tgoop.com/lifeandpsychology/947
Last Update:
🔷کشف و توجه به نیازهای برآورده نشدهمان در هنگام واکنش به آسیب»
وقتی در موقعیتی قرار داریم که در آن آسیب یا آزار میبینیم، اولین اقدام، مقابلهی مقتدرانه با آسیب و انجام دادن کارهایی است که برای محافظت از خودمان ضروری هستند. مثلا شاید لازم است «جراتمندانه نه بگوییم»، «از فرد یا سازمانی شکایت قانونی کنیم» ، «برای تربیت فرزندمان تنبیه یا محدودیتی در نظر بگیریم»، «به رابطهی عاطفی ناسالم و آزاردهندهمان پایان دهیم» و … . اما….
اما بسیار مهم است که «دردمان» را، یعنی «احساس آزردگی و غممان» را، نادیده نگیریم و «تسلی دادن و آرام کردن خودمان» را فراموش نکنیم، چراکه در زیر این احساساتِ دردناک، «نیازهای برآورده نشدهمان» پنهان هستند. نیازهایی همچون نیاز به احترام، عشق، امنیت، عدالت و … .
ما اغلب با تمرکز روی «خشم نسبت به افرادی که به ما آسیب زدهاند»، یا با «اصرار و آرزوی تغییر دادن آنها» از مواجهه با احساسات دردناکِ ناشی از برآورده نشدنِ نیازهایمان طفره میرویم. اما…
اما راهحل سالم و مفید در این مواقع، این است که خودمان به خودمان التیام دهیم، و نیازهایی را برآورده کنیم که دیگران آنها را نادیده گرفتهاند. این منبعِ بی پایان «مراقبت» و «محافظت» از خودمان «شفقت به خود» نام دارد که اغلبِ ما در انجام دادنِ آن مشکل داریم.
🖌️دکتر مهرنوش اثباتی؛ روانشناس
🪷از اینکه با ذکر منبع این مطلب را انتشار میدهید از شما سپاسگزارم🪷
#دکتر_مهرنوش_اثباتی
#درمان_شناختی_رفتاری
#درمان_متمرکز_بر_شفقت
#شفقت_به_خود
#بهوشیاری
#ذهن_آگاهی
#توجه_آگاهی
#روانشناسی
#کارگاه_روانشناسی
#CFT
#CBT
#MSC
BY 🌈روانشناسی و زندگی، دکتر مهرنوش اثباتی🌈
Share with your friend now:
tgoop.com/lifeandpsychology/947