tgoop.com/mahmood_shafiee/323
Last Update:
✴️۶. افزایش تعداد فقرا: با افزایش مالیات و قیمت ارز و افزایش شدید نقدینگی و کاهش ارزش ریال، بر تعداد فقرا به شدت افزوده شده و بخش بزرگی زیر خط فقر قرار گرفتند. میلیون ها نفر در این دوره به تازگی و اولین بار فقیر شدند.
✴️۷. کاهش طبقه متوسط: اقتصاد دولت سیزدهم به ضرر گروه های مختلف در طبقه متوسط تمام شد و بسیاری از آنان به طبقه پایین سقوط کردند. علی رغم رشد اقتصادی مورد ادعا، این رشد وارد جیب مردم نشد. کارمندان، خرده پاها در بخش تولید و تجارت به شدت متضرر شدند. طبقات پایین هم از شدت فقر به انواع بیماری های جسمی و روحی دچار گشتند.
✴️۸. تبعیض و بی عدالتی: با اقتصاد این دوره فاصله طبقات بالا و پایین به شدت افزایش یافت و علی رغم وجود انواع کالاهای مصرفی در بازار، در عمل بیشترین خریدار این کالاها به اقلیت طبقات بالا تعلق گرفت. بسیاری از طبقات پایین بخاطر فقر شدید و فاصله عمیق طبقاتی و احساس نابرابری غیرقابل قبول، دچار افسردگی شدند و جوانان ناتوان از تهیه مسکن و شغل و ازدواج، به آینده ناامید گشتند.
✴️۹. مهاجرت نخبگان: در شرایطی که بازار کار به طور غیرعادلانه در اختیار ناخودی ها قرار می گرفت و شایستگان ناخودی از یافتن شغل مناسب ناامید شدند و به مهاجرت گسترده به کشورهای مختلف رو آوردند. البته این مهاجرت چنان بود که بهترین ها را به بیرون از کشور جذب کرد و کشور را از بخش بزرگی از نیروی کارآمد انسانی محروم ساخت.
✴️۱۰. بی اعتمادی: نتیجه نهایی بی عهدی و ناکارآمدی، گسترش حیرت آور بی اعتمادی در جامعه بود. مردم در شرایطی قرار گرفتند که دیگر نمی توانند به دولت ها اعتماد کنند. همین بی اعتمادی اکنون فاصله عمیقی بیم دولت و ملت به وجود آورده است.
🛑نتیجه: حامیان دولت بهتر است، به جای دفاع تخصصی از اقتصاد، بخاطر ناسازگاری آن با چهره آشکار وضعیت اقتصادی در ایران امروز، با نقد ناکامی ها اعتماد را بر جامعه برگردانند و اعلام کنند که اشتباهات گذشته را چگونه جبران خواهند کرد.
۱۱تیر۱۴۰۳ شفیعی
@Mahmood_shafiee
BY محمود شفیعی
Share with your friend now:
tgoop.com/mahmood_shafiee/323