Telegram Web
زبانش را به زحمت در دهانش چرخاند تا برای من از دردش بگوید.
به تاول‌های زبان ریش ریشش نگاه کردم و دلم ریش شد. زبانش با غده‌های ریز و درشت سرطانی آجین شده بود و به زحمت حرکت میکرد. زخم‌ها و خونمردگی‌ها و لکه‌های سیاه و قهوه‌ای، همهٔ زبانِ ورم کرده و دهانِ شرحه شرحه‌اش را پوشانده بود و به زحمت، نقطه سالمی به چشم می‌آمد.
پیرزن با چشم‌های خاموش و پوست پلاسیده، برای حرف زدن تقلا می‌کرد. نزدیک رفته بودم تا کلمات نامفهومِ زبانِ تکه‌تکه‌اش را بشنوم. نگاهم، تابِ زخم‌های سیاه و به درازا کشیدهٔ زبانش را نیاورد و عقب نشستم.
پیرزن انگار فهمید که تابِ دردش را ندارم و روی از زبانش گردانده‌ام؛ با زبانِ به میخ کشیده‌اش، هجا هجا کرد:« دردِ دهانم مثل این است که با کارد، گوشت از استخوان جدا کنند…» به صندلی میخ شدم و آب دهانم را فرو دادم تا شاید دردِ آخرین آفتِ کوچکِ دهانم را به یاد آوردم.
علاجی برای کاردی که به سلاخیِ گوشت و استخوانِ  پیرزن افتاده بود، نمی‌شناختم. فقط گفتم:« می‌دانم چه دردی دارد…» دروغ گفته بودم؛ نمی‌دانستم!
زبانش، خاورمیانهٔ پاره پاره‌ای بود که با کارد و خمپاره و موشک به جانش افتاده بودند و من فقط پاره پاره شدنش را به تماشا نشسته بودم. بیحس شده بودم و مدتها بود دیگر نمی‌دانستم چه دردی دارد!
دخترش برایم پیغام تشکر فرستاده بود و من هنوز شرم داشتم که از فهمیدنِ دردی گفته بودم که نمی‌فهمیدمش!

https://www.tgoop.com/metastatic
محدویتهای سقط جنین: موردی برای نافرمانی وجدانی از سوی ارائه دهندگان مراقبت
Randall P, Mago J. Abortion restrictions: the case for conscientious non-compliance on the part of providers. Journal of Medical Ethics. 2023 May 8.

این مقاله در ژورنال کلاب مرکز تحقیقات اخلاق پزشکی در 22 آبان 1402 توسط خانم دکتر سودابه مهدی زاده ارائه شد. با تشکر از ایشان که گزارش ژورنال کلاب خود را برای این کانال ارسال کردند.

این مقاله بحثی پیرامون عدم پایبندی ارائه دهندگان خدمات مراقبت سلامت به قوانین ضد سقط جنین پیرو تصمیم دیوان عالی آمریکا در سال ۲۰۲۲ ارائه می دهد.

نویسندگان پس از توضیح در مورد یکی از قوانین ضدسقط جنین در ایالت تگزاس و تشریح پیامدهای نامطلوب آن، به خطرات گزارش اجباری سقط جنین و نظارت دولت بر افراد باردار اشاره می نمایند و امکان استفاده از داده های مربوط به سقط جنین - داده های بهداشت عمومی- را بعنوان مدارک جرم انگارانه، نگرانی عمده ناشی از این اقدام ذکر می کنند.

سپس به تعهد حرفه ای ارائه دهندگان مراقبت به پیروی از قانون پرداخته و اذعان می کنند این تعهد در صورتی که ۱- قانون مشروع باشد و ۲- پزشکان را ملزم به انجام اعمالی ننماید که با good medical practice منطبق نباشد، قابل قبول است.

در ادامه با استدلال های متعدد تشریح می کنند که در برخی محدودیتهای مربوط به سقط جنین بدلیل عدم رعایت دو ویژگی فوق، تعهدی که پزشکان به پیروی از قانون دارند، از بین می رود.

استدلالهای مطرح شده در این زمینه به شرح زیر می باشد:
🚩 برخی از محدودیتهای سقط جنین فاقد مشروعیت قانونی بوده و در نتیجه برای اجرا غیرمجازند (قانون مشروع باید برای عموم اعضای جامعه با ارزش ها و اعتقادات مذهبی مختلف و نه صرفا بر اساس زمینه های حزبی خاص، قابل توجیه باشد).
🚩 قوانین گزارش اجباری در برخی موارد نامشروع است(به دلیل ایجاد سیستم نظارت دولتی بر افراد باردار در کشورهایی که سقط جنین جرم انگاری می شود).
🚩 گزارش اجباری سقط جنین در سیاقی که منجر به پیگرد کیفری بیمار شود، bad medical practice می باشد، زیرا ارتباط بین پزشک و بیمار را تضعیف نموده و با ارزش اصلی در پزشکی(ارائه مراقبت بدون قضاوت اخلاقی در مورد شخصیت بیمار)، مغایرت دارد.
🚩 امتناع از قانون گزارش دهی اجباری نوعی از امتناع پزشکی بوده که در آن ارائه دهنده خدمت از اجرای دستور گزارش دهی امتناع می کند و مطابق امتناع وجدانی میتواند پذیرفته باشد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چرا خودکشی پزشکان؟!!!

کلیه پزشکان و کادر درمان و دانشجویان پزشکی را به دیدن این کلیپ دعوت می‌کنیم.

پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)
@pezeshkanghanon
قدمهای بعدی در رسیدگی به تعارض منافع در برنامه های آموزش دستیاری
Wynia MK, Baugh CM, Campbell EG. Next Steps for Addressing Conflicts of Interest in Residency Programs. JAMA Network Open. 2023 Oct 2;6(10):e2337828-.


🔴 قانون سان شاین پزشکان که در سال 2014 به تصویب رسید، سیاست گذاری محوری در شفافیت روابط مالی بین ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی و شرکت‌های داروسازی یا تولیدکنندگان وسایل پزشکی است. این قانون تعیین می‌کند که صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی موظف به گزارش هر پرداخت یا انتقال ارزشی به پزشکان شوند و این اطلاعات از طریق یک پایگاه داده جامع برای عموم قابل دسترسی باشد.

🔻با این حال، استثنای قابل توجه این قانون، عدم الزام گزارش پرداخت و ارائه هدایا به رزیدنتها است. دلیل این مستثنی شدن دوجانبه است. اولاً، این قانون پزشکان را به عنوان افرادی با مجوز پزشکی تعریف می‌کند و از آنجایی که مقررات مجوز پزشکی برای رزیدنت‌ها می‌تواند در ایالات مختلف متفاوت باشد، اضافه کردن آن‌ها به الزام‌های گزارش‌دهی به لحاظ منطقی چالش‌برانگیز خواهد شد. دوماً، سازمان خدمات مدیکر و مدیکید (CMS) نگرانی‌هایی را درباره شناسایی دقیق رزیدنت‌ها و پیگیری هدایایی که دریافت می‌کنند، با اشاره به نبود شناسه ملی ارائه دهنده خدمات (NPI) برای بسیاری از رزیدنت‌ها در سال 2013، اعلام کرد.

🔻مطالعه بسیار اخیر انجام‌شده توسط شورای اعتبار سنجی آموزش دستیاری پزشکی (ACGME) و دانشگاه علوم پزشکی جانز هاپکینز، از خوداظهاری دریافت هدایا توسط رزیدنتها با وجود مستثنی شدن رزیدنت‌ها گزارش داده است. در سال تحصیلی 2020-2021، 13.4٪ از رزیدنت‌ها در شش رشته اصلی هدایا از شرکت‌های دارو و وسایل پزشکی دریافت کردند. این هدایا، اصولاً به صورت وعده‌های غذایی بودند و مجموع ارزش آن‌ها به نزدیک 4 میلیون دلار برآورد شد، با ارزش میانگین حدود 65 دلار برای هر رزیدنتی که قبول هدایا داشته.

🔻مطالعه تفاوت جالبی در پذیرش هدایا در تخصص‌های پزشکی مختلف نشان می‌دهد. به عنوان مثال، رزیدنت‌های پزشکی عمومی نرخ پذیرش کمتری حدود 9٪ داشتند، با ارزش میانگین حدود 39.61 دلار برای هر رزیدنت که چنین هدایا را پذیرفت. در مقابل، رزیدنت‌های ارتوپدی با نرخ پذیرش 39٪ و ارزش میانگین هدیه برابر با 526.32 دلار، این یافته ها سوالاتی در مورد تأثیرات بر رفتار حرفه‌ای و تصمیم‌گیری مطرح می‌کند.

🔻با شگفتی، مطالعه همبستگی کمی بین دریافت هدایا توسط مدیران برنامه و دریافت هدایا توسط رزیدنت‌ها نشان داد. مدل چندمتغیره مورد استفاده در این مطالعه تنها یک درصد افزایش در خطر نسبی دریافت هدایا توسط رزیدنت‌ها را برای هر هدیه دریافتی توسط مدیر برنامه نشان داد. این یافته غیرمنتظره ابهاماتی را به درک ما از پویایی روابط منتور و دانشجو در زمینه هدایای شرکتها اضافه می‌کند.

🔻پیامدهای سیاستی این یافته‌ها چندجانبه هستند. در ابتدا، مطالعه حمایت از اضافه کردن رزیدنت‌ها به الزامات گزارش‌دهی قانون سان شاین را دارد. این تغییر سیاستی شفافیت را افزایش داده و درک جامع‌تری از تعاملات مالی در جامعه پزشکی فراهم می‌کند. با این حال، حل مسئله گسترده‌تر مرتبط با تداخلات منافع صنعتی در علوم پزشکی نیازمند رویکردهای جامع‌تر است. قانون سان شاین، با وجود اینکه هدفش رسیدگی به تعارض منافع شرکتها است، همانطور که از افزایش کل پرداخت‌ها به پزشکان و افزایش تعداد پزشکانی که هدایا دریافت می‌کنند، مشهود است؛ به نظر می‌رسد که تأثیر محدودی داشته است. این مسئله سوالات حیاتی در مورد تأثیر شفافیت تنها در کاهش تعارض منافع صنعتی در برنامه‌های آموزش رزیدنتی مطرح می‌کند.

🔺هرچند شفافیت یک جزء ضروری است، مطالعه نشان می‌دهد که تغییرات سیاستی اضافی ضروری هستند. نهادهای نظارتی مانند ACGME نقش اساسی در شکل‌دهی به فرهنگ و اصول در برنامه‌های آموزش دارند. بنابراین، مطالعه پیشنهاد می‌دهد که این نهادها باید تدابیر فعالی از جمله ممنوعیت هر نوع هدایا از شرکت‌های دارویی و وسایل پزشکی به پزشکان در نقش‌های تدریس یا نظارت را اعمال کنند. با این سیاست گذاری، مؤسسات آموزشی می‌توانند استاندارد رفتار حرفه ای تنظیم کنند که، ارزش‌های حرفه را برای حتی بعد از دوره آموزشی در متخصصان نهادینه کرده و ارتقا دهند.
شکستن سکوت: حمایت طلبی و پاسخگویی در حملات به بیمارستانها در منازعات مسلحانه
Hakki L, Stover E, Haar RJ. Breaking the silence: Advocacy and accountability for attacks on hospitals in armed conflict. International Review of the Red Cross. 2020 Dec;102(915):1201-26.


*⃣ این مقاله چهار حادثه حمله به بیمارستان‌ها در منازعات مسلحانه را مورد بررسی قرار می‌دهد؛ شامل حمله به بیمارستان Quynh Lap در ویتنام (1965)، بیمارستان Kosevo در بوسنی و هرزگوین (1992)، بیمارستان الشفاء در فلسطین (2014) و بیمارستان قندوز در افغانستان (2015). و به اهمیت افزایش مسئولیت پذیری در موارد نقض قوانین بین المللی بشردوستانه(IHL) تأکید می‌کند.
نویسندگان این مقاله، زمینه، شیوه حملات، واکنش‌های بین‌المللی، تحقیقات انجام شده، و نتایج هر مورد را تجزیه و تحلیل می‌کنند.
این مقاله با بررسی این case ها بر سه اقدام برای افزایش مسئولیت پذیری نسبت به موارد نقض قوانین بین المللی بشردوستانه (IHL) تاکید می کند:

1) تقویت سازوکارهای تحقیقات ملی و بین‌المللی برای اطمینان از تحقیقات بی‌طرفانه و جامع در خصوص نقض‌ قوانین بین المللی بشردوستانه (IHL). این امر از طریق ارتقاء نقش کمیسیون‌های مستقل تحقیقاتی و بهبود مکانیزم‌های حقیقت یابی و گزارش‌دهی برای بررسی ادعاهای نقض قوانین بین المللی بشردوستانه (IHL) قابل دستیابی است.

2) ترغیب کشورها در اعلام رسمی به رسمیت شناختن صلاحیت نهادهای بین‌المللی، مانند کمیسیون بین‌المللی حقیقت یاب حقوق بشر (IHFFC)، برای بررسی ادعاهای نقض قوانین بین المللی بشردوستانه، پیروی از ماده 90 پروتکل الحاقی I ( که در خصوص تشکیل کمیته حقیقت یاب بین المللی است) حتی اگر IHFFC مکانیزم کاملی نباشد، می‌تواند چارچوبی برای این به رسمیت شناختن فراهم کند،.

3) حمایت از حل مسائل شناخته شده توسط کمیسیون‌های تحقیق و سایر سازوکارهای مستقل نظارت و گزارش دهی از طریق سازمان ملل متحد (UN). سازمان ملل باید به یافته های این کمیسیونها توجه نشان داده و اقداماتی برای اطمینان از پاسخگویی کشورها در موارد نقض قوانین بین المللی بشردوستانه اتخاذ کند و تحقیقات بی‌طرفانه و مستقل داخلی را نیز ترویج کند.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Let's talk about challenging discrimination
اضمحلال دلسوزی پزشکی.docx
95.3 KB
Erosion of Compassion in Medicine
Daniel Luger, MD 
November 12, 2023


  
   با اولین فشار من بر روی سینه‌اش، استرنومش شکست و حس میکردم استخوان‌هایش زیر دستانم خرد می‌شوند. چشمانش باز بود و بی‌حرکت. ترشحات خشک شده روی لبهایش دلمه بسته بود. رنگ تیره پوستش حاکی از این بود که تلاش‌های من بیهوده خواهد بود. با این حال، همانطور که آموزش دیده بودم به احیاء ادامه دادم.
به زودی اتاق، پر از پرسنل پزشکی و پرستاران شد. هیاهویی از کار منظم برقرار شد. لوله تنفسی را به مجرای هوای او وارد کردیم. به اندازه ۱۰۰ بار در دقیقه مثل ضرب آهنگ "Staying Alive" از گروه Bee Gees ماساژ قلبی میدادیم. به ساق پایش کانول کردیم تا به ورید دسترسی پیدا کنیم و اپی نفرین و نرمال سالین به او دادیم. پس از ۴۵ دقیقه، مرگ این مرد ۹۰ ساله اعلام شد. هیاهو به ناگهان به سکوتی عجیب تغییر کرد، هنوز هم صدای زنگ‌های هشدار در پس‌زمینه شنیده میشد و کف اتاق پر از سوزن‌ها بود و با خون پوشیده شده بود.

ادامه را در فایل پیوست بخوانید 👆
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Let's talk about professional judgement
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
نقش داستان‌گویی در آموزش پزشکی: هویت‌سازی ارتباطی

منتشر شد.
نویسنده: سالی جی وارمینگتون
 مترجم: آیدا الهی
 قطع کتاب: رقعی
 نوع جلد: شومیز
 سال انتشار: ۱۴۰۲
انتشارات لوح فکر
 تعداد صفحات: ۲۸۰ صفحه
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تعهد حرفه‌ای سازمانی پزشکی

تعهد حرفه ای پزشکی فقط تعیین ضوابط عملکرد برای حرفه‌مندان پزشکی نیست.
تعهد حرفه‌ای پزشکی به تعهد نهادهای خدمات سلامت و از همه مهمتر به تعهد حرفه‌ای وزارت بهداشت و نظام پزشکی در حفظ اعتماد عمومی به نظام خدمات سلامت کشور مربوط می‌شود.

وزارت بهداشت تولیت نظام سلامت جامعه را به عهده دارد و از این رو ارایه خدمات سلامت، تربیت نیروی انسانی، نظارت بر خدمات و جلوگیری از ورود افراد فاقد صلاحیت بر عهده اوست.

به علاوه یکی از تکالیف اجتماعی و وظایف حرفه‌ای دانشگاههای علوم پزشکی، ارزیابی و نفی آموزش طبابتهای فاقد شواهد تجربی و صرفا مبتنی بر متون گذشتگان  (طب ایرانی و طب سنتی) است.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🇨​🇭​🇴​🇴​🇸​🇪​
🇹​🇴​
🇵​🇺​🇧​🇱​🇮​🇸​🇭​
🇭​🇴​🇳​🇴​🇷​🇦​🇧​🇱​🇾​

از ابتدای سال ۲۰۲۳ تا کنون ۱۳۴ مقاله از ایران رترکت شده است.
اعتماد در بحران و بحران اعتماد
Marks JH. Trust in Crises and Crises of Trust. Hastings Center Report. 2023 Sep;53:S9-15.


❇️ در بروز بحران، نهادها برای حفظ اعتماد عمومی و مبرا ماندن از مسئولیت قانونی تلاش می کنند. راهکار رایجی که شرکتها در بحران پیش میگیرند؛ انکار، فرافکنی تقصیر، و تلاش برای کاهش یا تخفیف اهمیت مسئله است.

❇️ این مقاله در ابتدا تفاوت بین اعتماد (trust) و قابل اعتماد بودن (trustworthiness) را توضیح میدهد که اعتماد، نگرش مردم به یک نهاد است ولی قابل اعتماد بودن به خصوصیت درونی آن نهاد بر میگردد که چقدر درستکار، امین و صادق است. و ذکر میکند این خصوصیات اخلاقی درونی تعیین کننده اساسی اعتماد هستند که در بحران هم به کمک نهاد می آیند و اعتماد جامعه به آن نهاد را حفظ میکنند.

❇️ مقاله با مرور بحران بوئینگ در رویداد سقوط مکرر هواپیمای 737، Max 8، نشان می‌دهد چگونه استراتژی شرکت برای بازیابی اعتماد مردم به توانمندی‌اش (از طریق انکار، فرافکنی مسئولیت و کوچک شماری مسئله) منجر به از دست دادن انواع دیگر اعتماد مانند reliability، honesty، و integrity شد. نویسنده ادعا می‌کند که تلاش‌ برای تقویت اعتماد، بدون توجه به حفظ ارزشهای اخلاقی قابل اعتماد بودن، مشکل‌ساز است و اغلب موثر نیست.

❇️ مقاله مفهوم بحران اعتماد را به شکل «opsis» (صورت ظاهر بی آبرویی در یک رویداد) و «sepsis» (پوسیدگی اخلاقی که حیات نهاد را تهدید می‌کند) معرفی میکند. نهادها اغلب به رفع و رجوع کردن opsis، برای بازیابی اعتماد عمومی تمرکز میکنند و به درمان sepsis که تحلیل رفتن طولانی مدت خصوصیت اعتماد زای نهاد است (مثل درستی و صداقت) نمی پردازند.

❇️ مقاله به اهمیت رویکرد سیستمی به اعتماد، تاکید میکند و ذکر میکند که اعتماد به نهادها تحت تأثیر نحوه عملکرد نهاد در شبکه ارتباطاتش (با دیگر نهادها و گروههای ذینفع) قرار دارد. به عنوان مثال ارتباط پزشکان با شرکتهای دارویی میتواند روی اعتماد مردم به پزشکان تاثیر بگذارد. نویسنده این ایده را به بحران‌های سلامت عمومی تعمیم می‌دهد و از مثال پاندمی کووید-19 استفاده می‌کند تا نشان دهد چگونه اعتماد به توسعه واکسن تحت تأثیر سابقه شرکت‌های داروسازی مربوطه قرار می‌گیرد.

❇️ نویسنده با اشاره به چالش‌هایی که برای نهادهای سلامت عمومی وجود دارد، تأکید می‌کند که برای حفظ اعتماد، نیاز به پیوستگی و ثبات در طول زمان وجود دارد.

❇️ مقاله همچنین به طبیعت تکاملی تهدیدات سلامتی اشاره می‌کند و میگوید نهادهای مرتبط با سلامت باید مردم را با ذات مشروط دانش آشنا کنند تا جلوی از بین رفتن اعتماد عمومی را بگیرند.

📑 شماره اخیر Hastings Center Report که با همکاری موسسه ABIM نگاشته شده به موضوع اعتماد به خدمات سلامت و علم اختصاص دارد. مقاله معرفی شده، یکی از مقالات این شماره است.
2025/02/04 22:58:27
Back to Top
HTML Embed Code: