tgoop.com/porseshvapasokhe/2091
Last Update:
#سوال_1259_ آیا تعمیر کار می تواند قطعه خراب تعویض شده یا تتمه باقیمانده از چیزهایی مثل چسب و غیره را که صاحب آن وسیله خریده است و بخشی از آن استفاده نشده است را برای خود بردارد؟
#صناعات #مکاسب
##حلال_و_حرام
1⃣ عَنْ زُرْعَةَ عَنْ سَمَاعَةَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ فِی حَدِیثٍ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ قَالَ أَلا مَنْ کَانَتْ عِنْدَهُ أَمَانَةٌ فَلْیُؤَدِّهَا إِلَی مَنِ ائْتَمَنَهُ عَلَیْهَا فَإِنَّهُ لَا یَحِلُّ دَمُ امْرِئٍ مُسْلِمٍ وَ لَا مَالُهُ إِلَّا بِطِیبَةِ نَفْسِهِ.
📚 الفقیه ج۴ص۹۳
در حدیثی امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : هر کس امانتی در نزد او می باشد، باید به کسی که او را بر آن امین قرار داده است تحویل دهد، چرا که خون شخص مسلمان حلال نیست و نه مال او مگر به طیب خاطر و اطمینان از رضایت او!
2⃣عَنْ أَبِی أُسَامَةَ زَیْدٍ الشَّحَّامِ قَالَ: قَالَ لِی أَبُو عَبْدِ اللَّه اقْرَأْ عَلَی مَنْ تَرَی أَنَّهُ یُطِیعُنِی مِنْهُمْ وَ یَأْخُذُ بِقَوْلِی السَّلَامَ وَ أُوصِیکُمْ بِتَقْوَی اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ الْوَرَعِ فِی دِینِکُمْ وَ الِاجْتِهَادِ لِلَّهِ وَ صِدْقِ الْحَدِیثِ وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ وَ طُولِ السُّجُودِ وَ حُسْنِ الْجِوَارِ فَبِهَذَا جَاءَ مُحَمَّدٌ أَدُّوا الْأَمَانَةَ إِلَی مَنِ ائْتَمَنَکُمْ عَلَیْهَا بَرّاً أَوْ فَاجِراً فَإِنَّ رَسُولَ اللَّهِ کَانَ یَأْمُرُ بِأَدَاءِ الْخَیْطِ وَ الْمِخْیَطِ.....
📚 الکافی ج۲ص۶۳۶
زید شحام گوید : امام صادق صلوات اللَّه علیه به من فرمود : کسانی را که می بینی از من اطاعت می کنند و قول من را می گیرند سلام برسان و شما را به تقوای اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ و پرهیزکاری در دینتان و تلاش و کوشش برای اللَّه و راستگویی و ادای امانت به کسی که شما را بر آن امین شمرده است و طول دادن سجده و نیکو همسایه داری کردن وصیت و توصیه می کنم، چرا که محمد صلی اللَّه علیه و آله اینها را آورده است.
#امانت را به کسی که شما را بر آن امین شمرده است تحویل دهید، چه نیکوکار باشد و چه بدکار، زیرا رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله به تحویل دادن نخ و سوزن دستور می داد....
✅ قطعات تعویضی وسیله تعمیر شده و باقیمانده اجناس مورد استفاده برای تعمیر وسیله، از اموال صاحب وسیله می باشد و با توجه به روایات فوق و غیره، جز با رضایت و اجازه یا داشتن طیب خاطر و داشتن اطمینان از رضایت صاحب آن قابل استفاده نیست و لازم است تعمیرکار برای برداشتن آنها از صاحب آن اجازه و رضایت بگیرد، مگر اینکه کاملا و یقینا اطمینان داشته باشد که آن شخص راضی می باشد و در غیر این صورت موظف به تحویل دادن قطعات تعویضی و باقیمانده وسایل مورد استفاده به صاحب آن می باشد.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ
https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAAEF6VEKzhNqIF_DC6Q
BY فِقهُ الْمُحَدِّثین ( پرسش و پاسخ روایی مُحدِّثین )
Share with your friend now:
tgoop.com/porseshvapasokhe/2091