tgoop.com/mghlte/1564
Last Update:
💠قاعده تجاهل واصل بی طرفی💠
یکی از ویژگیها و قواعد تحقیق علمی قاعده #تجاهل نام دارد. این قاعده منسوب به #کوئیلیه جامعه شناس فرانسوی است .او بر این نکته تاکید دارد که
محقق باید هنگام شروع و انجام تحقیق ذهنش از مسئله مورد بررسی خالی باشد و از هرگونه پیش داوری و قضاوت عجولانه و *دخالت دادن* تصورات و اطلاعات ناقص خود در کار تحقیق پرهیز نماید.
رعایت این قاعده باعث میشود تا محقق جریان طبیعی تحقیق را پیگیری نموده و در چارچوب فرایند #تحقیق علمی اطلاعات مورد نیاز را گردآوری ، تجزیه و تحلیل کند تا به شناخت واقعی دست یابد.
رعایت #اصل #بیطرفی از سوی محقق ضروری است . محقق انسان است و بنابراین ایدهآلها ، آرزوها ، باورها و عقاید خاص خود را دارد و به ارزشهای خاصی نیز علاقمند است.
از این رو جدا شدن از این وابستگی و دور نگه داشتن جریان تحقیق از تاثیرپذیری آنها کاری مشکل است و همت بالای محقق را طلب میکند.
این مشکل به ویژه در تحقیقات مربوط به #علوم_انسانی و #علوم_اجتماعی بیشتر وجود دارد.
در هر صورت ، سلامت تحقیق مستلزم رعایت اصل بیطرفی است و محقق ناچار باید تحقیق خود را از قید این مسائل رها کند.در غیر این صورت مراحل تحقیق به ویژه در تدوین #فرضیه ، #گردآوری اطلاعات ، تجزیه و #تحلیل و نتیجهگیری تحت تاثیر آن قرار خواهد گرفت و نتایج دستکاری شده ارائه خواهد شد که فاقد اعتبار علمی لازم است.
اتکا بر اطلاعات دسته اول
برجسته ترین ویژگی پژوهشی علمی ابتنای آن بر سر چشمه ها و اطلاعات دسته اول است و همین امر پژوهش علمی و سایر فعالیتهای مشابه نظیر مطالعه ، بررسی ، تدوین و تالیف متمایز می نماید.
پژوهشگر با تکیه بر سرچشمه های اصلی اطلاعات ، نظیر جامعه آماری، آرشیوها ، آزمایشگاه ، فضای جغرافیایی و غیره اطلاعات پایه ای و داده های مورد نیاز خود را گردآوری ، فشرده سازی، تحلیل و مورد ارزیابی و نتیجه گیری قرار میدهد . اطلاعات و داده های دسته اول محقق را در دستیابی به نظریه و نتیجه بعدی و تدوین گزاره علمی در راستای حل مسئله یا معلوم کردن مجهول یاری میکند.
مقدمه ای بر روش تحقیق در #علوم_انسانی
دکتر محمدرضا #حافظ_نیا
صفحه ۲۵
#روش_شناسی
#فلسفه_علم
@mghlte
آزمون ۲سو کور
فیلسوفان و روش شناسان علمی چه روش هایی را طراحی کرده اند تا از جعل مطالب علمی جلوگیری کنند
و دانشمندان نتواننداطلاعات علمی را بصورت گزینشی و به میل خود منتشر کنند؟
https://goo.gl/FcRVGz
BY مجلهی اینترنتی عصر روشنگری
Share with your friend now:
tgoop.com/mghlte/1564