tgoop.com/medvoice/4475
Last Update:
🫀🫁🧠تعدادی از مصوبات مجلس مرتبط با حوزه پزشکی در بررسی بودجه
⭕️حذف ممنوعیت ارائه خدمات به افراد فاقد بیمه:
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دوشنبه ۱۵ اسفند و در جریان بررسی بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، با پیشنهاد علی خضریان نماینده تهران، برای حذف جزء ۲ بند ل تبصره ۱۷ این لایحه موافقت کردند.
در این ردیف بودجهای که حذف شد آمده بود:
«۲- با توجه به اجرای بند «الف» ماده (۷۰) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه و آئیننامه اجرائی بیمه پایه اجباری سلامت و ارزیابی وسع ابلاغی هیأت وزیران مبنی بر پوشش بیمهای همگانی، کلیه خدمات درمانی و دارویی توسط مراکز درمانی، فقط به افراد دارای بیمه پایه ارائه شده و ارائه خدمات به افراد فاقد بیمه درمانی ممنوع میگردد.»
❌ادغام خدمات طب ایرانی در شبکه بهداشت کشور
نمایندگان همچنین مصوب کردند:
وزارت بهداشت مکلف است تا پایان سال ۱۴۰۲ ادغام خدمات طب ایرانی را در شبکه بهداشتی کشور به پوشش ۱۰۰ درصدی برساند و نیز به منظور کاهش پرداخت از جیب مردم حداقل سه خدمت حوزه طب ایرانی را تحت پوشش بیمه ای قرار دهد.
❌اجرای نظام ارجاع در سه سطح و نسخه الکترونیک
بر اساس بند ط تبصره ۱۷؛ در اجرای بند (ث) ماده (74) قانون برنامه ششم توسعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است، نسبت به اجرای برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده در سه سطح یک، دو و سه و با استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود در کشور (اعم از دولتی و غیردولتی) اقدام نماید. در مواردی که به دلیل بروز شرایط اضطراری نظیر حوادث قهری، قطعی اینترنت، قطعی برق و اختلال در زیرساختهای ارتباطی امکان ثبت و پردازش نسخه الکترونیک وجود ندارد، نسخهنویسی میتواند به صورت کاغذی و با درج شماره (کد) ملی بیمار در قالب دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام گردد.
اسناد تولید شده در این قالب بهعنوان اسناد هزینه خرید راهبردی توسط کلیه سازمانهای بیمهگر پایه و تکمیلی قابل پرداخت است. بهمنظور ایجاد زیرساخت و ساز وکار مورد نیاز نظام نوسازی چرخه تجویز تا مصرف دارو و ارائه خدمات سلامت در بستر الکترونیک(کلیه خدمات بهداشتی، درمانی، دارویی و تشخیصی): پس از استقرار کامل طرح نسخه الکترونیک حداکثر هفتماه پس از ابلاغ این قانون، صرفاً سامانههای ارائه دهنده خدمات سلامت مورد تأیید آزمایشگاههای ارزیابی نرمافزار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دارای گواهینامه تطابق با استانداردهای پرونده الکترونیک سلامت مجاز به فعالیت میباشند. بنابراین کلیه شرکتها و صندوقهای بیمه پایه و تکمیلی درمان اعم از دولتی و غیردولتی و نیز دستگاههای اجرائی موضوع ماده(5) قانون مدیریت خدمات کشوری، از جمله سازمان بیمه سلامت، سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح، سازمان تأمیناجتماعی و سایر سازمانهای بیمهگر تا حداکثر زمان مشخص شده در این جزء میتوانند از سامانههای مستقل و اختصاصی خود جهت خرید خدمات سلامت بهصورت الکترونیکی استفاده نمایند. شورایعالی بیمه سلامت مکلف است بر حسن اجرای این جزء نظارت نموده و بهصورت ماهانه گزارش پیشرفت را به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارائه نماید.
@MedVoice
BY MedVoice صدای پزشکان
Share with your friend now:
tgoop.com/medvoice/4475