Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
5716 - Telegram Web
Telegram Web
📌 ضرورت مدیریت یکپارچه و هماهنگ وظایف تولید و تجارت کشاورزی

خبر مشروح: https://masireqtesad.ir/198304

🔹پنجمین نشست‌ از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «چالش‌ها و الزامات ادغام وظایف بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی»، سه شنبه ۲۷ آذر ماه ۱۴۰۳ با میزبانی «خانه اندیشه‌ورزان ایران» برگزار شد.

🔹در این نشست پیرامون ساختار و شیوه فعلی تنظیم بازار محصولات کشاورزی صحبت شد و کارشناسان و مسئولان بر ضرورت مدیریت یکپارچه و هماهنگ وظایف تولید و تجارت کشاورزی تاکید کردند.

🔹همچنین کارشناسان با ذکر اثرات قانون تمرکز بر تولید و بازار، اجرای مطلوب قانون تمرکز را خواستار شدند و به الزامات و تغییرات مورد نیاز پرداختند.

@masireqtesad
📌 مدیریت کشاورزی باید مبتنی بر سیاست‌های بازرگانی شکل بگیرد

خبر: https://masireqtesad.ir/198320

🔹محمدرضا کلامی دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی در نشست «چالش‌ها و الزامات ادغام وظایف بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی» با اشاره به اینکه نظام تصمیم گیری در زنجیره ارزش کشاورزی باید یکپارچه باشد، گفت: خروجی این رویکرد افزایش بهره‌وری خواهد بود، اما مدیریت کشاورزی باید مبتنی بر سیاست‌های بازرگانی شکل بگیرد.

🔹حمایت از مصرف‌کننده باید به صورت یارانه در انتهای زنجیره باشد و حمایت از تولیدکننده نیز باید در قالب رقابت بین تولید و واردات با تعرفه موثر و کاهش سالانه آن انجام بپذیرد.

@masireqtesad
📌 ۴ پیشنهاد برای اجرای درست قانون تمرکز در وزارت جهاد کشاورزی

خبر: https://masireqtesad.ir/198324

🔹محمدجواد مویدیان مدیر گروه کشاورزی شبکه کانون‌های تفکر ایران در نشست «چالش‌ها و الزامات ادغام وظایف بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی» در بیان شروط کافی اجرای قانون تمرکز گفت: «تامین نیروی انسانی متخصص بازرگانی»، «اصلاح نگاه غلط فعلی به تنظیم بازار»، «توجه به تقسیم وظایف کارمندان» و «توجه به هزینه‌فرصت بالاتر بخش بازرگانی نسبت به وزارت کشاورزی» برای اجرای کامل قانون تمرکز ضروری است.

🔹مطالعات نشان می‌دهد بسیاری از کشورها وزارت بازرگانی ندارند. در این میان آمریکا به عنوان مثال نقض مطرح می‌شود اما این وزارتخانه بازرگانی در آمریکا سیاستگذاری در سطح کلان و دیپلماسی عمومی تجارت را انجام می‌دهد و رگولاتوری تخصصی را به وزارتخانه های بخشی می‌سپارد.

@masireqtesad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 واردات کالای اساسی با یوان مقدور است

کلیپ: https://masireqtesad.ir/198184

🔹مجید کریمی مدیرکل دفتر بازارهای مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی ضمن اشاره به مقبول بودن یوان در مبادی واردات کالای اساسی افزود: در تعامل با برزیلی ها، هیچ مشکلی برای تسویه با یوان چین وجود ندارد درحالی که ما متصور هستیم، یوان ارز نامرغوبی است و فقط درهم و یورو قابل استفاده است.

🔹یکی دیگر از مشکلاتی که داریم این است که در برزیل که بخش عمده ای از واردات کالای اساسی ما از این کشور است، هیچ نیروی مستقر و دائمی برای تسهیل تجارت نداریم.

@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳:

📌 تحقق امنیت غذایی در صورت مدیریت یکپارچه زنجیره تامین امکانپذیر است
https://masireqtesad.ir/198314

📌 ضرورت مدیریت یکپارچه و هماهنگ وظایف تولید و تجارت کشاورزی
https://masireqtesad.ir/198304

📌 مدیریت کشاورزی باید مبتنی بر سیاست‌های بازرگانی شکل بگیرد
https://masireqtesad.ir/198320

📌 ۴ پیشنهاد برای اجرای درست قانون تمرکز در وزارت جهاد کشاورزی
https://masireqtesad.ir/198324

📌 کلیپ: واردات کالای اساسی با یوان مقدور است
https://masireqtesad.ir/198184

مسیر اقتصاد را در پیام رسان‌های بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه‌ اجتماعی ایکس (توییتر) دنبال کنید:

@masireqtesad
📌 بازار کشاورزی به جای تغییر ساختار باید برنامه محور مدیریت شود

خبر: https://masireqtesad.ir/198326

🔹مهدی سروی مدیر گروه کشاورزی اندیشکده اقتصاد مقاومتی در نشست «چالش‌ها و الزامات ادغام وظایف بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی» با اشاره به اینکه مشکل گرانی محصولات کشاورزی به ساختار مربوط نیست، گفت: تشکیل وزارت بازرگانی و تغییر ساختار اداری نمی‌تواند مشکل را حل کند و اختلالات با وزارت یا بی وزارت بازرگانی ادامه خواهد داشت.

🔹ما اول باید مشخص کنیم بر اساس توان اکولوژیکی کشور چقدر برنج، گوشت و… می‌توانیم تولید کنیم و بعد هم معلوم کنیم چقدر مصرف داریم و این بازار را برنامه محور مدیریت کنیم.

@masireqtesad
📌 وظیفه دولت مدیریت یکپارچه بازار برای ایجاد تعادل و امنیت غذایی است

خبر: https://masireqtesad.ir/198316

🔹نازک نوبری رئیس امور ساختارهای کلان سازمان اداری و استخدامی در نشست «چالش‌ها و الزامات ادغام وظایف بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی» با اشاره به اینکه تمرکز بر «ساختار اداری» به جای تمرکز بر «نحوه نقش‌آفرینی دولت» اشتباه است، گفت: وظیفه دولت مدیریت یکپارچه بازار محصولات کشاورزی برای ایجاد تعادل و امنیت غذایی است.

🔹برای رفع موازی کاری باید بازطراحی بر اساس اسناد ماموریتی هر وزارتخانه انجام گیرد و به دغدغه‌های درون دستگاهی به عنوان مانعی برای بهبود ساختارها توجه شود.

@masireqtesad
📌 تحریم و تورم مانع درک آثار تمرکز وظایف بازرگانی در وزارت کشاورزی

خبر: https://masireqtesad.ir/198306

🔹حامد نجفی علمدارلو عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در نشست «چالش‌ها و الزامات ادغام وظایف بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی» با اشاره به اینکه به عقب برگشتن با وجود تجربه ۱۲ ساله اجرای قانون تمرکز هزینه بالایی برای کشور دارد، گفت: آثار سیاستگذاری یکپارچه تولید و تجارت زیر فشار تحریم و تورم به خوبی نمایان نشد. کم توجهی وزارت جهاد و قدر نشناسی نسبت به ابزارهایی که قانون تمرکز در اختیارش قرار می‌داد نیز مزید بر علت شد..

🔹 در عمل تنظیم بازار و کنترل قیمت‌ها مثل یک بهمن ذهن وزیر جهاد کشاورزی را مشغول می‌کند و با وجود در اختیار داشتن توانمندی‌های حوزه تجارت، تمرکز زیاد بر مصرف کننده باعث غفلت از تقویت تولید شده بود

@masireqtesad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 تهاتر نفت و کالاهای غیر نفتی با کالای اساسی تحریم ناپذیر است

کلیپ: https://masireqtesad.ir/198172

🔹محمد مهدی نهاوندی عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده دام و طیور ضمن ضمن ابراز موافقت با روش تهاتر نفت با کالای اساسی برای واردات افزود: در حالت عادی، ضمن اینکه زمان زیادی را از دست می دهیم، هزینه های زیادی بابت کارمزد تراکنش های مالی می پردازیم.

🔹تهاتر نفت و کالاهای غیر نفتی با کالای اساسی علاوه بر تحریم ناپذیر بودن به دلیل نداشتن تراکنش بانکی، اتلاف وقت و کارمزد کمتری نیز به همراه دارد.

@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز پنج‌شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳:

📌 بازار کشاورزی به جای تغییر ساختار باید برنامه محور مدیریت شود
https://masireqtesad.ir/198326

📌 وظیفه دولت مدیریت یکپارچه بازار برای ایجاد تعادل و امنیت غذایی است
https://masireqtesad.ir/198316

📌 تحریم و تورم مانع درک آثار تمرکز وظایف بازرگانی در وزارت کشاورزی
https://masireqtesad.ir/198306

📌 کلیپ: تهاتر نفت و کالاهای غیر نفتی با کالای اساسی تحریم ناپذیر است
https://masireqtesad.ir/198172

مسیر اقتصاد را در پیام رسان‌های بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه‌ اجتماعی ایکس (توییتر) دنبال کنید:

@masireqtesad
📌 رشد انفجاری بازار پتروشیمی جهان از ۶۲۰ میلیارد دلار تا ۲ برابر

✍️ علیرضا علی‌اکبری

گزارش: https://masireqtesad.ir/197897

🔹بازار جهانی پتروشیمی در سال ۲۰۲۳ به ارزش حدود ۶۲۱ میلیارد دلار رسید و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۳ با نرخ رشد سالانه ۶.۲ درصد به ۱۱۳۳ میلیارد دلار برسد.

🔹رشد صنعتی‌شدن، شهرنشینی و کاربرد گسترده محصولات پتروشیمی از عوامل کلیدی توسعه این بازار هستند.

🔹همچنین، دسترسی به خوراک ارزان‌قیمت مانند گاز طبیعی و نفتا نقش مهمی در کاهش هزینه تولید و افزایش رقابت‌پذیری مناطق مختلف دارد.

@masireqtesad
📌 راه کاهش هدررفت ۱.۳ میلیارد تنی تولیدات کشاورزی در جهان

گزارش: https://masireqtesad.ir/197597

🔹هدررفت ۱.۳ میلیارد تن مواد غذایی در جهان نیازمند مدیریت بهتر زنجیره ارزش کشاورزی-غذایی است.

🔹صنعت پالپ با افزایش عمر محصولات تا دو سال، راه‌حلی پایدار برای کاهش هدررفت و افزیش امنیت غذایی ارائه می‌دهد.

🔹جلوگیری از از هدررفت محصولات، یک ظرفیت صادراتی پنهان را آشکار می‌کند که بدون نیاز به افزایش تولید می‌تواند صادرات را افزایش دهد و اتکای به واردات را کمتر کند.

@masireqtesad
📌 مجلس ویتنام طرح ۶۷ میلیارد دلاری خط ریلی تندرو را تصویب کرد

خبر: https://masireqtesad.ir/197941

🔹پروژه قطار تندروی ویتنام با هزینه ۶۷ میلیارد دلار، مسیر ۳۰ ساعته و ۱۵۴۱ کیلومتری بین شمال و جنوب را به ۵ ساعت خواهد رساند.

🔹این پروژه که دولت ویتنام با اصرار چندین ساله برای تصویب آن تلاش کرده است، ضمن حل مشکلات حمل‌ونقل، فرصت‌های جدیدی برای این کشور ایجاد می‌کند.

🔹این یک پروژه زیرساختی بزرگ است که ویتنام قصد دارد آن را با وجود مشکلات مالی عمدتاً از منابع داخلی تأمین مالی کند.

@masireqtesad
📌 ۱۳.۷ میلیارد دلار حجم تجارت غیرنفتی بین امارات و اوراسیا

خبر: https://masireqtesad.ir/198181

🔹امارات متحده عربی با امضای توافقنامه‌ جامع اقتصادی (CEPA) با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، حجم تجارت غیرنفتی خود به این اتحادیه را با رشد ۲۹.۶ درصدی به بیش از ۱۳.۷ میلیارد دلار رسانده است.

🔹این توافق که شامل کاهش تعرفه‌ها، تسهیل رویه‌های گمرکی و توسعه تجارت الکترونیک است، روابط اقتصادی بین امارات و کشورهای عضو اتحادیه (ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و روسیه) را تقویت خواهد کرد.

🔹امارات هدف بلندپروازانه‌ای را برای افزایش تجارت غیرنفتی خود به یک تریلیون دلار تا سال ۲۰۳۱ و دو برابر کردن اندازه اقتصاد خود به بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۰ تعیین کرده است.

@masireqtesad
📌 ضرورت استفاده از تشکل‌ها و اصناف کشاورزی در اجرای مطلوب قانون تمرکز

خبر: https://masireqtesad.ir/198309

🔹احمد حق پژوه عضو اتاق اصناف کشاورزی در نشست «چالش‌ها و الزامات ادغام وظایف بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی» ضمن تاکید بر لزوم اجرای قانون تمرکز گفت: تنظیم بازار و مدیریت زنجیره ارزش کشاورزی باید به وسیله تشکلها و با استفاده از ابزارهای لازم انجام شود.

🔹سیاستگذاری این حوزه نیز قرار نیست صرفا در یک وزارتخانه انجام شود بلکه باید در یک نهاد مشارکتی با استفاده از تشکلها و اصناف صورت گیرد.

🔹وی افزود: مهمترین الزام برای اجرای قانون تمرکز ذهنیت مجریان است. تا وقتی عزم وجود نداشته باشد بحث ها فایده ای ندارد.

@masireqtesad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 باید شرکت‌های اروپایی از واردات کالای اساسی حذف شوند

کلیپ: https://masireqtesad.ir/198192

🔹صدرالله دولت مدیرعامل سابق شرکت پشتیبانی امور دام با اشاره به اینکه شرکت‌های اروپایی به دلیل مشکلات، حاضر به همکاری با کشتیرانی ما نیستند، خاطرنشان کرد: باید این سد را بشکنیم و با قطع دست شرکت‌های واسط اروپایی، مستقیما با کشورهای مبدا تولید کالای اساسی وارد تجارت بشویم.

🔹احمد خانی نوذری معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اهمیت تکمیل زنجیره کالای اساسی خاطرنشان کرد: خیلی از بنادر به دلیل تحریم، اجازه پهلوگیری کشتی‌های ایرانی را نمی‌دهند. یکی از اقدامات در این زمینه، خرید اسکله اختصاصی و سرمایه گذاری در کشورهای مبدا تولید کالای اساسی است. کشتیرانی ایران به صورت عملی در بندر آستاراخان روسیه یک اسکله خریداری کرد و ریسک تحریمی خود را نیز کاهش داد.

@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز شنبه ۱ دی ۱۴۰۳:

📌 رشد انفجاری بازار پتروشیمی جهان از ۶۲۰ میلیارد دلار تا ۲ برابر
https://masireqtesad.ir/197897

📌 راه کاهش هدررفت ۱.۳ میلیارد تنی تولیدات کشاورزی در جهان
https://masireqtesad.ir/197597

📌 مجلس ویتنام طرح ۶۷ میلیارد دلاری خط ریلی تندرو را تصویب کرد
https://masireqtesad.ir/197941

📌 ۱۳.۷ میلیارد دلار حجم تجارت غیرنفتی بین امارات و اوراسیا
https://masireqtesad.ir/198181

📌 ضرورت استفاده از تشکل‌ها و اصناف کشاورزی در اجرای مطلوب قانون تمرکز
https://masireqtesad.ir/198309

📌 کلیپ: باید شرکت‌های اروپایی از واردات کالای اساسی حذف شوند
https://masireqtesad.ir/198192

مسیر اقتصاد را در پیام رسان‌های بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه‌ اجتماعی ایکس (توییتر) دنبال کنید:

@masireqtesad
🌹 میلاد حضرت ام‌الائمه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) مبارک باد

🌺 عَن فاطِمَةَ الزَّهراءِ عليهاالسلام: اَللّهُمَّ بِعِلْمِكَ الْغَيْبِ وَ قُدْرَتِكَ عَلَى الْخَلْقِ اَحْيِـنى مـا عـَلِمْتَ الْحَـياةَ خَيـْرا لى وَ تَوَفـَّنى اِذا كانَتِ الْوَفاةُ خَيـْرا لى. اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ كَلِمَةَ الاِْخْلاصِ وَ خَشْيَتَكَ فِى الرِّضا وَ الْغَضَبِ وَ الْقَصْدَ فِى الْغِنى وَالْفَـقْرِ.

🌸 حضرت زهرا عليهاالسلام: بارالها! به علم غيب و قدرت فراگيرت سوگند، مرا زنده بدار تا روزى كه آن، براى من سودمند است و بميران هنگامى كه مرگ، به سود من باشد. خدايا اعتقاد خالص و ترس از خودت را به هنگام خوشنودى و خشم و ميانه روى در حال دارايى و تهى دستى را از تو خواستارم.

@masireqtesad
📌 توسعه بی‌برنامه واحدهای متانولی؛ تهدیدی برای صنعت پتروشیمی ایران

گزارش: https://masireqtesad.ir/197938

🔹صنعت متانول ایران با وجود پتانسیل‌های فراوان، با چالش‌های جدی مواجه است. وابستگی شدید به بازار صادراتی محدود و نوسانات شدید قیمت‌های جهانی، از جمله مهم‌ترین مشکلات این صنعت هستند.

🔹همچنین، عدم توسعه کافی صنایع پایین‌دست، مانع از ایجاد ارزش افزوده بیشتر و پایداری این صنعت شده است.

🔹با این حال، ایران با داشتن ظرفیت تولید قابل توجه، می‌تواند با تدوین یک سند راهبردی جامع و سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف زنجیره ارزش متانول، به یکی از قطب‌های تولید این محصول در منطقه تبدیل شود.

@masireqtesad
📌 راهبردهای تولید کشاورزی ازبکستان در مواجهه با محدودیت منابع

گزارش: https://masireqtesad.ir/197899

🔹دولت ازبکستان با هدف تقویت امنیت غذایی و افزایش بهره‌وری کشاورزی در مواجهه با محدودیت منابع، برنامه‌هایی برای بهبود کشت پنبه و غلات و ایجاد سیستم نظارتی برای محصولات کشاورزی به اجرا می‌گذارد.

🔹این برنامه شامل توزیع ۲۶۰ هزار هکتار زمین بین کشاورزان و استفاده از فناوری‌های نوین برای افزایش تولید و بهره‌وری است.

🔹همچنین، دولت قصد دارد قانون «بیمه خطرات کشاورزی» را برای حمایت از کشاورزان در برابر بلایای طبیعی اجرایی کند.

@masireqtesad
2024/12/30 23:20:00
Back to Top
HTML Embed Code: