✍🏻 سوجان پاتل
🔹شعار محوری در فرهنگ شرکت "بلک باد" «خوبی کردن به مردم و نه فقط مشتریان» است و به همین دلیل هم هست که کارکنان این شرکت در هر سال در مجموع بیش از ۱۰۰ هزار ساعت به صورت رایگان و با هدف حمایت از امور خیریه کار میکنند، ۲۵درصد از کارکنان و مدیران شرکت جزو هیات امنای موسسات خیریه هستند و ۸۰ درصدشان هم به طور مرتب در کارهای خیریه و داوطلبانه مشارکت دارند.
🔹در واقع فرهنگ سازمانی در شرکت بلک باد به گونهای شکل گرفته که یک «اکوسیستم خوب بودن برای ایجاد دنیایی بهتر» را پدید آورده است و کسانی که به استخدام این شرکت درمیآیند باید در وهله اول اهل خوبی کردن به دیگران باشند.
🔹البته چنین اولویتی برای شرکتی که در زمینه طراحی و تولید نرمافزارها و اپلیکیشنهای ابری فعالیت میکند کمی عجیب به نظر میرسد و دو شعار اصلی این شرکت یعنی «کمک به فراگیر شدن خوبی» و «تبدیل کارکنان به نمایندگان خوبی» شاید در ظاهر ارتباط چندانی با حوزه کاری شرکت نداشته باشد، اما در عمل از این واقعیت حکایت دارند که این شرکت تولیدکننده نرمافزار تاکید و توجه بسیار زیادی بر مسوولیتهای اجتماعی خود و محصولاتش دارد و آن را به بنیان اصلی فعالیتها و روابط درونی و بیرونی خود تبدیل کرده است.
🔹بر اساس فرهنگی که در شرکت بلکباد کاملا جا افتاده است یکی از شاخصهای اصلی ارزیابی عملکرد کارکنان و پاداشدهی به آنها، خوبی کردن به سایر کارکنان و مشتریان خارج از وظایف شغلی آنهاست، به طوری که اگر تشخیص داده شود یک کارمند شرکت خارج از وظایف شغلی و به صورت خودجوش و داوطلبانه اقدام به یک عمل خیرخواهانه کرده و به دیگران خوبی کند از سوی شرکت مورد تقدیر قرار میگیرد و در صورت تکرار این عمل به مدارج بالاتر ارتقا پیدا میکند.
🔹شاید به همین دلیل هم هست که هر وقت به دفتر شرکت پا میگذارید یا با کارکنان شرکت به صورت تلفنی تماس میگیرید احساس میکنید یک نوع رقابت بر سر خوبی کردن به شما در بین کارکنان جریان دارد!
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#Inc.
🔹با این حال چالش اصلی در هنگام کار کردن با این افراد، پیش روی کارمندانی قرار می گیرد که سعی میکنند انتظارات بیش از حد آنها را عملی کنند. در این مطلب شما را با ۱۰ نکته مهم برای مدیریت کردن مدیرتان آشنا می کنیم.
◽️۱. به شکلی پویا با آنها ارتباط برقرار کنید
اگر همواره منتظر رئیستان هستید که به شما دستور بدهد لازم است که هر چه سریعتر کنترل اوضاع را در دست بگیرید و اطلاعات مورد نیاز خود را مدیریت نمایید. از غر زدن جلوگیری کنید و یک جدول زمانی منطقی را برای انجام کارهایتان تنظیم کنید.
◽️۲. به وعدههای خود عمل کنید
اگر برای رسیدن به اهدافی که وعده اش را دادهاید با مشکل روبرو هستید، رئیس شما احتمالا بیشتر تمرکزش را روی نالایق بودنتان میگذارد. توقعاتی که از شما وجود دارند را مدیریت نمایید و در مورد منطقی بودن یا نبودن یک هدف با مدیرتان صحبت کنید. بیش از توان خود وعده ندهید تا بتوانید همواره به قول هایتان عمل کنید.
◽️۳. شفاف باشید
برای آنکه مدیرتان فضای لازم را برای فعالیت های شما فراهم نماید لازم است که اعتماد او را به خود جلب نمایید. زمانی که مشکلی پیش می آید سعی نکنید که آن را پنهان نمایید. بدون هیچگونه عذر و بهانه ای حقیقت را به مدیر خود بگویید و صرفا به گفتن حقایق و یک عذرخواهی مودبانه اکتفا کنید.
◽️۴. نکات مهم از دیدگاه مدیرتان را شناسایی کنید
اگر درک خوبی از انتظارات مدیرتان ندارید احتمالا برای برآورده ساختن آنها با مشکل روبرو خواهید بود. مسائل مهم برای شرکت را تشخیص داده و اولویت ها را تعیین نمایید و به مدیرتان نشان دهید که به چیزی بیشتر از منفعت و پیشرفت شخصی تان می اندیشید.
◽️۵. نکات مهم از دیدگاه خودتان را مشخص نمایید
اگر درک درستی از نقات ضعف و قوت خود نداشته باشید با مشکلات زیادی در محیط کار روبرو می شوید. برای درک توانمندی ها و خصوصیات شخصیتی خود میتوانید از تستهای شخصیتشناسی استفاده کنید و به مدیرتان بگویید که چگونه بهتر می تواند شما را هدایت کند.
◽️۶. جلسات را پیش بینی کنید و برای آنها آماده باشید
هر مدیری از آمادگی نداشتن کارکنانش در جلسات از قبل برنامه ریزی شده عصبانی می شود. اگر میدانید جلسه ای قرار است برگزار شود، از قبل اطلاعات لازم برای شرکت در آن را کسب نمایید. اطلاعات خود را به شیوه مناسب سازماندهی کنید تا در صورت نیاز آن را به سادهترین شکل ممکن در اختیار دیگران بگذارید.
◽️۷. به جای گلایه، راهکار بدهید
بسیاری از افراد تصمیم گیری های دشوار و حل مشکلات را به مدیر خود محول می کنند. اما اگر مدیر مجبور باشد که برای رفع یک مشکل به دنبال راهکارهای مبتکرانه باشد، این مساله صرفا باعث ایجاد نوعی حس تنهایی در او می شود. لذا بهتر است که از خلاقیت خود بهره بگیرید و با همفکری همکارانتان، در کنار مساله، راهکارهای لازم را نیز به مدیر خود ارائه دهید.
◽️۸. سطح معلوماتتان را بالا ببرید
بسیاری از افراد زمانی که ایده های خلاقانه خود را با مدیرشان در میان می گذارند و به نتیجهای نمیرسند دچار احساس یاس میشوند. برای پشتیبانی از عقاید خود و معرفی اهداف استراتژیکتان لازم است که اطلاعات کافی داشته باشید.
◽️۹. باعث بهتر شدن وجهه مدیرتان شوید
در هر سازمانی افرادی هستند که همواره عملکرد مدیران را مورد انتقاد قرار می دهند. حتی کارآفرینان نیز باید به سرمایه گذاران و اعضای خانواده شان جواب پس بدهند. لذا بهتر است که با کسب اجازه های لازم، کاری کنید که مدیرتان در نظر این افراد مفید و کارآمد جلوه کند.
◽️۱۰. شوخطبعی را فراموش نکنید
نمی توان شوخ طبعی را به همه جنبه های کاری وارد کرد، به خصوص زمانی که پستهای شغلی بالاتری را در اختیار داشته باشید. اما افراد در محیط های کاری خود زندگی می کنند و دوست دارند از کارشان لذت ببرند و همین خواسته را در قبال همکارانشان دارند. همواره تعدادی موضوع خنده دار را در نظر داشته باشید تا در مواقع نیاز از آنها استفاده کنید.
[آموزه های سازمانی]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#Harvard_business_review
◀️ تامل کنید
چگونه از زمانی که «فکر» میکنید باید یک کارمند را اخراج کنید به «یقین» در مورد اخراج او میرسید؟ کانگر میگوید: «شما این را میدانید که ممکن است اشتباه کرده باشید.» برای اینکه عقل و احساس شما منطبق شود، پیشنهاد کانگر تفکر در مورد مجموعهای از سوالات پیرامون نحوه مشارکت این فرد در موفقیت آینده سازمان شما خواهد بود. «تیم کامل و تمامعیار خود را تصور کنید. آیا این فرد در این تیم حضور دارد؟» یا «اگر این فرد به شما بگوید که میخواهد شرکت را ترک کند، تا چه اندازه برای نگه داشتن او تلاش میکنید؟»
◀️ علت ریشه ای را در نظر بگیرید
از خودتان بپرسید: «آیا این فرد بهطور کامل همه مسوولیتهایش را بهطور کامل درک میکند؟ آیا او به اندازه کافی آموزش دیده است؟» همچنین فکر کنید که چگونه ممکن است شما در این مشکل سهیم باشید. بپرسید: «آیا نظارت کافی وجود دارد؟ آیا انتظارات واضح نیستند؟»
به گفته مککورد، ممکن است این مساله به خودی خود اشتباه کسی نباشد. شاید کارمند مذکور کارش را به خوبی انجام داده است؛ اما به دلیل تغییر نیازهای کسبوکار یا تغییرات در تکنولوژی، مجموعه مهارتهای کارمند دیگر موردنیاز نیست. یا شاید «شغل موردنظر از فرد بزرگتر است». از سوی دیگر، او میگوید: «شاید فرد نادرستی را استخدام کردهاید.»
◀️ به دنبال داده باشید
کانگر برای انجام بررسی های لازم، جستجوی داده از همکاران معتمد را پیشنهاد می کند. پیشنهاد او گفتن چیزی شبیه این است: "من متوجه شدم که تیم ما در این حوزه خاص به خوبی فعالیت نمیکند. شما دلیل این امر را چه میبینید؟" نظرات و مشاهدات آنها را جویا شوید و ببینید آیا آنها به فرد خاصی اشاره میکنند یا خیر. اگر این کار را کردند، مثالهای مشخص و عینی از آنچه آن فرد انجام داده یا انجام نداده است بخواهید.
کانگر میگوید: «اگر این فرد هشت وظیفه دارد و در اکثر آنها به خوبی عمل میکند و در دو وظیفه نگرانکننده عمل میکند، شغل او در سازمان شما قابلنجات است.»
◀️ با کارمند مذکور شفاف باشید
پیش از اخذ یک تصمیم، شما باید مکالمات مختلفی با کارمند مورد بحث داشته باشید. در این مکالمات تامل کنید. شما میخواهید باور کنید که این کارمند واقعا «مسبب مشکل» است و «انگیزه و اراده» برای حل آن را دارد. اگر چنین است، ممکن است کارمند مذکور آیندهای در شرکت داشته باشد. اگر شما شفاف نبودهاید، اکنون زمان شفاف بودن است. پیشنهاد کانگر ایجاد مکالمه با یک سوال رک و سرراست است. مثلا بگویید «شما به اهداف موردنظر شرکت ما دست نیافتهاید. به نظر شما علت ریشهای آن چیست؟»
◀️ با منابع انسانی مشورت کنید
کانگر معتقد است که دخیل کردن منابع انسانی از همان اوایل فرآیند حرکتی هوشمندانه است؛ چرا که میتوانید از دادهها و توصیههای آنها در مورد نحوه مدیریت این موقعیت و مدارک موردنیاز برای اخراج فرد استفاده کنید.
◀️ وقتی تصمیمتان را گرفتهاید، آن را معوق نگذارید
به گفته کانگر، وقتی تصمیم به اخراج فردی گرفتهاید، عملکرد سریع بسیار مهم و حائز اهمیت است. معوق گذاشتن تصمیمتان هزینهبر است. او میگوید: «اعتبار شما مورد سوال است. تیم طفره رفتن شما را در تصمیمگیری میبیند و این شبیه این است که شما جرات اخذ یک تصمیم دشوار را ندارید.»
مککورد میگوید: «هیچکس نمیگوید که من پیش از اخراج این فرد، باید چند سال صبر کنم.» اما هنوز به خاطر داشته باشید که اخراج یک فرد میتواند پیامدهای جدی روی معاش و حرفه او داشته باشد. تا جای ممکن تلاش کنید تا این کار را انساندوستانه انجام دهید.
[مدیریتمنابعانسانی]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹در چنین شرایطی، فقط و فقط میتوانید با کمک یک برند قوی، خودتان را از رقبایتان متمایز کنید. یک برند به سه شیوه زیر تقویت و متمایز میشود:
◽️۱. تمایز از طریق ویژگیهای فیزیکی و ظاهری
در این نوع تمایز، تلاش میکنیم ویژگیهای فنی و ظاهری محصولمان را تغییر بدهیم. برای مثال، برند کراکس را در نظر بگیرید که یکی از مشهورترین و محبوبترین برندهای در دنیاست. این برند با تغییر ظاهر صندلها و دمپاییهایی که عرضه میکند، توانسته به جایگاه فعلیاش برسد.
🔹یا به عنوان مثالی دیگر، ژیلت با کمک عرضه ریشتراشی که ظاهری متفاوت از ریشتراشهای رایج در بازار داشت، به جایگاه فعلیاش رسیده و رهبر بازار بزرگ ریشتراش در دنیا شده است.
🔹یا آکوآفینا، برندی که متعلق به کوکاکولاست، توانسته با افزودن ویژگیهای جدید به آب، مثل افزودن ویتامین به آن، خودش را از رقبا متمایز کند.
◽️۲. تمایز از طریق خدمات
در این روش، تلاش میکنیم برندمان را با خدمات قبل از فروش، حین فروش و پس از فروش از رقبایش متمایز کنیم.
🔹برای مثال، برند آکمه که معروفترین برند آجرهای ساختمانی در دنیاست را در نظر بگیرید. این برند صرفا با یک خدمت خاص توانسته خودش را از رقبا متمایز کند: تضمین این که آجرهای ما چون از خاک غنیشده ساخته شدهاند، تحت هیچ شرایطی نمیشکنند.
🔹یا برند ایسوزو که از معروفترین تولیدکنندگان کامیون و کامیونت در دنیاست، برای متمایز شدن از رقبا، میزان ضمانت محصولاتش را به ۱۰ سال افزایش داده است.
🔹یا فروشگاه آستین، عرضهکننده انواع بازیهای آنلاین را در نظر بگیرید که برای تمایز از رقبایش، ایده «بیایید دور هم بازی کنیم» را اجرا کرده است. در نتیجه، مشتریان این برند با این که میتوانند بازی مدنظرشان را به صورت آنلاین بخرند، اما ترجیح میدهند در شعبههای شرکت دور هم جمع شوند و از یک بازی گروهی لذت ببرند.
◽️۳. تمایز نمادین
در این شیوه، تلاش میکنیم روی ذهنیت مشتریان از برندمان تمرکز کنیم و تصویر و وجههای خاص از برندمان را در ذهن آنها به وجود بیاوریم.
🔹برای مثال، کوکاکولا و پپسی را در نظر بگیرید که توانستهاند در بازاری که محصول آن بسیار ساده است، از بقیه متمایز شوند. کوکاکولا برای تمایز از رقبایش، این موضوع را در ذهن مشتریان جا انداخته است: اگر میخواهید مثل آمریکاییها زندگی کنید، باید کوکاکولا بنوشید.
🔹در مقابل، پپسی هم این موضوع را در ذهن مشتریان حک کرده است: اگر میخواهید جوان و یاغی بودنتان را به رخ بکشید و نشان بدهید که از بقیه فرق دارید، پپسی بنوشید.
[مارکتینگ آز]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
شاید بارها در جلسات مختلف، ایدهپردازی کنیم یا با همکارانمان ارتباط مناسبی برقرار کرده و تمام کارها را به موقع انجام دهیم؛ اما باز میبینیم آنطور که باید در شغلمان پیشرفت نمیکنیم و مدیران توجهی به ما ندارند.
🔹در این مواقع حتماً اشتباهی در کارمان وجود دارد که اجازه نمیدهد پیشرفت کنیم. ممکن است برخی موانع خارج از کنترل ما باشد اما با به کارگیری چند ترفند ساده میتوانیم از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرده و به ارزش خود در محیط کار بیفزاییم.
◽️۱. با هیچکسی کینهتوزی نکنید
کارشناسان میگویند داشتن احساس منفی به یک همکار بیش از اینکه به طرف مقابل آسیب بزند، به خود فرد صدمه میرساند. اگر بتوانید ارتباطهایتان را کنترل کنید، قادر خواهید بود مشکلات را حل کنید و یاد میگیرید همهچیز را شخصی برداشت نکنید. این مسئله توانایی مدیریتی ارزشمندی برایتان به حساب میآید و میتواند به شما در مذاکرات و گفتگوهای حساس کمک کند.
◽️۲. مسئولیتهای کمتری به عهده بگیرید
گاهی برای اینکه میخواهیم ارزش خود را در محیط کاری به مدیرانمان ثابت کنیم، بی هیچ دلیلی مسئولیتهای زیادی برعهده میگیریم. این مساله سبب میشود نتوانیم تمام وظایف را به بهترین نحو ممکن انجام دهیم. در این مواقع باید ببینید کدام یک از مسئولیتها ارزش بیشتری دارند و به سراغ انجام آنها بروید. در این صورت میتوانید در زمان کافی آنها را به درستی انجام دهید.
◽️۳. تنها کارمند نباشید، بلکه عضو تیم شوید
شاید توجه کمتری به اتفاقات پیرامون خود داشته باشید و در نهایت تبدیل به کارمندی شوید که تنها به دنبال انجام وظایف ناچیز خود است. در این مواقع باید تفکر تیمی را جایگزین تفکر کارمندی کنید و فعالیت خود را به عنوان عضوی از گروه به نحو احسن انجام داده و شرکت را در راستای رسیدن به اهدافش یاری کنید.
◽️۴. مدیریت در محیط کار را از یاد نبرید
باید بدانید مدیریت هیچ ربطی به جایگاه افراد ندارد و ما هم میتوانیم با درخواستهای بهموقع و حرفهای منطقی، رابطه خود را با مدیرمان مدیریت کنیم. یکی از ترفندهای مدیریت ارتباط با مدیر این است که اهداف شغلی و حرفهای خود را تعریف کرده و درباره نحوه انجام وظایف بارها با او صحبت کنیم.
[آموزه های سازمانی]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
◾️به شخصیت و شعور مشتری بالقوه توهین میکند.
◾️مشتری بالقوه را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم فریب میدهد.
◾️نظرات، ایدهها و عقاید مشتری بالقوه را نادیده میگیرد یا مورد تمسخر قرار میدهد.
◾️به سخنان مشتری به صورت فعالانهای گوش نمیدهد.
◾️تلاش میکند مشتری بالقوه را تحت سلطۀ خودش درآورد، از آنها سوءاستفاده کند یا احساساتشان را به بازی بگیرد.
🔹بدیهی است که همۀ ما در نگاه اول با این قبیل رفتارها مشکل داریم، اما نکتۀ مهم اینجاست که خیلی وقتها حواسمان نیست که در حال نابود کردن مشتری بالقوهمان هستیم. برای سنجش رفتارمان در قبال مشتری بالقوه باید به این سوالات به خوبی پاسخ بدهیم:
◽️۱. آیا وقتی مشتری بالقوه در حال صحبت کردن است، مرتب حرفهای او را قطع میکنیم؟
◽️۲. آیا به حرفهای همۀ مشتریانمان به دقت گوش میکنیم یا فقط به حرفهای بعضی از مشتریانمان اهمیت میدهیم؟
◽️۳. آیا برای به کرسی نشاندن حرفمان، نظر درست مشتری را زیر سوال میبریم؟
◽️۴. آیا حاضریم برای نیازمان به فروش محصول، نیازهای واقعی مشتری را نادیده بگیریم و او را فریب بدهیم؟
[مارکتینگ آز]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👤 پیتر دراکر - پدر علم مدیریت نوین
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#Forbes
🔹به جای اینکه از روی هیجان و احساسات از شغل خود بیرون بیایید، همچنان در آنجا بمانید و همزمان هم دنبال شغل دلخواهتان بگردید. به این صورت هم درآمد خود را حفظ کردهاید و هم بدنبال اهداف جدیدی در زندگی حرفهای خود هستید.
🔹این را به خاطر داشته باشید که بیشتر کارفرماها دوست دارند نیرویی استخدام کنند که در حال حاضر مشغول فعالیت است، زیرا تصور میکند که او نیروی خوبی است (چون در حال حاضر کار میکند) و ارزش وقت گذاشتن برای مصاحبه دارد.
اما وقتی بیکار باشید سوالات زیادی در ذهن کارفرما ایجاد میشود و تصورش این است که مشکلی دارید که تاکنون استخدام نشدهاید.
🔹از همه اینها مهمتر، وقتی شغل خود را دارید و دنبال موقعیتهای بهتر میگردید فشار کمتری هم روی ذهن شما هست. زیرا خیالتان راحت است که فرصت کافی برای یافتن بهترین گزینه را در اختیار دارید.
🔹از دیگر دلایلی که توصیه میکنیم برای یافتن کار جدید در نظر داشته باشید این است وقتی هنوز مشغول فعالیت هستید، این برگ برنده را در دست دارید که در مصاحبه تقاضاهای خود را از موضع قدرت مطرح کنید و نگران این نباشید که آیا در مصاحبه قبول میشوید یا خیر.
🔹از بزرگترین خطرات جستوجوی شغل جدید وقتی هنوز مشغول کار هستید این است که همکاران یا مدیر شما متوجه این قضیه بشوند. اگر مدیر چنین چیزی را بفهمد ممکن است تصور کند شما وفاداری و تعهد کامل ندارید. این طرز فکر میتواند مشکلات مختلفی برای شما بدنبال داشته باشد و حتی در بدترین حالت ممکن است به اخراج شدن شما منجر شود.
🔹این خطرات زمانی پررنگتر میشود که شما در شرکتهای رقیب دنبال شغل جدید باشید. در چنین حالتی حتی ممکن است یک تهدید جدی برای امنیت شرکتِ کنونی خود محسوب شوید.
🔹از دیگر مشکلاتی که در یافتن شغل جدید وقتی هنوز سر کار هستید میتوان مطرح کرد این است که از آنجا که بدنبال فرصتهای بهتر هستید، نمیتوانید همه توجه و تمرکز خود را روی شغل کنونی بگذارید و این مساله ممکن است اعتبار شما را خدشهدار کند.
🔹اما برای اینکه از این خطرات و مشکلات دوری کنید و بتوانید همزمان با کار کردن بدنبال شغل جدید باشید در زیر چندین نکته را مطرح کردهایم:
▪️به هیچ کدام از همکاران خود نگویید که قصد دارید استعفا بدهید و هرگز به دوستیهای محل کار خود اعتماد نکنید.
▪️مطمئن شوید که پروفایل لینکداین شما صددرصد کامل و درست است، زیرا برخی از کمپانیهای بزرگ، هنگام استخدام نیروهای جدید حتما سراغ پروفایل لینکداین افراد موردنظرشان میروند تا سوابق کاری آنها را مورد بررسی قرار دهند.
▪️هرگز پشتسر مدیر کنونی خود صحبت نکنید، حتی اگر در بدترین و ناراحتکنندهترین شرایط کاری قرار دارید. در محل کار بهتر است همیشه محافظهکار باشید و به تکتک کلماتی که بیان میکنید حواستان باشد.
▪️به کارفرمای آینده خود بگویید که جستوجوی شغلی شما بهتر است محرمانه باقی بماند؛ زیرا ممکن است به گوش مدیر کنونیتان برسد.
▪️به هیچ عنوان همکاران یا مدیر کنونی خود را به عنوان مرجعی برای تایید ادعاهای خود معرفی نکنید. حتی اگر یک درصد کارفرمای جدید بخواهد از همکاران کنونی شما در موردتان تحقیق کند، حتما شرایط ناخوشایندی برایتان به وجود خواهد آمد.
▪️مصاحبههای کاری خود را در ساعات غیر کاری تنظیم کنید. شما در شغل کنونی باید همچنان کامل و حرفهای کار کنید.
▪️از کامپیوتر، تلفن، فکس و ایمیل شرکت کنونی برای یافتن شغل جدید استفاده نکنید.
▪️در شبکههای اجتماعی به جستوجوی کار خود اشاره نکنید. ممکن است همکاران یا مدیر شما این پستهای اینترنتی را ببینند و این مساله میتواند موقعیتهای خوبتان را از بین ببرد.
▪️رزومه خود را در سایتهای کاریابی آنلاین به اشتراک نگذارید، زیرا احتمال دارد همکاران یا مدیر کنونی شما رزومه شما را ببینند.
▪️با کارفرمای کنونی خود صادق باشید. تا حد امکان در جستوجوی شغل جدید بودن خود را از بقیه پنهان کنید. اما اگر یک درصد مدیر یا کارفرما از شما در مورد این مساله سوال پرسید، دروغ نگویید و این مساله را انکار نکنید.
[آموزه های سازمانی]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📜 خلاصه کتاب به زبان فارسی را میتوانید «اینجا» مطالعه نمایید؛ مدت زمان تقریبی مطالعه ٨ دقیقه.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹وقتی از تفکر نتیجهگرا صحبت میکنیم، منظورمان دقیقا همین است که ابتدا نتیجه مطلوبتان را مشخص و سپس راه رسیدن به آن را تعریف کنید.
🔹تفکر نتیجهگرا از مهمترین تکنیکهایی است که ورزشکاران در المپیک از آن استفاده میکنند. آنها بارها و بارها پایان مطلوب مسابقه و استفاده از حرکات درست را در ذهنشان به تصویر میکشند و به این ترتیب، رفتار و حرکات درست را تشخیص میدهند و در ذهنشان تثبیت میکنند.
🔹برای متقاعد کردن دیگران هم میتوانید مثل ورزشکاران عمل کنید به این معنا که در اولین قدم، مشخص کنید هدفتان از برقراری ارتباط چیست و میخواهید طرف مقابلتان را در چه موردی متقاعد کنید؟ در قدم بعدی میتوانید راه رسیدن به هدفتان را ترسیم و خودتان را برای رسیدن به آن آماده کنید.
🔹مدل تفکر نتیجهگرا از شش گام تشکیل شده که برای طی کردن آن باید به ترتیب و به صورت دقیق به این شش سوال پاسخ بدهید:
◽️۱. در این رابطه و مذاکره دقیقا میخواهم به چه چیزی برسم؟
◽️۲. طرف مقابل من دنبال چیست؟
◽️۳. حداقل نتیجهای که به آن قناعت خواهم کرد، چیست؟
◽️۴. برای متقاعد کردن طرف مقابل، ممکن است چه مشکلاتی به وجود بیاید؟
◽️۵. چگونه هر یک از مشکلات را حل خواهم کرد؟
◽️۶.چگونه بحث را جمع میکنم و به نتیجه میرسانم؟
🔹همه کسانی که در متقاعد کردن دیگران تبحر دارند، آگاهانه یا ناخودآگاه مطابق این شش گام عمل میکنند.
🔹ولی یادتان باشد، دفعات اولی که از این روش استفاده میکنید، شاید به نظرتان کمی سخت و خستهکننده بیاید، اما نگران نباشید چون با گذشت زمان و استفاده بیشتر از این روش، این تکنیک در ذهنتان حک میشود و در دفعات بعدی به صورت ناخودآگاه و خودکار از آن استفاده میکنید.
[مارکتینگ آز]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
۱- متانت: اینکه چطور رفتار میکنید.
۲- ارتباط موثر: اینکه چطور صحبت میکنید.
۳- ظاهر: اینکه چطور به نظر میرسید.
🔹هیولت بر این باور است که طرز رفتار شما نشان دهنده ی اعتماد به نفس و تواناییتان برای منتقل کردن افکار و ایدههایتان است.
او میگوید، این روزها، ما برای رهبرانی ارزش قائلیم که آرام و با اعتماد به نفس هستند، نه آنهایی که از سختگیری برای پیدا کردن دنبالهرو استفاده میکنند.
🔹جذبهی مدیریتی داشتن خیلی فراتر از محبوبیت و قدرت پیدا کردن در بین دیگران است. مدیرانی که جذبهی مدیریتی دارند، بهتر میتوانند به روشهای مختلف با انواع چالش ها روبهرو شوند.
🔹مطالعهی دیگری نشان میدهد که این مدیران:
◽️درک و تفکر شفافی دارند.
◽️از شجاعت بیشتر، قدرت مجاب کردن بهتر و توانایی در کنترل اختلافات برخوردارند.
◽️تمرکز بیشتری بر اولویتها دارند.
◽️انرژی و اشتیاق بیشتری دارند.
◽️آرام تر هستند و بهتر با تغییرات مواجه میشوند.
◽️اعتماد به نفس بالاتری نسبت به دیدگاه هایشان دارند.
[مدیریتمنابعانسانی]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#Harvard_business_review
اما برخورد متفاوت رئیس با شما، هزینههایی هم دارد. همکاران ممکن است از شما بدشان بیاید و این برای تیم خوب نیست.
🔹گر شما نور چشمی مدیرتان هستید، چطور میتوانید او را ترغیب کنید که با همه کارمندها یکسان رفتار کند؟ چطور میتوانید رفتار تبعیضآمیز او را رد کنید بدون آنکه ناسپاس به نظر بیایید یا رابطهتان خدشهدار شود؟ چند راهکار از این قرارند:
◽️۱. عمیقا فکر کنید
رفتار رئیس با شما ممکن است با ایجاد حس خصومت میان همکاران، محیط کار را دچار آسیب کند. در ذهن رئیس، شما یک کارمند ارزشمند و محترم اما از نظر همکاران، شما نور چشمی هستید.
اما اینکه اجازه دهید این روال ادامه یابد و نور چشمی بمانید، همیشه انتخاب هوشمندانهای نیست. شما موفقیت خود را به رئیس گره زدهاید. اگر او برود یا اخراج شود، شما نیز منشا قدرت خود را از دست خواهید داد.
◽️۲. از عینک دیگران به ماجرا نگاه کنید
وقتی رابطهتان با رئیس صمیمی میشود، بهراحتی ممکن است حواستان از پیرامونتان پرت شود و متوجه نباشید که بقیه دارند میبینند و مشاهدهتان میکنند.
آگاه بودن از دیدگاه دیگران و نگاه به مساله از عینک آنها نیازمند این است که بین خود و رئیستان یک گاردریل قرار دهید! سعی کنید میان خود و او فاصله ساختاری ایجاد کنید.
◽️۳. او را تشویق کنید علاقهاش را تقسیم کند
بهعنوان کارمند نورچشمی، باید تلاش کنید رئیستان، ارزش کار بقیه اعضای تیم را هم ببیند. از جایگاه خود استفاده کنید و توجه او را به بقیه نیز معطوف کنید. هر کجا کسی کار ارزشمندی انجام داد، ارزش کارش را به رئیس توضیح دهید. این نهتنها رئیس را تشویق میکند که علاقهاش را میان همه تقسیم کند، بلکه بقیه اعضا نیز میبینند که شما از جایگاهتان به شکلی خردمندانه استفاده کردهاید.
◽️۴. صراحتا صحبت کنید
همچنین بد نیست با رئیستان درباره این وضعیت صحبت کنید. مثلا چیزی در این مایهها بگویید: «ما خیلی به هم نزدیکیم و این روی رابطه من با بقیه همکارها تاثیر میگذارد. دوست ندارم بقیه فکر کنند جاسوس شما هستم.» صداقت و صراحت شما نشانگر این است که شما فقط به فکر خود و موفقیت خود نیستید. به او میگویید: «در نهایت، این به نفع سازمان است.»
اما در مطرحکردن این موضوع، احتیاط کنید و تا جاییکه ممکن است شرایط را با اعمال و رفتارتان، مدیریت کنید.
◽️۵. وارد مسائل خصوصی و بدگویی نشوید
خبرچینی و صحبت درباره مسائل شخصی کارمندها با رئیس، اصلا توصیه نمیشود. اگر رئیستان دائما از یکی از همکارها پیش شما گله و بدگویی کرد، با یک لحن آرام و حمایتگر بگویید: «آیا به او گفتهاید که دربارهاش چه فکر میکنید؟»
شاید گاهی واکنش عاقلانه این باشد که فقط گوش کنید و اجازه دهید حس یا نظرش را بیان کند. گاهی هم بد نیست که با لحنی آرام، از همکارتان دفاع کنید یا برای رئیس توضیح دهید که پشت رفتار بد همکارتان، چه دلایلی وجود دارد که رئیس از آن بیخبر است. هر کاری که میکنید، فقط خودتان را وارد بدگوییها نکنید.
◽️۶. سعی کنید محبوب همه باشید
نور چشمی بودن شما، باعث رنجش دیگر همکارها میشود. بهترین راه حل این است که سعی کنید همکار خوبی برای همه باشید. مشارکت کنید، حمایتگر باشید، به کارهایی که اعضای تیم انجام میدهند خوب دقت کنید و وقتی به بازخورد و کمک نیاز دارند، هوایشان را داشته باشید.
هدف شما این است که کارمند خوبی برای رئیس و همکار خوبی برای همه باشید. مگر میشود کسی که به همه کمک میکند، مشارکت میکند و در جمع و خفا از بقیه حمایت میکند را دوست نداشت؟
[آموزه های سازمانی]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹کارفرماها چه مشکلی با نسل زد دارند؟ نشریه نیوزویک یکسری داده را بررسی کرده و با کارشناسان گفتوگو کرده تا به اطلاعات بیشتری در این مورد برسد.
🔹یک نظرسنجی که ۹۶۶ رهبر کسب و کار درگیر در استخدام در آن شرکت کردهاند، به این نتیجه رسیده که ۷۵ درصد شرکتها معتقدند برخی کارکنان جدیدی که از این نسل استخدام کردهاند، عملکرد رضایتبخشی نداشتهاند.
🔹نظرات مدیران استخدام در مورد کارجویان نسل زد به صورت نمودار فوق ترسیم شده است.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹دوتونبوری (Dotonbori) یکی از مناطق معروف و پرجنبوجوش در شهر اوزاکا ژاپن است. این منطقه به عنوان مرکز سرگرمی و تفریح در اوزاکا شناخته میشود و به دلیل چراغهای نئونی، تابلوهای تبلیغاتی بزرگ و سهبعدی، رستورانهای متنوع، و فرهنگ شبزندهداری، یکی از محبوبترین مقاصد گردشگران داخلی و خارجی است.
[خلاقیتبدونمرز]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👤 فردریک تیلور، پدر روانشناسی صنعتی و سازمانی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
◀️ حفظ کارمندان خوب چگونه ممکن است؟
برای برنده شدن، به منظور تقویت ارتباطات با کارمندان خود مصاحبههای انگیزشی برای ادامه همکاری کارمندان بااستعداد برگزار کنید.
این جلسات منظم، اطلاعات مورد نیاز مانند چه چیزی به کارمندان برتر انگیزه میدهد و آنها را در سازمان نگه میدارد- حتی اگر حقوق بیشتری در جاهای دیگر به آنها ارائه شود به شما میدهد.
🔹مصاحبههای انگیزشی برای تداوم همکاری، راهی آسان برای رفع و اصلاح عادتهای بدی هستند که ممکن است موجب شوند بهترین افرادتان را از دست بدهید.
