Telegram Web
شوربختانه در دنیای امروز، این ما بزرگسالان هستیم که حقوق کودکان را به طور گسترده نقض می‌کنیم یا از تامین شرایط لازم برای برخورداری کودکان از حقوق‌ بنیادین‌شان بازمی‌مانیم. همه‌ی ما در سخن مدافع حقوق کودکان هستیم اما آیا حقوق کودکان را واقعاً می‌شناسیم و در عمل خود را موظف به رعایت و ترویج آن‌ها می‌دانیم؟

کسانی که با کودکان سر و کار دارند، با آن‌ها زندگی می کنند، روزانه با آن‌ها در تماس‌اند یا در ایجاد محیطی که کودک در آن رشد می کند و آموزش می‌بیند نقش دارند، باید حقوق کودک را به‌خوبی بشناسند و به آن احترام بگذارند. والدین، آموزگاران و کتابداران از جمله‌ی این افراد هستند.
هم‌چنین همه‌ی کودکان باید حقوق خود را بشناسند و با شیوه های دست‌یابی و نگه‌داری از آن آشنا شوند. کودکان هم‌گام با آگاهی از حقوق خود، یاد می‌گیرند که به حقوق دیگران نیز احترام بگذارند.

📚بهترین راه ترویج و آموزش حقوق کودک، عمل کردن به آن است.
شما برای احترام گذاشتن به حقوق کودک در کلاس یا کتابخانه‌ی خود چه می‌کنید؟


👈🏼 فهرست کتاب‌هایی در پیوند روز جهانی کودک و حقوق کودک

👈🏼
راهنمای فعالیت‌های در پیوند با حقوق کودک

#حقوق_کودک
🔻
@khanak_org
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📌 بازنشر:

حقوق خواندن کودکان
برگرفته از انجمن بین‌المللی سواد

من حق دارم.
حق دارم بخوانم.
حق دارم درباره‌ی آن‌چه می‌خوانم سخن بگویم.
حق دارم در دنیایی زندگی کنم که بزرگ‌ترها از حق من برای خواندن دفاع می‌کنند...

از زبان کودکان مناطق مختلف ایران بشنوید که کودکان در زمینه‌ی خواندن از چه حقوقی برخوردارند.

📖 شما برای دفاع و تضمین حق خواندن کودکان چه گام‌هایی برمی‌دارید؟

#حقوق_کودک
#حق_خواندن
#حق_آموزش


🔻
@khanak_org
🔺موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان امسال نیز همانند سال‌های گذشته «هوشنگ مرادی کرمانی» نویسنده‌ی برجسته‌ی کشورمان را نامزد دریافت جایزه‌ی آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۵ کرده است. به باور این موسسه، مرادی‌ کرمانی نویسنده‌ای است اصیل و روایت‌گر زندگی کودکان و مردم عادی. مردمی که هیچ صدایی ندارند و او صدای آن‌ها است.

در کتابک بخوانید:
🔸هوشنگ مرادی کرمانی نامزد جایزه جهانی آسترید لیندگرن برای سال ۲۰۲۵

در ماه‌های گذشته سلسله مقالاتی به قلم #عادله_خلیفی و #آزاده_خلیفی با عنوان «زندگی، زمانه و داستان‌های هوشنگ مرادی‌ کرمانی» در چند بخش منتشر شد تا دریچه‌ای باشد به شناخت بیش‌تر او و آثارش:

🔹بخش نخست: مرادی کرمانی، روایت سرگردانی میان «‌من»‌ و «من دیگر»‌‌
🔹بخش دوم: غریبه‌ترین آشناها
🔹بخش سوم: آنان که گول نخورده‌اند به خطا می‌روند
🔹بخش چهارم: از سربار تا سرخور تا مرگی با چشم‌های بیدار
🔹بخش پنجم: آگاهی بازتابنده؛ ویرانه‌های جهانی رهایی‌یافته
🔹بخش ششم: صورتک همان صورت است
🔹بخش هفتم: «تهِ خیار» - شاید زندگی آن جشنی نباشد که آرزویش را داشتی


📌 بیش‌تر بخوانید:
▪️در ستایش روایت و روایت‌گری، هوشنگ مرادی کرمانی

💫
@koodaki_org
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
هر کدام از ما برای رعایت، ترویج و آموزش حقوق کودک چه کارهایی باید انجام بدهیم؟ چگونه می‌توانیم فعالیت‌های جالب و اثربخشی در خانه، کلاس، کتابخانه و دیگر مراکز آموزشی اجرا کنیم که مروج و تحکیم‌کننده‌ی حقوق کودک باشند؟

در این ویدئو کتاب «حقوق کودک را بشناسیم و با آن زندگی کنیم» از انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان را به شما معرفی کرده‌ایم که دستنامه‌ا‌ی است بسیار کاربردی برای آموزش و پیاده کردن حقوق کودک.

