tgoop.com/naft2016/7439
Last Update:
💢 تحلیل| چرا نباید منتظر رفع تحریم های نفتی ونزوئلا بود؟
🔻با وجود گذشت ۶ ماه از ورود جو بایدن به کاخ سفید تحریم های سنگین نفتی آمریکا علیه ونزوئلا که در دوران دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا وضع شده بودند همچنان ادامه دارد و نشانه ای از برداشته شدن آنها در کوتاه مدت دیده نمی شود.
🔻به گزارش گروه انرژی نفت خبر از بلومبرگ، تنش سیاسی بر سر نتایج انتخابات پارلمانی ونزوئلا در سال ۲۰۱۸ آغازگر موج تحریم های آمریکا علیه صنعت نفت ونزوئلا بود.
🔻این تحریم ها باعث شدند تا با متوقف شدن خرید نفت ونزوئلا از سوی خریداران خارجی و همچنین توقف واردات بنزین به این کشور نه تنها وضعیت اقتصادی ونزوئلا در معرض فروپاشی قرار گیرد بلکه صنعت حمل و نقل این کشور نیز به دلیل کمبودهای ناشی از بنزین وارد بحران بی سابقه شود.
🔻با وجود انتقادهای مختلفی که جو بایدن در ایام کارزار انتخاباتی خود علیه سیاست خارجی دولت ترامپ به عمل آورده بود اما در شش ماهی که او وارد کاخ سفید شده است نشانهای از کاسته شدن از تحریمهای نفتی ونزوئلا دیده نمی شود.
🔻حقیقت آن است که سخت گیری های واشنگتن علیه کاراکاس به دوره جورج بوش در سال های ۲۰۰۲ به بعد مربوط می شود. بعد از کودتای نافرجام علیه هوگوچاوز که ونزوئلا آن را زیر سر آمریکا می دانست، روابط دو کشور به سطح بی سابقه ای از تیرگی گرایید.
در حالی که انتظار می رفت روابط خارجی آمریکا و ونزوئلا در دوره باراک اوباما بهبود پیدا کند اما این اتفاق رخ نداد در حالیکه روابط آمریکا با دولت های چپگرای منطقه آمریکای لاتین از جمله کوبا بهبود پیدا کرد.
🔻مهمترین مسئله ای که مانع از ترمیم مناسبات میان واشنگتن و کاراکاس در دوران باراک اوباما بود به نگرانی های آمریکا از تغییرات سیاسی در ونزوئلا مربوط می شد.
🔻اگرچه اقدام هوگو چاوز رئیس جمهور سابق ونزوئلا برای تغییر قانون اساسی به قصد تثبیت قدرت سیاسی در این کشور با مخالفت مردم پای صندوقهای رای مواجه شد اما تقریباً بسیاری از نیروهای مخالف در ونزوئلا از مدار قدرت حذف شدند. این موضوع مانعی مهم در راه احیای روابط سیاسی دو کشور ایجاد کرده بود.
🔻با افزایش تنش ها در ونزوئلا در دوران دونالد ترامپ سخت گیری های آمریکا علیه ونزوئلا وارد دوره جدیدی شد. در این ایام آمریکا خوان گوایدو رهبر مخالفان سیاسی در ونزوئلا را که مدعی پیروزی در انتخابات پارلمانی بود به عنوان نماینده رسمی این کشور مورد شناسایی قرار داد و همزمان صنعت نفت ونزوئلا به عنوان مهمترین منبع درآمد این کشور مورد تحریم قرار گرفت.
با تغییر دولت در آمریکا طراحان سیاست خارجی در این کشور همچنان گوایدو را به عنوان نماینده سیاسی در ونزوئلا به رسمیت می شناسند.
🔻در حقیقت همان موانعی که در دوران اوباما مانع از آن شد که روابط واشنگتن و کاراکاس ترمیم شود در طول زمان ادامه پیدا کرده و بعید به نظر می رسد که دولت جو بایدن سیاست معتدلانه تری نسبت به باراک اوباما در قبال ونزوئلا در پیش گیرد.
🔻سیمون سارا تحلیلگر مسائل ژئوپلیتیک آمریکای لاتین در موسسه مطالعات استراتژیک اروپا می گوید هیچ مولفه ای که دولت بایدن را مجاب کند که تحریم ها علیه صنعت نفت در ونزوئلا را متوقف کند دیده نمی شود.
🔻این تحلیلگر تاکید می کند حتی گمانه زنی های قبلی مبنی بر آغاز مذاکره میان طرف ها به قصد رسیدن به توافق نیز اشتباه از آب در آمده است.
🔻سارا تاکید می کند که در تمامی دوران مناقشه سیاسی میان آمریکا و ونزوئلا هرگز کاراکاس به مانند امروز تحت فشارهای داخلی و خارجی نبوده و به همین دلیل بایدن تصور می کند که فرصتی تاریخی به دست آورده است تا رفتار داخلی دولت در ونزوئلا را تغییر دهد به همین دلیل بعید به نظر می رسد که تا زمان تغییرات بنیادی در چهره سیاست داخلی در ونزوئلا تحریمهای نفتی آمریکا علیه این کشور برطرف شوند.
https://www.tgoop.com/naft2016
BY از نفت چه خبر؟
Share with your friend now:
tgoop.com/naft2016/7439