در اینجا پنج دلیل که شرکتها باید مصاحبههای انگیزشی برای تداوم همکاری انجام دهند را بیان میکنیم:
◽️۱. شناختن انگیزهها
مصاحبههای انگیزشی برای تداوم همکاری مشخص میکنند چه چیزی برای هر فرد اهمیت دارد. بعضی از مدیران به اشتباه از یک فرمول برای همه کارکنان استفاده میکنند. والدین ممکن است ساعتهای انعطاف پذیرتری را برای انجام وظایف خانوادگی خود خواهان باشند، در حالی که یک فرد مجرد ترجیح میدهد حقوق و دستمزدش افزایش یابد.
اگر مدیران بخواهند کارکنان را حفظ کنند، باید این مکالمات را به طور مرتب داشته باشند تا بفهمند چه کسی چه چیزی را میخواهد و چگونه میتوانند آن آرزوها را به بهترین نحو برآورده کند.
◽️۲. درک نشانههای نارضایتی
مدیران میتوانند با برگزاری این مصاحبه در زمانهای مناسب، نیازهای کارکنان را بهتر درک کنند و از نشانههای نارضایتی با خبر شوند. در حالت ایدهآل، خواسته کارمند، به جای شنیدن موقع استعفا به طور فعال و در زمانی شنیده خواهد شد که میتوان با ایجاد تغییراتی کارمند را حفظ کرد.
◽️۳. جلوگیری از غافلگیری
هدف اصلی مصاحبه تداوم همکاری حفظ استعداد است و به شرکتها کمک میکند زمانی که یک کارمند قصد ترک شرکت را دارد زودتر متوجه شوند. این امر به مدیران زمان کافی برای ایجاد تغییر و بهبود شرایط کاری را میدهد و مانع ضربه بر اثر از دست دادن کارمند باارزش میشود.
◽️۴. برای تعامل با کارکنان
زمانی که مدیران بخشی از زمان خود و شرکت را صرف این می کنند که در مورد اینکه چه چیزی کارمندانشان را خوشحال میکند بحث کنند، این حس به کارمندان و نیروهای کار دست میدهد که برای شرکت باارزشاند و مدیران به آنها و علایقشان اهمیت میدهند.
مصاحبههای انگیزشی، کارمندان را درگیر میکند و به آنها انگیزه میدهد و همین انگیزه و احساس پویایی نه تنها تداوم همکاری او را با شرکت افزایش میدهد بلکه بهرهوری او را هم بالا میبرد.
◽️۵. به دست آوردن اعتماد
اگر کارمند بااستعدادی که مدت کوتاهی است همکاری با شرکت و سازمانی را شروع کرده، اعتماد لازم را نسبت به پرسنل، مدیران و سازمان کسب نکرده باشد، در صورتیکه درخواست بهتری دریافت کند، طبیعتا قطع همکاری میکند و درخواست جدید را میپذیرد. اما اگر طی جلسات انگیزشی به آنها فرصتی برای بیان نگرانی خود در یک محیط امن داده شود، این اعتماد ایجاد میشود و وفاداری را به دنبال خواهد داشت.
[آموزه های سازمانی]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
▫️به همین دلیل، هیچ وقت به برنامهریزی استراتژیک به چشم یک کار ساده و پیش پا افتاده نگاه نکنید، بلکه به مدیران و کارمندانی که قرار است در این سفر شما را همراهی کنند، یادآوری کنید که یک سفر طولانی و سخت در پیش دارید
▫️برای موفقیت در این سفر و طراحی یک برنامه استراتژیک حرفهای و عالی، به شما توصیه میکنم این اصول را مدنظر قرار بدهید:
🔹از همه افرادی که در برنامهریزی استراتژیک حضور دارند، بخواهید از این فرایند برای ارتقای جایگاه خودشان یا به دست آوردن منابع بیشتر سوءاستفاده نکنند.
🔹به رهبران سازمان و شرکتتان بگویید قرار نیست در طول فرایند برنامهریزی استراتژیک، هر چیزی که آنها میگویند را بپذیرید، بلکه قرار است واقعیات را ببینید و بر اساس آن تصمیم بگیرید.
🔹برای به پایان بردن فرایند برنامهریزی استراتژیک، عجله نکنید.
🔹حتما و حتما و حتما خروجی فرایند برنامهریزی استراتژیک را با کارمندان اجرایی شرکت در میان بگذارید، چون در نهایت، این آنها هستند که باید این برنامه را اجرا کنند.
🔹از افراد حاضر در فرایند برنامهریزی استراتژیک بخواهید از تصمیمگیریهای غریزی و الهامگرفته شده خودداری کنند و برای استراتژیهای پیشنهادیشان، مستندات قوی ارایه کنند.
🔹از افراد حاضر در فرایند برنامهریزی استراتژیک بخواهید با جان و دل در این فرایند حضور داشته باشند و از آن حمایت کنند.
🔹بعد از طراحی استراتژیهای مدنظرتان، حتما ابزارها، منابع، زیرساختها و سایر موارد لازم برای اجرای استراتژیها را در نظر بگیرید و معیارهایی را برای کنترل میزان اجرای استراتژیها تعیین کنید
🔹به هیچ وجه زیر بار این تصمیم نروید که شما برنامهریزی کنید و ما مدیران ارشد سازمان یا شرکت، آن را بازبینی میکنیم. بلکه از مدیران ارشد بخواهید در برنامهریزی استراتژیک حضور فعال داشته باشند.
🔹به افراد حاضر در فرایند برنامهریزی استراتژیک تاکید کنید قرار است در انتهای این فرایند، استراتژیهایی برای تغییر شرایط و وضعیت شرکت یا سازمانتان پیدا کنید، نه این که وضعیت کنونی آن را تایید کنید.
🔹فرایند برنامهریزی استراتژیکتان را صرفا به حل مشکلات مهم شرکت یا سازمانتان اختصاص ندهید، بلکه بخش قابل توجهی از آن را برای طرح ایدههای جدید و خلاقانه اختصاص بدهید.
