tgoop.com/porseshvapasokhe/2140
Last Update:
#سوال_1266_ آیا طبق روایتی که اهل بیت علیهم السلام در اعیاد محزون هستند، در عید غدیر نیز باید محزون باشیم؟
#آداب #اظهار_سرور
##عید_غدیر
✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنْ عَبْداللَّهِ بْنِ دِینَارٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ قَالَ قَالَ: یَا عَبْدَ اللَّهِ مَا مِنْ عِیدٍ لِلْمُسْلِمِینَ- أَضْحًی وَ لَا فِطْرٍ إِلَّا وَ هُوَ یُجَدِّدُ لآِلِ مُحَمَّدٍ فِیهِ حُزْناً قُلْتُ وَ لِمَ ذَاکَ قَالَ لِأَنَّهُمْ یَرَوْنَ حَقَّهُمْ فِی یَدِ غَیْرِهِمْ.
📚 الکافی ج4
امام باقر صلوات اللَّه علیه به عبداللَّه بن دینار فرمودند : ای عبدالله! هیچ عیدی برای مسلمین نیست_ عید قربان و نه عید فطر _مگر اینکه برای آل محمد صلوات اللَّه علیهم اجمعین در آن حزنی را تازه می کند! گفتم : برای چه؟؟! فرمود : زیرا آنها حق خود را در دست دیگران می بینند!
2⃣ عن الرضا علیه السلام فی حدیث قال حدثني الهادي أبي قال حدثني جدي الصادق قال حدثني الباقر قال حدثني سيد العابدين قال حدثني أبي الحسين قال اتفق في بعض سني أميرالمؤمنين الجمعة والغدير فصعد المنبر علي خمس ساعات من نهار ذلك اليوم فحمد الله حمدا لم يسمع بمثله... الی ان قال... وَ أَظْهِرُوا الْبِشْرَ فِیمَا بَیْنَکُمْ وَ السُّرُورَ فِی مُلَاقَاتِکُمْ
📚 البحار الأنوار ج97ص112
📚 مصباح المتهجد ص 524
امام رضا صلوات اللَّه علیه در حدیثی به نقل از اجداد خود فرمودند : در یکی از سالهای امیرالمومنین صلوات اللَّه علیه، عید غدیر و جمعه با هم همزمان گردید. امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه، پنج ساعت از روز گذشته به منبر رفتند و چنان حمد و ثنای الهی نمودند که به مانند آن شنیده نشده بود... تا آنجا که امیرالمومنین صلوات اللَّه علیه (در مورد اعمال روز عید غدیر) فرمود : در بین خودتان فرح و شادی را در چهره آشکار کنید و #سرور و شادی را در ملاقات همدیگر آشکار کنید....!
3⃣هَارُونُ بْنُ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِی الْحَسَنِ اللَّیْثِیِّ عَنْ أَبِی عَبْداللَّهِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ علیه السلام أَنَّهُ قَالَ فی حدیث فی اعمال یوم الغدیر.... ثُمَّ کُلْ وَ اشْرَبْ وَ أَظْهِرِ السُّرُورَ وَ أَطْعِمْ إِخْوَانَکَ وَ أَکْثِرْ بِرَّهُمْ وَ اقْضِ حَوَائِجَ إِخْوَانِکَ إِعْظَاماً لِیَوْمِکَ وَ خِلَافاً عَلَی مَنْ أَظْهَرَ فِیهِ الِاغْتِمَامَ وَ الْحُزْنَ ضَاعَفَ اللَّهُ حُزْنَهُ وَ غَمَّهُ
کتاب الاقبال ص۴۷۴
امام صادق صلوات اللَّه در حدیثی در مورد اعمال عید غدیر از جمله فرمودند : سپس بخور و بیاشام و #اظهار_شادی و خوشحالی کن و برادران خود را إطعام کن و بسیار به آنها نیکی و احسان کن و حوائج برادران خود را برآورده کن، به خاطر تعظیم و احترام این روز و مخالفت با کسانی که در این روز غم و حزن آشکار می کنند که اللَّه #حزن و #غم آنها را مضاعف گرداند!
4⃣عن الرضا قال إذا كان يوم القيامة زفت أربعة أيام إلي الله كما تزف العروس إلي خدرها قيل ما هذه الأيام قال يوم الأضحي و يوم الفطر و يوم الجمعة و يوم الغدير و إن يوم الغدير بين الأضحي والفطر والجمعة كالقمر بين الكواكب... الی ان قال... و هو يوم التبسم في وجوه الناس من أهل الإيمان فمن تبسم في وجه أخيه يوم الغدير نظر الله إليه يوم القيامة بالرحمة و قضي له ألف حاجة و بني له قصرا في الجنة من درة بيضاء و نضر وجهه
📚 اقبال الأعمال ص884
امام رضا صلوات اللَّه علیه فرمود : وقتی روز قیامت شد، چهار روز به سوی اللَّه فرستاده می شوند، همانگونه که عروس به سراپرده خود فرستاده می شود! گفته شد : این روزها کدامند؟! فرمود : روز عید قربان و عید فطر و جمعه و روز غدیر! و همانا روز غدیر در بین روز قربان و فطر و جمعه مانند ماه در بین ستارگان می باشد.... تا آنجا که فرمود : و آن روز (یعنی روز عید غدیر) روز تبسم کردن در صورت مردمان اهل ایمان است! پس کسی که در روز غدیر در صورت برادر خود #تبسم نماید، اللَّه در روز قیامت به او نظر رحمت می کند و صد هزار حاجت او را برآورده می کند و برایش در بهشت قصری از دُرّ سفید بنا می کند و چهره او را شاد و خرم می کند!
✅ مشاهده می شود که در روایت 1⃣، در اعیاد مسلمین، اهل بیت علیهم السلام چون می بینند که حق آنها در دست دیگران است، حزن آنها در آن تازه می شود. اما امام علیه السلام نام عید فطر و عید قربان را در این مورد به طور خاص ذکر می کنند ولی با توجه به روایات 2⃣ و 3⃣ و 4⃣ و غیره، در مورد عید غدیر موظف به اظهار شادی و سرور و تبسم در صورت اهل ایمان هستیم، هر چند حزن غیبت و غربت امام زمان صلوات اللَّه علیه در کنج قلوب مؤمنین قرار دارد.
لذا در روز عید غدیر نمی توان به دلیل محزون بودن اهل بیت علیهم السلام در اعیاد مسلمین، ظاهری غمگین و محزون داشته باشیم و باید در بین خود و در ملاقات ها اظهار شادی و سرور و خوشحالی کنیم و در صورت برادران مؤمن تبسم نماییم.
https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAAEF6VEKzhNqIF_DC6Q
BY فِقهُ الْمُحَدِّثین ( پرسش و پاسخ روایی مُحدِّثین )
Share with your friend now:
tgoop.com/porseshvapasokhe/2140