Telegram Web
مجله "معیار" از "دانشگاه بین المللی اسلامی"، شهر اسلام آباد، پاکستان چاپ می شود. این مجله دو بار در سال مقاله هایی به زبان اردو و انگلیسی چاپ می کند‌.

در شماره ژانویه-ژوئن 2023 مقاله ای به اردو از دکتر ارشد محمود چاپ شده است درباره فهرست مطبعه نَول کِشور در سال 1875 (چاپ خانه مشهور هندوستان)

♦️ پی دی اف مقاله
http://irigs.iiu.edu.pk:64447/ojs/index.php/meyar/article/view/2818


🆔 @manuscript
*آیت‌الله محقق‌داماد در دیدار با دکتر معینی‌پور عنوان کرد:

از منابع خطی کتابخانۀ مجلس بسیار بهره برده‌ام/ مصحح تربیت کنید

آیت‌الله مصطفی محقق‌داماد، عضو پیوستۀ فرهنگستان علوم اسلامی با حضور در کتابخانۀ مجلس شورای اسلامی، ضمن دیدار با دکتر مسعود معینی‌پور بر ضرورت آموزش و تربیت محققین و مصححین نسخ خطی تأکید کرد.*

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل کتابخانۀ مجلس، آیت‌الله دکتر سیدمصطفی محقق‌داماد، عضو پیوستۀ فرهنگستان علوم ایران با حضور در کتابخانۀ مجلس با دکتر مسعود معینی‌پور، ریاست کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی دیدار کرد.

آیت‌الله محقق‌داماد در این دیدار سه ساعته با دکتر معینی‌پور ضمن یادکرد از مدیران ادوار گذشته کتابخانه مجلس گفت: منصب ریاست کتابخانه مجلس جایگاه مهمی است و از انتصاب جنابعالی که از اهالی دانش هستید و عشق به فرهنگ دارید خوشحال شدم.

این حقوقدان و مجتهد برجسته با بیان اینکه یکی از بهترین منابع برای ارباب تحقیق، فهرست نسخ خطی کتابخانه‌هاست، گفت: اگر کسی بخواهد از تاریخ علم آگاهی پیدا کند از طریق نسخ خطی می‌تواند به آن دست پیدا کند.

وی بیان کرد برای تدوین مقاله‌ای که در آن منابع فقه شیعی را فهرست کردم و نشان دادم که اولین قواعدنویسی فقهی توسط شیعه انجام شده است، از منابع خطی کتابخانه مجلس بسیار بهره بردم.

دکتر معینی‌پور ضمن تشکر از حضور دکتر محقق‌داماد در کتابخانه مجلس در پاسخ به پرسش ایشان که آیا از مجموعه نسخ خطی کتابخانه، اثری هست که فهرست نشده باشد، گفت: فهرست‌نگاری نسخ خطی کتابخانه مجلس توسط مرحوم عبدالحسین حائری آغاز شد و الحمدلله به تازگی آخرین مجلد فهرست‌نگاری نسخه‌های خطی کتابخانه منتشر شد.

رئیس کتابخانه مجلس در ادامه این دیدار با بیان اینکه چندی پیش همایش علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران همراه با تجلیل از نسخه‌پژوهان برتر در کتابخانه مجلس برگزار شد، افزود: معتقدم تحول در علم و سیاستگذاری علم، نیازمند تفطن به تاریخ علم است و ما به دنبال آن هستیم که با حضور اساتید تراز اولی مانند شما درسگفتارهایی در حوزه حکمت و فلسفه در کتابخانه مجلس راه‌اندازی کنیم و در این حوزه و همچنین درباره پروژه تدوین تاریخ علم از جنابعالی دعوت می کنیم که هدایت و نظارت داشته باشید.

آیت‌الله محقق‌داماد در ادامه این دیدار صمیمانه با تأیید ضرورت تدوین تاریخ علم بر اساس منابع علمی موجود در گنجینه کتابخانه مجلس اظهار داشت: امروز محققین و مصححین نسخ خط معدود و انگشت شمارند و کتابخانه مجلس می‌تواند مرجع آموزش تصحیح نسخ توسط آن اساتید باشد.

🌐 Www.ical.ir
🆔 @ical_ir
👍1
پنجاه و سومین مجلد از مجموعه فهرست‌های نسخه‌های خطی هند به همت مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور منتشر شد.

این مجلد به کتابخانه تاریخی مدرسة الواعظین در شهر لکهنو اختصاص دارد و شامل ۸۷۳ نسخه خطی به زبان‌های فارسی، عربی و اردو است. این اثر، در ۵۴۶ صفحه به چاپ رسیده است.

شرح کامل این خبر را از تارنمای مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور مطالعه فرمایید.

https://indianislamicmanuscript.com/post/168

#فهرست_نسخه_های_خطی
#مرکز_بین_المللی_میکروفیلم_نور

کانال رسمی «مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور» در تلگرام:
https://www.tgoop.com/noormicrofilmcenter
مرحوم، محمدحسین پَنهور [با تلفظِ فارسیِ «پَنوَر»] (1925-2007) مهندس کشاورزی و صنعت آبیاری در  پاکستان بود.

