tgoop.com/mirasbashi/18089
Last Update:
📢دکتر ناصر نوروززاده چگینی- باستانشناس پیشکسوت و سرپرست کاوشهای مسجد-مدرسه حیدریه در محله بلاغی در آذرماه ۹۳ ( در مصاحبه با نگارنده)اعلام کرد: این بخش از شهر قزوین به میزان زیادی از بقایای مستور شهر قزوین را در دل زمینهای خودش جای داده و میتواند در آینده با توسعه پژوهشها بخشی از تاریخ قزوین را از دوره سلجوقی –صفوی روشن کند.
وقتی زمین را بشکافند به عمق ۴ متر لایه تاریخی را کشف میکنند ما در محل کاوش با توجه به کشف بقایای فرهنگی حدس میزنیم آثاری از دوره آل بویه تا قاجار یافت شود.
🔸مجموعه آثار حاصل از کاوش این امکان را فراهم میکند که نخست ما بتوانیم تحولات شهری قزوین را بازسازی کنیم. چون شهر قزوین دورههای قاجاری، صفوی،سلجوقی را در برمیگیرد اما ما نمیدانیم دوره بین اواخر سلجوقی تا اوایل صفوی کجاست؟ نتایج این کاوش نشان داده که توسعه شهری قزوین از دوره پس از سلجوقی در جبهه شرقی خیابان سپه تا کنارهای شرقی باغ شهر قدیم ادامه دارد. دوم بقایای فرهنگی (سفال ) هم توالی تحولات فرهنگی شهر را همراه با یک بانک اطلاعات مناسبی از سفال شهر قزوین به ما میدهد که این را قبلاً نمیدانستیم.
🔸ضمن آنکه اعتقاد دارم توسعه شهر قزوین بعد از دوره سلجوقی یعنی در دوره ایلخانی و تیموری در واقع در این محدوده مورد تهاجم واقع شده است.با عبور خیابان انصاری شرقی بخشی از گروههای اطلاعاتی که چه به صورت بناهای سرپا و چه به صورت آثار زیر خاک و پنهان از بین خواهد رفت.
http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
BY میراث باشی
Share with your friend now:
tgoop.com/mirasbashi/18089