با خواندن دقیق این کتاب و اجرای فعالیت‌های آن، درخواهید یافت که تا چه میزان آسیب‌های امروز محیط‌های آموزشی ما ناشی از بی‌توجهی به حقوق دانش‌آموزان، و جای خالی آموزش حقوق کودک در برنامه‌های درسی بوده است، و چطور می‌توان تا حدی این خلا را پر کرد.

بسته‌ی «بازی و فعالیت با کارت های حقوق کودک» هم در پیوند با این کتاب تهیه و تولید شده است که می‌توان با کمک کارت‌های آن فعالیت‌هایی را با موضوع «نقض حقوق کودک» و «آشنایی با حقوق کودک به زبان تصویر» به اجرا درآورد.

#حقوق_کودک

🔻
@khanak_org
ثبت‌نام کارگاه‌ آنلاین «بلندخوانی، شیوه‌ها و کارکردها» آغاز شد.

تسهیل‌گر: #سپیده_آرمین
آغاز کارگاه: ۱ #آذر به مدت یک ماه

در این کارگاه با ویژگی‌های #کتاب_باکیفیت آشنا می‌شوید و هم‌چنین می‌آموزید چگونه فعالیت‌های پیش از بلندخوانی، هنگام #بلندخوانی و پس از بلندخوانی را انجام دهید.

🔹 این کارگاه شامل چهار نشست غیرهم‌زمان و دو نشست آنلاین هم‌زمان است. نشست‌ها در سامانه آموزش آنلاین آموزک در دسترس قرار می‌گیرند.

🔸 برای گذراندن هر یک از نشست‌ها غیرهم‌زمان یک تا دو ساعت در روز زمان نیاز دارید و می‌توانید هر ساعتی از روز برای گذراندن این جلسه‌ها وارد سامانه شوید.

🔸 نشست‌های آنلاین هم‌زمان در روز و ساعت مشخصی برگزار می‌شوند که باید در آن زمان در سامانه حضور داشته باشید.

برای شرکت در کارگاه باید دو مرحله زیر را طی کنید
1️⃣ ابتدا عضو سامانه آموزش آنلاین آموزک شوید:
https://lms.amoozak.org/login/signup.php
2️⃣ سپس در کارگاه ثبت‌نام کنید:
https://lms.amoozak.org/enrol/index.php?id=23

☎️ پشتیبانی ۰۹۹۱۷۰۴۲۶۲۲ شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۶
@khanak_org
👩🏻‍🏫📱📝🖥
@amoozak_org
کتاب‌های بسیاری این فرصت را فراهم می‌کنند تا موضوع حقوق کودک را با کودکان و نوجوانان مطرح کنیم. کتاب «پرنده‌ی قرمز» اثر آسترید لیندگرن با تصویرگری تاثیرگذار و پراحساس ماریت تورن‌کویست یکی از این کتاب‌هاست.

دستنامه‌ی این کتاب هم با محوریت حقوق کودک توسط کارشناسان «با من بخوان» طراحی و تدوین شده، و فعالیت‌های متنوعی در پیوند با این موضوع در آن آمده است. همچنین در این دستنامه برخی دیگر از کتاب‌هایی که به موضوع حقوق کودک می‌پردازند معرفی شده است. فعالیت‌های پیشنهادی برای این کتاب‌ها می‌تواند در سهیم کتاب‌های دیگر نیز به کارتان بیاید و ایده‌های جدیدی برای آموزش حقوق کودک به شما بدهد.

👈🏼 دانلود دستنامه کتاب پرنده‌ی قرمز- حقوق کودک

#کتاب_تاک
#حقوق_کودک


🔻
@khanak_org
2024/11/28 17:15:07
Back to Top
HTML Embed Code: