Telegram Web
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
In science we trust

How can scientists and science journalists work together to build trust with more effective communication—to engage and inform public discourse? 
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در چنین وضعیتی علاوه بر آنکه بیماران در وضعیت نا‌ایمن قرار می‌گیرند و مراقبت ناکافی دریافت می‌کنند، ارائه دهندگان خدمات سلامت هم دچار دیسترس اخلاقی می‌شوند. با توجه به محدودیت منابع در بیمارستان های موقت، ممکن است ناچار به اولویت بندی بیماران شوند و بیماران جانشان را از دست بدهند. 

#اخلاق_جنگ
#حقوق_بیمار
#دیسترس_اخلاقی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سوم مارس روز جهانی شنوایی

برای صحبت کردن با بیمار کم شنوا وقت بگذارید. نادیده گرفتن بیمار و حرف زدن با همراه وی به جای خود بیمار، آسیب پذیری بیمار را تشدید می‌کند و همکاری بیمار را کاهش می‌دهد.

برای ایجاد حس احترام، همدلی و مراقبت با بیمار کم شنوا از روبرو و شمرده صحبت کنید به شکلی که بتواند لبهای شما را ببیند و لب‌خوانی کند اما حرکات لبهای خود را تشدید نکنید.

#استیگما
#مراقبت
#مهارت_ارتباطی
آنچه پزشکان مایلند مردم درباره پرداخت مدیکر بدانند.

   پرداخت‌های مدیکر امریکا به پزشکان با تورم این کشور همگام نیست. این موضوع بالمال باعث محدودیت دسترسی بیماران به مراقبت‌های سلامت میشود.

   پزشکان اصلاح سیستم پرداخت مدیکر را ضروری می‌دانند، اما مهم است که بیماران نیز این مسئله را درک کنند و برای تغییر سیاستهای پرداخت حمایت طلبی کنند. مردم میتوانند از نمایندگان پارلمان خواهان تغییر سیاست نحوه پرداخت مدیکر شوند.

  انجمن پزشکی امریکا AMA با ایحاد پلتفرمی با عنوان آنچه میخواهیم بیماران درباره پرداخت مدیکر بدانند، از پزشکان دعوت کرده تا به بیان ساده با توضیح نحوه پرداخت مدیکر،  تاثیرات این نحوه محاسبه پرداخت بر سیستم خدمات سلامت و دسترسی مردم به مراقبت را توضیح دهند و باورهای غلط و اشتباهات رایج در مورد این سیستم نیز برطرف شود.

این نوعی اقدام مدنی در اعتراض به نحوه تعیین تعرفه است که بیماران را همراه پزشکان خواهد کرد و باعث خدشه به اعتماد عمومی و اعتبار پزشکی نمی‌شود.

#نظام_بیمه
#پرداخت_دستمزد
#تغییر_سیاست‌گذاری


https://www.ama-assn.org/practice-management/medicare-medicaid/what-doctors-wish-patients-knew-about-medicare-physician
🔸ظهور پزشک بلاگری؛ شیوع روایت پرونده بیماران در فضای مجازی/ «لایک و فالو صفحه اجتماعی بیمار توسط پزشک ممنوع»

محمد کیاسالار، دکترای اخلاق پزشکی، در گفت‌وگو با #خبرآنلاین:

▫️رازداری و حفظ محرمانگی اطلاعات پزشکی بیماران و مراجعان، یکی از اصول اساسی و خدشه‌ناپذیر اخلاق پزشکی است که انتظار می‌رود پزشکان آن را جدی بگیرند و در شبکه‌های اجتماعی از افشا و انتشار اطلاعاتی مانند تاریخ بستری، نام بیمارستان، پس‌زمینه عکس و... خودداری کنند.

▫️به عنوان مثال، اگر یک پزشک در صفحه شخصی خودش بنویسد: «دیروز خانمی را در مطبم ویزیت کردم که به دلیل ابتلا به زگیل تناسلی قصد داشت از همسرش جدا شود»، این حرف دست‌کم برای خود بیمار و همسرش یا آشنایانش می‌تواند افشاگرانه تلقی ‌شود، پس با اخلاق حرفه‌ای مغایرت دارد.

▫️بی‌نام‌سازی اطلاعات پزشکی بیماران قبل از نشر آنها در شبکه‌های اجتماعی، لازم است ولی کافی نیست.

جزییات بیشتر در لینک زیر:

khabaronline.ir/xkZ5L

@KhabarOnline_IR
Forwarded from سلامت نیوز
🔴مخارج کمرشکن سلامت در ایران/ هشدار برای صرف‌نظر بیماران از دریافت خدمات درمانی

🔹مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به هزینه‌های سرسام‌آور سلامت در ایران نوشت، فقدان نظام اثربخش محافظت از افراد در برابر مخاطرات مالی، احتمال صرف نظر بیماران از دریافت خدمات سلامت مورد نیاز را افزایش می‌دهد.

🔹یکی از رایج‌ترین رویکردها برای سنجش محافظت مالی افراد، بررسی شاخص مواجهه با مخارج کمرشکن سلامت است. مرکز پژوهش‌های مجلس درباره این شاخص نوشت: «بنا به تعریف سازمان جهانی بهداشت، اگر مجموع پرداخت‌های مستقیم از جیب خانوار برای سلامت برابر یا بیش از 40 درصد از ظرفیت پرداخت خانوار باشد، مخارج کمرشکن سلامت رخ داده است.»

🔹اما آیا در ایران مخارج کمرشکن سلامت رخ داده است؟ بازوی پژوهشی مجلس در این مورد نوشت که بر حسب داده‌های حساب‌های ملی سلامت میانگین شاخص سهم پرداخت‌های مستقیم از جیب بیماران از کل هزینه‌های سلامت طی سال‌ها 1390 تا 1398 برابر با 42/2 درصد بود.

https://www.salamatnews.com/news/369074
Forwarded from نه به عوام فریبی (قلم)
معلم........


تلفن های پشت سر هم این روزها واقعا امان انسان را می برد ؛ حتی مردم عادی زیر بار فشار اقتصادی شدید له شدند و این روزها را سیاه بخت ترین و شوم ترین روزهای اقتصاد این مملکت طی بیست سال اخیر باید نامید.

اما وای به حال آنکه این روزها مریض باشی یا مریض داشته باشی. کمبود شدید متخصص در مراکز دولتی از سویی و ازدحام مردمی که جرات رفتن به بخش خصوصی را ندارند از دیگر سوی و کمبود شدید اقلام دارویی و گرانی و پناه بردن به داروهای چمدانی و .... و . و. .... تیغ بران زیرمیزی که دیگر بیمه های تکمیلی را که تنها راه فرار مردم بوده اند بی اثر کرده است و فوج فوج مردم به زیر خط فقر می افتند.


نسبت به چند سال پیش دیگر کاری هم از دست ما بر نمی آید شاید بتوان از همکاری خواهش کرد تا یک آزمایش یا سی تی اسکن و یا نهایتا متخصص داخلی کاری برای بیمار انجام دهد ؛ اما سرنوشت معلمی بازنشسته که امروز تماس گرفتند فکر و ذکرم را مثل خوره درگیر کرده است ؛ دیگر برای این معلم چه فرقی می کند که قالیباف رئیس مجلس باشد یا رسایی ؟!؟ پایداری چی ها برنده بازی باشند یا طرفداران قالیباف و ائتلاف وی با مستقلین... او لنگ یک جراحی است و مستأصل از هزینه های بخش خصوصی و جای خالی پزشکانی که یا مهاجرت کردند یا آنانکه با تعرفه های تحقیر آمیز در بخش دولتی ماندند زیر بار فشار کار به جای تقدیر مثل انبوهی از پرستاران و پیراپزشکان یاوه گویی و بی فرهنگی و بی شخصیتی فلان آدم ناهنرمند را در یک سکانس سیاه تلویزیون تماشا می کنند.

حالا معلم داستان ما هنوز چشم انتظار است و شاید هم کمی ناامیدانه و تنها فرجش بعد لطف خدا همان پرستان و کادر درمانی هستند که نه با تبلیغات برای یک متقلب کلاهبردار پول به دست می آورند و نه فرصت آسودن و یاوه سرودن دارند. که صد البته مقصر سیمای ماست که به این روز افتاده ورنه در هر کشوری همه جور آدم هست.

حالا امروز هم برای نجات جان این معلم دست به دامن همین پزشکان و یکی از مشاوران وزیر بهداشت می شوم ؛ شاید فرجی حاصل شود ... شاید ... دعا کنید ... دعا کنید ....


مهدی اسفندیار


http://Instagram.com/mehdiesfandyar5
کانال "نه به عوام فریبی "

https://www.tgoop.com/nabeavamfaribi/6100
trust_measures_compendium.pdf
454.4 KB
اندازه گیری اعتماد: کجاییم و باید به کجا برویم؟

این مستند که در بنیاد ABIM تدوین شده است، خواننده را قادر به بیان بهتر منظور خود از اندازه گیری اعتماد، خصوصیات اصلی که در اندازه گیری اعتماد مورد اولویتش است و شفافیت انتظارات از قوت و ضعف ابزارهای اندازه‌گیری که انتخاب میکند، می‌سازد و بدین ترتیب چارچوبی برای پرداختن به مسایل مرتبط با شفافیت مفهوم در پژوهشهای اعتماد ایجاد می‌کند.
نویسندگی گروهی،
فرصتی عالی در بند چالشهای اخلاقی، حقوقی و تکنیکی
Hosseini M, Holcombe AO, Kovacs M, Zwart H, Katz DS, Holmes K. Group authorship, an excellent opportunity laced with ethical, legal and technical challenges. Accountability in Research. 2024 Mar 8:1-23.



☑️ شواهد نشان می‌دهد که نویسندگی‌های گروهی (که به عنوان نویسندگی شرکتی، نویسندگی تیمی، نویسندگی کنسرسیوم نیز شناخته میشود) در حال افزایش است اما تاکنون، در متون به ضوابط و چالشهای نویسندگی گروهی، چندان پرداخته نشده است. نویسندگی گروهی می‌تواند تنش‌های داخل گروه درباره ترتیب نویسندگی و معیارهای استفاده شده برای اضافه کردن/حذف نویسندگان فردی را کاهش دهد. با این حال، نویسندگی‌های گروهی در شکل فعلی نیز دارای مشکلاتی است، از جمله چالش‌های اخلاقی مرتبط با تخصیص اعتبار و مسئولیت‌ها، چالش‌های قانونی مربوط به نحوه مدیریت کپی رایت، و چالش‌های فنی مرتبط با عدم وجود شناسه‌های پایداری مانند ORCID، برای گروه‌ها.

☑️ این مقاله دو پیشنهاد ارائه می‌دهد: ۱) استفاده از شناسه‌های پایدار برای گروه‌ها و و ارتباط دادن آنها به ORCIDs افراد، و DOI مورد انتشار، باید تسهیل شود. 2) ژورنال‌ها باید راهنماهای اختصاصی (برای رشته مورد نظر) و بدون ابهامی برای نویسندگی گروهی تدوین کرده و به اشتراک بگذارند، که می‌توانند از چهار الزامات اصلی ارائه شده در این مقاله استفاده کنند:
1. تمامی اعضای گروه باید به نحوی در مقاله مشارکت داشته باشند (به عنوان مثال، اداری، خلاقانه، فکری یا فنی) و باید برای مشارکت‌های خود مسئول باشند.
2. تمامی اعضای گروه باید از ارسال مقاله آگاه شوند و نهایی بودن پیشنویس را تأیید کنند.
3. هم نام گروه و اعضای گروه مشارکت‌کننده به همراه ORCIDs آنها باید در مقاله ذکر شود.
4. مشارکت‌های خاص اعضای گروه باید در بخش سپاس‌گزاری با جزئیات کافی ذکر شود تا سوالات خاص در مورد وظایف مختلف قابل پاسخ‌گویی باشند.

☑️ همچنین مقاله توصیه می‌کند گروهها ترتیبات نویسندگی و جریان کار خود را توسعه داده و به صورت آشکاری اعلام کنند. به عنوان مثال، زمان و چگونگی اعلام موافقت اعضا برای انتقال کپی رایت مقاله.
1️⃣4️⃣0️⃣3️⃣
Forwarded from Scientometrics
مجله BMJ در گزارشی به موضوع بیمارستان شفا، در جنگ بین اسرائیل و غزه پرداخته است. (فایل پی دی اف)

این رویارویی در حالی صورت می‌گیرد که پزشکان آمریکایی و انگلیسی که در بیمارستان‌های غزه کار می‌کنند، قرار است با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کنند. یکی از این پزشکان، ارتش اسرائیل را متهم کرده است که آنها به طور سیستماتیک مراکز مراقبت های بهداشتی و پرسنل آنها را هدف قرار داده‌اند و کل سیستم بهداشتی را از بین می برند. او به تخریب مخازن اکسیژن و دستگاههای سی تی اسکن اشاره کرده و گفته اگر هدف فقط حمله به شبه نظامیان حماس است، پس چرا حمله به این زیرساختها صورت می گیرد؟

دبیر کل سازمان بهداشت جهانی هم گفته است که بیمارستان ها هرگز نباید میدان جنگ باشند. او همین طور گفته است که هرگونه نظامی سازی بیمارستان ها، ارائه خدمات بهداشتی و نجات دهنده زندگی و همین طور دسترسی به آمبولانس ها را به خطر می اندازد. او بار دیگر خواستار آتش بس فوری و حفاظت از بیمارستان ها شده است.

بر اساس آخرین گزارش ها احتملا بیش از نیمی از جمعیت غزه با سطح فاجعه بار گرستگی مواجهند و در معرض خطر فحطی قرار دارند. تخمین زده می شود که باید روزانه حدقال ۳۰۰ کامیون غذا وارد غزه شود تا نیاز منطقه بویژه شمال آن برطرف شود.

لنست نیز در شماره این هفته خود مقالات مربتطی با جنگ اسرائیل و غزه منتشر کرده است:

Australian medical leadership's silence on Gaza is a moral failure (link)

Threat level in the Gaza Strip: fatalities per 1000 person-years (link)

The universal right to health requires peace and rejects war (Link)


@Scientometric
نظام درمانی را به کجا می‌برند؟

نگاهی تحلیلی به مشکلات بهداشت و درمان مردم و جامعه پزشکی
https://shorturl.at/psHP7

#نظام_سلامت
2025/01/12 05:37:41
Back to Top
HTML Embed Code: