tgoop.com/porseshvapasokhe/2356
Last Update:
#سوال_1353_ آیا گناه فراموش شده هم نیاز به #استغفار دارد؟
##گناهان
✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣فی وصیة رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله لابی ذر قال : إِنَّ الْمُؤْمِنَ لَیَرَی ذَنْبَهُ کَأَنَّهُ تَحْتَ صَخْرَةٍ یَخَافُ أَنْ تَقَعَ عَلَیْهِ وَ إِنَّ الْکَافِرَ لَیَرَی ذَنْبَهُ کَأَنَّهُ ذُبَابٌ مَرَّ عَلَی أَنْفِهِ.
یَا أَبَا ذَرٍّ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ خَیْراً جَعَلَ ذُنُوبَهُ بَیْنَ عَیْنَیْهِ مُمَثَّلَةً وَ الْإِثْمَ عَلَیْهِ ثَقِیلًا وَبِیلًا وَ إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ شَرّاً أَنْسَاهُ ذُنُوبَهُ
📚الأمالی الطوسی ج ۲ ص ۱۳۸
رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله در وصیت به اباذر فرمودند : همانا مؤمن گناه خود را مانند صخره ای می بیند که در زیر آن قرار گرفته است و ترس این دارد که بر روی او بیفتد و همانا کافر گناهش را مانند مگسی می بیند که از مقابل بینی اش رد می شود!
ای اباذر! وقتی اللَّه تبارک و تعالی به بندهای اراده خیر داشته باشد، گناهانش را مجسم در برابر چشمانش قرار می دهد و گناه را بر او سنگین و وخیم قرار می دهد و وقتی اراده شر به بندهای داشته باشد گناهش را از یاد او می برد!
2⃣عَنْ سُفْیَانَ بْنِ السِّمْطِ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْداللَّهِ علیه السلام إِنَّ اللَّهَ إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ خَیْراً فَأَذْنَبَ ذَنْباً أَتْبَعَهُ بِنَقِمَةٍ وَ یُذَکِّرُهُ الِاسْتِغْفَارَ وَ إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ شَرّاً فَأَذْنَبَ ذَنْباً أَتْبَعَهُ بِنِعْمَةٍ لِیُنْسِیَهُ الِاسْتِغْفَارَ وَ یَتَمَادَی بِهَا وَ هُوَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَیْثُ لا یَعْلَمُونَ بِالنِّعَمِ عِنْدَ الْمَعَاصِی.
📚 الکافی ج2ص452
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : وقتی اللَّه اراده خیر به بنده ای داشته باشد، وقتی گناهی انجام داد کیفر و تنبیهی به دنبال او برایش می آورد و استغفار را به یاد او می آورد و هنگامی که به بنده ای اراده شر داشت و او گناهی انجام داد، بهدنبال آن نعمتی برایش می آورد تا استغفار را از یاد او ببرد و به آن ادامه دهد و این گفتار اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ (در سوره اعراف آیه 182) است که می فرماید : «به زودی از جایی که متوجه نیستند آنها را اندک اندک می گیریم»
3⃣عَنْ عِیسَی بْنِ رَاشِدٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ عَلَیْهِ السَّلَامُ قَالَ سَمِعْتُهُ یَقُولُ مَا مِنْ مُؤْمِنٍ یُذْنِبُ ذَنْباً إِلَّا أُجِّلَ سَبْعَ سَاعَاتٍ فَإِنِ اسْتَغْفَرَ اللَّهَ غَفَرَ لَهُ وَ إِنَّهُ لَیَذْکُرُ ذَنْبَهُ بَعْدَ عِشْرِینَ سَنَةً فَیَسْتَغْفِرُ اللَّهَ فَیَغْفِرُ لَهُ وَ إِنَّ الْکَافِرَ لَیُنْسَی ذَنْبَهُ لِئَلَّا یَسْتَغْفِرَ اللَّهَ.
📚 بحار ج6ص34
عیسی گوید : شنیدم امام صادق صلوات اللَّه علیه می فرمود : هیچ مؤمنی نیست که گناهی انجام دهد مگر اینکه هفت ساعت مهلت داده می شود، پس اگر از اللَّه طلب مغفرت نمود برایش می آمرزد و همانا مؤمن گناهش را بعد از بیست سال به یاد می آورد و از اللَّه استغفار می کند و اللَّه او را می آمرزد و همانا کافر گناهش از یادش برده می شود تا از اللَّه استغفار نکند!
4⃣عَنْ حَفْصٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ عَلَیْهِ السَّلَامُ قَالَ: کَانَ فِی مُنَاجَاةِ اللَّهِ تَعَالَی لِمُوسَی عَلَیْهِ السَّلَامُ یَا مُوسَی إِذَا رَأَیْتَ الْفَقْرَ مُقْبِلًا فَقُلْ مَرْحَباً بِشِعَارِ الصَّالِحِینَ وَ إِذَا رَأَیْتَ الْغِنَی مُقْبِلًا فَقُلْ ذَنْبٌ عُجِّلَتْ عُقُوبَتُهُ فَمَا فَتَحَ اللَّهُ عَلَی أَحَدٍ هَذِهِ الدُّنْیَا إِلَّا بِذَنْبٍ لِیُنْسِیَهُ ذَلِکَ الذَّنْبَ فَلَا یَتُوبَ فَیَکُونَ إِقْبَالُ الدُّنْیَا عَلَیْهِ عُقُوبَةً لِذُنُوبِهِ
📚 تفسیر القمّیّ ص۱۸۷و۱۸۸
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا در مناجات های اللَّه تعالی با موسی بن عمران علیه السلام از جمله این بود که : ای موسی! هنگامی که دیدی فقر روی آورده است بگو : مرحبا به شعار صالحین و وقتی دیدی بی نیازی روی آورد بگو : گناهی بود که عقوبت آن شتاب داده شد! پس اللَّه این دنیا را برای احدی گشایش نمی دهد مگر به خاطر گناهی، تا آن گناه را از یاد او ببرد و در نتیجه توبه نکند. پس اقبال دنیا به سوی او عقوبت گناهش می باشد!
✅ ادامه مطلب قبل در قسمت بعد می آید :
BY فِقهُ الْمُحَدِّثین ( پرسش و پاسخ روایی مُحدِّثین )
Share with your friend now:
tgoop.com/porseshvapasokhe/2356