Telegram Web
کانال جمعیت ناجیان آب
🔹گزارش یک سخنرانی دربارهٔ بوسیدن فیلم مستند «بوسه بر زمین» در سال ۲۰۲۰ تولید شده است. قبل‌از آن نیز دو فیلم مستندِ «حقیقت تلخ» را آقای الگور در سال ۲۰۰۶ و ده سال بعد آقای دی‌کاپریو «قبل‌از سیلاب» را ساخته بودند که هر دو شهرت جهانی یافتند و الگور به‌خاطر…
🪴🌱 کشت را به خشت تبدیل کرده ایم

🔺 دکتر امیر فتوت، در نشست نقد و بررسی اکران فیلم مستند "زمین را ببوس" که سه شنبه 25 اردیبهشت در موزه کوهنوردی پایکا و به همت شبکه سمن های مردم نهاد محیط زیستی خراسان رضوی و انجمن دیده بان آب هوا زمین برگزار شد با اشاره به اینکه بشر از دیرباز در مجاورت زمین های مرغوب به کشت و کار مشغول شده است عنوان کرد: با پیشرفت شهرنشینی به تدریج روی زمین ها و خاک های مرغوب سکنی گزیده ایم. جایی که اکنون در مشهد و سایر شهرها، ساختمان ها و جاده ها احداث شده در گذشته خاک های مرغوب زراعی بوده است. به این ترتیب کشت را به خشت تبدیل کرده ایم.

🔺 این استاد گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر اغلب خاک ها و زمین های مرغوب با شهرسازی و باغ ویلاسازی ها تغییر کاربری یافته، و در مرحله بعد ساخت و سازها در حال توسعه روی زمین ها و خاک های متوسط است.

🔺 مستند زمین را ببوس محصول سال 2020 است که یک راهکار دوستدار محیط زیست و پایدار برای جذب کربن منتشر شده در جو زمین توسط خاک را معرفی می نماید.

#زمین_را_ببوس

@NajianAbNGO
🕯 تو چراغ خود بیفروز ...

✳️ طبیعت دوستان و فعالان محیط زیست مشهدی در نخستین اکران مردمی مستند سریالی امیدبان گرد هم آمده و در محفلی صمیمانه، روایتی از امید برای نجات و احیای محیط زیست ایران را به نظاره نشستند.

🔸 این آیین به همت سمن بنیاد حرکت انسانی با حضور محمدصادق دهقانی، کارگردان اثر؛ محمد درویش، فعال محیط زیست و کنشگر اجتماعی؛ حمید طراوتی، رئیس شبکه سمن های محیط زیستی خراسان رضوی و نمایندگانی از سازمان مردم نهاد جمعیت ناجیان آب و سایر فعالان محیط زیست استان به اجرا درآمد.

🔺 مستند ۵ قسمتی امیدبان که به زودی در صداوسیما نمایش داده خواهد شد روایت های مستقلی از تلاش عاشقانه و مجدانه قهرمانانی  که هر یک در گوشه ای از ایران پهناور برای نجات و احیای محیط زیست گام برداشته اند را به تصویر می کشد.

#مستند_امیدبان #محمد_درویش #محمدصادق_دهقانی #جمعیت_ناجیان_آب

@NajianAbNGO
Forwarded from محمد درویش
🟢 سیل مشهد، از سری آزمندانه‌ترین سیل‌های تلفیقی ایران! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ سه‌شنبه‌ای که گذشت - ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ - به همت بنیاد حرکت انسانی و حمایت انجمن ناجیان آب توانستم در یک بازدید میدانی از محل وقوع سیل حادثه‌خیز مشهد که در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ رخ داده بود، حضور یافته، ضمن بررسی شواهد و گفتگو با اهالی محله سیدی و کوچه سپاه ۶۹ از کم و کیف چرایی سیل اشراف بیشتری پیدا کنم.

2️⃣ حاصلش را در یک گزارش ۱۴ دقیقه‌ای می‌توانید در کانالم در یوتوب تماشا کنید. در اینستاگرام هم یک دقیقه از این گزارش را قرار دادم. متاسفانه به دلیل کندی شدید اینترنت، گمان نمی‌کنم اکثر مخاطبان صفحه بتوانند این گزارش‌ها را با کیفیت اصلی و کامل ببینند. واقعاً برای دولت و مسوولین وزارت ارتباطات کشور متاسفم که اینگونه ایرانیان را برای دریافت تفسیر و تحلیل‌های واقعی از رویدادهای کشور با دشواری‌های روزافزون مواجهه کرده‌اند. یادشان باشد تفکری که جریان آزاد اطلاع‌رسانی را تاب نیاورد، خود قربانی نخست این نابخردی است.

3️⃣ به هر حال، آنهایی که یادداشت‌های مرا تعقیب می‌کنند، لابد گزارشم را از سیل قم - ۱۱ فروردین ۱۳۸۸ - با عنوان احمقانه‌ترین سیل جهان به یاد دارند که با عنوان نابخردانه‌ترین سیل در پنج فروردین ۱۳۹۸ در شیراز تکرار شد و حالا شاهد تلفیقی از آزمندی، حماقت و کسوف خرد در سیل مشهد هستیم. اگر اندکی، فقط اندکی به اصول آبخیزداری شهری اشراف داشتند، اگر مسوولین شهرداری و آستان قدس رضوی و پادگان‌های نظامی در ارتفاعات منطقه مشرف به محله سیدی مشهد، دیوارکشی محوطه‌های خود را در تضاد با نظام آبشناختی حوضه انجام نمی‌دادند، هرگز چنین سیل خسارت‌بار و تاسف‌آوری که منجر به مرگ دلخراش چندین نفر از هموطنان ما شد، رخ نمی‌داد.

4️⃣ مردم مشهد باید از شخص استاندار و نمایندگان شورای شهر و نهادهای بازرسی دلایل واقعی وقوع سیل و مجازات عاملین آن را مطالبه کنند، وگرنه باید خود را آماده خسارتی سنگین‌تر در سیل بعدی کنند. همین و تمام!

#سیل_مشهد
#محمد_درویش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
صفحه یوتیوب محمد درویش فعال و کارشناس محمد زیست :

چرا سیل مشهد کشته داد ؟

@iran_weather
Forwarded from دغدغه ایران
وزیر پاره‌وقت هم داریم؟

محمد فاضلی

وزیر بودن شغلی نیست که پاره‌وقت باشد، اما من معتقدم و دیده‌ام که وزیر پاره‌وقت هم داریم. کدام وزیر؟ وزیر نیرو. علت آن‌را توضیح می‌دهم.

وزیر نیرو هم‌زمان وزیر امور برق و آب است، پس باید به هر دو به صورت تمام‌وقت بپردازد. اما به دلایلی که توضیح می‌دهم، هر وزیر نیرویی در ساختار فعلی نظام اداری و حکمرانی کشور، وزیر تمام‌وقت برای بخش برق و وزیر پاره‌وقت برای بخش آب است.

یک. برق اگر چند دقیقه قطع شود، نبودنش مشهود است. قطع شدن برق به سرعت مشکل اجتماعی و حتی امنیتی تولید می‌کند.

دو. برق قابل ذخیره‌سازی ندارد. برق یک شهر، استان یا کشور را نمی‌توان ذخیره کرد. بنابراین نبودش به سرعت مشهود می‌شود.

سه. برق، به صورت لحظه‌ای تولید و مصرف می‌شود. از دست رفتن یک نیروگاه، یا قطع شدن یک خط انتقال، به سرعت مشهود می‌شود.

چهار. تولید برق را می‌توان از طریق سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه بالا برد، اما آب‌های تجدیدپذیر یک کشور به صورت ملموس قابل افزایش نیست. میزان بارش‌ها و منابع یک کشور، کم‌وبیش (صرف‌نظر از تأثیرات تغییر اقلیم بر کاهش یا افزایش، و نوسان‌های سالیانه) ثابت است.

آب برخلاف برق، خصایص فوق را ندارد. تولید آب در فرایندی طبیعی و تدریجی صورت می‌گیرد، قابل ذخیره‌سازی در سدها و منبع‌هاست، و به صورت لحظه‌ای تولید و مصرف نمی‌شود.

منابع آب زیرزمینی کشور دهه‌هاست که تدریجاً در حال نابودی است اما به چشم نیامده‌اند. مقایسه کنید با سوخت نرسیدن به یک نیروگاه یا قطع شدن یک خط انتقال برق که فوری به چشم می‌آید.

به دلایلی که نوشتم (و البته دلایل دیگری که مطلب را مفصل می‌کند)، هر وزیر نیرویی در ایران، حتی اگر صد در صد از بدنه مدیریت آب کشور آمده باشد، به سرعت خود را در جایگاه وزیر برق می‌بیند. هشتاد نود درصد وقتش صرف برق می‌شود و اگر وقتی باقی ماند، بخش آب هم توجهی دریافت می‌کند.

منطق مدیریت و حکمرانی برق و آب بسیار با هم تفاوت دارند و تا وقتی که دو بخش آب و برق در درون یک وزارتخانه مدیریت می‌شوند، آب مقوله فراموش‌شده است. دولت چهاردهم اگر می‌خواهد کار درست برای بخش آب انجام دهد، مدیریت آب و برق را در سطح وزارتخانه از هم جدا کند.

کشور می‌تواند یک #وزارت_انرژی داشته باشد و یک #وزارت_آب_و_منابع_طبیعی تا تمرکز سیاستی و انرژی حکمرانی در هر دو بخش آب و انرژی ایجاد شود. اگر بخش آب به نحوی از بخش برق جدا نشود، روند عدم تمرکز بر حل مسأله آب در ایران در سطح حکمرانی ادامه می‌یابد و یکی از بدترین عاقبت‌ها برای ظرفیت زیست‌پذیری سرزمین ایران رقم می‌خورد.

این یکی از راهبردی‌ترین مسأله‌های ایران است، در سطح راهبردی به آن بپردازید. امر حیاتی آب را با یک وزیر پاره‌وقت نمی‌شود مدیریت کرد. در ضمن، پذیرش این نوع نگاه، الزاماتی دارد که می‌شود درباره آن گفت‌وگو کرد. این نگاه بدون پذیرش الزاماتش یعنی هیچ!
 
@fazeli_mohammad
🌋 فریاد نجات کشفرود به قله سبلان رسید

فرشته تقی زاده، فعال محیط زیست مشهدی شنبه ۳ شهریور به قله سبلان با ارتفاع ۴۸۱۱ متر در شمال غرب ایران با پیام "نجات کشفرود" صعود کرد.

🧗‍♂ تقی زاده که عضو سازمان مردم نهاد جمعیت ناجیان آب و مدیرعامل انجمن دیده بان آب هوا زمین است، هنگام رسیدن به محل دریاچه سبلان، پیامی با عنوان "برای نجات کشفرود اسطوره ای، از فاضلاب های آلوده، فردا دیر است" به نمایش درآورد.

🏔 کوه سبلان با بلندای ۴۸۱۱ متر سومین کوه بلند ایران و چهارمین کوه دریاچه دار جهان، از نوع آتشفشانی و نیمه فعال است.

💦 رودخانه کشفرود که در سال های اخیر به دلیل بهره برداری های بی رویه و خشکسالی غالبا فاقد آب بوده است، از رشته کوه های بینالود و هزارمسجد سرچشمه می گیرد و پس از عبور از شمال کلانشهر مشهد انواع فاضلاب های آلوده به آن سرازیر می شود که این فاضلاب ها در ناحیه غربی مشهد صرف آبیاری زمین های کشاورزی می شود. این رود که در گذشته منشا آبادانی و توسعه بوده اکنون منبع گسترش بیماری های مهلک است و اقدامات صورت گرفته در دو دهه گذشته برای نجات آن کافی و اثربخش نبوده است.

#کشفرود #سبلان #فرشته_تقی_زاده

@NajianAbNGO
📸 دیدار ۴ ساعته فعالان سازمان‌های مردم‌نهاد کشور با شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست

@NajianAbNGO
2024/10/03 06:24:26
Back to Top
HTML Embed Code: