Telegram Web
🚩بعید است که ثروت هرگز کسی را بدبخت کند. ولی اصلِ استدلال اپیکور این است که اگر پول داشته باشیم ولی از نعمتِ دوستان، آزادی و زندگی تحلیل شده محروم باشیم، هرگز واقعا خوشبخت نخواهیم بود. و اگر از این سه نعمت برخوردار باشیم ولی پول نداشته باشیم، هرگز بدبخت نخواهیم بود.🚩


👤
#آلن_دوباتن
📚
#تسلی_بخشی‌های_فلسفه

🟠#بریده_کتاب

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍6👌2
🟢نظریه رشد اخلاقی لارنس کلبرگ


🟢نظریه رشد اخلاقی لارنس کلبرگ (Lawrence Kohlberg) بر این تمرکز داشت که انسان‌ها چگونه از کودکی تا بزرگسالی رشد می‌کنند و اصول اخلاقی‌شان شکل می‌گیرد. او بر اساس آزمایش‌هایی که انجام داد، نظریه خود را ارائه داد و پیشنهاد کرد که رشد اخلاقی در سه سطح اصلی و شش مرحله اتفاق می‌افتد. هر سطح، نشان‌دهنده دیدگاه‌های اخلاقی متفاوتی است که انسان‌ها در طول زندگی خود به آن‌ها دست می‌یابند.

💚سطح ۱: اخلاق پیش‌قراردادی (Pre-conventional Level)

🟢در این سطح، تصمیم‌گیری‌های اخلاقی بیشتر بر اساس پیامدهای مستقیم رفتارها و نیازهای شخصی فرد است. این سطح عمدتاً در کودکان دیده می‌شود، اما برخی بزرگسالان نیز ممکن است در همین سطح باقی بمانند.

🔢مرحله ۱،اطاعت و تنبیه: کودکان در این مرحله تصمیم‌های اخلاقی را بر اساس ترس از تنبیه می‌گیرند. خوب و بد را با توجه به پیامدهای فوری رفتارها می‌سنجند. مثلا کودکی ممکن است اسباب‌بازی خود را با دوستش تقسیم کند، فقط چون از تنبیه والدین می‌ترسد، نه به خاطر حس نوع‌دوستی.

🔢مرحله ۲،علاقه شخصی و پاداش: در این مرحله، کودکان به دنبال منافع شخصی هستند و رفتارهایشان را بر اساس پاداش یا امتیازاتی که دریافت می‌کنند، انجام می‌دهند. مثلا کودکی ممکن است با دوستانش خوب رفتار کند چون انتظار دارد که در ازای آن، آن‌ها هم با او رفتار خوبی داشته باشند.

💚سطح ۲: اخلاق قراردادی (Conventional Level)

🟢در این سطح، افراد به هنجارها و انتظارات اجتماعی توجه بیشتری می‌کنند و می‌خواهند مورد تأیید جامعه و افراد دیگر باشند.

🔢مرحله ۳،هماهنگی بین فردی و روابط اجتماعی: در این مرحله، افراد به دنبال تأیید دیگران هستند و تلاش می‌کنند تا به عنوان شخصی خوب و مهربان در جامعه شناخته شوند. مثلا نوجوانی ممکن است به انجام تکالیف مدرسه خود اهمیت دهد چون می‌خواهد در نظر معلمان و دوستانش فردی مسئولیت‌پذیر به نظر برسد.

🔢مرحله ۴،حفظ نظم اجتماعی و قانون‌گرایی: افراد در این مرحله به قانون و نظم اجتماعی اهمیت می‌دهند و معتقدند که قوانین برای حفظ ثبات جامعه ضروری هستند. آن‌ها ممکن است از قوانینی پیروی کنند حتی اگر شخصاً با آن‌ها موافق نباشند. مثلا فردی ممکن است قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کند چون معتقد است این قوانین برای حفظ امنیت همگان ضروری هستند.

💚سطح ۳: اخلاق پس‌قراردادی (Post-conventional Level)

🟢در این سطح، افراد به اصول اخلاقی جهانی و ارزش‌های بنیادین مانند عدالت، آزادی و برابری توجه دارند و حاضرند حتی در تضاد با قوانین جامعه، از اصول اخلاقی خود پیروی کنند.

🔢مرحله ۵،قرارداد اجتماعی و حقوق فردی: افراد در این مرحله به قراردادهای اجتماعی احترام می‌گذارند اما معتقدند که قوانین باید انعطاف‌پذیر باشند تا عدالت را تضمین کنند. مثلا فردی ممکن است به قانون احترام بگذارد اما در عین حال معتقد باشد که اگر قانونی غیرعادلانه است، باید تغییر کند.

🔢مرحله ۶،اصول اخلاقی جهان‌شمول: این مرحله بالاترین سطح رشد اخلاقی است و در آن فرد از اصول اخلاقی جهان‌شمول مانند عدالت و برابری پیروی می‌کند، حتی اگر این اصول با قوانین یا هنجارهای اجتماعی در تضاد باشند. مثلا شخصی ممکن است قوانین موجود را نادیده بگیرد و برای دفاع از حقوق بشر یا عدالت اجتماعی تلاش کند، چون به اصولی اعتقاد دارد که فراتر از قوانین جامعه هستند.

👤
#لارنس_کلبرگ

🟢#روانشناسی
◀️#اخلاق

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍7
در خیالات خودم در زیر بارانی که نیست

می رسم با تو به خانه،از خیابانی که نیست

می نشینی روبه رویم خستگی در میکنی

چای می ریزم برایت توی فنجانی که نیست

باز میخندی و میپرسی که حالت بهتر است؟

باز میخندم که خیلی...!گرچه میدانی که نیست

شعر میخوانم برایت واژه ها گل می کنند

یاس و مریم می گذارم توی گلدانی که نیست

چشم می دوزم به چشمت،می شود آیا کمی

دست هایم را بگیری بین دستانی که نیست؟

وقت رفتن می شود با بغض می گویم نرو

پشت پایت اشک می ریزم در ایوانی که نیست

میروی و خانه لبریز از نبودت میشود

باز تنها میشوم با یاد مهمانی که نیست

رفته ای و بعد تو این کار هر روز من است

باور اینکه نباشی کار آسانی که نیست

👤
#بیتا_امیری

⚪️#شعر

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
13
🟡تنها بودن به خودی خود نه بار معنایی مثبت دارد، نه بار معنایی منفی. همه چیز بستگی به نحوهٔ تنها بودن دارد. ‌

🟡تنها بودن (به حال خود ماندن) موقعیتی است که هم بهترین لحظات زندگی را شکل میدهد، هم بدترین‌هایشان را.

🟡امیل چوران در وصف آن وجه مثبت می‌نویسد:
"در این لحظه تنها هستم. بیش از این چه می‌توانم بخواهم؟ شادی‌ای بالاتر از این وجود ندارد. آری: گوش دادن به سکوتی که تنهایی‌ام را وسعت می‌بخشد".


🟡از سوی دیگر، وصف آن وجه منفی را میتوان در تهوع سارتر سراغ گرفت:
"چنان غرق در تنهایی وحشتناکی بودم که به فکر خودکشی افتادم. تنها چیزی که جلویم را گرفت این فکر بود که هیچ کس، مطلقاً هیچ کس، از مرگ من متاثر نخواهد شد، و در مرگم حتی بیش از زندگی‌ام تنها خواهم بود".

👤#لارس_اسوندسن
📚
#فلسفه_تنهایی

🟡#فلسفه
◀️#تنهایی

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍134
🟨 تفاوت تلقین‌پذیری و القاپذیری



💙تلقین‌پذیری Suggestability

🔵تلقین یعنی رأیی را بیان کردن و آرای مخالف را بیان نکردن و مخاطب را در معرض همین رأی قرار دادن. هر وقت شما در برابر هر عقیده‌ای نظر مخالفان آن را هم خواستید یعنی تلقین‌پذیر نیستید. تلقین‌پذیری یعنی قبول تک‌صدایی. متفکر نقاد باید با دام‌های روانی ـ اجتماعی و نحوه‌ی تعدیل آنها آشنا باشد. باید بداند منابع اطلاعاتی عموماً تعارض منافع دارند و ممکن است فقط شواهدی را ارائه دهند که مؤید نظر خودشان باشد.

💙القاپذیری Inducibility

🔵القاپذیری به لحاظ روان‌شناختی با تلقین‌پذیری فرق می‌کند. در القا، یک رأی آن‌قدر تکرار می‌شود تا تکرار جای دلیل را بگیرد. اگر من بگویم فلان گزاره صحیح است، شما از من انتظار دلیل خواهید داشت؛ اما در عوض من بارها و بارها آن گزاره را تکرار می‌کنم (و گاهی به بیان‌های مختلف). دراین‌صورت، ممکن است تکرار مدعا کم‌کم در ذهن شما جای دلیل را بگیرد. تکرار خودِ مدعا به جای اقامه‌ی دلیل از ترفندهای بسیار رایج در تبلیغات است. آشنایی متفکر نقاد با عملکرد ذهن، خطاها و دام‌های آن القاپذیری وی را کاهش می‌دهد.


📚
#جامعه_فرهنگ_تفکرنقاد

🔵#تفکرنقادانه

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍101
اهمال کاری چیه؟


🟢اهمال کاری یعنی به تعویق انداختن و طفره رفتن نسبت به کاری که باید انجام بدیم. به بیان دیگه ما میدونیم که باید اون کار رو انجام بدیم ولی نمیدیم.

🟢میدونیم باید کتاب بخونیم ولی نمیخونیم، میدونیم باید بریم کار های اداری رو انجام بدیم ولی نمیدیم، میدونیم باید ورزش کنیم ولی نمیکنیم، میدونیم باید خونه رو مرتب کنیم ولی نمیکنیم و ...

💚چرا انجام نمیدیم؟

🟢اولیش میتونه از کمالگرایی باشه، اینکه ما فکر میکنیم همه چیز باید آماده و کامل باشه تا ما اون کار رو انجام بدیم. طبق این ذهنیت همیشه منتظر هستیم و به تعویق میندازیم و طبق تجربه خودم اون کار هیچوقت انجام نمیشه چون همه چیز نمیتونه حاضر و آماده باشه.

🟢دومیش ترس از شکست که در نتیجه کمالگرایی هست میتونه باشه، اینکه ما به توانایی های خودمون اعتماد نداریم و فکر میکنیم که اگه اون کار رو انجام بدیم، شکست میخوریم و از اونجایی که توان مواجهه با شکست رو نداریم، از انجام دادن اون کار اجتناب میکنیم.

🟢سومیش میتونه از سخت بودن و خسته کننده بودن اون کار باشه، اینکه یک کاری از ما انرژی زیادی رو میگیره یا ما "فکر" میکنیم که انرژی زیادی رو میگیره (خیلی از اوقات یک کاری رو بیش از حد در ذهنمون بزرگ و سخت میکنیم)، پس اون کار رو به تعویق میندازیم و ترجیح میدیم کاری رو انجام بدیم که انرژی زیادی از ما نگیره و مارو سرگرم کنه (سوشال مدیا،تلویزیون و بازی).

💚حالا چیکار کنیم؟

در وهله اول باید افکار کمالگرایانه خودمون رو تغییر بدیم، اینکه نیاز نیست همه چیز کامل و آماده باشه، شکست خوردن و اشتباه کردن بخشی از زندگیه و نمیشه اونارو تجربه نکرد و نیاز نیست بهترین نتیجه ممکن رو بگیریم چون که ما نهایتا میتونیم رفتار خودمون رو کنترل کنیم و عوامل بیرونی از کنترل ما خارجه.

حالا که افکار کمالگرایانه خودمون رو تغییر دادیم میتونیم کارهامون رو به بخش های کوچیک تر تقسیم کنیم. از اونجایی که مغز ما ذاتا با پیچیدگی و دشواری مشکل داره تمایل داره کارهایی رو انجام بده که ساده هستند و انرژی زیادی از ما نمیگیرند. این مکانیسم در فرگشت به ما کمک میکرده چون که باعث میشده انرژی خودمون رو ذخیره کنیم تا در شرایط حساس آماده باشیم.

بعد از اینکه کارهامون رو به بخش های کوچیکتر تقسیم کردیم میتونیم بعد از انجام دادن هر کدوم، به خودمون پاداش بدیم. پاداش میتونه هر چیزی باشه که دوست داریم. مثل صحبت با یک دوست، بازی، سوشال مدیا، غذا و خوراکی و یا حتی پاداش های درونی، اینکه از درون به خودمون افتخار کنیم و نمره مثبت به خودمون بدیم. این پاداش ها هورمون دوپامین رو در ما ترشح میکنن که باعث میشه تشویق بشیم که دوباره اون کار رو انجام بدیم.

نکته آخری که به ذهنم میرسه ساختن محیطی هست که مارو به انجام دادن اون کار سوق میده. مثلا فرض کنید شما میخواید کتاب بخونید ولی اهمال کاری میکنید و نمیخونید. در اینجا شما میتونید خودتون رو در یک محیطی قرار بدید که به دور از موبایل، تلویزیون و هر آن چیزی باشه که باعث میشه کتاب خوندن رو انتخاب نکنید. طبیعتا اگر در اتاقی باشید که فقط یک کتاب در دسترس هست کمتر ممکنه اهمال کاری کنید نسبت به فضایی که تلویزیون، آدمها، موبایل و .. هستند. به بیان دیگه هر چه گزینه ها کمتر باشه، اهمال کاری هم کمتره.


👤#وکو

🟢#روانشناسی
◀️#اهمال_کاری

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍16
🚩در زندگی زخم‌هایی هست که مثل خوره روح را در انزوا آهسته میخورد و میتراشد. این دردها را نمیشود به کسی اظهار کرد، چون عموما عادت دارند که این دردهای باورنکردنی را جزو اتفاقات و پیش آمدهای نادر و عجیب بشمارند و اگر کسی بگوید یا بنویسد، مردم بر سبیل عقاید جاری و عقاید خودشان سعی می کنند آنرا با لبخند شکاک و تمسخر آمیز تلقی بکنند، زیرا بشر هنوز چاره و دوائی برایش پیدا نکرده و تنها داروی آن فراموشی به توسط شراب و خواب مصنوعی بوسیله افیون و مواد مخدره است. ولی افسوس که تاثیر این گونه دارو ها موقت است و بجای تسکین پس از مدتی بر شدت درد می‌افزاید.🚩


👤
#صادق_هدایت
📚
#بوف_کور

🟠#بریده_کتاب

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍7🔥3👎1
‼️انسان و دروغ


⚪️هر چه بیشتر میگذرد بیشتر میفهمم که چقدر آدمها دروغ میگویند و خودشان را فریب میدهند. اصلا این دروغ گفتن و فریب دادنِ خودمان انگار باید وجود داشته باشد تا آدمها بتوانند زندگی کنند. ما یک گونه جانوری هستیم که برای زنده ماندن کاملا وابسته به هم نوعان خود هستیم.

⚪️شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که یعنی چی برای زنده ماندن نیاز به بقیه آدمها داریم؟ پاسخ اینست که شاید فرضا در حال حاضر بتوانیم برویم کوه یا جنگل و بدون انسانها زندگی کنیم، اما اجدادمان اینگونه نبودند. آنها مثل ما ابزار، تکنولوژی و ... نداشتن بنابراین برای محافظت از خود و تامین نیاز های خود کاملا به آدمهای دیگر وابسته بودند.

⚪️اگر اینطور نبودند پس چطور میتوانستند زنده بمانند؟ آنها که مثل ببر و پلنگ قدرتی ندارند که از خود دفاع کنند. آنها فقط میتوانند خطر احتمالی را پیشبینی کنند و با انجام دادن کار تیمی از آن خطر جلوگیری کنند یا طعمه را شناسایی کنند و برای شکار کردن نقشه بکشند. اصلا تفاوت انسان و حیوان همین است که انسان مغز پیچیده ای دارد و بنابراین میتواند بهتر خیالبافی کند و از زبان به شکل پیشرفته تری بهره ببرد.

⚪️همه اینها را گفتم تا بگویم ما موجوداتی اجتماعی هستیم و دقیقا به همین دلیل دروغ میگوییم و خود را فریب میدهیم. از جهتی نیاز داریم احساساتمان را ابراز کنیم تا درک شویم و از جهتی دیگر به دنبال تایید اجتماعی هستیم، ذاتا میل داریم در جمعی پذیرفته شویم. بنابراین احساساتی که مورد تایید اجتماعِ مورد نظر نباشد (به هر دلیلی) را سرکوب میکنیم و به شکل دیگری نشان میدهیم و یا اصلا نشان نمیدهیم. میدانیم فلان کار بد است اما برای تایید در اجتماع آن را انجام میدهیم. بله، ما دروغ میگوییم و خودمان را فریب میدهیم چون موجودی اجتماعی هستیم.

⚪️همه این خصوصیات در ما بوده چون کاربرد داشته و باعث میشده زنده بمانیم، اما حالا چه؟ آیا الان هم مانند گذشته حمله حیوانات مارا تهدید میکند؟ غذا نداریم؟ مسکن؟؛ پس چرا همچنان چنین تمایلاتی داریم؟

⚪️پاسخ ساده است: ژن ما تغییر نکرده چون همچین ژنی در طبیعت تکثیر میشود. چرا؟ چون میتواند زنده بماند و خودش را با طبیعت تطبیق دهد. چرا؟ چون علم،تکنولوژی و.. را ساخته است. چرا؟ چون به جای جسم قدرتمند، مغز پیچیده ای دارد. چرا چون باید زنده بماند. چرا؟ نمیدانم !


👤#وکو

◀️#دروغ

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍6
شب_های_روشن_از_فیودور_داستایفسکی_ترجمه_سروش_حبیبی.pdf
17.7 MB
🔴"شب‌های روشن" یکی از آثار درخشان فئودور داستایفسکی، نویسنده برجسته‌ روسی، است که به شیوه‌ای شاعرانه و عمیق به موضوعاتی چون عشق، تنهایی و خیالات می‌پردازد. داستان در چهار شب و یک صبح روایت می‌شود و در آن راوی با روحیه حساس و خیالباف، به دنبال کشف خود و تجربه عشق در خیابان‌های آرام و نورانی سن‌پترزبورگ است.

🔴داستایفسکی با قلمی مسحورکننده، خواننده را به دنیایی از احساسات ناب و تضادهای انسانی می‌برد که همچنان بعد از بیش از یک قرن، دل‌ها را تسخیر می‌کند. "شب‌های روشن" دعوتی است به تفکر درباره معنا و ارزش لحظات کوتاه و ناپایدار عشق و دوستی.

👤
#فئودور_داستایفسکی
📚
#شب_های_روشن

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍74
🟨 سوگیری‌ فرضِ عامل هوشمند agent detection


🔵این سوگیری ، تمایل ذاتی انسان‌ها برای در نظر گرفتن نقش عاملی هوشمند یا صاحب ادراک در پدیدهای مختلفی‌ست که با انها مواجه میشود. این سوگیری ، احتمال نقش داشتن عامل تصادف در وقوع پدیده ها را نادیده میگیرد یا ناچیز می انگارد.

🔵این سوگیری در مسیر تکامل انسان به تدریج پدیدار شده و عامل موثری برای بقاست. برای مثال ، اگر اجداد ما با ردی روی زمین مواجه می‌شدند که کمی شبیه به جای پای یک گرگ بود ، به سود بقای آنها بود که احتیاط کنند و چنین فرض بگیرند که واقعاً گرگی در آن نزدیکی حضور دارد. در چنین شرایطی ، اگر اجداد ما گرگ «عامل هوشمند» را فرض نمی‌گرفتند ، خطر بزرگی آنها را تهدید میکرد ، اما چنانچه اشتباه تشخیص می‌دادند هزینه کمی برای آنها داشت.

🔵محققین معتقدند انسان‌ها یک «بخش بیش‌فعّال فرض عامل هوشمند» دارند، این بخش شناختی تمایل دارد به‌سرعت رویدادهای محیط را به رفتار عوامل زنده نسبت دهد.

🔵این سوگیری نقش زیادی در باور به تئوری توطئه دارد. خداناباوران بر این باورند که اعتقاد به وجود خدا نتیجه‌ی این سوگیری ذهنی‌ست.

🔵#تفکر_نقادانه

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍6
به‌نظرتون تفاوت بین امید و ناامیدی توی چیه؟‌


🟢آلن دو باتن معتقده که تفاوتشون توی نگرش ما به شرایط و اتفاق‌ها و روایت ما از اون‌هاست. بیاین با هم یه مثال رو بررسی کنیم. فرض کنین شما یه کسب‌وکار یا پروژه جدید رو شروع کردین و توی راه به موانع و چالش‌های زیادی برخورد کردین.

🟢توی این شرایط شما می‌تونین دو تا روایت از این اتفاق به خودتون بگین. روایت اول: من مناسب این کار نیستم و احتمالاً به‌خاطر نابلد بودن منه که به این چالش‌ها برخوردم. من هر کاری بکنم شکست می‌خورم.

🟢روایت دوم: توی یه مسیر جدید اینکه به چالش بربخوریم خیلی طبیعیه. می‌تونیم از کسایی که تجربه بیشتری دارن کمک بگیرم و سعی کنیم اگر تغییری نیازه انجام بدم تا بتونم و یاد بگیرم تا موفق بشم.

🟢توی هر دو این روایت‌ها، واقعیتی که اتفاق افتاده یکسان بود و روایت ما از اون واقعیت بود که باعث امید یا ناامیدی می‌شد. برای همین خیلی مهمه که بتونیم توی شرایط مختلف دید صحیحی داشته باشیم و به این موضوع آگاه باشیم.


⚡️منبع: سایت تکراسا فارسی

🟢#روانشناسی

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
3👍2👌1
چطور از سرطان زودتر آگاه بشیم و جلوی اون رو بگیریم؟



🟣سرطان سینه: تمام خانم ها باید از ۴۰ سالگی به بعد، هر ۲ سال ماموگرافی انجام بدن و طبق نتیجه اون، زمان ماموگرافی بعدی تعیین میشه (۶ ماه یا ۳ ماه در صورت رویت توده)خانم های زیر ۴۰ سال میتونند سونوگرافی انجام بدند.توسط پزشک عمومی یا متخصص نسخه می‌شود

🟣سرطان روده بزرگ: از ۴۵ سالگی تا ۷۵ سالگی باید هر ۱۰ سال کولونوسکوپی انجام بدید. سالیانه هم میتونید تست خون مخفی مدفوع انجام بدید که اگر مثبت بشه باید کولونوسکوپی بشید. این غربالگری شدیدا توصیه میشه. مراجعه به پزشک فوق تخصص گوارش، تست خون مخفی هم توسط پزشک عمومی نسخه میشه.

🟣سرطان دهانه رحم: تمام خانم ها از ۲۱ تا ۲۹ سالگی هر ۳ سال باید پاپ اسمیر انجام بدن از ۲۹ تا ۶۵ بازم میتونن هر ۳ سال پاپ اسمیر یا هر ۵ سال پاپ اسمیر + سایتولوژی انجام بدن توسط متخصص زنان یا ماما.

🟣سرطان معده: در حال حاضر در ایران و بسیاری از کشورها، غربالگری برای این سرطان نداریم. اما اگر بالای ۴۰ سال دارید همراه علائم سوءهاضمه و درد معده، با توجه به سن پایین سرطان معده در ایران، بهتره آندوسکوپی بشید. در صورت مشکل، مراجعه به متخصص داخلی یا فوق گوارش

🟣سرطان پروستات: این تست همگانی نیست و صرفا با صلاحدید پزشک برای آقایان در خطر بالا، انجام می‌شود. تست PSA سالیانه توسط پزشک عمومی یا متخصص نسخه می‌شود.

🟣سرطان ریه: از ۵۰ تا ۸۰ سال در صورتی که سیگاری قهار هستید، توصیه به نوعی سی‌تی اسکن (با دوز کم) سالیانه شده. اگر موردی داشتید به پزشک مراجعه کنید تا بررسی بشه و تصویربرداری بر اساس فرد انجام بشه.

⚡️منبع: Harrison و UpToDate 2024

🟣#علم
◀️#سرطان

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍9
🟢سکس و عشق، بدون رنگ و لعاب اخلاقی


🟢چه‌طور می‌توان به انسانها کمک کرد تا در روابطشان سرانجام بهتری داشته باشند؟ اولاً، باید این حقیقت را به رسمیت بشناسیم که هیچ‌یک از این نیازها (نه سکس و نه عشق) برتریِ اخلاقی بر دیگری ندارد. اینکه کسی عشق را بیشتر از تن‌آمیزی بخواهد مثل این است که تن‌آمیزی را بیشتر از عشق بخواهد؛ نه «بهتر» از آن است و نه «بدتر» از آن. هر دوی این نیازها جایگاه خودشان را در مجموعه‌ی احساسات و امیال ما دارند.

🟢ثانیاً، ما افراد جامعه باید راهی بیابیم تا مطمئن شویم که انسان‌ها می‌توانند این دو نیاز را آزادانه، بدون ترس از سرزنش یا محکومیت اخلاقی مطرح کنند. باید تابوهای پیرامون هر دوی این امیال را تضعیف کنیم، به نحوی که نیاز به فیلم بازی‌کردن به حداقل برسد و درنتیجه دل‌شکستگی و احساس گناهِ ناشی از ریاکاری نیز تا حد امکان پایین بیاید.

🟢تا وقتی که تنها راه برای رسیدن به تن‌آمیزی تظاهر به عشق باشد، برخی از ما به دروغ متوسل می‌شویم. و تا وقتی که تنها راه برای یافتن عشقِ طولانی‌مدت این باشد که وانمود کنیم یک ماجراجوی بی‌بندوبار ایم که حاضر ایم به خانه افرادِ غریبه برویم و با آنها رابطه‌ی جنسی بدون قید و تعهد داشته باشیم، این خطر وجود دارد که صبح بعد از این رابطه به نحو دردناکی احساس رهاشدگی کنیم.

🟢زمان آن است که برای نیاز به تن‌آمیزی و نیاز به عشق جایگاهی برابر، بدون رنگ‌ولعاب اخلاقی، قائل شویم. این دو از ارزش و اعتبار همسان برخوردار اند و هر یک آنها را می‌توان مستقل از دیگری احساس کرد. و برای مطرح‌کردن هیچ‌کدام نباید مجبور به دروغ‌گفتن شویم.

👤#آلن_دوباتن
📚
#چگونه_درباره_سکس_بیشتر_بیندیشیم

🟢#روانشناسی
◀️#عشق
◀️#سکس


#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍12👌2
کمال گرایی چیه؟

🟢کمال گرایی یعنی گرایش و تمایل ما به کامل، بهترین و بی نقص بودن. من باید همیشه 20 بشم، من باید بهترین لباس رو بپوشم، من باید بهترین موبایل رو داشته باشم، من توی کارهام نباید اشتباه کنم، من که دارم راجب موضوعی مینویسم باید بهترین متن ممکن رو بنویسم، من که دارم نقاشی میکشم باید تمام و بهترین ابزارها برای نقاشی رو داشته باشم و بهترین نقاشی رو بکشم، من که میخوام پیج کاری بزنم باید همه چیو مو به مو برنامه ریزی کنم و بهترین پیج رو داشته باشم و ...

🟢شخص کمال گرا در برابر اشتباه و شکست بسیار آسیب پذیره و توان تحمل اونهارو نداره، معیار و استانداردهای بالا و غیرواقع بینانه برای خودش در نظر میگیره، تفکر یا همه یا هیچ داره و ممکنه به دیگران آسیب بزنه.

⬇️نتیجش چی میشه؟

🟢وقتی در برابر اشتباه و شکست بیش از حد آسیب پذیره، دائما مضطرب هست که نکنه اشتباه کنم؟، نکنه بهش نرسم؟، نکنه اونجوری که میخوام پیش نره؟ و این اضطراب میتونه منجر به رفتار های وسواس گونه بشه، مثلا دائما لباسش رو مرتب میکنه که توی مصاحبه کاری خوب به نظر برسه. همچنین ایده های جدید و خلاقیت رو در خودش کور میکنه چون میترسه که شکست بخوره.

🟢وقتی معیار های بالا و غیرواقع بینانه برای خودش در نظر میگیره، چون نمیتونه انتظارات خودش رو براورده کنه، مدام خودش رو انتقاد و سرزنش میکنه که چرا نتونستم؟ چرا انقدر من احمقم؟ چرا به جای 20، 19 شدم؟. به بیان دیگه به خودش حق نمیده که ممکنه اشتباه کنه و در نظر نمیگیره که ممکنه شرایط طبق خواسته هاش نباشه.

🟢وقتی تفکر یا همه یا هیچ داره، منتظر هست همه چیز کاملا و دقیق آماده بشه تا کارش رو شروع کنه پس مدام کارهاشو به تعویق میندازه و اهمال کاره.

🟢وقتی میگم ممکنه به دیگران آسیب بزنه، منظور اینه که تمام افکار و توقعات افراطی که نسبت به خودش داره، نسبت به اطرافیانش هم داره و کاملا به خودش حق میده که اونهارو سرزنش کنه.مثلا برای اینکه یک کار گروهی بر اساس خواسته هاش پیش بره مدام هم تیمی هاش رو کنترل میکنه و سرشون داد میزنه.(معمولا کمال گراها مقاومت زیادی در برابر کار گروهی دارند)

🟢کمال گراها دو دسته هستند، کمال گرای فعال و کمال گرای منفعل. اونایی که فعال هستند مدام برای اون هدف والا و غیرواقع بینانه تلاش میکنند و تمام زندگیشون رو وقف اون هدف میکنن، هیچوقت از خودشون راضی نیستن، مدام مضطربن و خودشون رو سرزنش میکنند و همیشه یه چیزی بالاتر و بزرگتر هست که باید بهش برسن.(پس وقتی دیدید کسی دستاورد بزرگی داره، سریع نتیجه نگیرید که خوشحال و خوشبخته، ممکنه یک کمال گرایی باشه که هیچوقت از خودش راضی نباشه)

🟢اما کمال گراهای منفعل، از ترس اینکه شکست بخورن یا اشتباه کنند کلا هیچ چیزیو شروع نمیکنن، در منطقه امن خودشون هستند و از منفعل بودن خودشون بیزارن.

💚حالا چرا آدم ها کمال گرا میشن؟

🟢تصور کنید کودک هستید و در خانواده ای زندگی میکنید که مدام سرزنش میشید، با دیگران مقایسه میشید، دستاورد های دیگران مثل پتک به سرتون میخوره، هیچوقت خانواده از شما راضی نیست و هر کاری میکنید و هر دستاوری به دست میارید، باز هم مورد سرزنش قرار میگیرید یا همچنان از شما راضی نیستند. طبیعتا واکنش شما نمیتونه چیزی جز احساس ناکافی بودن و شرم باشه. شما خودتون رو انسان بدی تلقی میکنید که حتی با به دست آوردن دستاورد هم مورد سرزنش قرار میگیره و خانوادش رو راضی نمیکنه.

🟢بله، شما از همون کودکی یاد میگیرید که برای کافی بودن و انسان خوب بودن، نه تنها نباید اشتباه کنید، بلکه باید به بهترین دستاورد ممکن برسید تا دیگه مورد سرزنش قرار نگیرید. سیستم ذهنی شما از همون کودکی توسط خانواده و مراقب اولیه کمال گرا شده.

🟢بقای شما به عنوان کودک به خانواده و مراقب اولیه گره خورده، هر رفتاری که از اونا میبینید، درک‌تون از خود،انسان و جهان رو شکل میده و وقتی مدام سرزنش بشید، از شما انتظارات بالایی داشته باشند و هیچوقت راضی نباشند، شما کمال گرا میشید.

🟢به بیان دیگه، کمال گرایی واکنشی در برابر شرم هست. شما برای اینکه شرم رو تجربه نکنید و حس کنید کافی هستید سعی میکنید بی نقص و بهترین باشید.

🟢بر همین اساس، شما حتی اگه خانواده خوبی هم داشته باشید و کمال گرا نشده باشید، گروه های اجتماعی و انتظارات جامعه ممکنه شمارو به سمت کمال گرایی سوق بده. شما برای مقبولیت اجتماعی و پذیرفته شدن در اجتماع و گروه سعی میکنید بی نقص و بهترین باشید (سوشیال مدیا بستر خوبی برای کمال گرا شدنه !). هر کجا که حس کنید کافی نیستید و انسان بدی هستید، کمال گرایی در کمین است.

🟢در پست بعدی به راهکار هایی برای غلبه بر کمال گرایی میپردازم.

👤
#وکو

🟢#روانشناسی
◀️#کمالگرایی

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍63
عصیانگر
کمال گرایی چیه؟ 🟢کمال گرایی یعنی گرایش و تمایل ما به کامل، بهترین و بی نقص بودن. من باید همیشه 20 بشم، من باید بهترین لباس رو بپوشم، من باید بهترین موبایل رو داشته باشم، من توی کارهام نباید اشتباه کنم، من که دارم راجب موضوعی مینویسم باید بهترین متن ممکن…
چیکار کنیم که کمال گراییمون کمتر بشه؟

🟢اول باید بفهمیم که چرا فکر میکنیم نباید اشتباه کنیم و بهترین باشیم؟، علت رفتارهای خودمون رو به کمک تراپیست یا مطالعه بفهمیم و بعد افکار و نگرش واقع بینانه رو جایگزین افکار کمال گرایانه خودمون بکنیم(مثلا میتونید افکار و باور های خودتون رو در دفتری بنویسید و جلوی هر کدومشون یک "چرا" بزارید) در ادامه به چند تا از این نگرش ها میپردازم.

🟢نگاه آگاهانه به خود: خودمون رو همونطور که هستیم با تمام کم و کاستی ها بپذیریم. اهدافمون رو بر اساس توانایی و شرایطی که داریم تعیین کنیم، به خودمون حق بدیم که به عنوان انسان ممکنه اشتباه کنیم و شکست بخوریم و اشتباه و شکست، باعث نمیشن که ما انسان بدی باشیم. در خیلی از موارد میتونیم از اون ها درس بگیریم که انسان بهتری در آینده بشیم. اگه اشتباه و شکست نبود، پیروزی و موفقیت هیچ معنایی نداشت.

🟢تمرکز بر پیشرفت به جای دستاورد: قرار نیست همیشه به یک چیزی برسیم یا چیزی رو به دست بیاریم تا خودمون رو دوست داشته باشیم، همینکه در مسیر پیشرفت هستیم و امروزمون از دیروزمون بهتره کافیه. زندگی یه نقطه نیست، ما دائما در حال تلاش کردنیم تا به چیزی برسیم، وقتی هم میرسیم، باز یک چیز دیگه میخوایم که بهش برسیم. پس وقتی دائما در مسیر رسیدن هستیم چقدر خوب میشه که از مسیر لذت ببریم و به پیشرفت هایی که در طول مسیر میکنیم افتخار کنیم.

🟢عدم مقایسه خود با دیگری:خیلی از اوقاتی که فکر میکنیم انسان بدی هستیم و احساس شرم داریم،ناشی از مقایسه خودمون با دیگریه. مثلا میگیم چرا فلانی به اون جایگاه رسیده ولی من نه، من چه انسان بدی هستم که وضعم اینه، و از اونجایی که کمال گرایی در پاسخ به احساس شرم ایجاد میشه، کمال گرا میشیم. در حالیکه همون دیگری تحت تاثیر ژنتیک،تربیت و تجارب متفاوتی که داشته رفتار کرده و ما هم به همچنین. پس وقتی میخوایم مقایسه کنیم باید عادلانه مقایسه کنیم، باید در نظر بگیریم که شرایط دیگری چه چیزی بوده و همون دیگری اگر شرایط مارو داشت به فلان جایگاه نمیرسید. به بیان دیگه به جای اینکه خودمون رو با دیگری مقایسه کنیم میتونیم خودمون رو با خودمون مقایسه کنیم، اینکه امروزم از دیروزم بهتره یا نه و این مقایسه بسیار عادلانه تر از مقایسه خود با دیگریه.

🟢تغییر تفکر یا همه یا هیچ: قرار نیست همه چیز آماده و دقیق باشه تا ما کاری رو شروع کنیم، همینکه شروع کنیم و در مسیر رسیدن باشیم کافیه. ما توانایی کنترل عوامل بیرونی رو نداریم و نیازی نیست همه چیز رو به دست بیاریم و بهترین باشیم. از خودمون بپرسیم که چرا فکر میکنیم معمولی بودن بده؟

🟢تمرکز بر پشیمانی به جای شکست: وقتی تاثیرات عوامل بیرونی رو نادیده نگیریم و درک کنیم که تلاش ما فقط یک سمت قضیه هست، دیگه به جای ترس از اشتباه کردن یا شکست خوردن، تمام تلاشمون رو میکنیم که خودمون از خودمون راضی باشیم و پشیمون نباشیم. مثلا اگه شکست خوردیم با خودمون میگیم: خب من که تلاشمو کردم، ولی نشد دیگه، عوامل بیرونی دخیل بودن. به بیان دیگه پشیمانی، موتور محرک ما هست نه رسیدن به هدف !


🟢در نهایت باید بگم که این همه افکار عجیبو غریب و غیر واقع بینانه ناشی از عدم شناخت هست. پس از شما دعوت میکنم و به خودم تاکید میکنم که اول خودمون، بعد انسان و بعد جهان رو سعی کنیم بهتر بشناسیم.

👤#وکو

🟢#روانشناسی
◀️#کمالگرایی

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍62🙏2
🟡نیچه: لذت و ناخشنودی چنان به هم وابسه‌اند که اگر کسی قصد حداکثر بهره‌مندی از لذت را داشته باشد ناگزیر است بیش‌ترین مقدار ممکن از ناخشنودی را بچشد. انتخاب با شماست.

🟡یا کمترین ناخوشی ممکن و به عبارت دیگر نداشتن درد و غم، یا بیشترین ناخوشی ممکن به عنوان تاوان خوشی‌ها و شادی‌های مفرط که تا امروز به ندرت کسی لذت آن را چشیده است!

🟡اگر راه اول را انتخاب می‌کنید، یعنی اگر می‌خواهید رنج‌های انسانی را کاهش دهید، بسیار خوب! باید همین‌طور توان شادمانی خود را هم کاهش دهید.

🟡از این رو ارضا کننده‌ترین کارهای بشری هم فارغ از درد و رنج نیست. از خود بپرسید آیا درختی که می‌خواهد سرافراز و پابرجا باشد می‌تواند با هوای بد و طوفان روبرو نشود؟

👤
#آلن_دوباتن
📚
#تسلی_بخشی_های_فلسفه

🟡#فلسفه

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
7👍4
🚩کارل گوستاو یونگ گفت: «ترجیح می‌دهم از تمامیت برخوردار باشم تا این‌که صرفا خوب باشم!» برای این‌که انسان کاملی باشیم باید تمام جنبه‌های وجودمان، خواه خوب یا بد را در بر بگیریم. برای آن‌که یک‌پارچه باشیم باید خوش‌حال و شاد و راضی و همچنین خودخواه و خشمگین و غمگین باشیم.

اگر خود را فقط مالک نیمی از وجودمان یعنی آن نیمه‌ی خوب بدانیم و نیمه‌ی دیگر را انکار کنیم، تمامیت را احساس نخواهیم کرد. آن‌گاه یک نوع احساس آزاردهنده را تجربه می‌کنیم که گویی همیشه خطایی در ما وجود دارد!
🚩

👤
#دبی_فورد
📚
#جدایی_معنوی

🟠#بریده_کتاب

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍144👌2
🟨 مغالطهُ تکرار و اثرِحقیقت


🔵مغالطه تکرار مغالطه‌ای است در منطق، بر این پایه استوار است که مغالطه‌گر به‌جای آوردن دلیل برای اثبات یک مدعا، تنها به تکرار مدعا بپردازد. تکرار، جایگزین دلیل نمی‌شود؛ اما ازنظر روان‌شناسی تبلیغ و تکرار تأثیر روانی دارد، زیرا به‌تدریج این احساس را در مخاطب شکل می‌دهد که گویا دلیل این مدعا در جای دیگری عرضه شده‌است و مقبول هم بوده‌ است.

🔵هم‌چنین، تکرار باعث تداعی معانی می‌شود؛ از این رو به ویژه در تبلیغات کالاهای تجاری به آن توجه می‌شود. سوم این که تکرار، مخاطب را خسته می‌کند و باعث تسلیم وی می‌شود.

🔵تکرار، در صورتی مغالطه تکرار نامیده می‌شود که مدعایی بی‌دلیل در کار باشد؛ وگرنه هرگز مغالطه به شمار نمی‌آید، زیرا می‌تواند ابزاری برای بهتر پذیرفته شدن و کامل‌تر مقبول افتادن مطلبی باشد که جداگانه دلیلی بر آن ارائه گشته‌است.

🔵مغالطه تکرار با اثرِ حقیقت ارتباط دارد. اثرِ حقیقت یک خطای شناختی است که درآن فرد تمایل دارد اطلاعات و اخبار دروغ، جعلی، و نادرست را بعد از تکرار زیاد بپذیرد.

👤#علی_اصغر_خندان

🔵#تفکر_نقادانه

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍42
2025/07/13 23:48:45
Back to Top
HTML Embed Code: