tgoop.com/mghlte/388
Last Update:
💠 تکذیب💠
مغالطه #تکذیب خطای متداول افرادیست که فکر نارسا و اطلاعات ناقص خود را میزان حق و باطل و معیاری برای تشخیص راست و دروغ قرار میدهند و بر این اساس هرگونه حقیقتی را که خارج از شعاع آگاهی و عقل آنها باشد انکار میکنند.
خلاصه استدلال این گروه این است که:
ما فلان واقعیت را درک نمی کنیم و با هم جور در نمی آید اساساً چنین چیزی وجود ندارد.
مثال :
مگر می شود در کشوری مجازات های خشن را بطور کامل لغو کرد و انتظار داشته باشیم جرم و جنایت به صفر نزدیک بشود ، حذف یا کاهش مجازات های خشن ،جرم وجنایت و هرج و مرج را افزایش می دهد.
یا
در هیچ جا انتخابات آزاد وجود ندارد.
مگر میشود مردم بدون هیچ فیلتری و یا از طریق احزاب کاندیداهای ریاست جمهوری را انتخاب کنند؟
عامل و علت دیگر وقوع مغالطه تکذیب این است که گاهی شخصی به علل غیر معرفتی و اغراض و منافع خاص خود سعی میکند مدعایی را منکر شود تا به لوازم و توابع آن ملتزم نگردد.
در اینجا زبان حال شخص این است که من نمی پسندم و نمیخواهم مدعای درست باشد ، پس آن مدعا نادرست است.
اما همانطور که در آغاز این فصل اشاره کردیم هیچ گزاره غیر بدیهی را بدون دلیل نه میتوان تایید کرد و نه می توان مردود دانست. یعنی تایید و یا رد حرمت دعایی نیازمند دلیل است و مغالطه بودن تکذیب نیز به همین سبب است که بدون دلیل مدعایی مورد رد و انکار قرار میگیرد
ارتکاب مغالطه تکذیب ،در عرصه ی مسائل قضایی و دعاوی موافق و مخالف شهود و متهمان در دادگاه و نیز در عرصه مسائل خبرگزاری رسانه ها و نیز مسائل سیاسی بسیار شایع و متداول است.
در مثال قبل پذیرفتن وعدم تکذیب آن واقعیت مستلزم بازنگری در بسیاری قوانین توسط جامعه شناسان و دیگر دانشمندان مربوطه و زیر سوال رفتن تمام تئوری های کلیشه ای ست که اغلب توسط افراد غیر دانشگاهی و بدون استفاده از بررسی و مشاهده وآمار و ریشه یابی جرایم مطرح شده است.
یا در مثال دوم
پذیرش اینکه انتخابات آزاد می تواند وجود داشته باشد . مستلزم کنار گذاشتن حقوق ویژه برخی ، برای تصمیم گیری برای افراد جامعه و عدم حاکمیت سلیقه افرادی خاص در گزینش نامزدهای انتخاباتی است.
@mghlte
با تغییر مثال متن کتاب
شنیداری
BY مجلهی اینترنتی عصر روشنگری
Share with your friend now:
tgoop.com/mghlte/388