tgoop.com/mghlte/1753
Last Update:
💠قوانین کپلر💠
این قوانین سه گانه توسط یوهان#کپلر دانشمند و ستارهشناس آلمانی ارائه شد ، حرکت سیارات به دور خورشید را مورد بررسی قرار میدهد. امروزه این قوانین که حرکت هر دو جرمی را در فضا نسبت به هم تشریح مینماید برای ارسال محمولههای فضایی اعم از ماهوارهها، فضاپیماهای سرنشیندار و روباتهای کاوشگر به مدار زمین و فراتر از آن استفاده میشود.
همه تلاشها و محاسبات برای توجیه گردش سیارات ناموفق بود تا زمانی که کپلر مدار مریخ را بیضی شکل فرض کردو مدل خورشید مرکزی #کوپرنیک را به کار برد و مریخ را سیارهای بیرونی نسبت به زمین در نظر گرفت و صاحب مدلی از سپهر گردون شد که در آن همه اجرام سماوی در جای خود شروع به حرکتی منظم، دقیقاً مطابق با واقعیت رصدی نمودند.
حاصل بیش از ۲۰ سال تحقیقات کپلر در زمینه دینامیک سیارات منظومه خورشیدی در قالب سه قانون که در دو مرحله منتشر شد و به قوانین حرکت سیارهای کپلرو یا به اختصار قوانین کپلر مشهورند، سرنوشت دنیا را عوض کرد.
انتشار عمومی قوانین کپلر نگاه مردم را به مقدسات سماوی که سالها بر فراز آسمانها جولان میدادند، تغییر داد ، اما یافته های کپلر تا قبل از تحقیقات مجدد #گالیله و #نیوتن اهمیت چندانی نداشت.
کپلر خود در یکی از نوشتههایش آوردهاست: «من کتاب خود را مینویسم، تفاوتی ندارد اگرخوانندگان آن مردان امروزی باشند یا مردمی از آینده، این کتاب میتواند سالها انتظار خوانندگان واقعی خود را بکشد، مگر نه اینکه خداوند نیز شش هزار سال انتظار کشید تا تماشاگری برای آفرینش او پیدا شود.»
1⃣قانون اول :
مسیر حرکت سیارات به دور خورشید بیضی است و خورشید در یکی از دو کانونِ این بیضی قرار دارد. در واقعیت شکل مدار اجرام سماوی یا مدارگردهای مصنوعی نظیر ماهوارهها میتواند یکی از اشکال گوناگون مقاطع مخروطی نظیر دایره، بیضی ، سهمی و هذلولی باشد.
2⃣قانون دوم
خط واصل بین خورشید و سیارات در زمانهای مساوی، مساحتهای مساوی را میپیماید. به بیان دیگر زمانی که سیاره به خورشید نزدیکتر است نسبت به زمانی که از خورشید دورتر است با سرعت بیشتری حرکت میکند.
طبق قانون دوم کپلر هر قمر به ازای فواصل زمانی یکسان، سطوح کاملاً مساوی از صفحه مدار گردشی را نسبت به ناظر مستقر در مرکز ثقل جاروب میکند.(عکس ضمیمه)
3⃣قانون سوم
دوره حرکت سیاره به دور خورشید با فاصله سیاره تا خورشید تناسب دارد. به بیان سادهتر: مربع زمان تناوب چرخش سیارات به دور خورشید با مکعب نصف محور بزرگ بیضی متناسب است.T دوره حرکت سیاره به دور خورشید است با واحد سال (سال زمینی) (برای زمین T برابر با ۱ است) ، A فاصله سیاره تا خورشید (به دلیل بیضی بودن مدار فاصله متوسط را میتوان در اکثر موارد در نظر گرفت). واحد A (واحد ستارهشناسی Au) است که برای زمین تا خورشید برابر با ۱ میباشد.
به بیان سادهتر: مربع زمان تناوب چرخش سیارات به دور خورشید با مکعب نصف محور بزرگ بیضی متناسب است.
#معرفی
#تاریخ_علم
#عصرروشنگری
کانال اصلی:
@Mghlte
آرشیو مغالطات
@moghaletat2
کانال ایوان چراغانی دانش:
https://www.tgoop.com/persian_organon
کپلر
اصول نظریه کوپرنیک
قوانین نیوتن
BY مجلهی اینترنتی عصر روشنگری
Share with your friend now:
tgoop.com/mghlte/1753