tgoop.com/moghaletat2/209
Last Update:
مغالطه شماره ۱۴۸
💠پاک کردن صورت مسئله💠
این #مغالطه چنانکه از نامش بر میاید در جاییست که مشکل و مسئله ای بصورت واقعی و جدی وجود دارد و شخصی گمان میکند ، اگر آن را انکار کند یا اخبار و آمار مربوط به آن حذف و سانسور شود ، مشکل از بین میرود یا کمرنگ میشود.
حال آنکه نه تنها چنین چیزی هرگز اتفاق نمیافتد ، ممکنست با انکار و لاپوشانی ، مشکل ، فرصت بیشتری پیدا کرده و باصطلاح زیر پوستی گسترش یابد و عواقب آن هم افزایش یابد.
پر واضحست که چنین تصوری ممکنست آگاهانه اتفاق نیفتد و شخص انکار کند که میخواهد با انکار ، جلوی مسئله بایستد و تغییر موضع داده و توجیهات دیگری بیاورد.
#مثال_زنده ی این مغالطه ، انکار فسادهای اداری و مالی ، فسادهای سیاسی و سوء استفاده ازقدرت ، کاستی ها و ناکارآمدی ها در سیستم های سیاسی بسته است.
گورباچوف در اواخر دوران کاریش گفت: من بعنوان رئیس جمهور این دستگاه سیاسیِ عریض و طویل هیچ اطلاع صحیحی از آمار تولیدات کشاورزی کشور ندارم. ( چرا که همهی مدیران به سطوح بالاتر خود دروغ میگویند.)
انکار فساد ، رفتهرفته باعث میشود فساد رنگ فضیلت به خود بگیرد و ارتکاب فساد بیشتر شود ، افراد بیشتر منکر شوند و بیشتر مرتکب شوند.
🔰حالت دیگر این مغالطه باین صورتست که شخص به یک مشکل و راه حل های پیشنهادی موجود و رایج اشاره میکند . سپس نواقص آن راه حل ها را بر می شمرد ، و بجای ارائه راه حل بهتر ، چنین القا می کند که
چون آن مشکل بصورت قطعی حل شدنی نیست ، پس بهترست کلا بیخیال راه حل معقول شویم و باصطلاح برویم چای بنوشیم. ( من نابغه ام چون مشگل را حل کردم. )
مثال :
کار ما نیست شناسایی راز گل سرخ
کار ما شاید این باشد که در افسون گل سرخ شناور باشیم.
(البته ازین قطعهی زیبا میتوان تفسیری احساسی و غیرشناختی کرد و لذت برد. )
مثال دیگر :
مبنا را بر سوء تفاهم بگذارید ، هر کجا احساس کردید ، فهمیده اید ، بدانید نفهمیده اید.
-اگر منظور اینست که:« در اکثر دیالوگ ها سوء تفاهم بصورت پررنگ حضور دارد» چنین مطلبی تا اینحد نمیتواند صحیح باشد و الا سنگ روی سنگ بندنمیشد ،
افراد اگر از حداقلی از فرهیختگی و مسئولیتپذیری و جدیت برخوردار بوده و قصدِ شیادی و مغلطه و کلاهبرداری یا شوخی ومسخره بازی نداشته باشند هم در سخن گفتن و هم در شنیدن سخنان شخص مقابل دقت میکنند و نکات مبهم را هم با پرسش و گفتگو به حداقل می رسانند ( چه بسا بشود تفاهم کامل ایجاد کرد)
ولی بفرض صحیح بودن این ادعا ، خب ؟ پیشنهاد شما چیست؟ با خیال راحت زباننفهم باشیم؟
مثال دیگر :
هیچ ملاک قطعی و صد در صدی برای تمایز علم و #شبه_علم وجود ندارد ،
و به هر نظریه ای میتوان برچسب علمی بودن زد.
( به خرافات و اباطیل و اراجیف منسوخ و قرون وسطایی که اغلب اسباب شیادی و شارلاتانیسم و بازی با سرنوشت مردم میشوند گیر ندهید. )
#فرهاد_طحانی ✍
#تفکرنقاد
#لکان
#کوهن
#فایرابند
#هگل
#هایدگر
#فردید
#چرندیات_پست_مدرن
#مغلق_گویی
#فلسفه_علم
#عرفان
#دوئم
#کواین
@moghaletat2 | آرشیو مغالطات
@mghlte | عصر روشنگری
@persian_organon | ایرانچراغانیدانش
@Tnaghad | شیادان بیشرم
BY مغالطات ( سفسطه )
Share with your friend now:
tgoop.com/moghaletat2/209