tgoop.com/partisan2015/73185
Last Update:
🔷دشمنان ناراحتند!
🔹محمد اسلامی: فناوریهستهای ایران در شرایط خوبی قرار دارد. در حوزه غنیسازی در چارچوب ضوابط و قانون اقدامراهبردی، حرکت مناسب و قدرتمندی داریم و اکنون مشغول بهتولید باکیفیتترین آبسنگین و مشتقات آن در سطح جهان هستیم. آبسنگین ایران جزو فاخرترین محصولات این حوزه در جهان است و دشمنان ناراحت هستند که ما وارد تولید این محصول شدهایم و آنها نمیتوانند اقدامی انجام دهند.
🔹یکی از اهداف این سند جامع صنعت هستهای تولید انواع رادیودارو است که امروز تعداد این نوع از داروها به ۶۸ مورد رسیده است و بر اساس برنامهریزی انجام شده، تولید رادیوداروها حداقل پنج و حداکثر هفت برابر میشود و در سالهای آتی به قطب تولید رادیودارو در جهان تبدیل خواهیم شد.
🔹اکنون سالانه یک میلیون بیمار در کشور از رادیوداروهای تولیدشده و سایر تولیدات پزشکی هستهای سازمان انرژی اتمی ایران بهرهمند هستند که نکته قابلتوجه این است که قیمت چنین محصولاتی با نرخهای جهانی اصلاً قابلمقایسه نیست و اگر این دستاورد را در اختیار نداشتیم، محتاج برخی کشورها میشدیم.
🔹استفاده از فناوری پرتودهی برای محصولات کشاورزی، تحول بزرگی را در سلامت و معیشت مردم، اقتصاد ملی و صادرات محصولات کشاورزی ایجاد میکند که دراینخصوص، سازمان انرژی اتمی ایران به دنبال توسعه مراکز پرتودهی در سطح کشور به تعداد بیش از ۱۰ مرکز است و این طرح تا پوشش سراسری محصولات کشاورزی در برنامه ما خواهد بود.
▪️پینوشت۱: کشورمان طبق آمار مراکزی مانند OEC و CEPII در سال ۲۰۲۱ دومین صادرکنندهی بزرگ آبسنگین دنیا پس از کانادا با حدود ۱۰.۵ میلیون دلار صادرات بوده است. این جایگاه در سال ۲۰۲۲ به پنجمین جایگاه با ۸.۶۵ میلیون دلار صادرات تنزل یافته است.
▪️پینوشت۲: بخشی از صادرات آبسنگین کشورمان در سالهای اخیر از طریق ذخایر آبسنگین ایران در عمان صورت میگرفت. فروش حدود ۷۲ تن آبسنگین به روسیه و آمریکا در سال ۲۰۱۶ نیز از طریق منابع ایران در عمان صورت گرفته است و پس از این مورد نیز عمان در سالهایی مانند ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ بهترتیب حدود ۴.۹ و ۴.۴ میلیون دلار آبسنگین صادر کرده است. ذخایر آبسنگین کشورمان در عمان داستانها و حساسیتهای فراوانی را بههمراه داشت و این صادراتهای رخ داده به احتمال بالا از ذخایر آبسنگین کشورمان صورت گرفته بوده است و در صورت صحت این ماجرا بایستی به صادرات کل ایران اضافه شود. در این صورت ایران در سال ۲۰۲۲ با صادرات کلی حدود ۱۳ میلیون دلار آبسنگین چهارمین صادرکنندهی بزرگ جهانی این محصول میشود.
▪️پینوشت۳: با توجه به نبود دسترسی آژانس به ذخایر و وضعیت تولید آبسنگین در تاسیسات خنداب (با نام شرکت مصباحانرژی) از اسفند سال ۱۳۹۹ در شرایط فعلی عددی از ذخایر آبسنگین و وضعیت تولید موجود نیست اما با توجه به صادراتهای انجام شده درحالت کلی نبایستی از ذخایر پیش از برجامی (حدود ۱۸۰ تن) فراتر رفته باشد. تاسیسات آبسنگین خنداب ظرفیت تولید ۲۰ تن آبسنگین با غنای بالای ۹۹.۹ درصد در دو خط تولید را دارد.
▪️پینوشت۴: آخرین وضعیت رسمی ذخایر آبسنگین ایران در عمان بین ۹ الی ۱۱ تن آبسنگین در سال ۲۰۱۷ بوده است اما در مورد سال ۲۰۲۱ بهتنهایی از این کشور حدود ۲۱.۵ تن آبسنگین صادر شده بوده است و در سال بعد نیز مقادیر معادل حدود ۱۹ تن از عمان بهمجموع حدود ۴۰ تن صادر شده بوده که قابل تأمل است!
#هستهای #انرژی_هستهای #اتمی
FND
@Partisan2015
BY Partisan / پارتیزان
Share with your friend now:
tgoop.com/partisan2015/73185