tgoop.com/kaveh_farhadi/8952
Last Update:
🍁 کشته شدن میرزا تقی خان معروف به امیرکبیر، روایت انگلیسی🍁
✅ صدر اعظم معزول میرزاتقی خان که به صورت امیر مفلوکی در آمده بود پس از برکناری متانت خود را به هیچ وجه از دست نداد ...
او که به خوبی می دانست سرنوشت یک وزیر معزول جز حبس و گرفتاری چیز دیگری نیست با این حال خطای دیگری مرتکب شد که قطع رشته حیاتش را به دنبال داشت به این ترتیب که بنا برتمایل دولت ایران* او تحت حمایت کلنل شیل یا دولت بریتانیا قرار گرفته و مقرر شده بود که ترتیبی برای زیستن و نگهداری در شرایط بسیار مجلل و افتخار آمیز همراه با امنیت کامل در یکی از شهرهای نزدیک تهران داده شود ولی امیر به علت اغفال و اطمینان هایی که از منابع دیگر به او داده شده بود از قبول چتر حمایت دولت انگلیس چشم پوشید ...
*طبق این قرار که به صورت مخفیانه بین کلنل شیل و مهدعلیا انجام داده شده بود می بایستی امیر به حکومت کاشان منصوب شود و در آن جا زیر نظر انگلیسی ها قرارداشته باشد.مترجم.
✅ موقعی که تصمیم به تبعید او به کاشان گرفته شد همسرش خواهر شاه که زن جوان هجده ساله ای بود علی رغم ممانعت برادر و مادرش تصمیم گرفت شوهر خود را در تبعید همراهی کند و این تنها به دلیل علائق زناشویی در میان ابرانی هاست.
✅ این مدت دشمنان امیر آرام نمی نشستند و ببشتر از این وحشت داشتند که مبادا یک روز او دوباره مورد مرحمت قرار بگیرد و به سر کارش بازگردد آن ها هر روز گوش شاه را از خطراتی که زنده نگه داشتن مردی مثل امیر که هر لحظه مترصد فرصتی برای بر هم زدند بساط سلطنتش است برحذر داشتند و این عده که مأذون به فاش کردن نامشان نیستم آن قدر به کار خود ادامه دادند تا فرمان قتل امیر را به امضای شاه رساندند.
✅ از این واقعه تهران تکان خورد و همگان وحشت زده در انتظار وقایع ناگواری نشستند.شاه در این میانه زیاد سرزنش نمی شد بلکه محرکین او در انجام این جنایت که در درجات بالای جامعه قرار داشتند بیشتر در مظان اتهام قرار گرفته بودند.
✅ من نیز از واقعه قتل امیر چنان به خشم آمدم که تنها آرزویم ترک مملکتی بود که در آنجا این گونه جنایات با تایید و تصویب شاه به انجام می رسد و هیچ ندامتی هم در کار نیست.
✅ ✅ ✅ اصولا باید گفت که در ایران به طور کلی هیچ گاه مسئله ندامت مطرح نیست و پس از انجام این گونه اعمال ننگین نیز هیچگاه تشویش و اضطرابی مرتکبین آن دیده نمی شود و شاید به همین دلیل است که خودکشی یا اختلالات روانی خیلی به ندرت در بین ایرانی ها مشاهده می شود.
🖋 صص ۲۲۴ تا ۲۲۷.خاطرات لیدی شیل.همسر کلنل شل،وزیر مختار( سفیر) انگلستان در ابتدای سلطنت ناصری.حوالی سال ۱۲۳۰ خورشیدی.
#تاریخ
#قاجاریه
#ناصرالدین
@kaveh_farhadi
BY kaveh farhadi کاوه فرهادی
Share with your friend now:
tgoop.com/kaveh_farhadi/8952