وی  اهلِ ایالتِ سِند بود و در سال 2021 به یاد ایشان «موسسه اِم.اِچ.پَنور برای سِند شناسی» در منطقه جامشورو، حیدرآبادِ پاکستان تاسیس شد که به تازگی سایت هم راه اندازی کرده است. در این سایت با توجه به هدفِ موسسه بیشتر منابع به زبان سِندی و درباره سرزمین سِند بارگذاری می‌شود: 🔽
https://lib.sindh.org/kitaab?page=1

از تازه های بارگذاری شده این مرکز :

«ترجمه قرآن کریم به فارسی»، تالیف: مخدوم نوح سَرور هالایی (911-988 هجری) ، تصحیح و مقدمه از: غلام مصطفی قاسمی،  چاپ از: سِندی ادبی بورد، پاکستان‌.

* "هالا" ناحیه ای در ایالت سِند پاکستان است.‌

چاپ اول کتاب در سال 1401هجری بود‌. در لینک زیر چاپ دوم سال 1431 هجری بارگذاری شده است 🔽🔽🔽

https://lib.sindh.org/kitaab/detail/quran-majeed


🆔 @manuscript
سرورقِ "بهارستان اشعار اهل عجم" موسوم به "مثنوی باغ ارم"

چاپ از: مطبعه اثنا عشری، هندوستان.


🆔 @manuscript
📣 #فراخوان #بورسیه_پژوهشی

🔺بورسیه «رالف سی. و مری لین هاید برای تحقیق در منابع کمیاب» با امکان دسترسی به مخزن مخطوطات اسلامی 🔺

🔺Ralph C. and Mary Lynn Heid Rare Materials Research Fellowship 🔺

🔹 کتابخانه دانشگاه میشیگان؛ ۵ مه ۲۰۲۵ تا ۱۴ اوت ۲۰۲۶ 🔹

کتابخانه دانشگاه میشیگان از پژوهشگرانی که با دسترسی حضوری به مجموعه‌ منابع ویژه این کتابخانه می‌توانند بر غنای تحقیقات خود بیافزایند دعوت کرده است که درخواست‌های خود را ارسال کنند.

در توضیحات این فراخوان آمده است:

بورسیه «رالف سی. و مری لین هاید برای تحقیق در منابع کمیاب» به پژوهشگرانی تعلق می‌گیرد که مطالعاتشان از دسترسی مستقیم به مجموعه‌های ویژه کتابخانه دانشگاه میشیگان، از جمله مجموعه نسخه‌های خطی اسلامی موجود در مرکز پژوهش‌های مجموعه‌های ویژه، بهره‌مند می‌شود.

مبلغ ۳۰۰۰ دلار به پروژه‌هایی که مستلزم سفر بین‌المللی به آن آربر، میشیگان است تعلق خواهد گرفت.

متقاضیان از تمام ملیت‌ها امکان ثبت درخواست دارند و نیازی به پیوستگی یا وابستگی علمی و دانشگاهی نیست. پروژه‌ها می‌توانند ماهیت دانشگاهی، روزنامه‌نگارانه یا خلاقانه داشته باشند.

متقاضیان باید طرح پیشنهادی خود (حداکثر ۵۰۰ کلمه)، فهرست و شرح منابعی که نیاز دارند، دو توصیه‌نامه، و رزومه‌ی خود را از طریق این صفحه ارسال کنند. مهلت ثبت درخواست برای دوره جاری تا ۳۱ ژانویه ۲۰۲۵ است. دوره اقامت و استفاده از بورسیه از ۵ مه ۲۰۲۵ تا ۱۴ اوت ۲۰۲۶ خواهد بود. شهروندان غیر-آمریکایی در صورت پذیرش ملزم به دریافت ویزای J-1 خواهند بود.

📌مرکز و کتابخانه مطالعات اسلامی به زبان‌های اروپایی

@islamicstudies

@UT_Central_Library
Forwarded from دستنويس (Sadraee)
به لطف و عنایت الهی، جلد شانزدهم میراث مشترک ایران و هند، منتشر گردید. در این مجلد تعدا 500 نسخه از کتابهای چاپ سنگی و سربی منتشر در هند و شبه قاره، به ترتیب شمارهء مسلسل، از شمارهء 7501 تا 8000 معرفی شده است.
Forwarded from تاریخنامه|گزیده‌های مهدی مجتهدی (مهدی مجتهدی)
🎥 مستند «سلیمان مُلک کتاب»
🎙 فیلمی درباره زندگی و دستاوردهای آیت‌الله دکتر سید محمود مرعشی نجفی

📅 پنجشنبه ۲۰دی ماه
🕖 ساعت ۱۹:۰۰
📺 شبکه چهار سیما

🆔 @ayineomr_tv4

#مستند #آیینه_عمر #شبکه_چهار #سلیمان_ملک_کتاب #آیت_الله_مرعشی #میراث_فرهنگی #کتابخانه_مرعشی
#نسخ‌خطی
@TARIKHNAMEH
  سواس «مدرسه مطالعات آسیایی و آفریقایی» (SOAS- لندن) هر ماه میلادی در سایتِ خود مقاله ای به انگلیسی از پژوهشگران خود یا بیرونِ مرکز منتشر می کند. این مقاله ها در حوزه آسیا و آفریقا براساس نسخه هایِ خطّی (بیشتر)، چاپ سنگی و منابعِ بسیار نایاب موجود در کتابخانه بریتانیا (The British Library) نوشته می‌ شوند.

در سپتامبر 2024 مقاله ای از خانم اُرسلا سیمز ویلیام نوشته شده است درباره جشن 10مین سال "کتابخانه دیجیتال قطر" 


♦️ متن مقاله 🔽
https://blogs.bl.uk/asian-and-african/2024/10/celebrating-ten-years-of-the-qatar-digital-library-expert-articles.html


🆔 @manuscript
برگزاری نمایشگاهی از نسخه های خطیِ اردو و فارسی، میر تقی میر (1135-1225هجری) مشهورترین شاعر کلاسیک اردو

محل برگزاری: انجمن ترقی اردو (هند) در شهر دهلی

با مشارکتِ: "مرکز بین المللیِ میکروفیلم نور" + "خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران" در دهلی

تاریخ: 11 ژانویه 2025 مطابق 22 دی 1403 شمسی

♦️دیوان فارسیِ میر تقی میر تصحیح شده است. نگاه کنید 🔽
B2n.ir/k61725


🆔 @manuscript
شش مجلد از مجله کتابگزار (فصلنامه بین المللی پژوهش در علوم اسلامی و تراث پژوهی در ساحت تمدن اسلامی) ـ از سال ششم شماره هشتم و نهم تا سال هفتم، شماره دوازدهم تا سیزدهم ـ در بیش از2800 صفحه به عنوان ویژه نامه میرداماد همزمان انتشار یافت. این مجموعه شامل دهها مقاله در افکار، آثار، نسخه های آثار میرداماد، خاندان، و بسیاری از مباحثی است که در باره اهمیت و نقش آثار میرداماد در مکتب اصفهان است، مکتبی که با عنوان «حکمت یمانی» شناخته می شود. امروز پنج شنبه 20 دی ماه 1403 از این مجموعه در محل موسسه آموزش عالی حوزه علمیه اصفهان ـ وابسته به دفتر حضرت آیت الله العظمی مظاهری ـ واقع در خیابان حکیم، رونمایی شد. این بنده خدا هم این توفیق را داشتم تا دقایقی در باره اهمیت میراث استرآباد در افکار و اندیشه های میرداماد و نقش وی در دولت صفوی صحبت کنم. یک دوره از این ویژه نامه به کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران اهداء گردید.
فهرست (1).pdf
2.2 MB
فهرست تفصیلیِ شش جلدیِ «ویژه نامه میرداماد»، مجله کتابگزار- اصفهان- دی ماه 1403شمسی. به مناسبت 400مین سال رحلت میرداماد.


از مقاله های مرتبط با تصحیح متون: 

«تعلیقات میرداماد بر حواشی خفری بر شرح جدید تجرید الاعتقاد // حسین نجفی+ شهاب شاطرآقایی

«دو رساله فارسی از میرداماد از آدابِ عبادات» // حسین نجفی

«باز تحریر رساله مناسک حج، مقدس اردبیلی بر بنیاد آراء فقهی میرداماد»- از: محمد جعفر بن محمود خادم مشهدی//  امیر بارانی بیرانوند + حسین نجفی

«سیره عملی میرداماد در آینه تحفة العابدین»- از: ملا عبدالله سمنانی // حسن صوفی لو

«مکاتبات ملاصدرا با میرداماد» // حسین نجفی

«رساله المعارف الإهیة»-از: سیداحمد علوی عاملی // محمدمهدی مشکاتی

«رساله رد التشکیک فی الماهیة»-از: سیداحمدعلوی عاملی // محمدمسعود خداوردی

«رساله المراشح»- از: میرزا محمد بن محمد هادی النائیئی// السید صادق الحسینی الإشکوری

«میرداماد به روایت میرزا محمود شهابی خراسانی» // شهاب شاطرآقایی


🆔 @manuscript
🙏1
بازدید رئیس کتابخانه و موزه ملی ملک به همراه رئیس بنیاد ابن سینا در مسکو، از مرکز بین المللی میکروفیلم نور

در بازدید آقای امیر خوراکیان رئیس کتابخانه و موزه ملی ملک به همراه حجت الاسلام و المسلمین دکتر هادوی رئیس بنیاد ابن سینا از مرکزبین المللی میکروفیلم نور در تهران درباره همکاری های مشترک بحث و تبادل نظر شد.

شرح کامل این دیدار را در تارنمای مرکز بین المللی میکروفیلم نور مطالعه فرمایید.

https://indianislamicmanuscript.com/post/172

#مرکز_بین_المللی_میکروفیلم_نور

کانال رسمی «مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور» در ایتا:
https://eitaa.com/noormicrofilmcenter

🆔 @manuscript
1
2025/07/13 12:02:51
Back to Top
HTML Embed Code: