tgoop.com/mghlte/1523
Last Update:
💠 اثر پلاسبو 💠
بخش دوم
علل بروز اثر #دارونما:
با اینکه محققان به خوبی اثر دارونما را میشناسند و کارکردش را تأیید میکنند اما هنوز به درستی علت بروز این امر را نمیدانند. تحقیقات بر روی این موضوع همچنان ادامه دارد. فاکتورهای مختلفی ممکن است در توضیح اثر دارونما نقش داشته باشد که در ادامه برخی از آن ها را با هم مرور میکنیم:
دارونما ممکن است پاسخ هورمونی در بدن ایجاد کند:
یکی از توضیحات احتمالی در مورد اثر دارونما این است که چنین داروهایی میتواند باعث تحریک انتشار #اندورفین ها در #مغز شود. اندورفینها کاهندههای درد طبیعی بدن هستند که ساختاری شبیه #مورفین و سایر مسکنهای این چنینی دارند و می تواند به عنوان مسکن طبیعی در بدن عمل کند.
محققان توانستهاند اثر دارونما را به کمک اسکنهای مغزی نشان دهند. این اسکنها نشان میدهد نواحی از مغز که گیرنده اندورفینی زیادی دارند در گروه درمانی و گروه دارونما فعال میشود.
انتظارات فرد میتواند بر روی پاسخ دارونما مؤثر باشد:
یکی دیگر از توضیحات احتمالی در مورد اثر دارونما وجود شرایطی همچون انتظار، انگیزه و بررسی موقعیت است. در برخی از شرایط، دارونما را می توان با درمان واقعی به کار برد تا اثر مطلوب ایجاد شود.
افرادی که انگیزه بالایی در مورد روند درمانی خود دارند یا قبلا کارکرد روند درمانی فعلی را تجربه کردهاند بیشتر از سایرین اثر دارونما را تجربه خواهند کرد. حتی انگیزه و شوق پزشک در تجویز چنین داروهایی میتواند بر روی پاسخ بیمار اثر بگذارد. اگر پزشکی در مورد درمان موجود بسیار مثبت فکر کند بیمار نیز می تواند از چنین دارویی نفع ببرد.
دارونما حتی میتواند عوارض جانبی ایجاد کند.
برخی از افراد هستند که نشانههای منفی را به عنوان پاسخی برای دارونماها بروز میدهند. این پاسخ به عنوان اثر nocebo شناخته میشود. به عنوان مثال بیمار ممکن است بعد از خوردن دارونما مواردی همچون حالت تهوع، سردرد یا سرگیجه را گزارش کند.
اثر دارونما چقدر قدرتمند است؟
با اینکه پاسخ دارونما میتواند بر روی احساس بیماران اثر بگذارد. اما تحقیقات انجام شده نشان میدهد چنین پاسخی، درمان قابل ملاحظهای بر روی بیماری زمینهای نخواهد داشت. یکی از مطالعات مروری بزرگ بیش از ۲۰۰ مطالعه بر روی دارونماها را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده که چنین داروهایی اثر بالینی زیادی بر روی بیماری ندارد.
در عوض اثر دارونما میتواند بر روی نتایج گزارش شده توسط بیمار به خصوص درک حالت تهوع و درد اثر بگذارد.
با اینحال مطالعه مروری دیگری بیان میکند هم درمان واقعی و هم دارونما اثرات مشابهی دارد. نویسندگان این مطالعه نتیجه گرفتهاند که دارونماها زمانی که به درستی مورد استفاده قرار میگیرند میتوانند به عنوان برنامه درمانی به بیمار سود برسانند.
#پلاسبو
#طب_سنتی
#هومیوپاتی
#طب_اسلامی
#طب_سوزنی
#زنبوردرمانی
#پزشکی
https://www.tgoop.com/mghlte
بخش قبلی این نوشتار
BY مجلهی اینترنتی عصر روشنگری
Share with your friend now:
tgoop.com/mghlte/1523