Telegram Web
دولت فرانسه در پی انتشار گزارشی درباره متهم شدن دو شهروند خود در ایران به جاسوسی برای اسرائیل، بازداشت آنها را بار دیگر محکوم کرد.

سِسیل کوهلر و ژاک پاری بیش از سه سال است که در ایران زندانی هستند و خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه به نقل از منابع دیپلماتیک و خانواده آنها گزارش داد که این زوج از سوی ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند.

این منابع به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که این دو شهروند فرانسوی همچنین به «توطئه برای براندازی نظام» و «افساد فی‌الارض» متهم شده‌اند.

خواهر ِسسیل کوهلر گفته است: «ما فقط می‌دانیم آنها یک قاضی را دیده‌اند که این سه اتهام را تأیید کرده است.»

طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، هر سه اتهام می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد.

به دنبال انتشار این گزارش، وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد این دو فرانسوی به «شیوه کاملا خودسرانه» در ایران در بازداشت هستند.
@khizesche. باز نشر خیزش
به گزارش شبکه فاکس نیوز تعدادی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا لایحه‌ای را ارائه داده‌اند که بر اساس آن به دونالد ترامپ اجازه می‌دهد بمب‌افکن‌های بی۲ و بمب‌های سنگرشکن در اختیار اسرائیل قرار دهد.

بر اساس این طرح که نمایندگانی از دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه ارائه داده‌اند، این مجوز در صورتی صادر خواهد شد که آشکار شود ایران به برنامه هسته‌ای تسلیحاتی خود ادامه می‌دهد و به دنبال سلاح اتمی است.

این لایحه که در انتظار تصویب است و هنوز نهایی نشده، همچنین همکاری عملیاتی بی‌سابقه میان آمریکا و اسرائیل شامل اعزام نیرو، ارسال تجهیزات و تعلیم دادن را مجاز می‌کند، بدون آن که مالکیت دائمی به اسرائیل واگذار شود.
@khizesche. باز نشر خیزش
🔴 ادامه اعتراضات کارگران آلومنیوم اراک (ایرالکو)

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بنا بر گزارشهای منتشره در شبکه های اجتماعی، دیروز چهارشنبه یازدهم تیرماه حدود چهارصد نفر از کارگران کارخانه آلومینیوم اراک (ایرالکو)  در ادامه اعتراضاتشان به قطع  پرداخت پاداش افزایش تولید و سهمیه برنج کارکنان، عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل  و نیز اخراج  چند تن از همکارانشان بار دیگر دست به اعتصاب و تجمع زدند.
این اعتراضات از دو هفته پیش در داخل محوطه کارخانه شروع شده و از یک هفته پیش به خارج از گیت اصلی کارخانه کشیده شده است.
بنا بر این گزارشها، در تجمع اعتراضی دیروز، مهندس صیف مدیر کارخانه بدون پاسخگویی به خواستهای کارگران با وعده اینکه بروید سر کارتون همه چیز درست میشود، از کارگران خواست که سر کارشان بروند. 
به علاوه مجیدی مدیر عامل شرکت که عضو سپاه است با لحنی تهدید آمیز به کارگران گفت کسانیکه دستهاشون را بالا بردند و شعار دادند خودشان را به کمیته انضباطی معرفی کنند. اما کارگران محکم ایستادند و در جواب گفتند که ما خواهان استعفای تو هستیم  و شما در موقعیتی نیستی که کسی را به کمیته انضباطی بفرستید.
این تجمع علیرغم حضور  نیروی انتطامی زیادی در محل، برگزار شد و کارگران خواستار استعفای مدیر عامل شرکت و بازگشت به کار همکاران  اخراجی خود به سر کارشان هستند.  
  در این کارخانه که حدود چهار هزار کارگر دارد موضوع اصلی اعتراض کارگران ایرالکو سطح نازل حقوقها و کاهش هر روزه ارزش آن با توجه به گرانی های سرسام آور و دیگر مشکلات کاری است. از جمله اینکه، این کارخانه یکی از آلوده‌ترین کارخانه های استان مرکزی است و به لحاظ ایمنی محیط کار استاندارد پایینی دارد و برای کارگران صدمات جانی بسیاری دارد.

@khizesche. باز نشر خیزش
🔻مراسم خاکسپاری بچه های کشته شده توسط بسیجی‌های مسلح شده  سپاه در همدان

🔻  شلیک نیروهای بسیج به سه جوان طبیعت‌گرد در همدان

بامداد سه‌شنبه ۱۰ تیرماه، سه جوان همدانی که برای طبیعت‌گردی و آفرود به منطقه تاریک‌دره در حوالی گنجنامه رفته بودند، توسط نیروهای بسیج سپاه همدان متوقف و هدف شلیک مستقیم قرار گرفتند. در این تیراندازی مهدی عبایی و علیرضا کرباسی درجا کشته شدند و محمدرضا صابری‌زاده زخمی و به بیمارستان بعثت منتقل شد.

#کشتار_سرکوبگرانه_جوانان
https://www.tgoop.com/khizesche
🔴 پنتاگون پس از حمله ایران حضور خود در خاورمیانه را تقویت کرد

ارتش آمریکا در راستای تقویت حضور نظامی خود در منطقه خاورمیانه پس از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران و حمله تلافی‌جویانه ایران به پایگاه هوایی "العدید" در قطر، هواپیماهای جنگی و سامانه‌های پدافند هوایی را در منطقه مستقر کرده است.

بنا بر گزارش‌ها ایالات متحده چندین فروند جنگنده و همچنین واحدهای اضافی سامانه پدافند هوایی "پاتریوت" را که پیش‌تر در کره جنوبی و ژاپن مستقر بودند، به پایگاه العدید در قطر منتقل کرده است.

شان پارنل، سخنگوی پنتاگون روز چهارشنبه ۱۱ تیر (۲ ژوئیه) در یک نشست خبری اعلام کرد: «ما توانمندی‌های نظامی خود را در سراسر خاورمیانه حفظ کرده‌ایم تا رئیس‌جمهور و وزیر دفاع گزینه‌های نظامی متعددی در اختیار داشته باشند و بتوانند از شهروندان، نیروها و منافع ما در منطقه دفاع کنند.»
@khizesche. باز نشر خیزش
🔶 توقف ارسال تسلیحات آمریکایی به اوکراین در هاله‌ای از ابهام

در حالی که حملات هوایی روسیه علیه اوکراین شدت گرفته، خبرهایی دربارهتوقف ارسال برخی تسلیحات حیاتی آمریکایی به کی‌یف، نگرانی‌هایی جدی در میان مقام‌های اوکراینی ایجاد کرده است. با این حال، مقام‌های وزارت دفاع و وزارت خارجه آمریکا این تصمیم را «نهایی» ندانسته و بر ادامه حمایت‌های نظامی واشینگتن از اوکراین تأکید کرده‌اند.

سخنگوی پنتاگون، شان پارنل، اعلام کرد که وزارت دفاع آمریکا همچنان «گزینه‌های قوی» برای کمک نظامی به رئیس‌جمهور ترامپ ارائه می‌دهد؛ گزینه‌هایی که به گفته او با هدف «پایان دادن به این جنگ تراژیک» هماهنگ هستند. او در عین حال تأکید کرد که وزارت دفاع در حال بازنگری در رویکرد خود برای رسیدن به این هدف است، «بدون آن‌که آمادگی نظامی ایالات متحده یا اولویت‌های دفاعی آن قربانی شود.»

همچنین «تمی بروس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با رد گزارش‌ها درباره توقف کامل کمک‌ها، گفت که ایالات متحده همچنان به تعهداتش در قبال ارسال سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت به اوکراین پایبند است. سامانه‌هایی که نقش کلیدی در دفع حملات روسیه ایفا کرده‌اند.

@khizesche. باز نشر خیزش
🔴 ابراز "رضایت و ناامیدی" جان بولتون از حملات اسرائیل و آمریکا به ایران

جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه ۱۲ تیر (۳ ژوئیه)  در روزنامه "نیویورک تایمز" با انتشار یادداشتی با عنوان "ما باید کار را در ایران تمام کنیم"، از حملات آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ابراز رضایت کرد. بولتون اما با انتقاد از "توقف زودهنگام این حملات"، خواستار اقدام قاطع‌تر برای نابودی کامل زیرساخت‌های هسته‌ای ایران شده است.

مشاور امنیت ملی دولت قبلی دونالد ترامپ در توضیح دلایل رضایت و ناامیدی خود نوشته است: «رضایت، به این دلیل که این حملات به‌ویژه علیه برنامه تسلیحات هسته‌ای ایران ممکن است به چیزی دست یافته باشند که دهه‌ها خیال‌پردازی، ساده‌لوحی، دیپلماسی اشتباه و تحریم‌های اقتصادی ناکافی نتوانستند به آن دست یابند و ناامیدی هم به این دلیل که این حملات زودهنگام و بی‌دلیل متوقف شدند.»

به گفته بولتون هنوز مشخص نیست که آیا واشنگتن از این تجربه درس کافی گرفته تا نابودی کامل زیرساخت‌های هسته‌ای ایران را در صورت لزوم با ابزار نظامی به پایان برساند یا خیر.

او ادامه می‌دهد مانند دفعات پیش، جمهوری اسلامی اعلام کرده که همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را متوقف می‌کند و این نشان می‌دهد که در حال حاضر، "امکان رسیدن به راه‌حل دیپلماتیک رضایت‌بخش بسیار ضعیف است".

بیشتر بخوانید: جنگ میان ایران و اسرائیل

بولتون در یادداشت خود تاکید می‌کند که این موضوع به "ثبات رژیم آیت‌الله‌ها، شکاف‌های داخلی آن و این‌که آیا مردم ایران نارضایتی خود را به‌صورت عمومی ابراز خواهند کرد یا نه" نیز بستگی دارد.

مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در ادامه به وضعیت اپوزیسیون ایران هم می‌پردازد و می‌گوید "متاسفانه با وجود گستردگی و وسعت ملی، سازمان‌یافته نیست و رژیم بارها نشان داده که آمادگی سرکوب بی‌رحمانه را دارد".

به باور بولتون اما خیلی چیزها به "اراده، تمرکز و پایداری رهبران آمریکا" نیز بستگی دارد؛ موضوعی که او نسبت به آن تردید جدی ابراز کرده است.

بولتون در بخشی از یادداشت خود در نیویورک تایمز صراحتا نوشته است که بدون تغییر حکومت در تهران، نمی‌توان به خلع سلاح کامل هسته‌ای دست یافت. او در این راستا تاکید می‌کند که واشنگتن باید از تغییر حکومت در تهران حمایت و "مدل لیبی" را به‌عنوان تنها راه رضایت‌بخش مطرح کند.

او می‌نویسد: «برخلاف معمر قذافی، ملاها که پیش‌تر به‌شدت تحقیر شده‌اند، می‌دانند که تحقیر بیشتر حکومتشان را تضعیف می‌کند.»

در پایان یادداشت، بولتون با اشاره به "عزم احتمالی اسرائیل برای اقدام نظامی بیشتر"، این پرسش را مطرح می‌کند که آیا دولت فعلی آمریکا نیز اراده لازم برای پیگیری این مسیر را دارد یا نه؟.   https://www.tgoop.com/negarestankhizesche023/3743
@khizesche. باز نشر خیزش
"دشمن ما همین‌جاست دروغ می‌گن آمریکاست!"
"می‌کشم می‌کشم آن که برادرم کشت!"
شعارها در مراسم خاکسپاری مهدی عبایی و علیرضا کرباسی جوانان کشته شده با تیراندازی بسیج در همدان
..
پنج شنبه ۱۲ تیر۱۴۰۴
https://www.tgoop.com/taleaeh. @khizesche. باز نشر خیزش
🔴آتش خشم در همدان؛ تشییع دو جوان آفرودسوار به اعتراض علیه جمهوری اسلامی بدل شد
امروز مراسم تشییع پیکر دو جوان آفرودسوار، مهدی عبایی و علیرضا کرباسی، که به ضرب گلوله بسیجی ها به قتل رسیدند، به صحنه انفجار خشم و فریاد عدالت‌خواهی مردم معترض بدل شد.
خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه ح، در تلاش برای توجیه این جنایت، روایت ساختگی‌ای منتشر کرده و مدعی شده که ماموران پس از مشاهده یک پهپاد و مشکوک شدن به یک خودرو، ابتدا تیر هوایی شلیک کرده‌اند و سپس پس از «فرمان ایست» به سمت خودرو تیراندازی شده است. این ادعای نخ‌نما در حالی مطرح می‌شود که منابع مستقل و محلی تأکید کرده‌اند این دو جوان بی‌سلاح و صرفاً در حال تفریح آفرودی بوده‌اند.
Marge Eshghi (2).pdf
351.5 KB
عشقی از شاعران برجسته‌‌ی مشروطه خواه بود که در ۱۲ تیرماه ۱۳۰۳ به دستور رضاخان (نخست وزیر وقت) ، ترور شد. «لزوم انقلاب»

این ملک، یک انقلاب می خواهد و بس
خون ریزی بی حساب می خواهد و بس

امروز دگر درخت آزادی ما
از خون من و تو آب می خواهد و بس

«میرزاده عشقی» 🌷🌷 «مرگ عشقی» دست‌نوشته‌ای از ملک‌الشعرای بهار بعد از به خون غلتیدن میرزاده‌ی عشقی @khizesche
🩸🩸🩸⁩ توسط ⁨کانون نویسندگان ایران⁩
مگو که غنچه چرا چاک‌چاک و دلخون است
که این نمایشی از زخم قلب مجنون است!
زبان عشقیِ شاگرد انقلاب است این
زبان سرخ زبان نیست، بیرق خون است
محمدرضا کردستانی مشهور به میرزاده‌ی عشقی، شاعر آزادی‌خواه و روزنامه‌نگار انقلابیِ عصر مشروطیت، سال ۱۲۷۲ خورشیدی در همدان زاده شد. در دوران تحصیل در همدان و تهران زبان فرانسه را به خوبی آموخت و هنوز مدرسه می‌رفت که نزد بازرگانی فرانسوی به کار مترجمی مشغول شد. در هفده‌سالگی درس و مدرسه را رها کرد تا به کارهای اجتماعی بپردازد و برای بیان آرای خویش روزنامه‌ای به نام «نامه‌های عشقی» در همدان به راه انداخت. چندی بعد به استانبول در ترکیه مهاجرت کرد که کانون فعالیت ملی‌گرایان ایران بود. در آن‌جا به‌رسمِ مستمع آزاد فلسفه و علوم اجتماعی آموخت و نخستین آثار شاعرانه‌ی خود ازجمله منظومه‌ی «نوروزی‌نامه» را منتشر کرد.
پس از بازگشت به ایران فعالیت‌ سیاسی را از راه قلم آتشین و کلام بی‌پروای خود در عرصه‌ی مطبوعات تهران پی گرفت. انتقادهای بی‌پرده‌اش بر سر ماجرای قرارداد خفت‌بار ۱۹۱۹ با انگلستان سبب شد به دستور وثوق‌الدوله دستگیر و روانه‌ی زندان شود. پس از آن با کوشش‌های فراوان روزنامه‌ی «قرن بیستم» را به راه انداخت که پیشروترین و بی‌پرواترین نشریه‌ی ادبی و سیاسی آن روزگار بود و با شجاعتی کم‌نظیر به سیاست‌های حاکمان می‌تاخت؛ از این رو چندین بار به حکم سانسور دولتی تعطیل شد.
نام دژخیم وطن، دل بشنود خون می‌کند / پس بدین خونخوار، اگر شد روبه‌رو چون می‌کند؟
وای از این مهمان که پا در خانه ننهاده هنوز / پای صاحبخانه را از خانه بیرون می‌کند
داستان موش و گربه است، عهد ما و انگلیس / موش را گر گربه برگیرد، رها چون می‌کند؟
دزد رهزن دزد نادان است، پشت میز / دزد دانا دزدی از مجرای قانون می‌کند!
میرزاده‌ی عشقی نیز مانند دیگر شاعران آزاده‌ی دوره‌ی قاجار از تغییراتی که با پیشرفت علوم و فنون، ظهور جنبش مشروطه‌خواهی، گفتمان وطن‌دوستی در تقابل با وابستگی، آزادی‌خواهی و مخالفت با فقر و تبعیض در بستر جامعه و مناسبات اجتماعی پدیدار شده بود تأثیر پذیرفت. او با وجود طبع‌آزمایی در بسیاری از قالب‌های شعر فارسی، که بسیاری از آن‌ها ‌هم‌چنان بر مبنای اصول بلاغی شعر سنتی بودند، به دلیل پرداختن به آلام اجتماعی و بیان مسائل سیاسی مانند فساد و نوکرصفتی طبقه‌ حاکم، به‌کارگیری توأمان واژه‌های نو و عامیانه، بهره‌گیری از قافیه‌های تازه و گاه شکستن قالب‌های کهن از شاعران پیشرو عصر مشروطیت شمار می‌آید و می‌تواند در ردیف شاعران نوگرای پیش از نیما جای گیرد که در بنیادگذاری شعر نوین ایران نقشی اثرگذار داشتند. ناگفته نماند که عشقی در سال ۱۳۰۱ در روزنامه‌ی خود شعر «افسانه» نیما را منتشر کرد که طلیعه‌ی شعر نو فارسی است و نامه‌ی نیما را به چاپ رساند که درواقع پاسخی به استهزاکنندگان و مخالفان شعر نو بود.
یکی از مشهورترین شعرهای عشقی که ساختاری نو دارد منظومه‌ی «سه تابلو مریم» یا «ایده‌آل» است که خود آن را دیباچه‌ی انقلاب ادبیات ایران می‌شمرد. هم‌چنین مسمط «کفن سیاه» که بیان‌گر مظلومیت‌ و محرومیت‌‌های زنان و اعتراض به ستم‌های رفته بر آنان است.
مر مرا هیچ گنه نیست به‌جز آن‌که زن‌ام / زین گناه است که تا زنده‌ام اندر کفن‌ام
چه کنم؟ بخت از این رخت سیاه است مرا! /  حاصل عمر از این زندگی، آه است مرا!
در حجاب است سخن گرچه بود ضدحجاب / بس خرابی ز حجاب است که ناید به حساب
روحیه‌ی انقلابی و وطن‌دوستی با نظر به مسائل اجتماعی و بی‌پروایی در انتقاد از سیاست‌ حاکمان از ویژگی‌‌های مهم میرزاده‌ی عشقی است و «خون» عنصری مهم که در شعرها و سخنان او تکرار می‌شود:
این که بینی آید از گفتار عشقی بوی خون / از دل خونین‌اش این گفتار می‌آید برون.
از میرزاده‌ی عشقی، افزون بر شعر و مقاله و هزلیاتی در نقد وکلا و وزرا و مجلس، چند نمایش‌نامه‌ی کوتاه «جمشید ناکام»، «بچه‌گدا و دکتر نیکوکار» و «حلواء الفقرا» به یادگار مانده است، هم‌چنین منظومه‌ی «رستاخیز شهریاران ایران» که خود آن را اپرا نامیده است.
عشقی با نوآوری‌های خود بر سپهر ادبیات معاصر ایران خوش درخشید اما فرجامی تلخ داشت. او مشروطه‌خواه بود و سخت به جمهوری‌خواهی نخست‌وزیر وقت (رضاخان سردار سپه) می‌تاخت چون آن را قلابی می‌دانست و «خدعه‌ای برای ایجاد یک حکومت دیکتاتوری و ارتجاعی و مضر به حال ملت و مملکت». رضاخان، که مهیای به مسلخ بردن اندک آزادیِ حاصل‌آمده از جنبش مشروطیت بود، فرمان به قتل شاعر داد و ۱۲ تیرماه ۱۳۰۳ عشقی در ۳۱‌سالگی با گلوله‌ای از پشت سر ترور شد. مرگی که خود در شعری پیش‌بینی کرده بود:  من آن نی‌ام به مرگ طبیعی شوم هلاک / وین کاسه خون به بسترِ راحت هدر کنم.میرزاده‌ی عشقی را می‌توان نخستین ستم‌کشته‌ی سانسور حکومتی در تاریخ معاصر دانست چندان که برخی او را «شاعر شهید» می‌خوانند. شاعری خوش‌قریحه و نوگرا که مرگی زودهنگام حضورش را از ادبیات نوین ایران دریغ کرد. https://www.tgoop.com/negarestankhizesche023/3744 باز نشر خیزش @khizesche
🔴 اینجا خاوران است!
🔴 شتک زده است، به خورشید، خون بسیاران
بر آسمان که شنیده است از زمین باران؟

دریده شد گلوی نی زنان عشق نواز

به نیزه ها که بریدندشان ز نیزاران!

« حسین منزوی»

اینجا خاوران هائی است به گستزۀ سرزمینمان!

لاله زارهائی بی نام و نشان که از خون جوانان وطن دمیده اند!

🌺🌺🌺🌺🌺🌺 در سی و هفتمین سال کشتار زندانیان سیاسی یادشان را گرامی بداریم! نه می بخشیم و نه فراموش می کنیم! @khizesche
2025/07/04 03:24:13
Back to Top
HTML Embed Code: