Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
5715 - Telegram Web
Telegram Web
📌 نقش و ظرفیت‌های بورس کالا در تأمین محصولات صنایع تکمیلی

گفتگو: https://masireqtesad.ir/197973

🔹محمدحسین بابالو دبیر کل انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با اشاره به نقش حیاتی بورس کالا در بازار محصولات پتروشیمی گفت: در حال حاضر بورس کالا به‌عنوان بهترین بستر برای عرضه محصولات پتروشیمی به‌شمار می‌رود؛ چرا که علاوه بر شفافیت و تنظیم‌گری مناسب، بهره‌برداری از ابزارها و قراردادهای مغفول مانند گواهی سپرده کالایی و قراردادهای کشف پریمیوم، می‌تواند به افزایش چابکی بازار کمک کند.

🔹همچنین، با توجه به رشد صنعت پلاستیک و ضرورت تأمین پایدار مواد اولیه، نیاز به رفع موانع فعال‌سازی این ظرفیت‌ها بیش‌ از پیش احساس می‌شود.

@masireqtesad
📌 سقوط ۲ میلیون اسرائیلی در چاه «ناامنی غذایی»

گزارش: https://masireqtesad.ir/198047

🔹به گزارش هاآرتص، بیش از یک سال جنگ در اسرائیل، ناامنی غذایی را افزایش داده به طوری که دو میلیون نفر یعنی معادل ۱۶ درصد جمعیت اسرائیل، دچار آن هستند.

🔹تغییر نحوه فعالیت اقتصادی به دورکاری و توقف فعالیت هتل‌ها و اختصاص آنها به افراد تخلیه شده از مناطق جنگی، مشکلات و هزینه تامین غذا را چند برابر کرده است.

🔹به گفته کارشناسان، این شرایط برای سال‌ها ادامه خواهد داشت و اسرائیل هرگز به وضعیت قبل از ۷ اکتبر بازنخواهد گشت.

@masireqtesad
📌 سیاست‌های حمایتی تولیدمحور در تامین غذای اساسی

خبر: https://masireqtesad.ir/198878

🔹ششمین نشست‌ از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «سیاست‌های حمایتی تولیدمحور در تامین غذای اساسی»، دوشنبه ۳ دی‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۴ الی ۱۷ و با میزبانی «موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی» برگزار می‌شود.

@masireqtesad
📌 «تسهیل تجارت» نخستین اولویت قرقیزستان در سیاستگذاری تجاری

✍️ محمدرضا مولایاری

گزارش: https://masireqtesad.ir/198251

🔹«تسهیل تجارت» به عنوان کانونی‌ترین موضوع در سیاست‌های تجاری یک دهه اخیر کشور قرقیزستان شناخته شده است.

🔹بر این مبنا «تصویب توافقنامه تسهیل تجارت» و «تدوین سند راهبردی جامع» بخشی از اقدامات این کشور برای روان‌سازی و هماهنگی با سایر کشورها در نظام تجارت جهانی است.

🔹بدین ترتیب کاهش هزینه‌های تجارت، بهبود زیرساخت‌ها، توسعه بازارهای صادراتی، تسریع فرآیندهای گمرکی و فعال‌سازی ظرفیت ترانزیتی از جمله حوزه‌های اولویت‌دار قرقیزستان جهت تسهیل تجارت محسوب می‌شود.‌

@masireqtesad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 کشاورزی و مساله آب؛ بحران مدیریت یا بحران اقلیم؟

کلیپ: https://masireqtesad.ir/198877

🔹اولین نشست از همایش «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر» روز سه شنبه ۲۹ آبان‌ماه ۱۴۰۳ با موضوع «کشاورزی و مسئله آب؛ بحران مدیریت یا بحران اقلیم»، با حضور جمعی از اساتید و صاحب‌نظران و فعالان این حوزه در سازمان ملی بهره وری ایران برگزار شد.

🔹در این نشست به بررسی الگوی کشت، مدیریت منابع آب، انتقال تصدی گری بر منابع آب کشور و میزان بهره وری مصرف آب پرداخته و ضمن بیان چالش‌ها، راهکارهایی برای رفع این چالش‌ها و بهبود بهره وری و مدیریت منابع آبی کشور بیان شد.

@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز یک‌شنبه ۲ دی ۱۴۰۳:

📌 توسعه بی‌برنامه واحدهای متانولی؛ تهدیدی برای صنعت پتروشیمی ایران
https://masireqtesad.ir/197938

📌 راهبردهای تولید کشاورزی ازبکستان در مواجهه با محدودیت منابع
https://masireqtesad.ir/197899

📌 نقش و ظرفیت‌های بورس کالا در تأمین محصولات صنایع تکمیلی
https://masireqtesad.ir/197973

📌 سقوط ۲ میلیون اسرائیلی در چاه «ناامنی غذایی»
https://masireqtesad.ir/198047

📌 سیاست‌های حمایتی تولیدمحور در تامین غذای اساسی
https://masireqtesad.ir/198878

📌 «تسهیل تجارت» نخستین اولویت قرقیزستان در سیاستگذاری تجاری
https://masireqtesad.ir/198251

📌 کلیپ: کشاورزی و مساله آب؛ بحران مدیریت یا بحران اقلیم؟
https://masireqtesad.ir/198877

مسیر اقتصاد را در پیام رسان‌های بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه‌ اجتماعی ایکس (توییتر) دنبال کنید:

@masireqtesad
📌 سرمایه‌گذاری بانک‌ها؛ موتور محرک تولید و توسعه اقتصادی

✍️ مجتبی شهرابی فراهانی

گزارش: https://masireqtesad.ir/198027

🔹سرمایه‌گذاری بانک‌ها طی یک دهه اخیر با محدودیت‌های قانونی مواجه شده که یکی از نتایج آن کاهش چشمگیر نرخ رشد موجودی سرمایه در اقتصاد بوده است.

🔹در این شرایط، احیای نقش بانک‌ها برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های استراتژیک ضروری است، زیرا این نهادهای مالی می‌توانند با تمرکز بر طرح‌های زیربنایی و تولیدی، ارزآوری، اشتغال‌زایی و رشد تولید ناخالص داخلی را افزایش دهند.

🔹برای اثربخشی، سرمایه‌گذاری‌ها باید هدفمند، تحت نظارت شفاف و با برنامه‌ای برای واگذاری بنگاه‌ها پس از رشد و بلوغ باشد تا منجر به انحصار بانک نشود.

@masireqtesad
📌 سیاست‌های توسعه پتروشیمی و سبد تولید باید بازنگری شود

گفتگو: https://masireqtesad.ir/197987

🔹مصطفی سعیدی کارشناس انرژی با اشاره به لزوم توسعه متوزان زنجیره ارزش نفت و گاز کشور گفت: نبود سیاست مشخص در توسعه صنعتی، بر توسعه متوازن زنجیره ارزش اثر گذاشته است و با توجه به مواردی مثل قابلیت تحریم خام‌فروشی و حتی محصولات نیمه‌خام و علی‌رغم تأکید اسناد بالادستی بر جلوگیری از خام‌فروشی و توسعه زنجیره، همچنان با رسیدن به نقطه مطلوب فاصله وجود دارد.

🔹در چنین شرایطی تمرکز بر زنجیره‌های پروپیلن، آروماتیک‌ها و اصلاح سبد تولید محصولات پایه پتروشیمی در راستای فاصله گرفتن از نیمه‌خام فروشی اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند.

@masireqtesad
📌 ۳ دلیل لزوم حمایت از بخش کشاورزی

خبر: https://masireqtesad.ir/198939

🔹علی کیانی‌راد رئیس موسسه پژوهش‌های وزارت جهاد کشاورزی در نشست «سیاست‌های حمایتی تولیدمحور در تامین غذای اساسی» در بیان چرایی لزوم حمایت از بخش کشاورزی اظهار داشت: ۳ دلیل «اساسی بودن»، «مخاطرات خاص تولید» و «شکست بازار» در محصولات کشاورزی از مهمترین دلایل حمایت از این بخش است.

🔹وی با بیان اینکه حمایت از تولیدکننده باید «جامع» اما حمایت از مصرف کننده باید «هدفمند» باشد، افزود: حمایت قیمتی از بخش کشاورزی نباید محدود به خرید تضمینی باشد و از ابزارهای دیگر نظیر بورس کالا نیز باید استفاده شود.

@masireqtesad
📌 حمایت از تولید کشاورزی موجب آزادسازی منابع ارزی می‌شود

خبر: https://masireqtesad.ir/198948

🔹سیدعباس پرهیزکاری مدیرکل دفتر مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در نشست «سیاست‌های حمایتی تولیدمحور در تامین غذای اساسی» با بیان اینکه سیاست‌های حمایتی باید با توجه به شرایط اقتصاد کلان کشور، اتخاذ شود، گفت: حمایت از تولید کشاورزی موجب آزاد سازی منابع ارزی برای افزایش سرمایه گذاری و افزایش رشد اقتصادی است که در نهایت موجب بهبود وضع معیشتی می‌شود.

🔹وی با اشاره به اینکه درآمد کل بخش کشاورزی از مالیات معاف شده است، افزود: حمایت‌های مالیاتی از کشاورزی باید هدفمند شود.

@masireqtesad
📌 حمایت از تامین غذای اساسی با «تقویت تولید»

خبر مشروح: https://masireqtesad.ir/198936

🔹ششمین نشست‌ از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «سیاست‌های حمایتی تولیدمحور در تامین غذای اساسی»، دوشنبه ۳ دی‌ماه ۱۴۰۳ با میزبانی «موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی» برگزار شد.

🔹در این نشست پیرامون وضعیت کنونی اتخاذ سیاست‌های حمایتی غذا و کشاورزی (یارانه نهاده‌ها، خرید تضمینی، ارز ترجیحی و …) بحث شد و کارشناسان و مسئولان میزان حصول اهداف مدنظر و تأثیر آن‌ها بر الگوی تولید و مصرف ارزیابی کردند.

🔹همچنین رویکردهای متعارض در حوزه سیاست‌های حمایتی و تجربیات موجود بررسی شد و برخی سیاست‌‌های حمایتی به‌طوری‌که تقویت کننده تولیدات داخلی متناسب با شرایط اقلیمی باشد، پیشنهاد شد.

@masireqtesad
📌 صحت آمار تولید و مصرف مقدمه حمایت از کشاورزی است

خبر: https://masireqtesad.ir/198941

🔹عباس بیگدلی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در نشست «سیاست‌های حمایتی تولیدمحور در تامین غذای اساسی» با اشاره به اینکه طی سالیان گذشته چندین سیاست حمایتی از بخش کشاورزی اتخاذ شده است، افزود: در حالی که هزینه زیادی انجام می‌شود اما در عرصه اجرا و نظارت ضعف وجود دارد و سیاست‌ها به نفع کشاورزان نیست.

🔹وی با تاکید بر اینکه صحت آمار تولید و مصرف مقدمه حمایت از کشاورزی است، افزود: سیاست‌های حمایتی در سطوح حاکمیتی باید هماهنگ اتخاذ و اجرا شود و تامین مالی زنجیره ارزش کشاورزی باید به سمت چرخه اعتباری برود که با این کار رانت، دلالی و واسطه حذف می‌شود.

@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳:

📌 سرمایه‌گذاری بانک‌ها؛ موتور محرک تولید و توسعه اقتصادی
https://masireqtesad.ir/198027

📌 سیاست‌های توسعه پتروشیمی و سبد تولید باید بازنگری شود
https://masireqtesad.ir/197987

📌 ۳ دلیل لزوم حمایت از بخش کشاورزی
https://masireqtesad.ir/198939

📌 حمایت از تولید کشاورزی موجب آزادسازی منابع ارزی می‌شود
https://masireqtesad.ir/198948

📌 حمایت از تامین غذای اساسی با «تقویت تولید»
https://masireqtesad.ir/198936

📌 صحت آمار تولید و مصرف مقدمه حمایت از کشاورزی است
https://masireqtesad.ir/198941

مسیر اقتصاد را در پیام رسان‌های بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه‌ اجتماعی ایکس (توییتر) دنبال کنید:

@masireqtesad
📌 ارزش بازار اتیلن و پروپیلن به ۵۸۰ میلیارد دلار خواهد رسید

✍️ علیرضا علی‌اکبری

گزارش: https://masireqtesad.ir/197873

🔹بازار اتیلن و پروپیلن در سال ۲۰۲۲ معادل ۳۶۱ میلیارد دلار بود و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۵۸۴ میلیارد دلار با نرخ رشد سالیانه ۶.۲۱ درصدی برسد.

🔹تقاضای این مواد در صنایع خودروسازی، بسته‌بندی و داروسازی به سرعت در حال افزایش است و به ویژه پروپیلن نقش مهمی در تولید محصولات متعدد ایفا می‌کند.

🔹با این حال، چالش‌هایی مانند مقررات ایمنی سختگیرانه و نیاز به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و فناوری‌های نوین، می‌تواند بر رشد این بازار تأثیر بگذارد.

@masireqtesad
📌 نابودی ۸۵ درصدی اقتصاد سوریه در ۱۴ سال جنگ

گزارش: https://masireqtesad.ir/198280

🔹به گزارش دویچه‌وله، اقتصاد سوریه طی ۱۴ سال جنگ داخلی، ۸۵ درصد کوچک‌تر شده و ارزش آن به ۹ میلیارد دلار رسیده است.

🔹زیرساخت‌ها به شدت تخریب شده و تورم افسارگسیخته و فقر شدید، زندگی بیش از نیمی از مردم را تحت تأثیر قرار داده است.

🔹بازسازی این کشور نیازمند حمایت جهانی و کاهش تحریم‌های بین‌المللی است تا امکان جذب سرمایه‌گذاران و کمک‌های بشردوستانه فراهم شود.

@masireqtesad
📌 سیاست حمایتی کشاورزی نباید سرکوب کننده تولید باشد

خبر: https://masireqtesad.ir/198943

🔹فرخ مسجدی رئیس سابق امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه در نشست «سیاست‌های حمایتی تولیدمحور در تامین غذای اساسی» با تایید اینکه بخش کشاورزی باید مورد حمایت قرار بگیرد، به عدم یکپارچگی در سیاست‌های حمایتی و مشکلات ناشی از آن در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: سیاست حمایتی کشاورزی نباید سرکوب کننده تولید سایر محصولات کشاورزی باشد.

🔹وی با بیان اینکه باید حمایت از بخش غذا از حمایت کشاورزی تفکیک شود، افزود: هرگونه سیاست حمایتی برای اجرای مناسب باید مستمر پایش شود.

@masireqtesad
📌 تفکیک وزارت راه و شهرسازی؛ کارآمدی بیشتر یا چالش مضاعف

خبر: https://masireqtesad.ir/199096

🔹نشست تخصصی با موضوع «تفکیک وزارت راه و شهرسازی؛ کارآمدی بیشتر یا چالش مضاعف»، توسط اندیشکده اقتصاد مقاومتی و با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور، در روز چهارشنبه ۵ دی‌ماه ۱۴۰۳ با حضور کارشناسان و مسئولان برگزار می‌شود.

🔹این وزارتخانه در سال ۱۳۹۰ با هدف بهبود هماهنگی در بخش‌های مختلف راه، حمل و نقل، شهرسازی و مسکن تأسیس شد. اما طی سال‌های اخیر، زمزمه‌هایی مبنی بر تفکیک این وزارتخانه، واکنش موافقان و مخالفان را برانگیخته است.

@masireqtesad
📌 واردات کالای اساسی با ارز ترجیحی باید مشروط به خرید از داخل شود

خبر: https://masireqtesad.ir/198950

🔹میرهادی رهگشای کارشناس اندیشکده اقتصاد مقاومتی در نشست «سیاست‌های حمایتی تولیدمحور در تامین غذای اساسی» با اشاره به اینکه کشورها از بخش کشاورزی خود حمایت جدی می‌کنند، گفت: هیچ کشوری درب بخش کشاورزی خود را به روی دنیا باز نکرده است و در معرض جهانی شدن و واردات قرار نمی‌دهد.

🔹وی اکثر حمایت‌های بخش کشاورزی را ارزی عنوان کرد و گفت: در شرایط خاص تورمی و شو‌ک‌های ارزی، حمایت‌های ارزی باید مدت‌دار باشد و دوره برونرفت از آن نیز مشخص شود. همچنین تامین ارز کالای اساسی باید به هنگام انجام شود تا این حمایت موثر باشد.

🔹وی افزود: سیاست ارز ترجیحی باید با محوریت تولید برنامه ریزی شود، به این شکل که مجوز واردات را مشروط به خرید از نهاده‌های داخلی ارائه دهیم و صرفا نیاز مازاد بر تولید را از طریق واردات تامین کنیم.

@masireqtesad
📌 درک صحیح از «حمایت» و «جسارت تصمیم‌گیری» مقدمه حمایت از کشاورزی

خبر: https://masireqtesad.ir/198946

🔹مهدی کاظم نژاد دبیر سابق شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی کشاورزی در نشست «سیاست‌های حمایتی تولیدمحور در تامین غذای اساسی» با اشاره به عدم موفقیت شورای قیمت‌گذاری گفت: سیاست‌های قیمتی باید به سیاست‌های غیرقیمتی تغییر کند و درک صحیح از «حمایت» و «جسارت تصمیم‌گیری» به عنوان مقدمه حمایت از کشاورزی ایجاد شود.

🔹وی با اشاره به اینکه حمایت از مصرف کننده نباید مانع حمایت از تولیدکننده شود، افزود: بسیاری از دغدغه‌ها ناشی از سمت تقاضا و تنظیم سبد مصرف کننده است. سالهاست انستیتو تغذیه می‌گوید مصرف روغن باید کاهش یابد اما جرات نمی‌کنیم ارز آن را آزاد کنیم. در خصوص واردات زنجیره روغن موظفیم به نحوی حمایت‌های ارزی را به تولید داخل گره بزنیم.

@masireqtesad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 درآمد های نفتی ما را از مالیات غافل کرد

کلیپ: https://masireqtesad.ir/199117

🔹موسی شهبازی دبیر اسبق کمیسیون اقتصادی دولت با بیان اینکه دولت ها در ادوار گذشته به علت وفور درامد های نفتی مالیات را نادیده گرفته‌اند خاطرنشان کرد: ما در نظام مالیاتی کشور ضعف تاریخی داریم و علت این ضعف به اقتصاد نفتی ما باز میگردد.

🔹در بازه هایی که تحریم های نفتی جدی شد نیز به علت نگاه کوتاه مدت دولت ها و شرایط پر تلاطم بازار، قدمی در راستای اصلاح نظام مالیاتی برداشته نشده است.

@masireqtesad
2025/01/02 20:52:16
Back to Top
HTML Embed Code: