tgoop.com/medialesson/2553
Last Update:
۲۰۲۴ مرگبارترین سال برای خبرنگاران بود
فردارسانه- از زمانی که کمیته حفاظت از روزنامهنگاران (CPJ) در سال ۱۹۹۲ ردیابی تلفات روزنامهنگاران را آغاز کرد و بر اساس یافتهها، سال گذشته مرگبارترین سال برای خبرنگاران بوده است. از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا کنون حداقل ۱۴۶ روزنامهنگار در غزه، کرانه باختری، اسرائیل و لبنان کشته شدهاند. تعداد واقعی این آمار احتمالاً بسیار بیشتر است، زیرا کمیته حفاظت از روزنامهنگاران همچنان در حال بررسی گزارشهای متعدد تأییدنشده از کشتهشدن، مفقود شدن یا بازداشت دیگر روزنامه نگاران است. در همین حال، خبرنگاران خارجی توسط مقامات اسرائیلی از دسترسی به غزه محروم هستند.
اخیراً، من به همراه آرنه جنسن از انجمن ویراستاران نروژی در کنفرانس رسانهای قاهره که در دانشگاه امریکایی قاهره برگزار شد، شرکت کردیم تا در مورد چالشهای روزنامهنگاری جنگ و تاثیرات آن با روزنامهنگاران و دانشگاهیان گفتوگو کنیم. ما با فداکاری و اشتیاق عمیق و همچنین احساس ناتوانی، خشم و ناامیدی آنان نسبت به وضعیت وخیم منطقه مواجه شدیم.
نیدال منصور، از مرکز دفاع از آزادی روزنامهنگاران در اردن، گفت: «جنایتهای رخ داده در غزه و لبنان، انسانیت مشترک ما را به چالش میکشد و اخلاق روزنامهنگاری را آزمایش میکند. وی افزود: «نظام حقوق بینالملل فروپاشیده است و روزنامهنگاری نیز با آن در حال فروپاشی است.»
زمانی که ما در قاهره بودیم، سازمان ملل گزارش داد که کودکان ۵ تا ۹ ساله بزرگترین گروه از ۴۳ هزار و ۵۰۰ نفری بودند که تا آن زمان در غزه کشته شدند. به طور متوسط روزانه بیش از ۴۰ کودک طی بیش از ۴۰۰ روز جان خود را از دست دادند. چگونه چنین آمار هولناکی را درک میکنیم؟ روزنامهنگاران چگونه میتوانند این حقایق را پوشش دهند؟
آموزش خبرنگاران در زمینه ایمنی و امنیت نیز با چالشهای بیسابقهای روبهرو است. به روزنامهنگارانی که در موقعیتهایی کار میکنند که حتی حضورشان تهدیدکننده زندگی آنها است چه توصیهای میتوانیم داشته باشیم؟ آنها چگونه با آسیبهای اجتنابناپذیر ناشی از تهیه گزارش در مورد چنین درگیریهای کنار میآیند؟
متن کامل گزارش را میتوانید در لینک تیتر دنبال کنید.
💻 www.fardaresaneh.ir
🆔 @medialesson
BY درس رسانه (فردارسانه)
Share with your friend now:
tgoop.com/medialesson/2553