tgoop.com/mghlte/932
Last Update:
💠انکار گرایی💠
بخش دوم
برای اینکه مفهوم انکار گرایی را از زاویه دیگر بررسی کنیم مثلاً می شود علم موجه تکامل را با تحقیقات فرا روان مقایسه کرد.
نظریه #فرگشت در طول ۱۵۰ سال گذشته به موفقیتهای چشمگیری دست یافته و در حال حاضر در زمینه بیولوژی رشد ،ژنتیک و دیرینه شناسی قدرت تبیینی فوقالعادهای دارد.
در واقع ژنتیک به تنهایی پشتوانه محکمی برای تکامل محسوب میشود که تکامل هم به نوبه خود به ما کمک میکند تا مفهوم ژنتیک را درک کنیم.
علاوه بر این ما به درک بهتری از الگوها و ساز و کارهای تکامل رسیده ایم و در واقع نظریه تکامل یکی از موفق ترین نظریه های علمی است که تا به حال مطرح شده است.
از آن سو پژوهشگران فراروان یا ادراک فراحسی از ابتدای مطرح شدن تاکنون هیچ پیشرفتی نکردند و موفق نشدند حتی یک آزمایش تکرارپذیر از فراروان به نمایش بگذارند و همچنین فاقد قدرت تحلیل و پیش بینی هستند علاوه بر هیچ کدام از دیگر رشتههای علمی به شواهدی دست نیافتند که فرا روان را تایید کند.
مثلاً هیچکس یافته های عصب شناسی وجود پدیده فراروان را توجیه نمی کند و از سوی دیگر نظریه فرا روان هم هیچ کمکی به ما درفهم عصبشناسی نمیکند.
فرا روان به جای توجه به اینکه یک نظریه تا چه حد مفید است و تا چه حد توانایی پیش بینی دارد ، فقط و خلاء های موجود در دانشگاه ها اشاره می کند.
آنها به اختلاف نظرهای موجود در یک رشته علمی -فارغ از اینکه معمولاً این اختلاف نظر درباره جزئیات کوچک است- طوری استناد میکند که انگار اینها به معنی تعدیل در نتایج معتبر و بنیادی آن رشته است.
این واقعیت که همواره در یک رشته علمی اختلاف نظرهایی وجود خواهد داشت به این معنی نیست که قابل اعتماد نیست.
مثلاً تاریخ شناسان درباره تعداد یهودیان در اردوگاه های کار اجباری جان خود را از دست دادند اختلاف دارند و این انکارگران از این اختلاف استفاده می کنند تا استدلال کنند که شاید اصلا هیچ کس در این اردوگاه نمرده باشد.
نکته ی دیگر از راهبردهای انکارگران محدود کردن دامنه تحقیقات و شواهدی است که میتوان آنها را علمی دانست .
آنها در واقع اغلب به مقوله خلط همبستگی و علیت(مغالطه #تقارن و #تعاقب) استناد میکنند.
درست است که همبستگی(زمانی) معادل علیت نیست ، ولی نشان میدهد که احتمال دارد آنچه در حال بررسی آن هستیم یک رابطه علی باشد به همین دلیل نمی توانیم همه همبستگی را به این دلیل که نمیتوانند علیت را اثبات کنند حذف کنیم بلکه فقط باید از مدارک و شواهد موجود به درستی استفاده کنیم در غیر این صورت کل رشته اپیدمیولوژی را که علم مطالعه شیوع و گسترش بیماری هاست باید دور بریزیم.
توضیح:
به صرف همبستگی زمانی دو پدیده (تعاقب یا تقارن زمانی) نمیتوان بین آنها رابطه عِلّی را نتیجه گرفت و یکی را علت و دیگری را معلول درنظر گرفت .اما احتمال چنین رابطه ای را هم نباید بی دلیل رد کرد.
ادامه دارد
#شبه_علم
#فلسفه_علم
#شک
#یهودستیزی
#هولوکاست
#یهودستیزی
https://www.tgoop.com/mghlte
انکارگرایی (۱)
گرایشات نژادپرستانه در طرفداران تئوری توطئه
مغالطه تعاقب
مغالطه تقارن
BY مجلهی اینترنتی عصر روشنگری
Share with your friend now:
tgoop.com/mghlte/932