🔹در طول برنامهریزی استراتژیک، کاغذبازی و جلسات رسمی را کنار بگذارید و جو دوستانه و صمیمانهای را بر کل فرایند حاکم کنید.
[مارکتینگ آز]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#Harvard_business_review
🔹وقتی برای چنین مدیرانی کار میکنید ممکن است احساس کنید شکست خواهید خورد. به مبارزه طلبیدن مدیر ممکن است خطرناک باشد و حتی بیان نظرتان نیز ممکن است امنیت شما را تضمین نکند. شاید شما تجربه و اطلاعات کافی برای انجام دستورات رئیس خود داشته باشید، اما با وجود این ممکن است با هر تقاضای او تحت فشار زیادی قرار بگیرید.
🔹قبل از آنکه به این تصمیم برسید که وقت بهروزرسانی رزومهتان فرا رسیده است، این روشها را امتحان کنید تا برای خودتان تعادل بهتری ایجاد کنید و بتوانید روابط خود را با یک رئیس پرتوقع مستحکمتر کنید.
🔺برای مدیریت خودتان، بر بدن خود مسلط باشید
اگر فشار ناشی از درخواستهای رئیستان شما را در وضعیت "بجنگ یا فرار کن " یا "هیچ کاری نکن" قرار داد، اول خودتان را آرام کنید تا بتوانید فکرتان را جمع کنید و یک عمل سنجیده و مناسب انجام دهید.
🔺ابتدا درباره اصول به توافق برسید؛ سپس جزئیات واقعی را با هم در میان بگذارید
ممکن است همیشه اینطور احساس نکنید اما شما و رئیستان از لحاظ تئوری یک ماموریت مشترک دارید و برخی اهداف مشترک، و نشان دادن اینکه هر دو سوار یک قایق هستید میتواند برای شما روشنگر راهی باشد که قادر باشید برخی از واقعیات عملی را شرح دهید.
🔺استعداد سخنسنجی خود را به کار گیرید تا فیدبک سریع و مفید دریافت کنید
غیرممکن است که رئیس شما برنامهریزی کند که غیرواقعگرا یا بیانصاف باشد. احتمال زیادی وجود دارد که آنها دارای منطق خاصی باشند که به درستی و به وضوح منتقل نکردهاند، یا شاید آگاهی دقیقی از خودشان ندارند. به جای آنکه به خود بگویید «این مسخره است!» چک کنید و مطمئن شوید که آنچه رئیستان واقعا میخواهد را درک کردهاید و میتوانید آن را ارائه دهید.
◀️ در نهایت، مدل رفتاری و روش کار رئیس خود را مورد ارزیابی قرار دهید تا بفهمید که اگر رفتارتان کنشگر باشد پاسخ بهتری میگیرید یا اینکه اگر واکنشپذیر باشید.
هرچند کار کردن با یک مدیر غیرواقعنگر میتواند استیصالآور باشد، اما هدفتان باید دستیابی حداکثری سازمان به ماموریت خود با حفظ سلامت و عزت نفستان باشد.
[آموزه های سازمانی]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹طبق تحقیقات ما، ۸۴ درصد مردم به نظرات و کامنتهای دیگران در فضاهای آنلاین اعتماد دارند و ۸۹ درصد مردم قبل از تصمیمگیری نهایی، این نظرات و کامنتها را میخوانند.
🔹به همین دلیل، اگر میخواهید وفاداری مشتریانتان را افزایش بدهید، به هیچ وجه نباید قدرت «نظرات و کامنتهای آنلاین» را نادیده بگیرید.
🔹تحقیقات ما از شرکتهای کوچک و متوسطی که بیش از ۱۰ سال عمر کردهاند نیز نشان میدهد که ۹۰ درصد آنها، به «نظرات و کامنتهای آنلاین» اهمیت میدهند و آنها را کاملا جدی میگیرند.
🔹با این حال، بسیاری از شرکتها از «نظرات و کامنتهای آنلاین» فراریاند، چون تصور میکنند اگر وارد این فضا بشوند، در کنار لذت بردن از نظرات مثبت، باید پاسخگوی نظرات منفی هم باشند.
🔹اما کارآفرینان و مدیران موفق معتقدند نظرات و کامنتهای منفی مشتریان، بهترین فرصت هم برای تعامل بیشتر با مشتریان و هم برای یافتن معایب محصول و خدمات شرکت است.
🔹در حقیقت، کارآفرینان و مدیران موفق عمیقا باور دارند که نظرات و کامنتهای منفی و انتقادی، بهترین منبع اطلاعاتی برای یافتن ایدههای جدید جهت بهبود یک کسب و کار و محصول به حساب میآیند.
🔹از سوی دیگر، یادتان باشد وقتی به نظرات و کامنتهای منفی، به صورت مودبانه، به موقع و منطقی پاسخ میدهید، به مرور اعتبار برندتان را افزایش میدهید.
🔹در مقابل، اگر این قبیل نظرات و کامنتها را نادیده بگیرید و پاسخ ندهید، یا پاسخی بیادبانه و غیرمنطقی به آنها بدهید، اعتبار برندتان به شدت خدشهدار میشود.
🔹پس به شما توصیه میکنم مدیریت نظرات و کامنتهای آنلاین را بسیار بسیار جدی بگیرید و حتما یک تیم مستقل برای این کار آماده کنید.
🔹از این تیم بخواهید، ضمن پاسخگویی به تمام نظرات و کامنتهای مثبت و منفی، اطلاعاتی که در دل این نظرات و کامنتها نهفته است را برای شما استخراج کنند.
🔹مثلا اگر میبینند نظرات منفی درباره بدقولی شرکت در تحویل سفارشات در حال افزایش است، حتما خیلی سریع موضوع را به شما اطلاع بدهند تا بتوانید قبل از آن که این مشکل به یک بحران تبدیل شود، فکری به حال آن بکنید.
[مارکتینگ آز]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👤استیو جابز
🎖انجمن مدیران، بزرگترین تشکل مدیریتی ایران @Managersclub
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM