجود تمام فشارها و تهدیدها، با شعارهای «از خوزستان تا گیلان، ننگ بر این مدیران»، «کارگر زندانی، آزاد باید گردد» و «نوروز ذبیحی آزاد باید گردد» و... تجمع کردند. همچنین در #تهران بازنشستگان تامین اجتماعی و فرهنگی با وجود ریزش برف در مقابل سازمان با شعار «انگلزاده آمریکاست، تورمش مال ماست» تجمع کردند.

🔸بازنشستگان فولاد هم با برگزاری تجمعات اعتراضی در #اصفهان و #اهواز با شعارهای «وزیرکار با دولته، دستش تو جیب ملته» و «فولادی بیدارست، علیه حقه باز است» و... تجمع کرده و خواستار مطالبات خود شدند.

🔸#شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران ضمن حمایت قاطع از تجمعات اعتراضی بازنشستگان، خواهان پاسخگویی و رسیدگی فوری به مطالبات آنان است.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی:
🆔 @kashowranews
🔴 سیزده سازمان حقوق بشری با انتشار بیانیه‌ای مشترک، سرکوب سیستماتیک معلمان کوردستان را محکوم کرده و خواستار لغو فوری احکام سرکوبگرانه، آزادی معلمان زندانی و فعالان صنفی، و انجام تحقیقات بین‌المللی درباره نقض گسترده حقوق صنفی آنان شدند

در این بیانیه تأکید شده است که سرکوب معلمان پس از آغاز خیزش «ژن، ژیان، ئازادی» شدت گرفته و تاکنون صدها معلم با موجی از فشارهای امنیتی و قضایی مواجه شده‌اند. بازداشت، حبس، اخراج، کاهش حقوق، قطع رتبه‌بندی، انفصال از خدمت، تبعید، بازنشستگی اجباری و پرونده‌سازی امنیتی، بخشی از اقدامات سرکوبگرانه‌ای است که علیه فعالان صنفی در کوردستان اعمال شده است. این سازمان‌ها از جامعه جهانی خواسته‌اند تا با اعمال فشار بر حکومت ایران، مانع ادامه این روند سرکوبگرانه شوند و از حقوق معلمان کوردستان برای فعالیت صنفی و مدنی حمایت کنند.


متن کامل این بیانیه:

بیانیه مشترک سازمان‌های حقوق بشری در محکومیت سرکوب معلمان کُردستان و حمایت از حقوق صنفی و مدنی آنها

ما، سازمان‌های حقوق بشری امضا‌کننده، با نگرانی عمیق سرکوب سیستماتیک معلمان در کُردستان ایران را محکوم می‌کنیم. اقدامات سرکوبگرانه علیه معلمان و فعالان صنفی که به جرم دفاع از حقوق اساسی خود و دانش‌آموزانشان تحت سرکوب قرار گرفته‌اند، نقض آشکار حقوق بشر و استانداردهای بین‌المللی است.
از سال ۱۴۰۱ و خصوصا با آغاز اعتراضات ژن ژیان ئازادی تاکنون شدت فشارهای امنیتی و قضایی بر معلمان کُردستان افزایش یافته است. بر اساس گزارش‌های مستند، صدها معلم با احکام غیرقانونی مواجه شده‌اند که شامل بازداشت، حبس، اخراج، کسر حقوق، قطع رتبه‌بندی، انفصال از خدمت، تبعید، بازنشستگی اجباری و بازگشایی صدها پرونده‌سازی امنیتی است. این سرکوب گسترده، نشانه‌ای از سیاست‌های سیستماتیک حکومت ایران برای خاموش کردن صدای عدالت‌خواهی در میان فرهنگیان است. در همین رابطه معلمان کُردستان به‌دنبال عدم توقف سرکوب‌های سیستماتیک و ادامه وضعیت وخیم عدالت آموزشی و پادگانی‌کردن مدارس  در ۶ بهمن ۱۴۰۳ طی نامه‌ای سرگشاده به مسئولان و افکار عمومی اعلام کردند که «دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند و اگر تدبیری اندیشیده نشود، با تمام توان کنش‌های اعتراضی خود را به شیوه مدنی و میدانی از سر می‌گیرند».

لازم است اشاره شود سرکوب معلمان در کُردستان با نگاه و برخورد امنیتی صورت می‌گیرد؛ از یکسو معلمان به‌دلیل هویت اتنیکی و فرهنگی خود با نظارت‌های شدید امنیتی مواجه هستند و از دیگرسو به‌دلیل مطالبه‌گری مدنی، حقوق اساسی و صنفی با سرکوب‌های بیشتری مواجه شده‌اند. نهادهای امنیتی ازجمله وزارت اطلاعات به معلمان کُردستان خصوصا بعد از اعتراضات ژن ژیان ئازادی گفته است تا زمانی که واژه «همراهی با مردم» را از بیانیه‌هایتان پاک نکنید و ارتباط با انجمن‌‌های مدنی و مردمی را قطع نکنید، از شما «به عنوان یک تهدید برای امنیتی ملی» نام خواهیم برد؛ همچنین موضوع حق «آموزش رایگان» و «زبان مادری» که در قانونی اساسی آمده‌اند از جمله مباحث «سیاسی» هستند نه «صنفی».
براساس معیارهای حقوق بشری، گفته‌های حکومت ایران به معلمان در کردستان  و برچسب زدن «سیاسی» و «امنیتی» به مطالبات آنها، کاملاً مغایر با اصول بین‌المللی حقوق بشر است. در حقوق بین‌الملل و معاهدات مختلف، حقوق معلمان و شهروندان به‌طور کلی برای انجام فعالیت‌های صنفی و اجتماعی، مشارکت در فعالیت‌های مدنی و سیاسی، و ترویج حقوق فرهنگی و آموزشی به رسمیت شناخته شده است. مواد ۱۹، ۲۰، ۲۱ و ۲۶ اعلامیه جهانی حقوق بشر، مواد ۱۳ و ٢٦ میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و مواد ۲۱ و ٢٧ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا به این حقوق اشاره دارد؛ بنابراین این گفته‌ها و اقدامات حکومتی در تضاد با حقوق بنیادین و آزادی‌های مدنی معلمان است و نقض حقوق بشر محسوب می‌شود.

ما، سازمان‌های حقوق بشری امضاکننده این بیانیه، ضمن محکومیت ...
ادامه‌ی بیانیه را در این لینک بخوانید: https://bit.ly/41858Yz


منبع: KurdistanHRN

🔹🔹🔹
هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹 نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسائل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
🔴 بیانیه‌ی انجمن صنفی معلمان کوردستان ( سقز و زیویه، مریوان و سروآباد، سنندج ) در حمایت از معلمان به ناحق حکم خورده

تاوان معلمان مطالبەگر کوردستان، گفتن نە بە بیداد است نە تخلف اداری.

بە شهادت آرشیو فیلم‌ها و تصاویر مطالبه‌گری معلمان کوردستان در طی سال‌ها کنشگری صنفی و مدنی آنها، آنچە خواستە این اسطوره‌های حق‌طلبی بود همانا فراهم آوردن حداقل‌های امکانات آموزشی برای نسلی است کە مسبب بی‌امید بودن و شرایط اسفبار آنها، سکوت نسل ما در برابر ناکارآمدی‌های مسئولین است. معلمان مطالبه‌گر و عدالت‌خواە کوردستان با درک این واقعیت تاریخی و از منظر مسئولیت‌پذیری در برابر دانش‌آموزان یا بهتر بگویم نسل حال و آیندە جامعە، بە میدان مطالبه‌گری بە شیوه‌ی مدنی و کاملا قانونی آمدند و با یادآوری تمام کاستی‌ها کە منشأ بسیاری از آنها نبود دانش و برنامەریزی در سطوح مختلف مدیریتی دستگاە آموزش و پرورش کشور و بخصوص استان بودە، خواسته‌های بر حق خود، دانش‌آموزان و جامعە را فریاد زدند.
کاش همان‌قدر کە مدیرکل آموزش و پرورش کوردستان، هیأت تخلفات اداری  مورد انتصاب ایشان، حراست و تمامی حامیان در سایە این مدیریت امنیتی، در لابه‌لای این آرشیوها، برای شناسایی چهره‌های فعال و تاثیرگذار تلاش کردەاند، همچون شاگردی حرف شنو، بە بیان خواسته‌ها و دقت در رفتار مدنی معلمان در آن آرشیوهای صوتی و تصویری توجە می‌کردند، شاید کە در این مقطع سنی پند بگیرند، نە ملال !! چرا کە باور داریم شنیدن مطالبات و عمل بە شیوەهای پیشنهادی این معلمان حاضر در میدان، گره‌گشای روش‌های نادرست و تصمیمات نابخردانەی مدیریت ناکارآمد حاکم بر دستگاە آموزش و پرورش کشور و استان است. اما دریغ از گوش شنوا!
بە نام انجمن صنفی معلمان کوردستان و با تأسی از اهداف صنفی و مدنی برآمدە از ارادە مستقل معلمی و تجلی یافتە در اساسنامە این تشکل مستقل و بر پایە مشاهدە واقعیات عینی دال بر استیلای ناکارآمدی و بیداد بر تمام ارکان جامعە، کە همانا تأیید کنندە فریادهای حق‌طلبانە معلمان کنشگر و بە ناحق حکم‌خوردە کوردستان است اعلام می‌داریم کە: تاوان معلمان مطالبه‌گر کوردستان نە تخلف اداری، بلکە نە گفتن بە بیداد و ظلمی آشکار، و نەگفتن بە تباە کردن آینده‌ی دانش‌آموزان این دیار است.
شرایط اسفبار و غیر قابل انکار در دستگاە آموزش و پرورش کشور، خصوصاً آموزش و پرورش کوردستان در این سە سالە مدیریت امنیتی مدیر‌کل و تیم همراه ایشان چنان فاجعە‌بار است کە هر روز در همین رسانەهای مورد تأیید حاکمیت گوشه‌هایی از ویرانی آن با ایما و اشاره نشان دادە می‌شود، فجایعی نظیر حجم ترک‌تحصیل دانش‌آموزان، کمبود شدید فضای آموزشی _حتی با احتساب مکانهایی کە دەها سال است حکم تخریب دارند_  اما الآن هم در کمال ناباوری کلاس درس یا بهتر بگوییم کمین‌گاە بە مسلخ بردن جان ٣٠ تا ٤٠ نفر دانش‌آموز و معلمان مستقر در زیر سقف آنها هستند، کمبود شدید نیروی آموزشی بە نحوی کە بسیاری از کلاس‌ها با وجود سپری شدن چندین ماه از سال تحصیلی هنوز  فاقد معلم یا معلم متخصص و مرتبط با درس مربوطە هستند! و ....
آنچە جانسوز و تأسف‌آور است این است کە با وجود عیان شدن ناکارآمدی‌ها در دستگاە مدیریت آموزش و پرورش کوردستان، هنوز نیروهای حامی این مدیریت امنیتی، بر مشی سرکوب و انکار و حذف کارآمدترین و دلسوزترین معلمان این دیار اصرار دارند تا ثابت کنند وظیفە معلم نە آموزش پرسش‌گری و مطالبه‌گری، بلکە تمکین بە فرمان مافوق و پرورش فرهنگ بلە قربانگویی و اجرای اوامر ناصواب آن‌هاست! و هر آنکە پیرو این منش نباشد از خیل متخلفان و مغضوبان دستگاە است!
ما بە عنوان انجمن صنفی معلمان کوردستان ضمن حمایت قاطع و عملی از این معلمان و خواستەهای مطرح شده‌ی آنها در قالب "نامە سرگشادەیشان و همچنین طومار اعتراضی بیش از هزار معلم کوردستان" در حمایت از این معلمان بە ناحق حکم‌خوردە خطاب بە رییس‌جمهور _کە متاسفانە تاکنون بی‌جواب ماندە _ بە مدیریت ناکارآمد آموزش و پرورش کوردستان و حامیان آن‌ها هشدار می‌دهیم کە اگر همه‌ی احکام به ناحق داده شده به معلمان کوردستان لغو نگردد از پتانسیل‌های انجمن جهت استیفای حق معلمان کوردستان استفاده خواهیم کرد و هشدار می‌دهیم: کە خیلی زود دیر می‌شود. از راە ناصوابی کە در پیش گرفتە‌اید، برگردید!

انجمن صنفی معلمان کوردستان (سقز و زیویه، مریوان و سروآباد، سنندج)
٢١ بهمن‌ماه ١٤٠٣
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹🔹🔹
🔹 نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسائل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴پیام آقای انوش عادلی عضو کانون صنفی معلمان گیلان و همبندی سابق #منوچهر_فلاح در محکومیت صدور #حکم_اعدام ایشان

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra


📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی:
🆔 @kashowranews
کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران pinned «🔴 فراخوان اعتراض به احکام ۳۰ سال زندان علیه پنج معلم سرافراز معلمان آگاه، ملت سرافراز و وجدان‌های حق طلب: 🔸در هفته‌های اخیر پنج تن از معلمان ایران، هر کدام در دادگاه بدوی به ۶ سال زندان و در مجموع ۳۰ سال زندان محکوم شده‌اند. 🔸آقایان #پیروز_نامی، #علی_کروشات،…»
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴پیام آقای محمود صدیقی پور عضو کانون صنفی معلمان گیلان و همبندی سابق #منوچهر_فلاح در محکومیت صدور #حکم_اعدام ایشان

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra


📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی:
🆔 @kashowranews
#خبر
🔴دیوان عدالت اداری اعتراض محمود صفدری را رد کرد

🔸شعبه ۳۱ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری، حکم کاهش رتبه شغلی #محمود_صفدری، معلم بجنوردی به مدت یک سال را تایید کرد.

🔸این شعبه ضمن رد اعتراض آقای صفدری، حکم تقلیل یک گروه به مدت یک سال این فعال صنفی معلمان را تایید کرده است.

🔸#شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران ضمن حمایت از این معلم شریف اعلام می کند که علیرغم ادعای دولت، هیات های تخلفات اداری به عنوان بازوهای سرکوب نهادهای امنیتی عمل می کنند.
🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra


📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی:
🆔 @kashowranews
🔴 بگذار بە آن رنگار و زنگاړ ٳدبار بماند!

✍🏽 مجید کریمی- عضو انجمن صنفی معلمان کوردستان

🔻اکنون کە انتخابات امریکا تمام شدە و جناب ترامپ دوبارە بر کرسی ریاست قویترین کشور جهان تکیە زدە و سرنوشت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری از کشورهای جهان بە امضاء و ژست‌های معروفش بستگی مستقیم و غیرمستقیم دارد یادی کنم از روز انتخابات این کشور کە جهت پیگیری پروندەام بە ادارە کل آموزش و پرورش سنندج مراجعە کردم.

🔻روز چهارشنبە ۱۶ آبان ۱۴۰۳ بعد از رساندن همسرم بە مدرسە با خود گفتم سری هم بە ادارە کل آموزش و پرورش بزنم و جویای پروندەام در هیات تخلفات اداری شوم کە بە هیات تجدیدنظر تخلفات اداری در تهران ارسال شدە و گویا از تجدیدنظر تهران پروندەهای ما را خواستەاند، گمانم این بود کە رد و بدل کردن چند سخن (نە دیالوگ) تاثیر مثبتی بر روند پروندە داشتە باشد و اندکی از موذی‌گریشان بکاهم، چون در رای هیات بدوی تخلفات ادری حکم سنگین "انفصال دائم از خدمات دولتی" گرفتە بودم، غرق در افکار روند پروندە و انتخابات امریکا و آرای الکترال و.... خود را جلو ادارە کل یافتم، خواستم ماشین را داخل ادارە ببرم با مانع "ورود ماشین شخصی بە داخل محوطە ممنوع است" مواجە شدم، یاد مواجه ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ افتادم کە درهای ادارە بە روی معلمانش بستە شد و بهانەای گردید برای بازداشت و پروندەسازهای الکی و آبکی بە قصد خاموش کردن صدای عدالت‌خواهی معلمان.
زهی خیال باطل!

🔻بە ناچار حدود پنجاە متر بالاتر ماشین را پارک کردە خواستم وارد ادارە شوم دیدم اتوبوس و مینی‌بوس فوج فوج دهها دختر دبیرستانی را جلو ادارە کل پیادە کردند (برای کدام  مراسم حکومتی یا غیر آن نمی‌دانم) آنها هم شادان و خندان از نبودن در فضای بستە مدرسە و گریزان از چنین آموزش خشک و محتوای دل‌نچسب کتب درسی. خود را بە سالن موجود در ادارە رساندند و من هم آرام آرام بە طرف ورودی رو بە حیاط کە محل تجمع، حق‌خواهی و مطالبە‌گری معلمان شاغل و‌ بازنشستە بود و با مدیریت انجمن صنفی معلمان کوردستان-سنندج ایام پر افتخاری را برای تاریخ فعالیت‌های صنفی بە مدنی‌ترین شیوە ثبت کردە بود رفتم. چنانکە گفتم، بعدا درب این ادارە بر روی معلمان بسته شد و این تنها می‌تواند از بی‌فکری و بی‌تدبیری مدیریتی امنیتی سرچشمە بگیرد کە درب خانە دوم معلمان را بر رویشان ببندد و سبب گردد دو الی سە تجمع بعد از آن در خیابان برگزار شود اما همچنان مفتخر بە این باشد کە صدای حق‌طلبی معلمان را خاموش کردە، غافل از اینکە عدم حضور معلمان علل دیگری دارد و این تحلیل (بخوانید خام‌اندیشی) حضرات، تنها برای فریب خود و بالادستی‌هایشان است. هر انسانی کە اندک خردی داشتە باشد می‌داند آنچە خواستند محقق نشد و روزی کە چندان دور نخواهد بود باید جوابگوی اعمال غیرقانونی‌شان نسبت بە معلمان و بی‌تفاوتی‌شان نسبت بە آموزش استان در برابر قانون باشند.

