Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مانور و تمرینات غواصی ، ادوات ، هلی برن و تاخت تیپ 15 نیرومخصوص امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه در خوزستان

Join us | @Iranian_Militarism
🔷️ ساعتی پیش، مرحله دیگری از تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل صورت گرفت. سه اسیر اسرائیلی وعده داده شده توسط حماس، پس‌از ۴۹۸ روز اسارت تحویل صلیب سرخ شدند. تصاویر مربوط به مراسم آزادسازی این اسرا و رسیدن آن‌ها نزد نیروهای ارتش اسرائیل هستند. اسرائیلی‌ها نیز تعدادی از زندانیان فلسطینی با احکام سنگین را آزاد کرده‌اند.

#اسرائیل #فلسطین #غزه #آتش‌بس

NPC
@Partisan2015
🔶ردیاب‌های صوتی و پروژکتورهای ضدهوایی در ایالات متحده 

🔸در سال‌های پیش از توسعه رادار، یکی از روش‌های اصلی شناسایی هواپیماهای دشمن در شب، استفاده از ردیاب‌های صوتی بود. این دستگاه‌ها با بهره‌گیری از اصول آکوستیکی، صدای موتور هواپیماها را از فاصله‌ای دور دریافت کرده و جهت تقریبی آن‌ها را مشخص می‌کردند. سپس اطلاعات حاصل از این دستگاه‌ها به ایستگاه‌های پروژکتوری ضدهوایی منتقل می‌شد تا مسیر حرکت هدف را ردیابی کرده و آن را برای یگان‌های توپخانه‌ای مشخص کنند. 

🔶ساختار و عملکرد ردیاب‌های صوتی 

🔸این سامانه شامل سه شیپور بزرگ آکوستیکی بود که صداهای دریافتی را تقویت کرده و به گوش اپراتور انتقال می‌داد. لوله‌های آکوستیکی با قطر بالا مستقیماً به یک کلاه چرمی ویژه متصل می‌شدند که اپراتور آن را بر سر می‌گذاشت. اپراتور با تغییر موقعیت خود و بررسی شدت و جهت صدا، می‌توانست مکان تقریبی هواپیما را تعیین کند. 

🔸این دستگاه برای سهولت در حمل‌ونقل به شش بخش مجزا تقسیم می‌شد که به‌سرعت در موقعیت موردنظر مونتاژ می‌شدند. برد شناسایی آن نیز بین ۲ تا ۸ کیلومتر متغیر بود و بسته به عواملی مانند شرایط آب‌وهوایی، میزان نویز محیط و ارتفاع پرواز هواپیماها تغییر می‌کرد. در شرایط ایده‌آل، این سیستم می‌توانست پرواز هواپیماهای دشمن را زودتر از دیدن آن‌ها شناسایی کند و هشدارهای لازم را برای اقدامات دفاعی صادر نماید. 

🔶پروژکتورهای ضدهوایی و هماهنگی با ردیاب‌های صوتی 

🔸پس از شناسایی صوتی هدف، اطلاعات به یگان‌های پروژکتوری ارسال می‌شد. این یگان‌ها از پروژکتورهای قدرتمند ۱۵۰ سانتی‌متری بهره می‌بردند که نوری متمرکز و شدید ایجاد کرده و مسیر پرواز هواپیماهای دشمن را روشن می‌کردند. پروژکتورها معمولاً به سیستم‌های چرخان دستی یا موتوردار مجهز بودند که امکان تنظیم دقیق زاویه نور را فراهم می‌کردند. 

🔸پروژکتورهای ضدهوایی نه‌تنها به نیروهای توپخانه‌ای برای هدف‌گیری بهتر کمک می‌کردند، بلکه باعث اختلال در دید خلبانان دشمن شده و دقت بمباران آن‌ها را کاهش می‌دادند. در برخی موارد، این نورهای قدرتمند با انعکاس از سطح بدنه هواپیما، آن را برای سامانه‌های دفاعی زمینی قابل‌مشاهده‌تر می‌کردند. 

🔶نمونه‌های تاریخی و استفاده عملیاتی 

🔸در تصاویر فوق، نمونه‌ای از یک ردیاب صوتی مدل ۱۹۳۲ در کنار یک پروژکتور ضدهوایی ۱۵۰ سانتی‌متری در حالت عملیاتی دیده می‌شود. این تجهیزات در سال‌های دهه ۱۹۳۰ و اوایل جنگ جهانی دوم توسط ارتش ایالات متحده به‌کار گرفته شدند. 

🔸با توسعه فناوری رادار در اواخر دهه ۱۹۳۰، استفاده از این سامانه‌های آکوستیکی به‌تدریج کاهش یافت. رادارهای جدید می‌توانستند اهداف هوایی را با دقت بسیار بالاتر و در هر شرایط جوی شناسایی کنند، درحالی‌که ردیاب‌های صوتی به شرایط محیطی حساس بودند و دقت پایین‌تری داشتند. بااین‌حال، تا اوایل جنگ جهانی دوم، این تجهیزات همچنان در برخی مناطق مورد استفاده قرار می‌گرفتند، به‌ویژه در مکان‌هایی که هنوز به فناوری راداری دسترسی نداشتند. 

🔸ردیاب‌های صوتی نمونه‌ای از تلاش‌های پیشگامانه برای ایجاد سامانه‌های شناسایی هوایی در دوران پیش از رادار محسوب می‌شوند و نشان‌دهنده اهمیت تشخیص زودهنگام تهدیدات در دفاع هوایی هستند.

#رادار #پدافند_هوایی
#ایالات_متحده

Tupolev
@Partisan2015
🔷️ رقابت در هند

🔹️روز گذشته نارندرا مودی نخست‌وزیر هند در سفری به آمریکا با دونالد ترامپ دیداری داشت. در این دیدار، ترامپ خرید جنگنده‌های نسل پنجمی اف-۳۵ را به طرف هندی پیشنهاد کرده است. وی گفته از امسال فروش تسلیحات نظامی آمریکا به هند افزایش خواهد یافت؛ همچنین آمریکا درحال هموارسازی مسیر فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به هند است.

🔹️از همان روزهای ابتدایی نمایشگاه هوایی AeroIndia 2025، شرکت صادرات نظامی روسیه (روس آبارون اکسپورت) جنگنده نسل پنجمی سوخو Su-57E را به‌عنوان گزینه پیشنهادی روسیه برای هند معرفی کرد. حتی روس‌ها پیشنهاد ساخت این جنگنده در خاک هند را مطرح کرده‌اند. هند کاربر جنگنده‌های روسی سوخو Su-30MKI نیز هست.

🔹️سال گذشته میلادی هند ۳۱ فروند پهپاد MQ-9B، تا ۱۷۰ تیر موشک AGM-114R هلفایر و ۳۱۰ تیر بمب GBU-39B را از آمریکا خریداری کرد. همچنین هند برای خرید ۶ فروند هواپیمای گشت دریایی P-8I نپتون، موشک‌های ضدزره جاولین و زره‌پوش‌های استرایکر با آمریکا به توافق رسید. این موارد مجموع فروش نظامی آمریکا به هند را در سال ۲۰۲۴ به بیش‌از ۴ میلیارد دلار رساند.

#آمریکا #هند #روسیه #جنگنده

NPC
@Partisan2015
🔷 تابوت بتنی چرنوبیل سوراخ شد! 🇺🇦

🔹 روز گذشته، آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد: تابوت / sarcophagus
(سازه سرپناه فولادی و بتنی) که راکتور شماره ۴ نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل در اوکراین را پوشانده بود مورد اصابت یک پهپاد انتحاری قرار گرفت و باعث آتش سوزی شده است.

🔹 آتش خاموش شده است، هیچ تلفات جانی در تاسیسات محلی وجود ندارد، هیچ نشانه ای از آسیب به پوسته راکتور وجود ندارد و میزان تشعشعات در داخل و خارج هم‌چنان در محدوده طبیعی است.

🔹 اوکراین روسیه را به انجام این حمله متهم کرد. این تابوت برای حفاظت در برابر تشعشعات ۱۰۰ ساله برای نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل در نظر گرفته شده بود و بیش از ۲ میلیارد دلار برای ساخت آن هزینه شد.

🔹بر اساس تصاویر منتشر شده پهپاد انتحاری مذکور، از پیشرانه پیستونی چهار سیلندر بهره‌ برده و با توجه به سطح تخریب ایجاد شده سر جنگی نسبتا سنگینی داشته است.

#اوکراین #پهپاد #چرنوبیل

Jīngyú
@Partisan2015
2025/02/16 02:07:04

❌Photos not found?❌Click here to update cache.


Back to Top
HTML Embed Code: