tgoop.com/mghlte/1014
Last Update:
مغالطه شماره (۱۲۲)
💠خلط تبیین با ترویج💠
این مغالطه زمانی رخ می دهد که شخصی به بیان یک ناهنجاری اجتماعی، اخلاقی یا سیاسی بپردازد؛ یا یک واقعیت از ابعاد وجودی زندگی بشری را آشکار کند.
اما مخالفان، او را به ترویج آن ناهنجاری متهم کنند.
این افراد باید بدانند که در جوامع وفرهنگ های مختلف انسانی ، ناهنجاری وجود دارد و سرپوش گذاشتن بر آن و #سانسور مطالب مربوط ، نه تنها مشگل را حل نمیکند باعث میشود آن ناهنجاری آسیب بیشتر وارد کند.
اما توصیف و شرح درست ومنطقی وبجا از یک واقعیت نه تنها به معنای ترویج آن نیست ، بلکه میتواند راه را برای افزایش آگاهی وکاهش عوارض آن ناهنجاری باز نماید.
(و البته تا نظرات مختلف ارائه نشده و در جامعه و در فضاهای علمی راجع به آن صحبت نشود نمیتوان قضاوت کرد که کدام #تبیین و شرح و کدام راه حل راجع به آن ناهنجاری بیشتر مبتنی بر واقعیت است و کدام راه حل جامع تر و مفیدتراست.)
معمولا افرادی که دچار این مغالطه می شوند از اهرمهای مغالطه آمیز دیگری مانند #پهلوان پنبه ، #نقل_قول_ناقص #تفسیرنادرست و #تحریف نیز بهره میگیرند تا ادعای خود را موجه جلوه دهند.
مثال:
فروید با ارائه ی نظریاتی مانند عقده ی ادیپ و ... ترویج دهنده ی بی بند و باری جنسی در غرب است.
(در حالیکه فروید صرفا از نقش جنسیت در تحول شخصیتی انسان ها سخن گفته و خود نیز زندگی زناشویی کاملا عرفی داشت.)
مثال :
در جشنواره ی امسال چند فیلم با موضوع خیانت همسران به نمایش درآمد؛ کارگردان های ما دارند خیانت را نهادینه می کنند.
(در حالی که کارگردان ممکنست صرفا یک ناهنجاری اجتماعی را به صورت هنری بیان کرده باشد.)
البته مواردی وجود دارد که نمایش ناهنجاری صرفا به قصد تجاری صورت گرفته و 'ممکن است' بصورت مستقیم یا غیرمستقیم باعث ترویج ( عادی جلوه دادن ) ناهنجاری باشد.
مرز بندی توضیحات توصیفی با آنچه که ممکن است باعث ترویج شود ، در عالم هنر ، بطورخاص فیلم های سینمایی وتلویزیونی دشوار تر می گردد . مقایسه کنید فیلم سینمایی 'بیوفا'ساخته ی 'آدریان لین' را با سریالهای ماهواره ای.
اما نکته آنست که در نقد چنین توضیحاتی ، به صرف یک احتمال نمیتوان به گوینده یا راوی یا هنرمند ، انگ ترویج ناهنجاری زده و از اظهارنظر وی جلوگیری کرد.
#مغالطه
#خلط_مبحث
#خلط_توصیف_وترویج
https://www.tgoop.com/mghlte
مغالطه توسل به نتیجه باور
املای ننوشته
تفسیر نادرست
نقل قول ناقص
پهلوان پنبه
بهانه
ادعاهای بدون استدلال
توسل به احتمالات
BY مجلهی اینترنتی عصر روشنگری
Share with your friend now:
tgoop.com/mghlte/1014