tgoop.com/porseshvapasokhe/2000
Last Update:
#سوال_1220_ آیا خوردن گوشت مرغی که از گوشتهای حرام تغذیه کرده است جائز است؟
##ذبائح
✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنْ أَبِی حَمْزَةَ عَنْ أَبِی عَبْداللَّهِ قَالَ: لَا تَأْکُلُوا لُحُومَ الْجَلَّالاتِ وَ هِیَ الَّتِی تَأْکُلُ الْعَذِرَةَ وَ إِنْ أَصَابَکَ مِنْ عَرَقِهَا فَاغْسِلْهُ
📚 الكافي ج6ص250
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : گوشت جلّالات که حیوانی است که غائط انسان می خورد را نخورید و اگر از عرق او به تو رسید آن را بشوی!
2⃣عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَسْبَاطٍ عَمَّنْ رَوَى فِي الْجَلَّالاتِ قَالَ لَا بَأْسَ بِأَكْلِهِنَّ إِذَا كُنَّ يَخْلِطْنَ.
📚 الكافي ج۶ص۲۵۲
علي بن اسباط از کسی نقل کرده است که امام در مورد حیوانات غائط انسان خورنده فرمودند : در صورتی که (غائط و غیر آن را) مخلوط کنند خوردن گوشت آنها اشکالی ندارد!
3⃣عَنْ سَعْدِ بْنِ سَعْدٍ الْأَشْعَرِیِّ عَنْ أَبِی الْحَسَنِ الرِّضَا قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ أَکْلِ لُحُومِ الدَّجَاجِ فِی الدَّسَاکِرِ وَ هُمْ لَا یَمْنَعُونَهَا مِنْ شَیْ ءٍ تَمُرُّ عَلَی الْعَذِرَةِ مُخَلًّی عَنْهَا وَ عَنْ أَکْلِ بَیْضِهِنَّ فَقَالَ لَا بَأْسَ بِهِ
📚 الكافي ج۶ص۲۵۲
سعد گوید : از امام رضا صلوات اللَّه علیه در مورد خوردن گوشت مرغ در روستاها که او را از خوردن چیزی منع نمی کنند و آزادانه بر غائط انسان عبور می کند و خوردن تخم آنها سؤال کردم؛ امام فرمودند : اشکالی ندارد!
4⃣عَنْ زَكَرِيَّا بْنِ آدَمَ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ أَنَّهُ سَأَلَهُ عَنْ دَجَاجِ الْمَاءِ فَقَالَ إِذَا كَانَ يَلْتَقِطُ غَيْرَ الْعَذِرَةَ فَلَا بَأْسَ.
📚 الفقيه ج۳ص۳۲۲
زکریا از ابوالحسن صلوات اللَّه علیه در مورد مرغابیِ (نجاست خوار) سوال کرد؛ امام فرمودند : اگر غیر از غائط انسان هم برمی چیند (و می خورد) اشکالی ندارد!
5⃣عَنِ السَّکُونِیِّ عَنْ أَبِی عَبْداللَّه قال قال أَمِیرالْمُؤْمِنِینَ الدَّجَاجَةُ الْجَلَّالَةُ لَا یُؤْکَلُ لَحْمُهَا حَتَّی تُقَیَّدَ ثَلَاثَةَ أَیَّامٍ وَ الْبَطَّةُ الْجَلَّالَةُ خَمْسَةَ أَیَّامٍ وَ الشَّاةُ الْجَلَّالَةُ عَشَرَةَ أَیَّامٍ وَ الْبَقَرَةُ الْجَلَّالَةُ عِشْرِینَ یَوْماً وَ النَّاقَةُ أَرْبَعِینَ یَوْماً
📚كافي ج۶ص۲۵۱
امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : مرغ غائط انسان خورنده گوشتش خورده نمی شود تا اینکه #سه_روز بسته شود و مرغابی غائط انسان خورنده پنج روز و گوسفند غائط انسان خورنده ده روز و گاو غائط انسان خورنده 20 روز و شتر غائط انسان خورنده 40 روز قرنطینه می شوند (یعنی از خوردن غائط منع شوند)!
6⃣عن مسمع عن أبی عبدالله قال قال أمیر المؤمنین الناقة الجلالة لا یؤکل لحمها و لا یشرب لبنها حتی تغذی أربعین یوما و البقرة الجلالة لا یؤکل لحمها و لا یشرب لبنها حتی تغذی ثلاثین یوما و الشاة الجلالة لا یؤکل لحمها و لا یشرب لبنها حتی تغذی عشرة أیام و البطة الجلالة لا یؤکل لحمها حتی تربط خمسة أیام و الدجاجة ثلاثة أیام
📚كافي ج6ص273
امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : شتر غائط انسان خورنده گوشتش خورده نمي شود و شیرش نوشیده نمی شود تا اینکه ۴٠ روز تغذیه شود و گاو نجاست انسان خورنده گوشتش خورده نمی شود و شیرش نوشیده نمی شود تا اینکه ٣٠ روز تغذیه شود و گوسفند غائط انسان خورنده گوشتش خورده نمی شود و شیرش نوشیده نمی شود تا اینکه ١٠ روز تغذیه شود و مرغابی نجاست انسان خورنده گوشتش خورده نمی شود تا اینکه ۵ روز بسته شود و مرغ ٣ روز!
7⃣عن أَبِي جَعْفَر في شَاةٍ شَرِبَتْ بَوْلًا ثُمَّ ذُبِحَتْ قَالَ فَقَالَ يُغْسَلُ ما في جَوْفِهَا ثُمَّ لَا بَأْسَ بِهِ وَ كَذَلِكَ إِذَا اعْتَلَفَتْ بِالْعَذِرَةِ ما لَمْ تَكُنْ جَلَّالَةً و الْجَلَّالَةُ الَّتِي يَكُونُ ذَلِكَ غِذَاؤُهَا
📚كافي ج۶ص۲۵۱
امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد گوسفندی که بول بنوشد و سپس ذبح شود فرمود : آنچه در شکم اوست شسته می شود و اشکالی ندارد و همچنین وقتی که با غائط انسان خوراک کند تا وقتی که جلّاله نباشد و جلّاله آن است که غائط انسان #خوراکش باشد!
✅ با توجه به روایات فوق و غیره، به حیوانی که خوراک او فقط غائط انسان شده است ، جلّال گفته می شود و خوردن گوشت و شیر چنین حیوانی جائز نیست تا اینکه به تعداد روزهایی که در روایات تعیین شده است قرنطینه شود و تغذیه صحیح به او داده شود ولی اگر در کنار غائط تغذیه های دیگر نیز داشته باشد، چنین دستوری در مورد آن نیاز نیست.
اما مرغی که گوشت حرام یا نجاسات دیگر را می خورد، دستوری در مورد آن نرسیده است و حرمتی در روایات موجود در مورد گوشت آن نرسیده است و نیازی به قرنطینه او برای حلال شدن گوشتش نیست.
اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ
https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAAEF6VEKzhNqIF_DC6Q
BY فِقهُ الْمُحَدِّثین ( پرسش و پاسخ روایی مُحدِّثین )
Share with your friend now:
tgoop.com/porseshvapasokhe/2000