✍🏻 دنیل کویل
🔶بسیاری از ما ممکن است فکر کنیم اگر استعداد چیزی را نداریم، یعنی با آن چیز متولد نشدهایم؛ بنابراین، هرگز نمیتوانیم آن را بهدست آوریم. برخی دیگر از ما فکر میکنیم استعداد معنایی ندارد و همهچیز را میتوان با یادگیری بهدست آورد. واقعیت این است که بیشتر از آنچه فکر میکنیم، حق انتخاب داریم و اغلب حقیقت چیزی بین این دو تفکر است.
🔷در اینجا، این سؤال پیش میآید: آیا همه میتوانند در تیمشان فرهنگی عالی و مؤثر داشته باشند یا به استعداد خاصی نیاز است؟ فرهنگ عالی از کجا میآید؟ چگونه میتوان آن را در گروه خود ایجاد و آن را حفظ کرد؟ چگونه میتوان فرهنگی تیم نیازمند اصلاح را شناسایی و تقویت کرد؟
🔷در تحقیقی بهنام «سیب سالم» که در دانشگاه ساوتولز استرالیا روی گروههای مختلف انجام شد، نتایج نشان داد الگویی مختصر از رفتارهای ظریف بیش از تواناییهای اندازهگیریشدنی نظیر هوش و مهارت و تجربهی افراد اهمیت دارد. در این تحقیقات، فردی بهنام نیک بهعنوان «سیب بد» در هر گروه حضور مییافت و سعی میکرد رفتارهایی چون بیمسئولیتی و از زیر کار دررفتن و رفتار عضوی دلسردکننده و ناامید یا رفتار فردی نادان و مخالف را به گروه تزریق کند. اغلب گروهها تحتتأثیر رفتارهای او قرار میگرفتند، تا اینکه در گروه فردی بهنام جاناتان بهدلیل حضور احساس امنیت در فضای گروه و ارتباط یکپارچهی اعضا، این رفتارها نتوانست خللی ایجاد کند. گروه جاناتان موفق شد؛ اما علت موفقیتش باهوشتر یا ماهرتر بودن اعضایش نبود؛ بلکه عامل اصلی احساس امنیت اعضای گروه بود که جاناتان با الگوهای ظریف رفتاری مثل گوشدادن دقیق، پاسخ گرم، برقراری آرامش و پرسیدن دیدگاههای دیگران بهوجود آورد.
🔹برای موفقیت در کارهای گروهی و تعامل سالم در گروه، مدیران قرار نیست کارهایی را تکرار کنند که معمولا رهبران بزرگ انجام میدهند. نیازی نیست کارهای دیگران را به آنها دیکته کنند یا مسئولیت کارهای آنها را برعهده بگیرند. حتی تشویق و شرح دیدگاهی خاص هم الزامی ندارد و موضوع مهم این است که اعضای گروه ارتباط یکپارچهای با یکدیگر پیدا کنند و هریک از آنها در گروهشان به احساس امنیتی پایدار دست یابند. همچنین، گروه را مثل خانوادهشان تصور کنند و به آن احساس تعلق داشته باشند.
🔹مسئله اینجا است که تا پیش از این تحقیق، محققان فکر میکردند احساس امنیت صرفا حالوهوایی احساسی در گروه است و اهمیت چندانی ندارد؛ اما تحقیقات چیزی برعکس این ماجرا را نشان داد. احساس امنیت بسترساز عاملی است که تفکرات قوی براساس آن شکل میگیرند؛ اما سؤال این است: احساس امنیت از کجا بهوجود میآید؟ پاسخ گروههای بسیار موفق به این سؤال یکسان است. همهی آنها گروهشان را مانند خانوادهی خود میدانند.
📕-بهنقل از کتاب کد فکری اثر دنیل کویل
[آکادمی مدیریت]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔸تحقیق اخیر دانشگاه ادینبورگ با بررسی ویژگیهای شخصیتی حدود ۷۰ هزار نفر از ۲۵۰ شغل مختلف درمورد ویژگیهای شخصیتی و ارتباط آنها با مشاغل مختلف، نشاندهنده وجود الگوهای مشخص در انتخاب شغل و موفقیت حرفهای افراد است. این مطالعه که یکی از بزرگترین تحقیقات در این زمینه به شمار میرود، با استفاده از روشهای مختلف ارزیابی، شخصیت افراد را براساس ۵ ویژگی بزرگ شخصیتی شامل توافقپذیری، وجدان، برونگرایی، عصبانیت و گشودگی بررسی کرده است.
🔹تحقیقات نشان میدهد مشاغل مختلف ویژگیهای شخصیتی خاص خود را دارند؛ برای مثال:
▪️مشاغل خلاق: افرادی که در هنر، نویسندگی و طراحی فعالیت میکنند، معمولاً بیشتر گشادهرو هستند و تمایل به تجربههای جدید دارند.
▪️فروش و روابطعمومی: این افراد برونگرا هستند و ارتباطات اجتماعی قوی دارند و معمولاً در محیطهای اجتماعی بهتر عمل میکنند.
▪️مدیریت: مدیران معمولاً ویژگیهایی مانند وجدان و مسئولیتپذیری در آنها بیشتر است و بیشتر میتوانند احساسات خود را در موقعیتهای پرتنش مدیریت کنند.
▪️مشاغل عصبانی: مشاغلی مانند بازیگری و روزنامهنگاری که به خلاقیت وابستهاند، معمولاً با سطوح بالای عصبانیت همراه هستند.
🔹این مطالعه نشان میدهد ویژگیهای شخصیتی نه فقط میتوانند بر انتخاب شغل تأثیر بگذارند، بلکه در روند استخدام و پیشرفت شغلی افراد نیز نقش مهمی ایفا میکنند؛ برای مثال افرادی که ویژگیهای برونگرایی و وجدان بالایی دارند، احتمال بیشتری برای رسیدن به موقعیتهای مدیریتی دارند؛ اما افراد عصبانی ممکن است در مشاغل خلاق موفقتر عمل کنند ولی در موقعیتهای پرفشار با چالشهایی روبهرو شوند.
🔹این پژوهش گسترده بهوضوح تأثیر عمیق ویژگیهای شخصیتی بر انتخاب شغل و موفقیت حرفهای افراد را نشان میدهد. فهم این ارتباط میتواند به کارفرمایان در فرایند استخدام کمک کند و به افراد نیز این امکان را میدهد که با شناخت بهتر خود، شغلهایی را انتخاب کنند که با ویژگیهای شخصیتیشان همخوانی بیشتری دارد. درنهایت، این تحقیق ابزاری ارزشمند برای درک بهتر روندهای شغلی و ویژگیهای مرتبط با آنهاست.
منبع: phys.org
[آموزه های سازمانی]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔸جیم بلیت در کتاب «١٠٠ ایده بزرگ بازاریابی» مینویسد: در بازاریابی، به خصوص در بازاریابی خدمات، مشتریان به راحتی محصولات و خدمات ما را قضاوت میکنند و راجع به آن نظر میدهند و با این کارشان روی سایر مشتریان نیز تاثیر میگذارند.
🔹برای همین، همیشه باید نظرات و قضاوتهای مشتریان راجع به خودمان را به دقت رصد و بررسی کنیم و نسبت به آنها بیتفاوت نباشیم.
🔹برای مثال، آرت فول داینر، یکی از منتقدین مطرح صنعت رستوران، قبل از بررسی غذاهای یک رستوران، سرویس بهداشتی رستورانها را امتحان میکند زیرا معتقد است اگر سرویس بهداشتی یک رستوران کثیف باشد، خیلی بعید است که آشپرخانه آن تمیز باشد، چون سرویس بهداشتی بخشی از رستوران است که شما اجازه دیدن آن را دارید، پس تصور کنید بخشی از رستوران که اجازه دیدن آن را ندارید، چقدر میتواند بدتر باشد؟
🔹بسیاری از رستورانهای زرنگ و حرفهای، بعد از انتشار این نظریه آرت فول داینر، به سرعت به وضعیت سرویسهای بهداشتیشان رسیدگی کردند تا بتوانند از این طریق روی قضاوت و ارزیابی مشتریانشان تاثیر مثبت بگذارند.
🔹این مثال به ما تاکید میکند برای موفقیت در کارمان میتوانیم این سه کار را در اولویت قرار بدهیم:
◽️١. مجلات، روزنامهها، وبسایتها و فضای مجازی مرتبط با صنعتمان را به صورت مستمر رصد کنیم تا از توصیههای آنها به مشتریان آگاه شویم و از آنها برای بهبود کسب و کارمان ایده بگیریم
◽️٢. از مشتریانمان بپرسیم که کدام ویژگی محصول یا خدمتمان برایشان از همه مهمتر است؟ سپس تلاش کنیم عملکردمان در آن ویژگی را بهبود بدهیم.
◽️٣. اگر امکانش هست، از مشتریان رقبایمان بپرسیم که کدام ویژگی آنها را بیشتر میپسندند؟ بعد از آن تلاش کنیم آن ویژگی را در کسب و کار خودمان هم ایجاد کنیم.
[مارکتینگ آز]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔸برخی مدیران عامل ممکن است نظرات مشاوران خود را نپذیرند، و این مسئله میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد:
بسیاری از مدیران عامل با تکیه بر تجربیات و موفقیتهای قبلی خود، احساس میکنند که دیدگاه و درک کاملی از مسائل دارند. این اعتماد به نفس ممکن است باعث شود که نظرات مشاوران را کمتر جدی بگیرند.
گاهی مشاوران و مدیران عامل رویکردهای متفاوتی به مسائل دارند. مدیرعامل ممکن است به دلیل اولویتهای استراتژیک متفاوت، نظرات مشاور را مخالف با اهداف سازمانی ببیند.
مشاوران ممکن است پیشنهاداتی ارائه دهند که با فرهنگ یا ساختار سازمان سازگار نباشد. در این صورت، مدیران عامل ممکن است پیشنهادات را غیرعملی یا ناسازگار با واقعیتهای سازمان بدانند.
برخی از پیشنهادات مشاوران ممکن است به تغییرات بزرگی نیاز داشته باشد که برای مدیرعامل پرریسک و دشوار بهنظر برسد. این ترس از تغییر میتواند مانع از پذیرش نظرات مشاوران شود.
اگر رابطهای مبتنی بر اعتماد و ارتباطات مؤثر میان مدیرعامل و مشاوران وجود نداشته باشد، احتمال پذیرش نظرات مشاوران کاهش مییابد. ارتباطات ضعیف یا عدم اعتماد، ممکن است به مقاومت مدیرعامل در برابر نظرات مشاوران منجر شود.
🔹شناخت این دلایل میتواند به مشاوران کمک کند تا نظرات خود را به شیوهای ارائه دهند که احتمال پذیرش بیشتری داشته باشد.
[آکادمی مدیریت]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹اغلب اینگونه تصور میشود که فرسودگی شغلی به دلیل حجم زیاد کاری است و میتوان با کاهش ساعات کاری یا گرفتن مرخصی این مشکل را حل کرد. اما مطالعه گالوپ نشان داد که دلیل فرسودگی شغلی تعداد ساعات کاری نیست، بلکه چگونگی تجربه کارمندان با حجم کاری است.
🔹کارمندانی که با کار خود تعامل و مشارکت بیشتری دارند، از کار آنها قدردانی شده و به آنها پاداش داده میشود و به آنها شرایط کاری خوبی مانند ساعات کاری منعطف و دورکاری ارائه میشود، اغلب از سلامت جسمانی و روانی بهتری برخوردار هستند.
🔹طبق گزارش گالوپ، پنج عامل اصلی باعث فرسودگی کارمندان میشود که عبارتند از:
◽️رفتار ناعادلانه در محل کار
◽️حجم کار زیاد و غیرقابل کنترل
◽️ارتباطات نامشخص از سمت مدیریت
◽️عدم حمایت از سوی مدیران
◽️فشار زمانی نامعقول بر کارمندان
🔹توسعه و بهبود فرهنگ کلی سازمان، ایجاد تعامل بهتر با کارمندان و برقراری ارتباطات شفاف با آنها و مدیریت منسجم و شفاف، همگی به کاهش فرسودگی کارمندان کمک میکند. علاوه بر این، ارائه خدمات سلامتمحور و مزایایی از این دست نیز به کارمندان احساس خوبی میدهد و میتواند در نگهداشت آنها موثر باشد.
[مدیریت منابع انسانی]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹برای پاسخ به این پرسش باید وارد ذهن داوطلب بشوید و فکر او را بخوانید. آن وقت است که میتوانید تصمیم بهتری بگیرید. برای وارد شدن به ذهن مشتری، لازم نیست از کفبینی و فالگیری استفاده کنید، کافی است از تکنیک خطشناسی یا Graphology استفاده کنید.
🔹این تکنیک، تکنیکی است که ۸۵ درصد شرکتهای معتبر هنگام استخدام به کار میبرند تا بتوانند داوطلبان مدنظرشان را بهتر و عمیقتر بشناسند. حتی سازمانهای امنیتی مثل سیا هم از این تکنیک برای استخدام استفاده میکنند
🔹در اکثر کشورهای اروپایی موسسات مجوزداری وجود دارند که به شرکتها کمک میکنند داوطلبان استخدام را با کمک خطشناسی بهتر بشناسند.
🔹در این تکنیک، از داوطلب خواسته میشود تا روی یک صفحه کاغذ بدون خط، با دست خط خودش مطلب یا انشایی را بنویسد.
🔹سپس متخصصین خطشناسی، دست خط داوطلب را بر اساس زاویهها، طرز نگارش، فاصلهها، شیوه نقطهگذاری و غیره تجزیه و تحلیل میکنند و به شما زوایای پنهان شخصیت داوطلب را میگویند.
🔹برای مثال، فشار بیش از حد مداد یا خودکار روی کاغذ، تا حد زیادی بیانگر استرس بیش از حد داوطلب است که نشان میدهد این داوطلب برای کارهای پراسترس مثل فروشندگی یا خدمات پس از فروش مناسب نیست.
🔹البته تاکید میکنم تنها به خطشناسی بسنده نکنید و از آزمونهای استخدامی، مصاحبههای شخصی و مصاحبههای روانشانسی هم برای بررسی داوطلبان استفاده کنید.
[مارکتینگ آز]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
✍🏻 ویکتور لیپمن
🔹برعکس، آنها اغلب کسبوکارشان را به خوبی میشناسند، همکارانی خوب هستند و افرادی محبوب به شمار میروند. یکی از مدیران منابع انسانی که با او در مورد این مشکل وارد گفتوگو شدم تخمین زده است که حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد مدیران شرکت او دچار مدیریت سطحی هستند و من به خوبی به یاد دارم که یکی از نایبرئیسان منابع انسانی شرکتم با عصبانیت فریاد میزد که «مشکل اصلی مدیران ما این است که آنها در اغلب موارد مدیریت نمیکنند.»
🔹جیمی، یک مدیر توسعه محصول را در نظر بگیرید؛ او جزئیات تکنیکی محصولات تیمش را به خوبی میشناسد و با روسای سایر بخشها در بخش مربوط به خود همکاری بسیار خوبی دارد. او در ارتباطات نیز بسیار خوب عمل میکرد- برخلاف چند نفر از دیگر مدیران توسعه محصول در آن بخش، که در بخش تکنیکی در مقایسه با تعامل با انسانها قویتر بودند- و تیم جیمی کار کردن با او را دوست داشتند. آنها برخلاف بسیاری از تیمها در شرکت، روحیه بالاتر از حد متوسط را گزارش دادند.
🔹اما تیم او برای ارسال نتایج در تلاش و کشمکش بود. بهعنوان مثال، آنها در پروژههای بزرگ دچار مشکل همیشگی در مواجهه با ضربالاجلها بودند. وقتی این مشکل در مورد رئیس جیمی و همتایان او طی جلسات مدیریتی تیم رخ داد، او مدعی بود که تیمش نمیتواند از این سختتر کار کند؛ گرچه سایر مدیران با او موافق نبودند. زمانی که رئیس جیمی او را در مورد اعضای تیمش- که ممکن بود عضوهای ضعیفتری باشند- تحت فشار گذاشت، جیمی قویا از آنها دفاع کرد.
🔹«تیم من ضعیف نیست.» عوامل متعددی پشت این پدیده وجود دارند. یکی از این دلایل بسیار قوی، «میل شدید به دوست داشته شدن» است که میتواند از مدیریت کاملا بهرهور جلوگیری کند؛ چرا که این ویژگی میتواند شما را نسبت به انجام کارهایی که نیاز به انجام آنها دارید بیمیل کند.
🔹اجتناب از منازعه (Conflict avoidance) یک المان مرتبط با این معادله است؛ درگیری بهطور ذاتی امری استرسزا و ناخوشایند است و آسان است که فکر کنیم اگر کسی در معرض منازعه کمتری باشد، در شرایط بهتری است.
🔹فشار به افرادتان و مسوول نگه داشتن آنها برای عملکرد قوی برای شما محبوبیت ایجاد نمیکند و نیاز به مقداری راحتی و انعطاف در برابر درگیریها و منازعات دارد. اما گرچه حفظ روابط مثبت با کارمندانتان امری بسیار خوب و پسندیده است اما در بلندمدت اولویت شما ایجاد نتایج است.
🔹اگر فکر میکنید دچار مدیریت ناکارآمد هستید، در اینجا سه گام محسوس برای رفع آن ارائه میکنیم. خبر خوب این است که بهبود عملکرد یک فرد در این نقاط ممکن است اما بهخاطر داشته باشید که اینها عمدتا مربوط به «خواست و اراده» شما هستند تا تواناییتان:
▪️از منازعهها اجتناب نکنید
▪️ایجاد هدف را بهعنوان یک ماموریت کلیدی ببینید
▪️«آیا این عملکرد بهترین کاری است که شما میتوانید انجام دهید؟»
[آکادمی مدیریت]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹یکی از مهمترین سهلانگاریها در برندسازی، مسیری است که باعث رشد و توسعه برند شده است. به عبارت دیگر، برندهای زیادی وجود دارند که وعده، جایگاه، مزیت رقابتی و فرهنگ اصلیشان را فراموش کردند و در نتیجه، خیلی زود نابود شدند.
🔹برای مثال، بوستن چیکن را در نظر بگیرید. آن را به یاد میآورید؟ این برند یک رستوران زنجیرهای کنتاکی و غذاهای خانگی بود که خیلی سریع رشد کرد، اما بنیانگذاران آن خیلی زود فراموش کردند که چه چیزی برندشان را به آن سطح از موفقیت رسانده بود.
🔹در حقیقت، بنیانگذاران بوستن چیکن در برابر برندشان سهلانگاری کردند: اسمشان را به بوستن مارکت تغییر دادند، سبد محصولاتشان را گسترده کردند و سطح کیفیت و خدماتشان را کاهش دادند. نتیجه: فرسودهگی برند، افت} فروش، کاهش درآمد و ارزش سهام شرکت و نهایتا ورشکستگی.
🔹یادتان باشد بسیاری از برندها از روی اجبار و شرایط بازار، سهلانگار میشوند و پا در مسیر نابودی میگذارند.
🔹مثلا برندی را در نظر بگیرید که با یک نوع محصول خاص وارد بازار شده و اتفاقا خیلی هم موفق از آب درآمده است، ولی بعد از مدتی فروش آن محصول به اندازه کافی رشد نمیکند.
🔹در نتیجه، مدیران برند تصمیم میگیرند سبد محصولاتشان را توسعه بدهند و محصولات معمولی موجود در بازار را به آن اضافه کنند. این تصمیم، در اکثر موارد، یک تصمیم به ظاهر از روی اجبار، ولی به شدت خطرناک است، چون آغاز مسیر سهلانگاری و در نهایت، نابودی برند است.
🔹ولی یادتان باشد شاید بتوانید با منحرف شدن از مسیر اصلی برندتان، به اهداف مدنظرتان دست پیدا کنید، اما این انحرافهای به ظاهر کوچک تا عمق برندتان نفوذ میکند و در نهایت به فروپاشی و از دست دادن برندتان منجر میشود.
🔹پس هیچ وقت به دلیل رسیدن به یک سری اهداف کوتاهمدت، مثل فروش و سود بیشتر، بقای برندتان در بلندمدت را به خطر نیاندازید.
[مارکتینگ آز]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#Harvard_business_review
🔸اگر میخواهید از گرفتار شدن در دام مدیریت ذرهبینی دوری کنید، سه پرسش میتواند به شما کمک کند چنین رفتاری را شناسایی کرده و از آن در تعاملات خود با تیم اجتناب کنید:
◽️۱. آیا همیشه تیم خود را «نصیحت» میکنید؟
وقتی یکی از اعضای تیم با مسالهای غیرفوری به شما مراجعه میکند، آیا با او در حل مشکل همکاری میکنید یا بلافاصله راهحلی به همراه فهرستی از کارهای عملی پیشنهاد میکنید؟ اگر مورد دوم است، ممکن است به سمت مدیریت ذرهبینی پیش بروید. واضحترین شکل مدیریت ذرهبینی زمانی رخ میدهد که شما به طور دقیق به افراد میگویید چگونه کارهای خود را انجام دهند؛ رفتاری که غالبا به عنوان «نصیحت» توجیه میشود. این تمایل معمولا از اضطراب یا ترسی ریشه میگیرد که بهعنوان یک رهبر خود را مسوول عملکرد تیم میدانید.
ارائه مشاوره به اعضای تیم در شرایطی که به آن نیاز دارند، مانند پروژههای حساس یا مسائل فوری، مشکلی ندارد اما هدف شما باید کمک به افراد در یافتن راهحلهای خودشان باشد. به یاد داشته باشید که افراد برای یادگیری و تقویت مهارتها نیاز به تجربه شخصی دارند.
◽️۲. آیا باید هر تصمیمی را که اعضای تیم میگیرند کنترل و تایید کنید؟
یکی از شکلهای دیگر مدیریت ذرهبینی، که به آن «گلوگاه» نیز میگویند، زمانی است که مدیر باید هر اقدامی، چه بزرگ و چه کوچک، که اعضای تیم انجام میدهند را تایید کند. البته طبیعی است که بعضی پروژههای مهم نیاز به نظرات و تایید شما داشته باشند. اما اگر بخواهید اعضای تیم در امور روزمرهای که میتوانند مستقل انجام دهند با شما مشورت کنند، این یک نشانه نگرانکننده است.
به تیم اجازه دهید پروژههای کمریسک را خودشان هدایت کنند و اگر اشتباهی رخ داد، این فرصتی برای یادگیری خواهد بود و به رشد و اعتماد اعضا کمک میکند. به مرور زمان، این رویکرد نتایج مثبتی برای هر دو طرف خواهد داشت. شما در واگذاری وظایف مهم با نظارت کمتر احساس راحتی خواهید کرد و تیم شما اعتماد بیشتری به تواناییهای خود پیدا خواهد کرد.
◽️۳. آیا بازخورد را یک خیابان یکطرفه میدانید؟
وقتی به اعضای تیم خود بازخورد میدهید، آیا با چند نظر مثبت آغاز میکنید و سپس فهرستی از راههای بهبود ارائه میدهید؟ اگر اینطور است، ممکن است بهجای کمک، در حال اعمال مدیریت ذرهبینی باشید. این نوع مدیریت ذرهبینی زمانی رخ میدهد که رهبر سازمان انتظارات سفت و سختی از نحوه انجام کارها دارد. باور نادرستی که میگوید: «اگر تیمم این کار را به روش من انجام میداد، نتایج بهتری به دست میآمد.»
برای ارائه بازخورد تا زمان بررسی رسمی عملکرد صبر نکنید. بازخوردهای مثبت و سازنده روزمره میتواند ترس از بازخورد را کاهش دهد. وقتی جایی برای بهبود میبینید، حمایت خود را به شکلی ارائه کنید که انگیزهدهنده باشد. پس از بحث در مورد نکات مثبت، یک گفتوگوی دوطرفه در مورد پیشرفتهای آینده آغاز کنید.
[آموزه های سازمانی]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹حقوق، برنامه های بازنشستگی و تعطیلات مناسب، در صدر لیست گزینه های شما برای جذب نیروهای متخصص است. اما این گزینه ها برای نگهداشت طولانی مدت این نیروها کافی نیست. رضایت شغلی، نرخ ماندگاری نیروهای شما را افزایش خواهد داد، در ادامه برخی استراتژیها که میتواند به حفظ نیروهای مستعد شما کمک کند ارایه شده است.
◽️۱. فضایی ایجاد کنید که نیروی انسانی احساس کند از مهمترین سرمایه های شرکت است
به گونه ای رفتار نکنید که حس هزینه بودن به آنها دست دهد. اجازه دهید احساس امنیت شغلی داشته باشند. آنها را با نام کوچک تشویق کنید، بگذارید آنها بدانند که شما از نقش و مشارکت آنها در اهداف شرکت مطلع هستید. نظرات آنها در مورد قوانین و تغییرات را در نظر بگیرید.
◽️۲. انتظارات و اهداف شرکت را روشن و شفاف سازید
مطمئن شوید که شرح شغل های شما به کارمندان میگوید از آنها چه انتظار میرود. اگر قرار است که تغییراتی رخ دهد انتظار نداشته باشید که کارمندان خودبخود متوجه آن تغییرات شوند. شما باید بصورت مستقیم و شفاف در مورد این تغییرات با کارمندان صحبت کنید. کارمندان خوب تمایل دارند که خواسته های شما را انجام دهند به شرط آنکه کاملا دقیق بدانند که چه باید بکنند.
◽️۳. محیط کاری باز و صادق ایجاد کنید
در مورد کارایی امور انجام شده به کارمندانتان بازخورد بدهید و برای شنیدن دلایل پرسنل خود مشتاق و حاضر باشید. نسبت به ایده های جدید مشتاق و شنوا باشید. پیشنهادات ارایه شده برای حل مسائل را بپذیرید. هر زمانی که همکاران شما تقاضای راهنمایی کردند، حاضر و همراه باشید.
◽️۴. فرصت رشد و یادگیری ایجاد کنید
اجازه دهید پرسنل تان بدانند که در شرکت شما برای پیشرفت راهی وجود دارد، در ادامه دوره های آکادمیک دوره های یادگیری ایجاد کنید. کارهای چالشی و پیچیده ایجاد کنید. محیطی آرام بسازید که در آن بتوانند زمان و انرژی خود را بر روی کارهایی بگذارند که از آن لذت ببرند.
◽️۵. کار خوب را ببینید و تشویق کنید
پاداش های ماهیانه خوب است اما تشخیص یک کار خوب، احساس مثبت و وفاداری ایجاد میکند که برای مدتها باقی میماند. دیده شدن رفتار مثبت باید خاص باشد. به منظور حفظ نیروهای مستعد، آنها باید احساس قدردانی، احترام و ارزشمندی داشته باشند.
[مدیریت منابع انسانی]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔺زمان زیادی را صرف انجام کارهای بیارزش میکنید
کارهای زیادی است که وقتی بیاندازه آن را انجام دهید، یعنی در حال هدر دادن زندگیتان هستید، مانند اعتیاد به بازیهای رایانهای، خوابیدن و خوردن افراطی یا تماشای برنامههای تلویزیونی بیفایده.
بیشتر وقت روزانهتان را مشغول انجام چه کاری هستید؟ آیا کاری که ساعت زیادی برایش صرف میکنید برایتان مفید است؟ اگر پاسختان منفی است، پس امور روزمرهتان را مجددا ارزیابی کرده و تغییرات لازم را اعمال کنید.
🔺از همه چیز و همه کس گلهمندید
آیا همیشه از شغل، مدیر، درآمد، خانواده و همکارانتان گله میکنید؟ باید بدانید منفی بافی هیچ تغییری در زندگیتان ایجاد نمیکند، تنها باعث میشود در همان جایگاهی که هستید بمانید و در جا بزنید.
🔺به دنبال پرورش ذهنتان نیستید
افرادی که برای پرورش ذهنشان هیچ کاری نمیکنند و مهارت جدیدی یاد نمیگیرند، انسانهای راکدیاند که به مسیری بیتلاطم، همانند برکهای بیحرکت، بسنده میکنند. افرادی که نتوانند ذهنشان را پرورش دهند و آن را فعال نگه دارند و چیزهای جدید یاد بگیرند دقیقا چنین وضعیتی را دارند.
🔺در مورد خودتان منفیبافی میکنید
اگر به خودتان بقبولانید برای ترفیع درجه در شغلتان به اندازه کافی باهوش نیستید یا این توانایی در شما وجود ندارد که کسب و کار مستقلی راهاندازی کنید، مطمئن باشید آیندهتان همان چیزی خواهد شد که با خود فکر میکنید.
🔺هیچ انگیزهای ندارید
شاید شما هم افراد زیادی را سراغ داشته باشید که فکر میکنند برای انجام هیچ کاری رغبت ندارند. اما اصلا چنین چیزی ممکن نیست. حتما کاری خواهد بود که از انجام دادنش لذت ببرید. این افراد باید کاری که بیش از هر فعالیتی باعث هیجان و رغبتشان میشود را پیدا کرده و برای انجام دادنش وقت بگذارند.
🔺هیچ برنامهای برای آینده ندارید
خیلی خوب است در زمان حال زندگی کنید، اما گاهی لازم است برای آینده برنامهریزی کنید و بدانید قرار است به کجا برسید. برای رسیدن به هدف دلخواهتان باید قدم به قدم جلو بروید.
🔺با افرادی در ارتباطید که هیچ کمکی به رشد فردیتان نمیکنند
معاشرت با برخی افراد باعث میشود از رشد فردی باز بمانید و نتوانید شخصیتتان را رشد دهید. بهتر است با افراد «رشدگرا» معاشرت کنید، همان افرادی که ارتباط با آنها باعث پیشرفتتان خواهد شد.
🔺مدام سرتان در گوشی است
هرچند تلفن همراه وسیله سرگرمکنندهای است، اما به این فکر کنید چقدر از وقتتان به خاطر مشغول شدن به این وسیله فریبنده، تلف میشود.
اگر دچار اعتیاد به تلفن همراه هستید، باید بدانید وقت ارزشمندی که میتوانید برای زندگیتان برنامهریزی کنید را دارید از دست میدهید.
🔺برای چیزهای بیارزش پول خرج میکنید
در اطراف ما کسانی هستند که قرضهای زیادی دارند، اما بازهم از خرید وسایل گرانقیمت دست نمیکشند. اگر تمایل خود را به خرید وسایل غیرضروری از دست بدهید، میبینید چیزهای بسیار کمی وجود دارد که واقعا به آنها نیاز دارید. پس در دخل و خرجتان تجدیدنظر کنید تا در آینده بتوانید از پساندازتان استفاده کنید و سرمایه گذاریهای خوبی داشته باشید.
🔺خواب کافی ندارید
باید بدانید خواب کافی نقش موثری در بهبود سلامت افراد دارد. اگر از جمله افرادی هستید که به خاطر مشغلهی زیاد نمیتوانید به اندازهی کافی بخوابید یا عادت دارید تا سحر بیدار بمانید، به شما توصیه میکنیم از عادت مخرب کمخوابی پرهیز کنید.
🔺به سلامتیتان توجهی ندارید
ورزش و تغذیه مناسب روی نگرش ذهنی افراد و سلامت عمومی بدن تاثیر میگذارد. پس به رژیم غذایی و میزان تحرکتان توجه کنید، بدین ترتیب میبینید همین تغییرات کوچک چطور میتوانند کیفیت زندگیتان را بهبود دهند.
🔺از منطقهی آسایشتان بیرون بیایید
برای این منظور باید در جهت بهبود زندگیتان ریسک کنید. قطعا باید ریسک حسابشدهای داشته باشید. هر ریسکی ممکن است به شکست برسد، اما وقتی حسابشده ریسک کنید، تمام جوانب را در نظر گرفتهاید و برای موفقیت در مسیرتان به یک نقشهی هدفمند رسیدهاید.
🔺به گونهای زندگی میکنید که مورد پسندتان نیست
ارزیابی میزان خوشحالی و رضایت افراد، یکی از راههای اندازهگیری موفقیت است. اگر در زندگی خوشحال نیستید، پس باید تغییراتی ایجاد کنید. حتی افرادی که احساس رضایت میکنند، باز هم بدین معنا نیست که نهایت لذت را از زندگیشان میبرند.
[آموزه های سازمانی]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👤 جف بزوس
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📜 خلاصه کتاب به زبان فارسی را میتوانید «اینجا» مطالعه نمایید؛ مدت زمان تقریبی مطالعه ۷ تا ۱۰ دقیقه.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹ایجاد فضای باز و صمیمی
ابتدا فضایی ایجاد کنید که در آن کارمندان احساس راحتی کنند و بتوانند نظرات خود را بدون ترس از قضاوت یا انتقاد بیان کنند. نشان دهید که به نظرات آنها اهمیت میدهید و آنها در تصمیمگیریها تأثیرگذار هستند.
🔹سوالات مشخص و شفاف بپرسید
سوالات هدفمند و مشخص بپرسید تا کارمندان بتوانند روی موضوعات خاصی تمرکز کنند. بهجای سوالات کلی، سوالاتی را مطرح کنید که به شما کمک کند راهکارها و ایدههای دقیقتری دریافت کنید.
🔹گوش دادن فعال
به حرفهای کارمندان با دقت گوش دهید و توجه کنید. تماس چشمی برقرار کنید و با سر تأیید کنید تا نشان دهید که شنونده خوبی هستید. این کار باعث میشود کارمندان احساس کنند که واقعاً به نظرشان اهمیت داده میشود.
🔹استفاده از جلسات گروهی و طوفان فکری
جلسات گروهی یا جلسات طوفان فکری برگزار کنید تا کارمندان بتوانند بهطور دستهجمعی ایدهپردازی کنند. این جلسات کمک میکند تا نظرات متنوعتری به دست آورید و مشارکت بیشتری ایجاد شود.
🔹استفاده از نظرسنجیها و فرمهای بازخورد
برای جمعآوری نظرات کارمندان میتوانید از نظرسنجیها و فرمهای بازخورد استفاده کنید. این روش بهویژه برای کارمندانی که در بیان حضوری نظرات خود خجالتی هستند، مفید است.
🔹تشویق و قدردانی از ایدهها
بعد از دریافت نظرات و مشاورهها، از کارمندان به خاطر ایدهها و کمکهایشان تشکر کنید. اگر ایدهای از سوی آنها عملی شد، نتیجه را به اطلاعشان برسانید. این کار انگیزه آنها را برای مشارکتهای آینده افزایش میدهد.
🔹اجرای ایدهها و ارائه بازخورد
سعی کنید نظرات و پیشنهادات کارمندان را، در صورت امکان، به اجرا بگذارید. همچنین، به آنها بازخورد بدهید که چگونه ایدههایشان در تصمیمگیریها تأثیر گذاشته است.
[اکادمی مدیریت]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
◽️۱. مشتریمداری عالی
شرکتهای موفق، خدماتی عالی به مشتریانشان ارایه میکنند تا بتوانند وفاداری آنها را افزایش بدهند.
◽️۲. عملیات عالی
شرکتهای موفق، عملیاتهای داخلیشان مثل تامین مواد اولیه، تولید، کنترل کیفیت، سفارشگیری، تحویل، خدمات پس از فروش و غیره را به صورت بسیار دقیق و عالی انجام میدهند، به گونهای که بیش از ۹۵ درصد مشتریان از فرایندها و عملیاتهای کاری شرکت راضیاند.
◽️۳. محصول عالی
شرکتهای موفق، محصولات موفق، عالی و متمایز دارند و محصولاتشان را به صورت مستمر بهروزرسانی میکنند. ضمن آن که شرکتهای موفق، به برندسازی و جایگاهیابی درست محصولشان هم اهمیت میدهند.
◽️۴. مکان عالی
شرکتهای موفق، مکان فیزیکی بسیار عالی و متمایزی برای ارایه خدمات به مشتریانشان دارند؛ وبسایت، اپلیکیشن و شبکههای اجتماعی خوب و فعالی دارند؛ و از بازاریابی داخل فروشگاهی، یعنی متمایز جلوه دادن محصولاتشان در داخل فروشگاهها، غافل نمیشوند.
[مارکتینگ آز]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📜 خلاصه کتاب به زبان فارسی را میتوانید «اینجا» مطالعه نمایید؛ مدت زمان تقریبی مطالعه ۱۳ دقیقه.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#Entrepreneur
🔺به مشکلات و اختلافات آنها توجهی نمیشود
تحقیقی که در این زمینه انجام شد نشان داد، تقریبا یکچهارم کارمندان اعلام کردند عملکرد بخش منابع انسانی محل کارشان در حل مشکلات و اختلافات رضایتبخش نیست.
🔺کارمند سخت کار میکند، مدیر به اعتبار و سرمایه میرسد
در یک نظرسنجی ۱۷ درصد کارمندان گفتند کارفرمایشان با ایدههای آنها اعتبار زیادی پیدا میکند اما آنها هیچ بهرهای از ایدهی خودشان نمیبرند.
🔺امکان پیشرفت در کار وجود ندارد
بنابر یک نظرسنجی، تنها ۴۱ درصد کارمندان با قطعیت اعلام کردند کارفرمایشان به آنها کمک میکند در شغلشان پیشرفت کنند.
🔺کارفرما اشتیاق و انگیزهای در آنها ایجاد نمیکند
در یک پژوهش، تنها ۳۵ درصد کارمندان اعلام کردند کارفرمایشان برای آنها الهامبخش است و کمک میکند با اشتیاق زیاد به کارشان بپردازند.
🔺از کارمندان به اندازه کافی قدردانی نمیشود
نتایج یک نظرسنجی نشان داد ۶۳ درصد کارمندان احساس میکردند به قدر کافی به خاطر دستآوردهایشان از آنها قدردانی نمیشود.
🔺توجهی به استراحت کارمندان نمیشود
نظرسنجی جدیدی نشان داد ۸۰ درصد مدیران ادعا میکنند به استراحت کارمندان اهمیت زیادی میدهند و به اندازهی کافی به آنها مرخصی میدهند. ۶۷ درصد کارمندان گفتند هرگز چنین حرفی از کارفرمایشان نشنیدهاند یا در زمان درخواست مرخصی، با مخالفت آنها مواجه شدهاند.
🔺کارمندان وظایف مشخصی ندارند
وقتی کارمندان ندانند دقیقا چه کاری باید انجام دهند، چطور میتوانند عملکرد خوبی از خود نشان دهند؟ بنا بر یک نظرسنجی، ۵۷ درصد کارمندان از اینکه کارفرمایشان دستورات مشخصی به آنها نمیدهد گله داشتند.
🔺خیلی از مدیران برای کارمندان وقت نمیگذارند
در تحقیقی، نیمی از کارمندان گفتند در اغلب مواقع مدیران برای دیدارهای دسته جمعی با کارمندان وقت دارند، اما برای هر یک از آنها به طور جداگانه وقت نمیگذارند.
🔺مدیران توجه کافی به کارمندان ندارند
براساس تحقیقی، ۳۶ درصد از کارمندان گله داشتند که مدیران هیچ اهمیتی نمیدهند که نام آنها را بدانند.
🔺میزان حقوق دریافتی عادلانه نیست
نتایج تحقیقی در سال ۲۰۱۷ میلادی نشان میدهد تنها ۲۰ درصد کارمندان ادعا میکنند حقوقشان عادلانه است.
🔺هیچ شفافیتی در شرکت وجود ندارد
شفافیت در کار، از جمله عواملی است که باعث میشود کارمندان یک شرکت خوشحال و راضی باشند. خیلی از شرکتها خصوصا درباره پرداختیها این شفافیت را به وجود نمیآورند.
🔺هیچ بازخوردی از مدیر نمیگیرند
مدیران اندکی به کارمندانشان بازخورد لازم را میدهند، هر چند این کار واقعا نیاز است. زیرا هم به کارفرما و هم به کارمند در راستای پیشرفت سازمان کمک میکند.
🔺زیرنظرگرفتنِ دقیق مدیران باعث تضعیف روحیه کارمندان میشود
خیلی از کارمندان میگویند کارفرمای آنها تمام حرکاتشان را زیر نظر دارند و فرصت درست کار کردن را از آنها میگیرند. طبق نتایج یک مطالعه، ۶۸ درصد کارمندان میگویند مدیریت ذرهبینی باعث شده روحیهشان در کار تضعیف شود.
🔺تبعیض در محل کار باعث کاهش بهرهروی کارمندان میشود
مطالعه دیگری نشان میدهد ۵۶ درصد کارفرمایان حتی قبل از اینکه عملکرد کارمندان ارزیابی شود یکی از افراد محبوبشان را برای ارتقا جایگاه در ذهن دارند و ۹۶ درصد نیز حتی بعد از انجام فرآیند ارزشیابی عملکرد، این ارتقا را به همان فرد مورد نظر میدهند. جالب است بدانید، ۷۵ درصد کارمندان میگویند در محل کارشان با چنین تبعیضهایی مواجه شدهاند.
[آموزه های سازمانی]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📜 خلاصه کتاب به زبان فارسی را میتوانید «اینجا» مطالعه نمایید؛ مدت زمان تقریبی مطالعه ۸ دقیقه.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
◽️۱. مرحله انکار
در وجود خود رفتار، اخلاق و یا نگرشی داریم که دوست نداریم، اما چون منشأ آن را نمیدانیم یا نمیخواهیم بدانیم و از طرفی هم وجودش را دوست نداریم، دست به انکار آن میزنیم.
◽️۲. مرحله درک تغییر
مرحلهای که در آن پرده از آن چیزهایی که روزی انکار میکردیم، برداشته شده و اتفاقی افتاده که دیگر نمیتوانیم به مرحله قبل یعنی انکار بازگردیم.
◽️۳. مرحله خشم و مقاومت
در این مرحله با سوال «چرا؟» روبرو خواهیم بود.
◽️۴. مرحله رها کردن
بعد از این که هیجانهای منفی و خشم خود را بروز دادیم و به نوعی فهمیدیم که این بار که اکنون در پیش روی ماست، جایی نمیرود و همراه با ما شده و همین است که هست و دیگر به دنیا آمدهایم، دیگر در این جامعه تربیت شدهایم، دیگر با این خصوصیات در ظاهر و باطن شریک هستیم…گریبان خود و حتی اطرافیان را رها میکنیم.
◽️۵. مرحله جستجو
ما در بیرون قدم خواهیم گذاشت بدون هیچ خشمی و فقط شبیه یک کودک که دریافتکننده محض است، جلو خواهیم رفت تا ببینیم چه میشود.
◽️۶. مرحله درک معنای تغییر
روزی به این نتیجه رسیده بودیم که باید این بار و فشار و مسئله را تغییر بدهیم، اما زمان نیاز بود تا اکنون در این مرحله از «این را نمیخواهم!»
به «چه میخواهم؟ چرا میخواهم؟ و چگونه باید تغییر دهم؟» وارد شویم.
◽️۷. مرحله درونی شدن تغییر
مسیر جدیدمان را انتخاب کردیم و به باری که در دست داشتیم شکل و فرم خاصی دادیم، اما همه چیز پویاست و هر لحظه اگر مراقب نباشیم دوباره سر از مسیرهای قبلی و انداختن بارهای اضافی بر دوش در خواهیم آورد. لازمه آن این است که آن ویژگیهای جدید که آگاهانه انتخاب کردهایم را تکرار کرده و گسترش دهیم. آنها را میان حلقه افکار، گفتار و رفتارمان قرار داده و بچرخانیم تا جزئی از ما بشوند.
[آکادمی مدیریت]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞 زندگی بدون استرس، یعنی درجازدن و عدم پیشرفت
🔸اگرچه زندگی همراه با استرس دائم و شدید، دردناک است و روح و جسم را تباه میکند اما باید بدانیم که مقداری استرس، برای معنا دادن به زندگی و کسب موفقیت در زندگی فردی و اجتماعی کاملا ضروری است. فراموش نکنید تا زمانی که از محدوده امن خود خارج نشده و تنشها و دردها را به جان نخریم، هیج پیشرفتی حاصل نخواهد شد.
🥇 انجمن مدیران، بزرگترین تشکل #مدیریت در ایران
🔸اگرچه زندگی همراه با استرس دائم و شدید، دردناک است و روح و جسم را تباه میکند اما باید بدانیم که مقداری استرس، برای معنا دادن به زندگی و کسب موفقیت در زندگی فردی و اجتماعی کاملا ضروری است. فراموش نکنید تا زمانی که از محدوده امن خود خارج نشده و تنشها و دردها را به جان نخریم، هیج پیشرفتی حاصل نخواهد شد.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM