tgoop.com/porseshvapasokhe/1928
Last Update:
#سوال_1170_ #نماز_باران چگونه خوانده می شود؟
##نماز
✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣طَلْحَةَ بْنِ زَيْدٍ عَنْ أَبِي عَبْداللَّهِ عَنْ أَبِيهِ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى لِلِاسْتِسْقَاءِ رَكْعَتَيْنِ وَ بَدَأَ بِالصَّلَاةِ قَبْلَ الْخُطْبَةِ وَ كَبَّرَ سَبْعاً وَ خَمْساً وَ جَهَرَ بِالْقِرَاءَةِ
📚تهذيب ج۳ص۱۵۰
امام صادق صلوات اللَّه علیه از پدرش روایت نموده است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله دو رکعت نماز باران را خواندند و قبل از خطبه به نماز آغاز نمودند و هفت و پنج تکبیر (مانند نماز عید فطر و قربان) گفتند و قرائت آن را به صورت جهریه خواندند!
2⃣عن أَبِي الْبَخْتَرِيِّ عَنْ أَبِي عَبْداللَّه عَنْ أَبِيهِ عَنْ عَلِيٍّ أَنَّهُ قَالَ: مَضَتِ السُّنَّةُ أَنَّهُ لَا يُسْتَسْقَى إِلَّا بِالْبَرَارِي حَيْثُ يَنْظُرُ النَّاسُ إِلَى السَّمَاءِ وَ لَا يُسْتَسْقَى فِي الْمَسَاجِدِ إِلَّا بِمَكَّةَ
📚تهذيب ج۳ص۱۵۰
امام علی صلوات اللَّه علیه فرمود : سنت بر این جاری شده است که جز در بیابانها طلب باران نمی شود(نماز باران خوانده نمی شود) ، به گونهای که مردم به اطراف آسمان نظر نمایند و در مساجد طلب باران نمی شود (نماز باران خوانده نمی شود) مگر در مکه!
3⃣عن عَبْداللَّه بْنِ بُكَيْرٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْداللَّه يَقُولُ فِي الِاسْتِسْقَاءِ قَالَ يُصَلِّي رَكْعَتَيْنِ و يَقْلِبُ رِدَاءَهُ الَّذِي عَلَى يَمِينِهِ فَيَجْعَلُهُ عَلَى يَسَارِهِ وَ الَّذِي عَلَى يَسَارِهِ عَلَى يَمِينِهِ وَ يَدْعُو اللَّهَ فَيَسْتَسْقِي
📚تهذيب ج۳ص۱۴۸
عبدالله بن بکیر گوید : شنیدم امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد طلب باران می فرمود : دو رکعت نماز می خواند و ردایش را که بر طرف راست اوست به طرف چپ و طرف چپ را به طرف راست می گرداند و اللَّه را می خواند و طلب باران می کند!
4⃣عن حَمَّادٍ السَّرَّاج قال: أَرْسَلَنِي مُحَمَّدُ بْنُ خَالِدٍ إِلَى أَبِي عَبْداللَّه أَقُولُ: لَهُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ أَكْثَرُوا عَلَيَّ فِي الِاسْتِسْقَاءِ فَمَا رَأْيُكَ فِي الْخُرُوجِ غَداً فَقُلْتُ ذَلِكَ لِأَبِي عَبْداللَّه فَقَالَ لِي قُلْ لَهُ لَيْسَ الِاسْتِسْقَاءُ هَكَذَا فَقُلْ لَهُ يَخْرُجُ فَيَخْطُبُ النَّاسَ و يَأْمُرْهُمْ بِالصِّيَامِ الْيَوْمَ و غَداً و يَخْرُجُ بِهِمْ يَوْمَ الثَّالِثِ و هُمْ صِيَامٌ قَالَ فَأَتَيْتُ مُحَمَّداً فَأَخْبَرْتُهُ بِمَقَالَةِ أَبِي عَبْداللَّه فَجَاءَ فَخَطَبَ النَّاسَ و أَمَرَهُمْ بِالصِّيَامِ كَمَا قَالَ أَبُو عَبْداللَّه فَلَمَّا كَانَ فِي الْيَوْمِ الثَّالِثِ أَرْسَلَ إِلَيْهِ مَا رَأْيُكَ فِي الْخُرُوجِ.
قَالَ و فِي غَيْرِ هَذِهِ الرِّوَايَةِ أَنَّهُ أَمَرَهُ أَنْ يَخْرُجَ يَوْم الْإِثْنَيْنِ فَيَسْتَسْقِي
📚تهذيب ج۳ص۱۴۸
حماد گوید : محمد بن خالد مرا نزد امام صادق صلوات اللَّه علیه فرستاد که به ایشان بگویم مردم بسیار در مورد طلب باران کردن به من اصرار می کنند، نظر شما چیست که فردا برای طلب باران بیرون برویم؟ امام به من فرمود : به او بگو : استسقاء و نماز طلب باران اینچنین نیست! به او بگو : بیرون آید و برای مردم خطبه بخواند و آنها را به روزهی امروز و فردا أمر کند و روز سوم نیز در حالیکه روزه هستند با آنها (برای نماز باران) بیرون رود!
حماد گوید : من بیرون آمدم و گفتار ابوعبدالله صلوات اللَّه علیه را به او خبر دادم و او آمد و برای مردم خطبه خواند و آنها را همانگونه که امام فرموده بود به روزه امر نمود و وقتی روز سوم شد نزد امام فرستاد که نظر شما در مورد خروج (برای نماز باران) چیست؟
راوی گوید : در غیر این روایت آمده است که امام به او أمر نمودند که #روز_دوشنبه بیرون رود و طلب باران کند!
5⃣قال أَبُوجَعْفَر كَانَ رَسُولُ اللَّهِ يُصَلِّي للِاسْتِسْقَاءَ رَكْعَتَيْنِ و يَسْتَسْقِي و هُوَ قَاعِدٌ
📚فقيه ج۱ص۵۳۵
امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله برای طلب باران دو رکعت نماز می خواند و در حال نشسته طلب باران می نمود!
6⃣عن جَعْفَرٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ عَلِيٍّ قال: كَانَ رَسُولُ اللَّه يُكَبِّرُ في الْعِيدَيْنِ و الِاسْتِسْقَاءِ في الْأُولَى سَبْعاً و في الثَّانِيَةِ خَمْساً و يُصَلِّي قَبْلَ الْخُطْبَة و يَجْهَرُ بِالْقِرَاءَة
📚 قرب الإسناد ص۵۴
امام علی صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله برای نماز عید فطر و قربان و نماز باران در رکعت اول هفت تکبیر و در رکعت دوم پنج تکبیر می گفت و نماز را قبل از خطبه می خواند و قرائت را به صورت جهریه می خواند!
✅ ادامه مطلب در قسمت بعد می آید
🆔@porseshvapasokhe
BY فِقهُ الْمُحَدِّثین ( پرسش و پاسخ روایی مُحدِّثین )
Share with your friend now:
tgoop.com/porseshvapasokhe/1928