tgoop.com/porseshvapasokhe/658
Last Update:
بسم الله الرحمن الرحیم
✅ادامه پاسخ سؤال 474 در مورد #وقت_نماز_مغرب و وقت شروع #افطار :
✅ در قسمت قبل برخی از روایات شروع وقت نماز مغرب که با زمان شروع افطار همزمان است، ذکر شد.
✅بر حسب این روایات، اگر چه غروب خورشید معیار دخول وقت نماز مغرب است، اما مسئله مهم این است که از کجا متوجه شویم که خورشید غروب نموده است؟
آیا وقتی است که در ظاهر ببینیم قرص خورشید دیده نمی شود یا اینکه غروب خورشید معیار و نشانه دیگر دارد؟
امروزه مخفی شدن ظاهری قرص خورشید را « #غروب_آفتاب » می گویند که حدود ۱۷ تا ۲۰ دقیقه با وقت نماز مغرب فاصله دارد.
اما معیار روائی وقت نماز مغرب، همانطور که در روایات قسمت قبل تبیین گردید، از بین رفتن حُمْره و سرخی طرف #مشرق می باشد.
توضیح بیشتر اینکه بعد از پنهان شدن قرص خورشید، اطراف آسمان را حمره و سرخی فرا می گیرد که به آن «شفق» گفته می شود و بعد از دقایقی، این سرخی ابتدا از سمت مشرق جمع می شود و این جمع شدن سرخی و تبدیل شدن به تیرگی ابتدائی شب، به طرف غرب آسمان حرکت می کند.
هنگامی که این جمع شدن سرخی تا وسط آسمان انجام شد و از بالای سر شخص گذشت، طبق روایت امام صادق علیه السلام، وقت نماز مغرب داخل شده است و در این هنگام و با این نشانه است که خورشید حقیقتا غروب نموده است که تقریبا مصادف و همزمان با اذانی است که امروزه به طور رسمی گفته می شود.
مخالفان شیعه به خاطر دوری از تعالیم اهل بیت علیهم، به محض پنهان شدن ظاهری خورشید، روزه خود را افطار می کنند و نماز مغرب خود را می خوانند که از جمله کسانی که به حج و عمره مشرف شده اند این مطلب را از عمل آنها دیده اند ولی شیعیان اهل بیت علیهم السلام با توجه به معیاری که برای غروب کردن خورشید توسط اهل بیت علیهم السلام برایشان بیان شده است، منتظر می مانند که حمره و سرخی مشرقیه از بین برود و سپس نماز مغرب را می خوانند و روزه خود را افطار می کنند که حدود ۲۰ دقیقه بعد از غروب ظاهری آفتاب می باشد.
پس اذان مرسوم در بلاد شیعه معمولا به وقت گفته می شود و البته گاهی یکی دو دقیقه دیرتر یا یکی دو دقیقه زودتر گفته می شود که قابل توجه نیست و البته معیار شرعی همان جمع شدن حمره و سرخی از طرف مشرق می باشد زیرا حمره و سرخی طرف مغرب مدتی باقی می ماند که در روایات ،از بین رفتن حمره مغربيه، به عنوان پایان وقت اصلی نماز مغرب قرار داده شده است.
✅این فاصله حدود ۲۰ دقیقه ای که بین غروب آفتاب تا موقع نماز مغرب می باشد، در روایات نیز مطرح شده است. به روایت زیر توجه فرمایید :
8⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ يَحْيَى عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحُسَيْنِ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنِ أَبِي سَارَةَ عَنْ أَبَانِ بْنِ تَغْلِبَ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ أَيَّةُ سَاعَةٍ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ يُوتِرُ فَقَالَ عَلَى مِثْلِ مَغِيبِ الشَّمْسِ إِلَى صَلَاةِ الْمَغْرِبِ.
📚الكافي ج۳ ص ۴۴۸
ابان بن تغلب گوید :به امام صادق علیه السلام گفتم :رسول الله صلی الله علیه و آله در چه ساعتی #نماز_وتر خود را می خواندند؟ فرمود :
زمانی مثل از مخفی شدن خورشید تا موقع #نماز_مغرب !
✅در روایت فوق علاوه بر اینکه زمان نماز وتر خواندن رسول الله صلی الله علیه و آله بیان شده است، بودن فاصله بین مخفی شدن ظاهری خورشید تا نماز مغرب نیز مطرح شده است.
یعنی رسول الله صلی الله علیه و آله، وقتی به مقداری که از غروب آفتاب تا نماز مغرب فاصله است، به موقع طلوع فجر و موقع نماز صبح باقی مانده بود، نماز وتر خود را می خواندند که حدود ۲۰ دقیقه مانده به طلوع فجر می باشد و همچنین بین غروب آفتاب تا زمان حقیقی نماز مغرب حدود ۲۰ دقیقه فاصله هست.
✅اما متأسفانه برخی از محبین اهل بیت علیهم السلام،به این نکات دقت نکرده اند و بر حسب ظاهر چند روایت مجمل، به محض غروب آفتاب، روزه خود را افطار می کنند و نماز مغرب را می خوانند و اینچنین نماز و روزه خود را در معرض خطر شدید قرار می دهند و به احتیاط و روایات مفسر و محکم اهل بیت علیهم السلام که در قسمت قبل ذکر شد، توجهی نمی کنند.
توصیه می شود روایات قسمت قبل، یک بار دیگر با دقت فراوان خوانده شود تا سفارش خاص امام صادق علیه السلام به منتظر ماندن تا رفتن حمره مشرقیه و أخذ به احتیاط در دین را در روایات 2⃣و غیره ببینند و نماز و روزه خود را در معرض خطر شدید قرار ندهند.
✅توضیحات فوق به جهت مشتبه شدن امر بر برخی از کاربران بیان شد زیرا توهم نموده بودند که بین اذان شرعی مغرب و اذان رسمی امروزی فاصله وجود دارد که با توضیحات فوق روشن شد که به حمد الهی، اذان رسمی #تقریبا به موقع گفته می شود و صحیح است، اگر چه معیار همان است که در روایات ذکر شده است.
https://www.tgoop.com/porseshvapasokhe/657
🆔@porseshvapasokhe
BY فِقهُ الْمُحَدِّثین ( پرسش و پاسخ روایی مُحدِّثین )
Share with your friend now:
tgoop.com/porseshvapasokhe/658