tgoop.com/porseshvapasokhe/1940
Last Update:
#سوال_1175_ کارشناس یک شبکه وهابی می گفت خود رسول اللَّه نیز نمی دانست که شب قدر دقیقا چه شبی است! آیا اینطور است؟
##عقائد
✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عن زرارة عن أَبي جَعْفَرٍ أَنَّ النَّبِيَّ سُئِلَ عَنْ لَيْلَةِ الْقَدْرِ فَقَامَ خَطِيباً فَقَال بَعْدَ الثَّنَاءِ عَلَى اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ أَمَّا بَعْدُ فَإِنَّكُمْ سَأَلْتُمُونِي عَنْ لَيْلَةِ الْقَدْرِ وَ لَمْ أَطْوِهَا عَنْكُمْ لِأَنِّي لَمْ أَكُنْ بِهَا عَالِماً
📚فقيه ج۲ص۹۷
امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : از نبیّ صلی الله علیه و آله در مورد شب قدر سؤال شد؛ پس حضرت به خطبه ایستاد و بعد از ثنای بر اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ فرمود : اما بعد! همانا شما از من در مورد شب قدر سؤال کردید و من آن را به خاطر آگاه نبودنِ از آن از شما پنهان نکردم.....!
2⃣زرارة عَنْ أَبِي جعفر قال: سَأَلْتُهُ عَنْ لَيْلَةِ الْقَدْر قال هِيَ لَيْلَةُ إِحْدَى وَ عِشْرِينَ أَوْ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِينَ قُلْتُ أَ لَيْسَ إِنَّمَا هِيَ لَيْلَةٌ قَالَ بَلَى قُلْتُ فَأَخْبِرْنِي بِهَا قَالَ مَا عَلَيْكَ أَنْ تَفْعَلَ خَيْراً فِي لَيْلَتَيْن
📚تهذيب ج۳ص۵۸
زراره گوید : از امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد شب قدر سؤال کردم؛ فرمود : آن شب 21 یا 23 است! گفتم : مگر یک شب نیست؟! فرمود : چرا! گفتم : مرا به آن خبر ده! فرمود : چه زیانی بر توست که در دو شب کار خیر انجام دهی!
3⃣عبدالواحدالْأَنصاري قال: سَأَلْتُ أَبا عبداللَّه عَنْ لَيْلَةِ الْقَدْرِ قال إِنِّي أُخْبِرُكَ بها لَا أُغْمِي عَلَيْكَ هِيَ لَيْلَةُ أَوَّلِ السَّبْعِ و قَدْ كَانَتْ تَلْتَبِسُ عَلَيْهِ لَيْلَةُ أَرْبَعٍ و عِشْرِين
📚مستطرفات السرائر ص۱۷ح۲
عبدالواحد گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شب قدر سؤال کردم؛ امام فرمود : من تو را به آن خبر می دهم و بر تو پنهان نمی کنم! آن شب اول از هفت شب است! و شب 24ام بودن آن بر او مشتبه شد!
4⃣قيل لأبي جعفر : تعرفون ليلة القدر؟ فقال: و كيف لا نعرف [ليلة القدر] و الملائكة تطوف بنا فيها!
📚تفسير القمّي ج۲ص۴۳۱
به امام باقر صلوات اللَّه علیه گفته شد : شما #شب_قدر را می شناسید؟ امام فرمود : چگونه شب قدر را نشناسیم در حالیکه ملائکه در آن گرد ما دور می زنند!
5⃣عن داود بن فرقد قال: سألته عن قول الله عزوجل إنا أنزلناه فی لیلة القدر و ما أدراک ما لیلة القدر قال نزل فیها ما یکون من السنة إلی السنة من موت أو مولود قلت له إلی من فقال إلی من عسی أن یکون إن الناس فی تلک اللیلة فی صلاة و دعاء و مسألة و صاحب هذا الأمر فی شغل تنزل الملائکة إلیه بأمور السنة من غروب الشمس إلی طلوعها من کل أمر سلام هی له إلی أن یطلع الفجر
📚بصائر الدرجات ص ۲۲۰
داوود بن فرقد گوید : از امام صلوات اللَّه علیه در مورد آیه «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ و ما أَدْراکَ ما لَیْلَةُ الْقَدْرِ» سؤال کردم؛ فرمود : آنچه از این سال تا سال دیگر از مرگ و تولد می باشد نازل می شود! به ایشان گفتم : بر چه کسی؟! فرمود : به سوی چه کسی میتواند باشد؟! همانا مردم در آن شب در نماز و دعا و درخواست هستند و صاحب این أمر مشغول است! ملائکه با همه امور سال از غروب خورشید تا طلوع فجر بر او نازل می شوند! آن شب برای او تا وقتی فجر طلوع کند سلام است!
6⃣ابن بکیر عن أَبی عبداللَّه قال: إِنَّ لَیْلَةَ الْقَدْرِ یُکْتَبُ ما یَکُونُ مِنْهَا فی السَّنَةِ إِلَی مِثْلِهَا مِنْ خَیْرٍ أَوْ شَرٍّ أَوْ مَوْتٍ أَوْ حَیَاةٍ أَوْ مَطَرٍ و یُکْتَبُ فِیهَا وَفْدُ الْحَاجِّ ثُمَّ یُفْضَی ذَلِکَ إِلَی أَهْلِ الْأَرْضِ فَقُلْتُ إِلَی مَنْ مِنْ أَهْلِ الْأَرْضِ فقال إِلَی مَنْ تَرَی
📚بصائر الدرجات ص ۲۲۰
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : در شب قدر آنچه از آن موقع سال تا چنین روزی از خیر و شرّ یا مرگ یا زندگی و یا باران می باشد نوشته می شود و حج روندگان نیز در آن نوشته می شوند و سپس اینها به اهل زمین رسانده می شود! گفتم : به سوی چه کسی از اهل زمین؟! فرمود : به سوی آنکسی که داری می بینی!
6⃣أَبی الْهُذَیْل عن أَبی جعفر قال: یا أَبَا الْهُذَیْلِ أَما لا یَخْفَی عَلَیْنَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ إِنَّ الْمَلَائِکَةَ یُطِیفُونَنَا فیهَا
📚بصائر الدرجات ص ۲۲۱
ابوهذیل گوید : امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : ای اباهذیل! بدان که شب قدر بر ما مخفی نمی باشد! همانا ملائکه در آن اطراف ما می گردند!
✅ با توجه به روایات فوق و غیره، هیچ تردیدی وجود ندارد که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله و ائمه معصومین علیهم السلام از شب قدر کاملا آگاه بودند و به دلایلی آن را برای مردم تصریح نکردهاند.
گوینده آن حرف باطل یعنی عبدالفتاح خدمتی لعنة اللَّه علیه ، #جاهل و یک ناصبیِ نادان است که شغل او دشمنی با حق و شیعه است.
https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAAEF6VEKzhNqIF_DC6Q
BY فِقهُ الْمُحَدِّثین ( پرسش و پاسخ روایی مُحدِّثین )
Share with your friend now:
tgoop.com/porseshvapasokhe/1940