🔸 گزارش #خبرآنلاین از وضعیت خانوادههای بیخانمان و رد پای فقر در تهران▫️شهرداری: مراجعه خانوادگی به گرمخانهها نداشتیم🔹 بر اساس آمارهای تماسهای مردمی ساماندهی «خانوادههای بیخانمان» یکی از موضوعات پرتکرار شهروندان تهرانی بوده است. اما این گزارش ها از تیرماه بهروز نشده و نمیتوان در خصوص ادامه این روند اظهار نظر کرد. اینجا روند فقر در شهر را بررسی کردهایم.
امین توکلی زاده، معاون اجتماعی شهردار تهران:
❌ آماری که نشان از افزایش بیخانمانی در تهران داشته باشد، وجود ندارد و شهرداری تهران هم آمادگی دارد خانوادههای بیخانمان را اسکان موقت دهد. البته نهادهایی مانند کمیته امداد و بهزیستی در این زمینه فعالیت میکنند.
‼️ این که افزایش هزینههای اجاره فشار زیادی را بر مستاجران در تهران تحمیل میکند قابل انکار نیست و حتما دولت برای آن تدبیری خواهد کرد. ولی تا الان به گرمخانههایمان مراجعه خانوادگی نداشتیم اگر مراجعهای بوده انفرادی بوده است.
▫️ این درحالی است که با توجه به گزارشهای نظارتی شورای شهر تحقق این وعدهها بسیار دور از دسترس است و شهرداری هم خود را پاسخگوی تاخیر در اجرای این پروژهها نمیداند.
محمد نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران:
❕ شهرداری ظرفیتی ۲ هزار نفره در مددسراها یا همان گرمخانهها دارد که از ابتدای سال تا به حال ما تکمیل ظرفیت این مراکز را نداشتهایم برای همین احساس نمی کنم افزایش بیخانمانی را داشته باشیم.
گزارش پیامهای مردمی چه میگوید؟📣 رصد گزارش پیامهای مردمی به سامانه فوریتهای شهرداری تهران در چهار ماه نخست امسال چندان با سخنان مسئولان اجتماعی شهر همخوانی ندارد.
📣 در اردیبهشت ماه یکی از ۵ موضوع پرتکرار در حوزه اجتماعی ساماندهی خانوادههای بی خانمان بوده و در خردادماه در حوزه اجتماعی هم جز ساماندهی کارتن خواب و متکدی بزرگسال، ساماندهی خانواده بی خانمان از رتبه ۵ به رتبه چهارم رسیده است. در تیرماه در حوزه فرهنگی و اجتماعی ساماندهی خانواده های بیخانمان در جایگاه دوم پیامها قرارگرفته است.
📣 این گزارشها از تیرماه به روز نشده و شهرداری تهران با وجود تذکر اعضای شورای شهر تهران همچنان در برابر به روز رسانی این اطلاعات در سامانه شفافیت مقاومت می کنند.
فردین یزدانی، کارشناس اقتصاد مسکن:
🚫 لزوما فقیر شدن مستاجرها خودش را به صورت بیخانمانی نشان نمی دهد، بلکه افزایش هزینههای مسکن باعث شده بسیاری از خانوارها که مستاجر هستند هزینههای خوراکی، بهداشتی و آموزشی خود را کم کرده که بتواند هزینه اجاره مسکن خود را پرداخت کند بنابراین این افراد الزاما وارد کارتون خوابی و خیابان خوابی نمیشوند.درحال حاضر آنچه اتفاق افتاده کوچ مستاجران به مناطق پایینتر است. یعنی مستاجران محدوده تهرانپارس می روند افسریه و به تدریج آن قدر عقبنشینی میکنند که به زندگی در حاشیه شهر میرسند. این روند طولانی و تدریجی است.
📌 متن کامل گزارش گفتوگوی نورا حسینی را در لینک زیر بخوانید:
khabaronline.ir/xn4bM#گزارش_اجتماعی
@Khabaronline_plus | تحلیل و تأمل بیشتر
@KhabarOnline_ir | خبر از دست ندهید
Khabaronline.ir