🔻از در کە وارد شدم ابتدا با دستگاە واکس‌زن برقی کفشهایم را واکس زدم-برعکس کسانی کە از کثافت درونشان هم احساس رضایت دارند- چند قدم کە جلوتر رفتم، در سرویس‌های بهداشتی خوبی کە با کاشی و سرامیک‌های زیبایی ساختە شدە بود، دست و رویی شستم و در همان حین ضمن احسنت‌هایی کە سخاوتمندانە نثار مدیرکل می‌کردم این نگاە اوقافی ایشان و تخصصش در آن حوزەی کاری (مدیرکل قبلی اوقاف استان کوردستان) را فکت خوبی دیدم کە هرکس در حوزەی کاری‌ کە تخصص دارد چقدر می‌تواند مفید و مثمرثمر باشد.

🔻حالا کە تحصیل رایگان نیست، تارکان تحصیل بسیارند و تراکم کلاسها بالاست، معدل دانش آموزان افت کردە، معلمان اخراج و انفصال و تبعید می‌گیرند وووو لااقل در این زمینە تخصص از تعهد پیشی گرفتە است. یاد آقای ضرغامی افتادم کە در دورە روحانی مسئول سازمان گردشگری شدە بود، در سفری کە بە کشور تاجیکستان داشت چنان محو و مدهوش سرویس‌های بهداشتی آنها شدە بود کە در اولین مصاحبە خبری‌اش در آن سفر، زبان بە توصیف دستشویی‌هایشان گشود، از طرفی هم فکر می‌کردم کە این خدمت و تعمیرات در دست انجام ساختمان ادارە‌کل شاید از پولهائی ‌است کە از صدها معلم چون من در قالب کسر رتبەبندی، جریمە، تعلیق سە ماهە تابستان و... توسط نیروهای خود سوپر انقلابی پندار کسر شدە، البتە نمی‌دانم جواز شرعی حضرات متشرع و متدین!! از کجا صادر شدە کە دست در سفرە دیگران ببرند و نان از سفرەاشان بدزدند؟!! گاهی شنیدە شدە فرزندان چنین افرادی بە جهت آن وجدان پاک نوجوانی و جوانی حاضر نشدەاند بر چنین سفرەای بنشیند، رنج تن را با کارگری و دست‌فروشی پذیرفتەاند اما از آن خوان ظلم کە محصول ظلمت فکر و ضلالت عمل …

ادامه‌ی مطلب را در این لینک بخوانید.


🔹🔹🔹
هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹 نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسائل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
#خبر
🔴برگزاری جلسه رسیدگی به اتهامات هادی جلالی

🔸امروز ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ جلسه رسیدگی معلم کرمانی هادی جلالی در شعبه اول دادگاه انقلاب کرمان با حضور وکلا رامین صفرنیا وسعید جلالی برگزار شد.

🔸اتهامات وارده مبنی بر هم زدن امنیت کشور و تبادل اطلاعات رسمی وغیر رسمی با افراد مرتبط با دولت متخاصم و تبلیغ علیه نظام بود.

🔸 در این جلسه قاضی شعبه آقای آقائی پور بر خلاف بازپرس شعبه پنچم دادسرای کرمان فرصت دفاع برای این معلم در نظر گرفت.

🔸#شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران ضمن حمایت از این معلم امیدوار است که با دفاعیات این معلم و وکلا زمینه مختومه شدن پرونده ایشان فراهم گردد.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra


📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی:
🆔 @kashowranews
کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران pinned «🔴 فراخوان اعتراض به احکام ۳۰ سال زندان علیه پنج معلم سرافراز معلمان آگاه، ملت سرافراز و وجدان‌های حق طلب: 🔸در هفته‌های اخیر پنج تن از معلمان ایران، هر کدام در دادگاه بدوی به ۶ سال زندان و در مجموع ۳۰ سال زندان محکوم شده‌اند. 🔸آقایان #پیروز_نامی، #علی_کروشات،…»
2025/02/19 13:52:39
Back to Top
HTML Embed Code: