tgoop.com/porseshvapasokhe/2141
Last Update:
#سؤال_1267_ آیا شرکت در مراسمات شادی اهل بیت علیهم السلام که به صورت مختلط از زن و مرد و به همراه مکالمات زنان با مردان انجام می شود صحیح است؟
##آداب
✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عن عَمْرِو بْنِ أَبِی الْمِقْدَامِ عن أَبِی جَعْفَر علیه السلام قَالَ: لَمَّا أَقْبَلَ أَمِیرالْمُؤْمِنِینَ علیه السلام مِنْ صِفِّینَ کَتَبَ إِلَی ابْنِهِ الْحَسَنِ عَلَیْهِ السلام ....مَا خَیْرٌ بِخَیْرٍ لَا یُنَالُ إِلَّا بِشَرٍّ وَ یُسْرٌ لَا یُنَالُ إِلَّا بِعُسْرٍ
📚بحار ج77ص214
امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه به فرزندشان امام مجتبی صلوات اللَّه علیه نوشتند : ... خیری که جز با شرّ به دست نیاید خیر نیست و آسانی که جز با سختی به دست نیاید آسانی نیست!
2⃣عن أَبی بصیر قال سَمِعْتُ أَبا عَبْداللَّه یَقُولُ لَا وَاللَّهِ لَا یَقْبَلُ اللَّهُ شَیْئاً مِنْ طَاعَتِهِ عَلَی الْإِصْرَارِ عَلَی شَیْ ءٍ مِنْ مَعَاصِیه
📚کافی ج۲ص۲۸۸
ابوبصیر گوید : شنیدم امام صادق صلوات اللَّه علیه می فرمود : نه به اللَّه قسم! اللَّه چیزی از طاعت خود را با وجود اصرار بر چیزی از معصیتش قبول نمی کند!
3⃣فی وصیة رسول اللّه لابی ذر قال :یَا أَبَا ذَرٍّ کُنْ بِالْعَمَلِ بِالتَّقْوَی أَشَدَّ اهْتِمَاماً مِنْکَ بِالْعَمَلِ فَإِنَّهُ لَا یَقِلُّ عَمَلٌ بِالتَّقْوَی وَ کَیْفَ یَقِلُّ عَمَلٌ یَتَقَبَّلُ یَقُولُ اللَّهُ عَزَّوَجَلَ إِنَّما یَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِینَ
📚بحار الأنوار ج77ص86
رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله در وصیت به اباذر فرمودند : ای اباذر! اهتمام و تلاش تو برای عمل به تقوا شدیدتر از خود عمل باشد، زیرا هیچ عملی با وجود تقوا اندک نیست و چگونه کم باشد عملی که مورد قبول واقع می شود؟! اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ می فرماید : «همانا اللَّه (عمل را) از اهل تقوا قبول می کند»
4⃣عن جَابِرٍ عَنْ أَبِی جَعْفَر عَنْ آبَائِهِ علیهم السلام قَالَ : لَمَّا قَضَی رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله مَنَاسِکَهُ مِنْ حَجَّةِ الْوَدَاعِ رَکِبَ رَاحِلَتَهُ وَ أَنْشَأَ یَقُولُ لَا یَدْخُلُ الْجَنَّةَ إِلَّا مَنْ کَانَ مُسْلِماً فَقَامَ إِلَیْهِ أَبُو ذَرٍّ الْغِفَارِیُّ رَحِمَهُ اللَّهُ فقال یا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَا الْإِسْلَامُ فَقَالَ علیه السلام الْإِسْلَامُ عُرْیَانٌ وَ لِبَاسُهُ التَّقْوَی و زِینَتُهُ الْحَیَاءُ و مِلَاکُهُ الْوَرَعُ وَ کَمَالُهُ الدِّینُ وَ ثَمَرَتَهُ الْعَمَلُ و لِکُلِّ شَیْءٍ أَسَاسٌ و أَسَاسُ الْإِسْلَامِ حُبُّنَا أَهْلَ الْبَیْت
📚أمالی ابن الشیخ ص۵۲
امام باقر صلوات اللَّه علیه از اجدادش روایت نموده است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله هنگامی که مناسک خود را در حجة الوداع انجام داد بر مرکب خود سوار شد و شروع به گفتن این سخن نمود که : داخل بهشت نمی شود مگر کسی که مسلمان باشد! پس اباذر غفاری رحمة الله علیه برخاست و عرض کرد: یا رسول اللَّه! اسلام چیست؟ حضرت فرمود : اسلام عریان است و لباس آن تقوا است و زینت آن حیا است و معیار و وسیله سنجش آن ورع و پرهیزکاری است و کمال آن دین است و ثمره آن عمل است و هر چیزی اساسی دارد و اساس اسلام دوستی ما اهل بیت است!
✅ هر چند اهل بیت علیهم السلام در برخی مناسبتها امر به شادی و سرور نموده اند، ولی با توجه به روایات فوق و غیره، شرط قبولی اعمال تقوا و ورع است و کسی که با نیت الهی قصد سرور و شادی دارد، هیچ اجازه ندارد که این مهم را از طریق معصیت و نافرمانی و فساد، عملی نماید و اگر تقوا را مراعات نکند، اعمال او مورد قبول واقع نمی شود و جرم و گناه آن مفاسد نیز برایش نوشته می شود.
متأسفانه برخی امروزه به بهانه شادی اهل بیت علیهم السلام در عید غدیر و غیره، در مکانهای مختلف اجتماعات مختلط از زن و مرد تشکیل می دهند و مشغول تناول شربت و شیرینی می شوند که در ضمن آن منهیات فراونی مانند : خروج بیدلیل زنان از منزل، مکالمه بی ضرورت زنان با مردان، نگاه مردان به زنان نامحرم، نگاه زنان به مردان نامحرم، برخورد زنان با مردان بیگانه، شوخی مردان با زنان و بالعکس و....رخ می دهد که بدون شک چنین عملی مشوب با معاصی و بدون ورع و تقوا می باشد و مورد قبول واقع نمی گردد.
لذا لازم است تمام اعمال مانند شادی کردن در سرور اهل بیت و محزون بودن در حزن اهل بیت و غیره، منطبق با دستورالعمل اهل بیت علیهم السلام و مخلوط با تقوا و ورع باشد تا مورد قبول واقع گردد و چنین اجتماعاتی که متأسفانه گاهی اوقات به همراه نواختن موسیقی نیز می باشد، مایه شین و فساد است.
✅ برخی از روایات مربوط به منهیات این اجتماعات را در لینکهای زیر مطالعه نمایید :
www.tgoop.com/porseshvapasokhe/1488
www.tgoop.com/porseshvapasokhe/904
https://www.tgoop.com/porseshvapasokhe/1975
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ
BY فِقهُ الْمُحَدِّثین ( پرسش و پاسخ روایی مُحدِّثین )
Share with your friend now:
tgoop.com/porseshvapasokhe/2141