tgoop.com/phys_Q/6451
Last Update:
💢اینشتین و خدا
قسمت دوم و پایانی
اینشتین در نامه خود به گوتکیند بار دیگر به اسپینوزا اشاره کرد تا مخالفت خود را با هر نوع برتری ادعایی برای اعتقاد یهودیان به توحید بیان کند: «اینکه شما مدعی موقعیت ممتازی هستید و سعی میکنید با دو دیوار غرور از آن دفاع کنید، ناراحتم. بیرونی به عنوان یک انسان و درونی به عنوان یک یهودی!
شما به عنوان یک انسان تا حدی مدعی علیتی جعلی هستید ، فارغ از علیّت، به عنوان یک یهودی موقعیت ممتازی برای توحید قائل اید . اما یک علیت محدود دیگر اصلاً علیت نیست [تأکید اضافه شده]، همانطور که در واقع اسپینوزای شگفتانگیز ما در ابتدا با وضوح مطلق absolute clarity تشخیص داد.» انیشتین تاکید کرد که اگرچه احساس میکند عمیقاً در ذهن به قوم یهود تعلق دارد ، اما این به او هیچ «عزت متفاوتی» از سایر مردمان ارائه نمیکند.
از منظر تاریخی، همچنین جالب است که اینشتین با برخی از دانشمندان بزرگ دیگر در فراوانی ارجاعات خود به خدا تفاوت داشت. برای مثال، فیزیکدان بزرگ فرانسوی قرن هجدهم، پیر سیمون لاپلاس، هرگز در نوشتههای خود از خدا نامی نمیبرد، زیرا به قول او «نیازی به ارائه آن فرضیه نداشت». از سوی دیگر، در رابطه با باورهای دینی، حتی یک «بدعتگذار» مانند گالیله همچنان فکر میکرد که کتاب مقدس حقیقت را نشان میدهد، اگر در صورت بروز تعارض آشکار با شواهد علمی، به درستی تفسیر شود. در مورد این موضوع، نظر انیشتین کاملاً متفاوت و قاطع بود: "هیچ تفسیری [از کتاب مقدس]، هر چقدر هم ظریف باشد، نمی تواند [برای من] چیزی را تغییر دهد" در مورد این واقعیت که در متن [کتب مقدس] برای وی "تجسم خرافات بدوی" را نشان می دهد. ”
برای نتیجه گیری، شاید معنادارترین احساسی که در نامه انیشتین به گوتکیند بیان شد، موافقت او با فیلسوف بر این مفهوم بود که تلاش های انسان باید معطوف به «آرمانی باشد که فراتر از منافع شخصی است، با تلاش برای رهایی از امیال من محور. تلاش برای بهبود و تهذیب هستی با تأکید بر عنصر صرفاً انسانی». آمین
🆔 @phys_Q
BY کوانتوم مکانیک
Share with your friend now:
tgoop.com/phys_Q/6451