Telegram Web
کتاب «هفت اسب هفت رنگ» نوشته‌ی محمدهادی محمدی و با تصویرگری نوشین صفاخو از آن دست کتاب‌های عمیق و چندلایه است که می‌توان در پیوند با موضوع «کودکان با نیازهای ویژه» بلندخوانی کرد. کتابی سرشار از خیال، امید، توانایی، همدلی، و بخشندگی.

«هفت اسب، هفت رنگ» در هلند و آمریکا هم توسط دو ناشر معتبر ترجمه و منتشر شده و توجه کارشناسان و منتقدان ادبیات کودک را برانگیخته است. این کتاب در فهرست بهترین کتاب های تصویری سال هلند قرار گرفته و جوایز بسیاری را از آن خود کرده است. از جمله جایزه‌ی ‌تصویرگری‌ و‌ طراحی ‌کتاب ‌مسکو ۲۰۱۸، ‌جایزه‌ی جزیره‌ی بنفش تصویرگری‌ نامی ۲۰۱۹ و جایزه‌‌ی بچلدر‌ آمریکا ۲۰۲۱.
این کتاب همچنین در سال ۲۰۲۱ به کاتالوگ کتاب‌های برتر جهان با موضوع کودکان با نیازهای ویژه که توسط IBBY تهیه می‌شود راه یافت.

👈🏼 دانلود دستنامه‌ی راهنمای خواندن و فعالیت‌های کتاب هفت اسب ‌هفت رنگ

#کودک_با_نیاز_ویژه
🔻
@khanak_org
جایزه‌ی یوهانس ورمیر، جایزه‌ی هنر دولت هلند، در سال ۲۰۲۴ به ماریت تورن‌کویست، تصویرگر و نویسنده‌ی محبوب و نام‌آشنای کتاب‌های کودکان تعلق گرفت. این نخستین بار است که هنرمندی از حوزه‌ی ادبیات کودک این جایزه را از آن خود می‌کند. هیئت داوران این جایزه‌ی به اتفاق آرا ماریت را به سبب توانایی هنری منحصربه‌فردش در به تصویر کشیدن احساسات جهانی و فراگیر انسانی در متن و تصویر، و نزدیک کردن آن‌ها به دنیای تجربه‌ی مخاطبان آثارش، شایسته‌ی دریافت این جایزه دانستند.

در بیانیه‌ی هیات داوران این جایزه که توسط وزارت آموزش، فرهنگ و علوم هلند برای قدردانی و تشویق استعدادهای برجسته‌ی هنری بنیان گذاشته شده است، آمده است: حس تعهد تورن‌‌کویست فضایی امن در آثارش برای بیان انواع موضوعات مهم انسانی ایجاد می‌کند که دیدگاه‌های متنوع همگان را با آغوش باز می‌پذیرد. همین ویژگی است که آثار ماریت را برای هر گروه سنی واجد ارزشی عمیق می‌سازد...

📌 در کتابک بیش‌تر بخوانید:

👈🏼 ماریت تورن‌کویست برنده‌ی جایزه‌ی یوهانس ورمیر ۲۰۲۴ شد

🔻
@khanak_org
🌟
@koodaki_org
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
«دخترک هم‌چنان زمزمه می‌کرد و از پنجره‌ی خیال‌اش دشت را می‌دید.
هفت اسب، هفت رنگ داشتند و نداشتند.
اسب هفت‌ام سفید بود.
اسب شش‌ام سیاه بود.
اسب پنج‌ام سرخ بود.
اسب چهارم زرد بود.
اسب سوم خاکستری بود.
اسب دوم قهوه‌ای بود.
اسب یکی‌ام رنگی نداشت که روی تن‌اش بریزد...»

بلندخوانی درست و تاثیرگذار کتاب یکی از عوامل مهم جذب کودکان به داستان و اندرونه‌ی آن است. در این پست بلندخوانی «هفت اسب، هفت رنگ» را با صدای زهره قایینی با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

📌
لینک معرفی و خرید کتاب هفت اسب هفت رنگ

#کودک_با_نیاز_ویژه
#کتاب_تاک
🔻
@khanak_org
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چه تلخ است که رنج‌ها و ازخودگذشتگی‌های کارگرانی که در مشاغل دشوار کار می‌کنند، به‌ویژه کارگران معدن، تنها هنگامی مورد توجه قرار می‌گیرد که رخدادی غم‌بار آن‌ها را برای مدتی کوتاه تیتر خبر رسانه‌ها می‌کند و پس از مدتی در میان انبوه خبرها و رویدادهای این جهان پرالتهاب دوباره فراموش می‌شوند.

یکی از هدف‌های ادبیات کودک اما پرورش حس هم‌دلی در کودکان، برقراری پیوند، و نزدیک کردن گروه‌های اجتماعی به یک‌دیگر است. در سال‌های گذشته ترویجگران و کتابداران «با من بخوان» چه در روزهای تلخ و چه روزهای شاد، این مهم را از یاد نبرده‌اند. گاه با بلندخوانی یک کتاب باکیفیت برای کودکان اهمیت کار معدن‌چیان را برجسته کرده‌اند، گاه هم‌راه کودکان به نزد کارگران زحمت‌کش معدن رفته‌اند و از آنان قدردانی کرده‌اند، و گاه پس از فاجعه‌های تلخی مانند فاجعه‌ی #معدن_طبس هم‌دردی خود را با کارگران معدن و خانواده‌های‌شان نشان داده‌اند.

پرورش نسلی آگاه و هم‌دل که پرسش می‌کند، عشق می‌ورزد و مطالبه‌ می‌کند، علاوه بر گسترش عواطف انسانی راه را بر تکرار این فجایع خواهد بست.

▪️متن و تصویرسازی‌های کلیپ از: کتاب معدن زغال سنگ کجاست

🔻
@khanak_org
کتاب‌های تصویری برای حرف زدن به زبان جهانی ظرفیت فوق‌العاده‌ای دارند. زبان کتاب تصویری زبانی است که گاه از موانع آموزشی، فرهنگی و ارتباطی فراتر می‌رود. کتاب «۲+۱۸ دارکوب» (به زبان فارسی) یکی از آن کتاب‌های نادری است که همین گونه عمل می‌کند و با گفتن داستان‌اش موانع زبانی را پشت سر گذاشته است و نوری روی تفاوت‌های جسمی و زبان کودکان ناشنوا و کم شنوا انداخته است.

📌 در کتابک بیش‌تر بخوانید:

📚
معرفی کتاب ۲+۱۸ دارکوب

📚
بررسی کتاب «۲+۱۸ دارکوب»، شگردهایی برای خواندن یک کتاب خوب

#کودک_با_نیاز_ویژه
#کتاب_تاک

🔻
@khanak_org
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کتاب «۲+۱۸ دارکوب» گرچه متنی کوتاه دارد اما برخی از آموزگاران، کتابداران یا ترویجگران، خواندن آن را دشوار می‌یابند. در این پست بلندخوانی این کتاب را با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

در این کتاب تصاویر حرف‌های زیادی برای گفتن دارند، بنابراین برای یک بلندخوانی تاثیرگذار لازم است هنگام خواندن توجه کودکان را به کنش‌ها و اتفاق‌هایی که در تصاویر می‌افتد جلب کنید تا پیوند میان متن و تصویرهای کتاب را بهتر درک کنند.
فراموش نکنید که در هر صفحه به کودکان فرصت دهید تصاویر و جزییات‌شان را خوب ببینند.


#کودک_با_نیاز_ویژه
#کودک_کم‌شنوا
#کودک_ناشنوا
#زبان_اشاره
#کتاب_تاک


🔻
@khanak_org
در دنیای امروز، سخن درباره‌ی حقوق کودک فراوان است اما هنوز کودکان بسیاری در شرایط نامناسب و دشوار زندگی می‌کنند و از بدیهی‌ترین نیازهای خود محروم شده‌اند. شکی نیست که سیاست‌های کلان اقتصادی، ‌اجتماعی و فرهنگی بیش‌ترین تاثیر را در تحقق حقوق کودکان دارند با این حال گسترش آگاهی از حقوق کودک وظیفه‌ی ما بزرگسالان است؛ چه مادر و پدر باشیم چه آموزگار و ‌کتابدار یا ترویج‌گرِ خواندن. بالا بردن کیفیت زندگی کودکان در یک جامعه تنها با همکاری همه‌ی شهروندان ممکن می‌شود.
۲۰ نوامبر از سوی سازمان ملل متحد روز جهانی کودک نام‌گذاری شده‌است. به همین بهانه در ماه آبان به حقوق کودک می‌پردازیم و کتاب‌هایی با موضوع حقوق کودکان را با هم مرور خواهیم کرد.

📚 با ما همراه شوید!

#حقوق_کودک
🔻
@khanak_org
به روال هر سال در ماه اکتبر نامزدان جایزه‌ی یادبود آسترید لیندگرن (آلما) در نمایشگاه کتاب فرانکفورت معرفی شدند و برنامه‌ی «با من بخوان» برای نهمین سال پیاپی در میان نامزدان شایسته‌ی دریافت این جایزه جای گرفت!

«با من بخوان» امسال هم همانند سال گذشته از سوی نهادها و شخصیت‌هایی به عنوان نامزد این جایزه معرفی شده است که فراتر از گستره‌ی ملی، اعتبار جهانی دارند: کاترین پترسون نویسنده‌ی نام‌دار ادبیات کودکان جهان، شاخه‌ی ملی فلاندرز «دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان» (IBBY)، و ایفلا (فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و مؤسسات كتابداری) معرفان برنامه‌ی «با من بخوان» به عنوان نامزد دریافت جایزه‌ی آلما ۲۰۲۵ بوده‌اند.

📌 در کتابک بیش‌تر بخوانید:

👈🏼
با من بخوان در فهرست نامزدان جایزه‌ی آسترید لیندگرن

#جایزه_آلما
#جایزه_آسترید_لیندگرن



🔻
@khanak_org
🌟
@koodaki_org
2024/11/24 22:35:54
Back to Top
HTML Embed Code: