tgoop.com/payeshemohitzist/11211
Last Update:
با نخالههای ساختمانی و زبالههای شهری چه کنیم؟
تهدید مرگبار انسان و طبیعت
🔹جواد حیدریان در هفتهنامه «تجارت فردا» با اشاره به شهر «الید» در یونان باستان و اینکه «مردم این شهر، سالها شهرشان را از فضولات انسانی و حیوانی پاک نکردند تا اینکه بیماری و مرگ همه شهر را فرا گرفت»، مساله زبالههای شهری در ایران و جهان امروز را تحلیل کرده است.
🔹در شهر الید، مردم در آلودگی و تعفن زندگی میکردند. تا آنکه بنا به چارهجویی و خواست پادشاه وقت، هرکول به این شهر سفر کرد و چاره را در هدایت آب دو رودخانه به شهر دید تا در سریعترین زمان ممکن، شهر را از آلودگی بشوید و پاک کند.
🔹حالا حکایت شهر کاشان است که به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان ۵۰۰ هکتار از مساحت آن آلوده به نخالههای ساختمانی است. سیل اخیر، انبوهی از زباله را در بستر رودخانه خشک وسط شهر، با خود میراند و صحنههایی غریب را نمایان میکرد.
🔹در تهران نیز روزانه بیشتر از ۳۵هزار تن نخاله ساختمانی تولید میشود. برخی آمارها از انباشت سالانه ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تن زباله و نخاله ساختمانی در سراسر ایران خبر میدهد.
🔹زبالههای رهاشده ساختمانی میتواند خطرات زیستمحیطی به همراه داشته باشد و به آلودگی هوا و آب منجر شود، سلامت عمومی جامعه را تحت تاثیر قرار دهد و حتی حیات وحش را نیز به مخاطره اندازد.
🔹شهرداریها در هیچ نقطه ایران نتوانستهاند نظام مدیریتی درستی برای رفع و بازیافت زبالهها بیندیشند. در تلو،اطراف تهران، کوهی از نخاله انبار شده که صدها درخت دستکاشت مربوط به پروژههای قدیمی منابع طبیعی را تخریب و مدفون کرده است.
🔹در سراسر جهان سالانه حدود دو میلیارد تن زباله تولید میشود و صنعت ساختوساز سهم بزرگی در این زمینه دارد. با این حال، تنها درصد اندکی از زبالههای ساختمانی در سراسر جهان بازیافت میشود.
🔹بازار مدیریت زباله ساختمانی قرار است در سال ۲۰۲۸ به ۲۷۱.۶۸ میلیارد دلار افزایش یابد، زیرا آژانسهای نظارتی و شرکتهای ساختمانی بهطور یکسان راههای نوآورانهای برای کاهش سهم خود در انباشت نخاله پیدا میکنند.
- منبع: تجارت فردا، شماره ۵۴۵
@payeshemphitzist
BY یادداشتهای شینا انصاری
Share with your friend now:
tgoop.com/payeshemohitzist/11211