tgoop.com/moaveniyan/22114
Last Update:
میزگرد فارس| بوی نفوذ انحراف از هیأتها به مشام میرسد/ معاونیان: انتقاد که میکنیم انگ انجمن حجتیه میزنند
محتوای نوحهها و اشعار آئینی و از همه مهمتر نوع خطاب ذوات مقدسه در مداحیها در سالهای اخیر به خصوص امسال موجب اعتراضهای بسیاری شده است. در این میان علما و منبریها هم اعتراضات نکات بسیاری در خصوص این انحرافات مداحی دارند. در این خصوص میزگردی با حضور حجتالاسلام حامدرضا معاونیان استاد حوزه، کارشناس مذهبی و مؤسس شبکه های ماهوارهای ثامن و سطان ، حجتالاسلام محمود ریاضت سخنران و کارشناس مذهبی و حجتالاسلام سیدعبدالحمید شهاب سخنران و کارشناس مذهبی برگزار کردیم که ماحصل این میزگرد را در ادامه میخوانید:
در هیأت کرسی اصلی با منبر و بعد با مداح است
حجتالاسلام حامدرضا معاونیان استاد حوزه در خصوص این بحث اظهارداشت: آنچه که باعث قوام شیعه و مقاومت شیعه در مقابل کشتارها و نسلکشیها و دسیسههای مختلف یهود و سعود و تمام نحلههای انحرافی بوده و توانسته قامت شیعه را راست نگه بدارد، مجالس حسینی بوده و در این شکی نیست. در طول تاریخ تشیع در این ۱۴ قرن در هر کجایی که شیعه میزیسته از هندوستان تا آفریقا و مراکز تشیع مثل عراق، ایران، بحرین، لبنان همیشه اشک بر امام حسین(ع)، عزای ایشان و... باعث تقویت بنیان شیعه بوده و به گمانم بهترین تعبیر همین سیستم ایمنی است که هر کجا که ویروس و باکتری و خطری وارد میشده، این سیستم ایمنی کار خودش را انجام میداده است.
وی با اشاره به اینکه در هیأت کرسی اصلی با منبر و بعد با مداح است، گفت: شکی نیست که بخش زیادی از نیاز روحی انسان نیاز عاطفی و احساسی است و شکی نیست که عاطفه، احساس و مودت و عشقِ به اهلبیت(ع) مطلوب و حتماً باید این نیازِ ابرازِ احساسِ مودت و عشق به اهلبیت(ع) در هیأتها احصاء شود در هیچ کدام از اینها شکی نیست؛ اما امروز صدای همه درآمده است. آنقدر این آش شور شده و به ابتذال و افراط کشیده شده که ناله همه دلسوزان و دردمندان درآمده است. نه فقط پیشکسوتان بلکه امروز مداحان جوان هم که نجیب هستند، اعتراض میکنند.
مشکل اصلی هیأتهای ما ابتلای به شرک گویی است و ما دچار یک غلوخوانی شدیم
هیچ ظلمی و گناهی همچون شرک وغلونیست
ان الشرک لظلم عظیم
معاونیان تصریح کرد: در مدیریت یک فرمولی به نام پنج w وجود دارد که بسیار کارساز است. در این فرمول باید به ۵ سوال پاسخ دهید! یکی اینکه what مشکل ما چیست؟ انحراف در عقاید و تمایلات صوفیانه و غالیانه وابتذال در شعر و سبک
دیگری where کدام قسمت سیستم است؟ در هیئت ها سوم who این مشکل از چه کسی سر زده است؟ ار منبر ومداح و بانی چهارم when در چه موقعی؟ در مقدس ترین زمانها مانند محرم وصفر و در نهایت why یعنی چرا رخ داده است؟ بخاطر دسبسه و نقشه ی شوم دشمن و ناگاهی و ساده لوحی و بیخبری از سوی ما
مشکل امروز هیأتهای مذهبی ما و جامعه مذهبی ما چیست؟ گرایش غالیانه - ابتذال در تعابیر
و مشکلات منحصر در منبری و مداح نیست بلکه کل این سیستم دچار مشکل شده است. یعنی سینهزن، میاندار، آن کسی که شعر آئینی را میسُراید، بعد مداح و حتی بانی در این مشکل دخیل هستند.
با صله دادن مخالف نیستیم، رسم بوده و هست، اما زمانی که مداحی به یک نقطهای از کشور دعوت میشود و یک رقم فوق نجومی پیشنهاد میدهد، مقصر بانی است! وس وء نیت اوکه گاهی میخواهد فساد اقتصادی خود را اینچنین پوشش دهد
از سوی دیگر مداح نیز باید بداند فردی که ارقام نجومی میدهد چه هدفی دارد و انگیزهاش چیست؟
این استاد حوزه با اشاره به اینکه مشکل اصلی هیأتهای ما غلوگرایی مشرکانه است و امروز در هیئات دچار غلوخوانی شدیم، تصریح کرد: اگر مداحی یک کلمهای بگوید که مفهوم این باشد که علی تو خدایی، یا ربی یا خالقی، گمان میکنند این هنر است!
برخی برای توجیه میگویند این در برخی از هیأتهاست و تعداد زیادی نیست، فرض کنیم این چنین باشد اما درحال شایع شدن است. در ضربالمثل عمومی میگفتند یک بُز گر، یک گله را را آلوده می کند
ز قومی گر یکی بی دانشی کرد
نه که را منزلت ماند و نه مه را
فضای مجازی خطای یک مداح یا منبری را به عالم نشان میدهد رخ همه میکشاند
وی ادامه داد: در گذشته زمانی که یک منبری یا مداح منبر میرفت، بازخوردش در همان محله بود و به اقتضای افراد محل، گاهی شوخی میکرد، میخنداند، میگریاند، تمثیلی میگفت، هر چه بود در همان جلسه تمام میشد، الان متاسفانه یا خوشبختانه هر چه رخ میدهد، همه دوربین دارند، ضبط میکنند و در فضای مجازی منتشر میکنند و به دست جمع وسیعی میرسد. یعنی در یک جلسه نفرات معدودی هستند اما کفرگویی مداحشان را در فضای مجازی همه مشاهده میکنند.
BY کانال رسمی حامد رضا معاونیان
Share with your friend now:
tgoop.com/moaveniyan/22114