Telegram Web
سومین روز اعتصاب کارورزان دانشگاه علوم پزشکی ایران

بیمارستان رسول اکرم

نکته قابل ذکر تجمع امروز حضور کارکنان حراست وزارت بهداشت و تهدید کارورزان بود.
اقدامی که بر خلاف قوانین انضباطی دانشگاه است.
#صدای_پزشکان_بی_صدا
#پزشکان_جوان
#اعتصاب_پزشکان
🔹دستور وزیر بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی: در مشاغل مدیریتی مرتبط، فارغ‌التحصیلان علوم پزشکی بکار گرفته شوند/ احکام مغایر لغو شود

🔻وزیر بهداشت در نامه ای به روسا و سرپرست‌های دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور تاکید کرد که "باتوجه به وظایف تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضرورت ایجاب می‌نماید تا در مشاغل مدیریتی مرتبط در آن دانشگاه یا دانشکده از فارغ‌التحصیلان رشته‌های گروه علوم پزشکی استفاده شود.

🔻بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر بهرام عین اللهی در ادامه این نامه متذکر شده که " نسبت به رعایت دستور فوق اقدام و چنانچه احکامی مغایر با آن صادر شده است، نسبت به لغو ابلاغ مذکور اقدام نموده و مراتب را به دفتر اینجانب اعلام نمایید."

⭕️پیش از این انتصاب حجت الاسلام جلائی نوبری به ریاست دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز باعث واکنش های خبری در این خصوص شده بود

⭕️در واکنش طی بیانیه ای دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرده بود که دانشکده پیراپزشکی بر خلاف اسم آن، ترکیبی از گروه‌های متنوع بوده و علاوه بر گروه‌های تکنولوژی تصویربرداری، علوم آزمایشگاهی و هوشبری، گروه‌های معارف اسلامی، ادبیات و تربیت بدنی را نیز شامل می شود. گروه معارف اسلامی، به تنهایی بیش از یک سوم اعضای هیات علمی دانشکده پیراپزشکی را تشکیل داده و با احتساب گروه‌های ادبیات و تربیت بدنی نصف اعضای هیات علمی دانشکده را تشکیل می دهند؛ از این رو انتصاب ریاست دانشکده با رعایت نظر اکثریت اعضای هیات علمی و از گروهی که بیشترین عضو هیات علمی را در دانشکده دارد، موضوع غیر عادی نبوده و نیز با در نظر گرفتن رتبه علمی دانشیاری و سوابق مدیریتی متعدد و موفق جناب آقای دکتر نوبری، انتصاب ایشان در این مسئولیت اقدامی خارج از ضوابط و مقررات نمی‌باشد. با وجود این موارد و در جهت احترام به نظر بزرگان و خواست مردم بزرگوار، منتقدین دلسوز و رعایت مصالح عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و خنثی کردن شیطنت دشمنان نظام، آقای دکتر جلائی نوبری از سمت مدیریت دانشکده پیراپزشکی استعفا کردند که این امر نشانه درایت، تقوا و دلسوزی ایشان به انقلاب و کشور عزیزمان می باشد.

@Medvoice
⭕️تعیین محدودیت یک مطب و دو مرکز درمانی برای فعالیت پزشکان
@MedVoice
پزشکیان: بسیاری از اساتید دانشگاهی درخواست بازنشستگی کرده یا می‌خواهند از کشور خارج شوند

⭕️مسعود پزشکیان نماینده تبریز گفت در قانون آمده است که قرار بود دانشجویان این دانشگاه در سیستم بمانند، برای کار به بیرون نروند و از مردم پول نگیرند.

⭕️اما با مصوبات و کارهایی که انجام دادند هیچ کس حاضر نیست در دانشگاه بماند. اگر آقایان راست می‌گویند خودشان بیایند از سیستم دولتی سرویس بگیرند.

⭕️اگر این‌ها انقلابی هستند، سر سفره‌ای که برای مردم پهن کردند بنشینند. بعد زمانی که دارو گیرشان نیامد، در نوبت بایستند، پزشک به آن‌ها محل نگذارد آن وقت می‌دانند چگونه باید قانون بنویسند.

⭕️امروز بسیاری از اساتید دانشگاهی ما درخواست بازنشستگی کرده یا می‌خواهند از کشور خارج شوند. این اتفاقات به این دلیل افتاده است که این نگاه به دانشگاه و فضای دانشگاه وجود دارد.

@MedVoice
🔶زیرمیزی یا رومیزی؟

🔻نظرات نویسندگان مهمان لزوما بازتاب دهنده نگاه صدای پزشکان نیست

✍🏼 سوران امین‌زاده
چشم پزشک
دانش آموخته دانشگاه تهران

⭕️ابتدا استفتائات مراجع

🔻آیت الله خامنه ای ؛ پزشک اگر کارمند دولت در بیمارستان باشد که حقوق خود را از صندوق دولت دریافت می‌کند و یا عمل جراحی را بر اساس دریافت اجرت عمل از شرکت بیمه دریافت می‌نماید، حق مطالبه مبلغ اضافی از بیمار را ندارد.( jamejamonline.ir )

🔻آیت الله مکارم شیرازی ؛ در صورتى که طبیب استخدام دولت باشد، در برابر انجام وظیفه خود نمى تواند پول اضافى بگیرد، ولى اگر در استخدام نبوده باشد، هر قدر با بیمار توافق کند مانعى ندارد البته اگر حکومت اسلامی نرخ خاصی را تعیین نموده عمل بر خلاف آن جایز نیست و در هر حال باید عدل و انصاف را رعایت کند.( makarem.ir )

🔻آیت الله صافی گلپایگانی ؛ اگر پزشک کاری اضافه بر آنچه جزو مسئولیت اوست برای بیمار انجام دهد حق دارد در ازای انجام آن کار اضافه دستمزدی اضافه طلب کند و در غیر این صورت باید به تعهدش عمل کند و گرفتن مبلغ اضافه و بر خلاف قانون از بیمار، حرام است. (jamejamonline.ir )

🔻اما قانون چه میگوید :
"شیوه نامه اجرایی بسته نظارتی اجرای کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت" تصویب نامه شماره ۷۴۴۵۰/ت ۵۰۹۸۲ هـ مورخ ۱ / ۷ / ۹۳ : بر اساس این شیوه نامه هرگونه دریافتی بالاتر از سقف تعرفه خدمات سلامت مصوب هیئت وزیران به هر طریقی [ ... ] تخلف محسوب می شود.

چرا با وجود این فتواها و قانون کاملا مشخص ، زیرمیزی گرفتن پزشکان در یک جامعه مسلمان شیعه ، تا این حد رواج دارد؟

🔻اصطلاح "زیرمیزی" یا under the table payment در ممالک پیشرفته معمولا به مبلغی گفته می شود که فرد برای انجام یک عمل غیر قانونی آن را به انجام دهنده می دهد. مثلا دادن پول به یک پزشک برای انجام سقط غیر قانونی. اما در ایران ، در اکثر موارد زیرمیزی پزشکان برای انجام یک عمل قانونی است . مطالعه ای هم در سال ۲۰۱۷ توسط دکتر مسکرپور و همکاران در دانشگاه تربیت مدرس انجام شد که همین نکته را تایید میکرد.

🔻از نظر حقوقدانان ، یکی از لوازم موفقیت یک قانون ، وجود عدالت در کنار آن است. دقیق ترین قوانین هم بدون پشتوانه عدالت محکوم به شکست هستند. این قانون یک نکته را مد نظر قرار نداده و آن ناعادلانه بودن تعرفه های پزشکی است . صد البته که این مسئله از نظر سیاستگذار پنهان نیست و خود قانونگذار هم علت شکست قانون خودش را می داند ، اما زورش به بیمه ها نمی رسد و نه تنها نمی تواند تعرفه ها را عادلانه کند حتی از دادن همان تعرفه ناعادلانه هم عاجز است. نتیجه اینکه قانون به راحتی شکسته می شود و توانایی برخورد سفت و سخت با پزشکان هم وجود ندارد ، چرا که برخورد با این مسئله سرِ این زخم چرکی را باز میکند و سیل مطالبات تعرفه ای پزشکان سرازیر می شود و حالا بیمه ها را بیار و باقالی بار کن.

