tgoop.com/medicalethicsjournalclub/30
Last Update:
مشکلات اخلاقی مهربانی در خدمات سلامت
Jesudason E. Ethical problems with kindness in healthcare. Journal of Medical Ethics. 2023 Aug 1;49(8):558-62.
🔅 در این مقاله، چالشهای اخلاقی مرتبط با مفهوم مهربانی در ارائه خدمات سلامت بررسی شده است. اغلب مهربانی به عنوان یک فضیلت تلقی میشود، اما نویسنده ادعا میکند که این مفهوم میتواند مسائل اخلاقی خاصی را در ارائه خدمات سلامت ایجاد کند. نویسنده با بررسی ماهیت مهربانی به ارتباط آن با مفاهیمی مانند دلسوزی، همدلی آغاز میکند. مهربانی به عنوان مفهومی عملمحور در نظر گرفته میشود که تأکید بر اقدامات عملی نیکوکارانه دارد.
🔸در مقاله به برجسته کردن ماهیت اختیاری مهربانی پرداخته میشود، به این معنا که افراد انتخاب دارند که زمان و شیوه ابراز مهربانی را انتخاب کنند. این جنبه اختیاری موجب پیش آمدن سوالاتی درباره این میشود که مهربانی باید به چه کسانی و به چه میزانی گسترش داده شود. نویسنده تشابههایی بین مهربانی و اصل سودرسانی ارائه میکند و بیان میکند که هر دو به سودرسانی متمرکز هستند و نه جلوگیری از آسیب. با این حال، مهربانی به عنوان عملی سخاوتمندانه، کمتر دغدغه کاهش آسیب را دارد.
🔸مقاله سپس به بررسی چالشهای اخلاقی مرتبط با مهربانی در ارائه خدمات سلامت میپردازد، با آغاز از اصل عدالت، نویسنده ادعا میکند که مهربانی دلبخواهی میتواند به وضعیتهایی منجر شود که گروههای خاصی از مهربانی بیشتری بهرهمند شوند و دیگران متضرر شوند. در واقع، با مهربانی به اکثریت، صورتی از تبعیض اعمال می شود.
🔸سپس نویسنده به بررسی تأثیر مهربانی بر اصل عدم اضرار به ویژه در مقررات تنظیمی حرفهای میپردازد. مهربانی دلبخواهی میتواند به تسامح در سوء رفتارحرفهای منجر شود و که بطور بالقوه میتواند باعث تداوم عملکرد زیر استاندارد و صدمه به بیماران شود.
🔸در ادامه، مقاله به بررسی چگونگی تأثیر مهربانی بر اتونومی میپردازد، به ویژه زمانی که ارائهدهندگان خدمات سلامت اعتقاد دارند که اقداماتشان برای خیر بیمار است، ولو بیمار ترجیحات متفاوتی داشته باشند. اِعمال پدر سالارانه مهربانی میتواند به آسیبهای ناخواسته منجر شود.
🔸نویسنده با در نظر گرفتن کاربست مهربانی از دیدگاههای اخلاقی مختلف، از جمله دیدگاههای وظیفه گرا و نتیجه گرا به نتیجهگیری میرسد. در حالی که وظیفه مهربانی را حمایت میکند، نویسنده چالشهای تعریف و اجرای چنین وظیفهای را هم اذعان میکند و پیشنهاد میدهد که علاوه بر آموزش و ترویج مهربانی لازم است، مشارکت گروههای محروم در سیاست گذاریها جلب شود و نحوه تاثیر مهربانی در داخل گروهها برای اطمینان از عدالت و کاهش آسیب بررسی شود.
🔹به طور خلاصه، مقاله ادعا میکند که اگرچه مهربانی اغلب به عنوان یک فضیلت مثبت محسوب میشود، ماهیت اختیاری آن میتواند به چالشهای اخلاقی در خدمات سلامت منجر شود و اصولی مانند عدالت، عدم آسیبرسانی و حریم شخصی را تحت تأثیر قرار دهد. حل این چالشها نیاز به رویکردی دقیق دارد که عواقب مهربانی را در نظر میگیرد و ترویج جامعیت در رویهها و سیاست گذاریها را تشویق میکند.
BY ژورنال کلاب اخلاق و تعهد حرفهای پزشکی
Share with your friend now:
tgoop.com/medicalethicsjournalclub/30