tgoop.com/naft2016/7465
Last Update:
💢 از جنگ نفتکشها نترسید، از پیام سیاسی آن چرا!
🔻اکنون دو سالی میشود که نفتکشها یا کشتیهای تجاری متعلق به ایران یا سایر کشورها -یا رژیمها- هدف حمله قرار میگیرند. نمونه آخرش کشتی تجاری -یا نفتکشی- که چند ساعتی پیش در لاذقیه دچار انفجاری مهیب شد.
🔻در این مدت در بندر فجیره، دریای عمان، دریای سرخ و دیگر نقاط حساسِ ترافیکی دریایی اتفاقاتی مشابه روی داده است. اتفاقاتی که هیچکس مسئولیت آن را به عهده نمیگیرد.
🔻اما این اتفاقات را میشود با تعیین نسبتی با بزرگترین جنگ دریایی دنیا از زمان جنگجهانی دوم، یعنی جنگ نفتکشهای ایران و عراق سنجید.
🔻از سال دوم جنگ، عراق حمله به نفتکشها را آغاز کرد و ایران نیز پاسخ داد. آن هم نه با مین و تله. از میانه راه عراق با موشکهای فرانسوی "اگزوسه" میزد و ایران با موشکهای بازسازی شده روس، که چینیها در سال ۶۵ به ایران رساندند، موسوم به "کرم ابریشم" که کلاهک آن نیمتُن مواد منفجره داشت.
🔻در مجموع جنگ دو کشور نزدیک ۴۵۰ بار کشتیهای یکدیگر را هدف حمله موشکی قرار دادند. ۴۰۰ نفر غیرنظامی کشته شدند که فاجعه است، اما تنها ۲ درصد از مجموع صادرات نفتی دو کشور تحتتاثیر آن قرار گرفت.
🔻بسیاری از تحلیلگران جنگی اکنون معتقدند هدف عراق از آغاز این جنگ خطرناک به امید تلافی ایران و بالا گرفتن تنش، به میدان آوردن نیروهای خارجی به خلیجفارس بود که موفق هم شد و ناوهای شوروی و آمریکا را وارد خلیجفارس کرد.
🔻برخوردهای اخیر، گرچه درصد کوچکی از جنگ نفتکشهای فوقالذکر هم نیست، اما میتواند به انگیزههای سیاسی جدیتر، مثلا مورد مشابه با وارد کردن نیروهای خارجی -بیشتر از چیزی که هست- به آبراههای مرزی ایران باشد.
🔻هوشیاری در عین خویشتنداری شاید بهترین توصیه به شبهجنگ دریایی کنونی باشد. جنگی که مشخصا و به نوشته "والاستریتژورنال" به دست رژیم اسرائیل، با حمله به ۱۲ نفتکش ایران آغاز شده است و ایران تا ۲ سال در برابر آن صبر پیشه کرده. هدف اسرائیل از این کار چیست؟ نمیدانیم اما قطعا خیری در پیگیری آن نیست.
https://www.tgoop.com/naft2016
BY از نفت چه خبر؟
Share with your friend now:
tgoop.com/naft2016/7465