🔻بنابراین در یک توافق نانوشته :
۱. تعرفه ها ناعادلانه می ماند
۲. قانون شکسته می شود و زیرمیزی گرفته می شود
۳. قانونگذار سکوت میکند
۴. مردم هم که ...
اما یک سوال دیگر باقی میماند :
آیا اگر تعرفه ها عادلانه شود و پرداخت ها هم به روز باشد ، زیرمیزی به طور کامل حذف خواهد شد؟
در مطلب هفته آینده سعی خواهد شد به این سوال پاسخ داده شود.

⬇️متن کامل:
http://medvoice.ir/15225
درخواست مهاجرت بیش از ۴ هزار پزشک در سال

🔺سخنگوی سازمان نظام پزشکی در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در سال ١۴٠٠ نزدیک به ۴ هزار پزشک درخواست گوداستندینگ برای مهاجرت به سایر کشور‌ها کرده اند.

🔺رضا لاری پور گفت: بیشترین درخواست گوداستندینگ مربوط به شهریور ١۴٠٠ و بیشترین درخواست گواهی برای مهاجرت از سوی پزشکان عمومی بوده است.

🔺بنابر آمارهای سازمان نظام پزشکی، در سال‌های ٩٢ تا ٩۴ تعداد متقاضیان برای گوداستندینگ پزشکان در سال به ۶٠٠ نفر هم نمی‌رسیده است.

برخلاف برخی اخبار تنها جوانان درخواست گوداستندینگ نمی‌کنند و در گروه‌های سنی مختلف این درخواست از نظام پزشکی شده است.

@MedVoice
🔺رئیس جمهور: باید این اطمینان را نزد دانشجویان پزشکی ایجاد کنیم که پس از پایان تحصیلات، با درآمد خوب جذب خواهند شد

ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی با جمعی از مدیران و متخصصان نظام بهداشت و درمان با اشاره به ابراز نگرانی برخی میهمانان جلسه نسبت به افزایش موج مهاجرت در میان پزشکان، تصریح کرد: باید این اطمینان را نزد دانشجویان پزشکی ایجاد کنیم که پس از پایان تحصیلات در نظام درمانی کشور با درآمد خوب و جایگاه اجتماعی مناسب جذب خواهند شد. باید این ادراک در میان دانشجویان ایجاد شود که آنان سرمایه‌ها و آینده‌سازان کشور هستند.

@MedVoice
پیشنهاد وزیر رفاه به رئیس جمهور:
⬛️ تغییر روش پرداخت مبتنی بر کارانه
⬛️افزایش ده درصد ای تعرفه در بخش دولتی ،کاهش ده درصد جزو حرفه ای در بخش خصوصی
@MedVoice
دستور حذف غربالگری ناهنجاری جنین از سامانه‌های الکترونیک به علت ممنوعیت پیشنهاد و درخواست غربالگری در سطح یک

حذف گزارش تعداد مادران با نتیجه پر خطر در غربالگری جنینی

@MedVoice
🔶زیرمیزی یا رومیزی؟ بخش دوم

🔻نظرات نویسندگان مهمان لزوما بازتاب دهنده نگاه صدای پزشکان نیست

✍🏼 سوران امین‌زاده
چشم پزشک
دانش آموخته دانشگاه تهران

⭕️در یادداشت هفته قبل اشاره شد که لفظ زیرمیزی برای پولی که پزشکان در کنار تعرفه مصوب دریافت می کنند ، اشتباه است. چون زیرمیزی برای انجام یک عمل غیر قانونی دریافت می شود.

سوال : آیا اگر از همین امروز ، تعرفه ها عادلانه باشد و پرداخت ها هم به روز باشد ، دریافت هزینه توسط پزشکان متوقف می شود؟

🔻به نظر میرسد خیر ، احتمالا به دلایل زیر :

۱. عدم پیش بینی ساز و کاری برای در نظر گرفتن تفاوت میان پزشکان بر اساس عملکرد آن ها در قوانین موجود. نتیجه آنکه یک جراح ماهر خود را مستحق دریافتی بیشتری نسبت به یک جراح کم تجربه میداند.

۲. قرارگیری در برزخ سرمایه داری و سوسیالیسم . نظام سلامت ایران باید تکلیف خود را روشن کند که آیا میخواهد مانند یک نظام سرمایه داری عمل کند یا یک نظام سوسیالیت. آیا میخواهد تعرفه ها آزاد باشد و فضای رقابتی شکل بگیرد یا اینکه قصد دارد هزینه درمان را رایگان کند. ترکیب این دو روش می شود همین شلم شوربایی که الان در آن هستیم. انواع و اقسام بیمارستان های دولتی ، خصوصی ، نیمه خصوصی و قانون من درآوردی بیمه های تکمیلی تنها بخشی از مشکلات سیستم کنونی هستند ، که راه را برای دریافتی های خارج از چهارچوب باز میکند.

۳. عدم حاکمیت قانون . شاعر بزرگ معاصر کشورمان احمد رضا احمدی در یکی از سروده هایش میفرماید : " ما در انتظار رسیدن میوه خیلی دیر بودیم ". ملت ایران از زمان انقلاب مشروطه تا کنون منتظر حاکمیت قانون در این کشور بوده و هست. به نظر نمی رسد که مشکل کشور عدم وجود قوانین باشد ، چه بسا قوانین بسیار خوبی هم داشته باشیم ، اما مشکل در عدم فراگیری قانون و یکسان نبودن همه در برابر آن می باشد.

🔻اینها شاید اهم مواردی باشند که موجب شرایط فعلی شده اند ، قطعا علل ریز و درشت دیگری هم وجود دارد . شاید به تعداد پزشکان این کشور دلیل برای شکست چنین قوانینی وجود داشته باشد.

🔻نکته بسیار مهم دیگری وجود دارد که متاسفانه بیشتر اوقات مورد غفلت قرار میگیرد. زمانی که از پزشکان در مورد مبالغ خارج از چهارچوب سوال می شود ، معمولا یک پاسخ سریع می دهند و آن ناعادلانه بودن تعرفه هاست. اگرچه کاملا درست است اما یک پاسخ کاملا منطقی و ساده دیگر هم وجود دارد و آن اینکه : یک بیمار برای درمان نیاز به علم و تجربه پزشک دارد و در واقع هر دوی اینها را از پزشک میخرد و پزشک هم با یک قیمت توافقی آن را می فروشد. در وقع یک معامله میان دو طرف است که با رضایت آن ها اتفاق میفتد. البته باید گفت در شرایط اضطرار بیمار ممکن است این مقوله تحت الشعاع مسائل اخلاقی قرار گیرد که قابل بحث است. اگر پزشکان صرفا بتوانند این مسئله را در بین مردم جا بیندازند ، احتمالا می توانند از موضع دفاعی خارج شده و خود را در برابر مردم نبینند. پزشکان در برابر مردم نیستند اما برخی با استفاده از کلیدواژه هایی نظیر زیرمیزی و فرار مالیاتی به دنبال چنین مسئله ای هستند ، اینکه چه فایده ای دارد باید از خود آن ها پرسید.

⭕️در نهایت باید گفت هر قانونی در این سیستم معیوب بخواهد دریافتی پزشکان را‌ محدود کند ، از همان ابتدا یک قانون شکست خورده است و نیازی به شکسته شدن توسط پزشکان ندارد.

⬇️متن کامل:
http://medvoice.ir/15229
⬛️استاد مسلم بهادری درگذشت

١٣٠۵ - ١۴٠١
@MedVoice
معاون آموزشی وزارت بهداشت: پذیرش دستیار تخصصی بومی در رشته‌های مورد نیاز توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی

⬛️دکتر ابوالفضل باقری فرد اظهار داشت: بر اساس تصمیم آخرین نشست شورای پزشکی و تخصصی با حضور تمام روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های پزشکی سراسر کشور، محدودیت انتخاب رشته توسط داوطلبان برداشته شد.

⬛️وی گفت: همانطور که در دفترچه چهل و نهمین دوره آزمون دستیاری آمده به جهت تسهیل انتخاب رشته بر اساس نمرات، ضرایب دروس حذف و هر داوطلب می‌تواند بر اساس علاقه، صد رشته را انتخاب کند.

⬛️معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در راستای تامین متخصص در تمام نقاط کشور خصوصاً استان‌های کم برخوردار، در سال جاری پس از چهل و نهمین دوره آزمون دستیاری برای اولین بار در کشور، پذیرش دستیار تخصصی بومی در رشته‌های مورد نیاز توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی خواهیم داشت.

⬛️وی افزود: یعنی ضمن تفویض اختیار به دانشگاه‌ها در چهارچوب مشخص برای جذب دستیار بومی منطقه در رشته‌های مورد نیاز، این امکان فراهم خواهد شد که متقاضیان بومی در یک استان پس از طی رقابت علمی و عملی در همان استان، وارد رشته‌های تخصصی شده و پس از پایان دوره، به تعهدات و خدمات خود در همان منطقه به عنوان متخصص ادامه دهند.

⬛️باقری فرد گفت: به عبارت دیگر امسال به غیر از پذیرش از طریق آزمون ملی دستیاری، ان شاء الله پذیرش دستیار تخصصی بومی توسط بسیاری از دانشگاه‌های کشور خواهیم داشت.

@MedVoice
کمک‌ هزینه های پیشنهادی برای کارورزان و دستیاران
@MedVoice
تعرفه.pdf
263.2 KB
تعرفه های سال ۱۴۰۱ ابلاغ شد
@MedVoice
نسخه‌هایی برای ‌پیچیده‌نشدن

✍🏼نوید مقدم

🔺مرد میانسال با شقیقه‌های فرورفته جلوی روح‌الله ایستاده است؛ دستانی که به استخوان نشسته، تکه‌کاغذی را نگه داشته‌اند که سه، چهار عدد روی آن نوشته شده و خط خورده. روح‌الله ایستاده، دستش به ماوس است و به مانیتوری که رویش خم شده نگاه می‌کند و دایره‌ای در مرکز تصویر می‌چرخد. از مرد می‌پرسد: «داروخانه گفت نیست؟»، مرد که آشکارا ایستادن زیر وزن کتی که دو، سه سایز برایش بزرگ است، خمیده‌اش کرده، می‌گوید: «بله دکتر، گفت خالیه، گفتم آقای دکتر خودش نشونم داد که توی این زده (به مانیتوری که همچنان دایره میانش می‌چرخد اشاره می‌کند)، می‌گه ما نمی‌بینیم». روح‌الله کلافه از صف ۴۰ بیمار منتظر بعد از مرد که در اتاق انتظار هستند، می‌پرسد: «کد رو که برات نوشتم بهشون دادی؟». مرد در‌حالی‌که به صورت روح‌الله نگاه می‌کند، انگار که نشنیده باشد، ادامه می‌دهد: «گفت نسخه نباشه آزاد می‌شه دو میلیون تومن، والا ندارم» و انگار وزن کت در همان لحظه روی شانه‌هایش سنگین‌تر می‌شود. نرس درمانگاه در‌حالی‌که تلفن را زمین می‌گذارد، به سوی روح‌الله می‌گوید: «دکتر یه بیماری از شهرستان زنگ زده می‌گه آزمایش یه ماه بعد از عملش رو که نوشتین قبول نکردن، گفتن باید الکترونیک باشه، چی بهش بگم؟». روح‌الله می‌خواهد دهانش را باز کند، اما آرام و بی‌اراده در صندلی با چرم ساییده هبوط می‌کند. دایره در مانیتور همچنان می‌چرخد.

🔺چند ماهی از اجرای طرح نسخه الکترونیک می‌گذرد. بیمه‌ها اعلام می‌کنند که صد درصد نسخه‌نویسی الکترونیک شده و دیگر از دفترچه کاغذی و نسخه‌های بد‌خط پزشکان خبری نیست. بیمه‌ها به دنبال تغییراتی در سیستم نسخه‌پیچی (بررسی نسخه و تحویل دارو) هستند و مدیران ستادی از مزایای پرونده الکترونیک سلامت می‌گویند که با نسخه‌نویسی الکترونیک گام اول آن برداشته شده است. اما این طرح همان‌طور که بیمه‌ها و مدیران می‌گویند، موفق بوده است؟

🔺اکنون وضعیت چگونه است؟ بیمه‌ها که فقط نسخه الکترونیک را قبول می‌کنند از اجرای صد‌درصدی نسخه الکترونیک می‌گویند که به لحاظ آماری درست است؛ چون نسخه کاغذی بیمه حساب نمی‌شود و آزاد است. چرا بیمه باید نگران بیمه حساب‌نشدن خدمت و دارو باشد وقتی به معنای کاهش هزینه‌های خودش است؟ دولت به نسخه الکترونیکی که می‌خواسته رسیده است؛ حالا به چه شکل و چگونه و چه هزینه‌ای، چه اهمیتی دارد؟ حالا ما هم نسخه الکترونیک داریم، مثل خودروی ملی و چیزهای دیگر که می‌خواستیم و داریم.

🔺بیمه تأمین اجتماعی ظاهرا سامانه نسخه‌پیچی فعلی‌اش که امکان ثبت کاغذی نسخه با کد‌ملی را هر‌چند با دردسر می‌دهد، ۳۱ اردیبهشت جمع خواهد کرد و نسخه فقط در صورتی پیچیده خواهد شد که به شکل الکترونیک ثبت شده باشد. به عبارتی هم تجویز و هم پیچیده‌شدن نسخه به‌طور کامل الکترونیک می‌شود. بیمار سرطانی روح‌الله و روح‌الله و نرس درمانگاه می‌مانند و دایره‌ای که همچنان می‌چرخد.

متن کامل:
http://medvoice.ir/15233
🔶سید ابراهیم رئیسی ، سعید لیلاز ، خدمات درمانی ملی و دیگر هیچ…!

🔻نظرات نویسندگان مهمان لزوما بازتاب دهنده نگاه صدای پزشکان نیست

✍🏼 سوران امین‌زاده
چشم پزشک
دانش آموخته دانشگاه تهران

⭕️با نام و یاد مارگارت تاچر طرح های اقتصادی دولت در زمینه آزادسازی قیمت ها بالاخره اجرایی شد. مشابه این طرح ها در انگلستان تاچر نیز انجام شد . بانوی آهنین ( لقب تاچر ) زمانی که هنوز وزیر آموزش و پرورش بود به شدت به لیبرالیسم اعتقاد داشت و شیر یارانه ای مدارس را قطع کرد و به همین دلیل به 《شیر دزد》 معروف شد. وی بالاخره به رهبری حزب محافظه کار رسید و در سال ۱۹۷۹ نخست وزیر شد و با اتخاذ سیاست های نئولیبرالی توانست شکوفایی اقتصادی را برای بریتانیا به ارمغان بیاورد. دولت فعلی ایران نیز این سیاست های لیبرالی را شروع کرده ، با این تفاوت که اسمی از لیبرالیسم برده نمی شود و ما هم امیدواریم که در نهایت منجر به شکوفایی اقتصادی شود. اما آیا این سیاست ها بیشتر رونوشتی از نظام های سرمایه داری است یا تقلیدی از دولت های سوسیال – دموکرات ؟ برای پاسخ به این سوال باید منتظر بود و نگاه کرد.

⭕️تاکنون اقتصاددانان در مورد جراحی اقتصادی دولت محتاطانه صحبت کرده اند و نه نقدها و نه حمایت ها بسیار پررنگ‌ نبوده اند و تنها نقطه مشترک آن ها لزوم انجام این اصلاحات اقتصادی است. اما در روز سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ، روزنامه دنیای اقتصاد از قول سعید لیلاز نوشت :
《در پیشنهاد من ۴ امر کشور باید تحت کنترل درآید. در این طرح، فرضیات خود را در نبرد ایران و آمریکا بر اساس جنگ آخر‌الزمانی در نظر گرفته بودم. این ۴ فرض بر این اساس بود که :

-روزی دو هزار کالری را باید تضمین کرد

-حمل‌ونقل عمومی را باید رایگان یا ارزان کرد

-طب و خدمات بهداشتی و پزشکی را ملی کنند

– و چهارم این که تحصیل تا سطح دبیرستان بر اساس قانون اساسی رایگان شود. سایر امور را باید رها کنیم. در این طرح تمام منابع را نیز پیش‌بینی کرده بودم و هم‌اکنون دولت سیزدهم این طرح را اجرایی می‌کند.》

⭕️ظاهرا ایشان در بهار ۹۷ ، این پیشنهادات را به دولت روحانی داده که اجرا نشده است و اکنون دولت رئیسی مو به مو در حال اجرای آن است. پر واضح است که مهمترین نکته برای کادر درمان در این طرح ، مورد سوم است. مفهوم ملی کردن چه می تواند باشد؟

⭕️ملی کردن خدمات بهداشتی و درمانی یعنی اینکه خدمت یا رایگان است یا ارزان. در این شرایط هر کسی که در سیستم درمانی مشغول به کار است کارمند دولت محسوب می شود و حقوقش را از او دریافت میکند. شرکت های بیمه احتمالا حذف می شوند یا کاملا در انحصار دولت خواهند بود و دولت به یک ابرشرکت بیمه تبدیل خواهد شد و مردم از طریق دادن مالیات ، حق بیمه خود را پرداخت خواهند کرد. بیمارستان های خصوصی بی معنی خواهند شد چرا که کادر درمان همه کارمند دولت شده اند.

آ⁉️یا شواهدی وجود دارد که دولت در چنین مسیری گام برداشته باشد؟

⭕️به نظر می رسد بله. در صورت اجرایی شدن این طرح ، قطعا با‌ موج بسیار گسترده ای از مهاجرت پزشکان رو به رو خواهیم شد و کشور دچار بحران کمبود نیروی متخصص خواهد شد. اخیرا و با وجود مخالفت های وزارت بهداشت ، کمیسیون بهداشت مجلس و سازمان نظام پزشکی ، شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم به افزایش ظرفیت رشته های پزشکی گرفت . احتمالا گامی است در جهت جبران ظرفیت های خالی در آینده.

⁉️آیا این طرح در صورت اجرا شدن موفق خواهد بود؟

⭕️در شرایط فعلی که هنوز شواهد متقن چنین طرحی وجود ندارد ، پاسخ به این سوال دشوار است ، اما دو دلیل عمده برای عدم موفقیت احتمالی چنین طرحی می توان ذکر کرد :

۱. پزشکان ایرانی که تا کنون تربیت شده اند ، همگی برای خود یک شخصیت مستقل قائل هستند و ذهنیت آنان برای کار در مطب یا بخش خصوصی پرورش یافته و تغییر این نگرش قطعا کار راحتی نخواهد بود.

۲. بخش قابل توجهی از بیمارستان های خصوصی کشور توسط اولیگارش های درمانی اداره می شود. این ها افراد قدرتمند و صاحب نفوذی هستند که هر کدام به نحوی با بدنه دولت یا حکومت در ارتباط بوده و هستند و از رانت های دولتی از جمله زمین رایگان یا ارزان قیمت بهره برده اند و در حال حاضر به غول های درمانی – اقتصادی تبدیل شده اند. مقابله با این دسته سخت است چرا که تعارض منافع جدی برای آنان ایجاد می کند و قطعا از نفوذ خود برای شکست چنین طرحی استفاده می کنند.

در نهایت اینکه :
خدایا چنان کن سرانجام کار
تو خشنود باشی و ما رستگار

http://medvoice.ir/15236
2025/01/04 22:53:24
Back to Top
HTML Embed Code: