tgoop.com/porseshvapasokhe/706
Last Update:
#سوال494_ آیا به #متعه ( یعنی همسر موقت) می توان #زکات_فطره داد؟
✅پاسخ :
به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنْ صَفْوَانَ بْنِ يَحْيَى عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ الْحَجَّاجِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: خَمْسَةٌ لَا يُعْطَوْنَ مِنَ الزَّكَاةِ شَيْئاً الْأَبُ وَ الْأُمُ وَ الْوَلَدُ وَ الْمَمْلُوكُ وَ الْمَرْأَةُ وَ ذَلِكَ أَنَّهُمْ عِيَالُهُ لَازِمُونَ لَهُ.
📚الكافي ج۳- ص ۵۵۲
امام صادق علیه السلام فرمود :به پنج کس چیزی از #زکات (فریضه) داده نمی شود : پدر و مادر و فرزند و برده و زن (زوجه دائمه) و بیان آن این است که این اشخاص #عیال او هستند و (نفقه) آنها بر او لازم است.
2⃣ عَنْ زَيْدٍ الشَّحَّامِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: فِي الزَّكَاةِ يُعْطَى مِنْهَا الْأَخُ وَ الْأُخْتُ وَ الْعَمُّ وَ الْعَمَّةُ وَ الْخَالُ وَ الْخَالَةُ وَ لَا يُعْطَى الْجَدُّ وَ لَا الْجَدَّةُ.
📚 الكافي ج۳- ص۵۵۲
امام صادق علیه السلام در مورد #زکات فرمود : از آن به برادر و خواهر و عمو و عمه و خاله و دایی داده می شود ولی به جدّ و جَدّه (پدر بزرگ و مادر بزرگ) داده نمی شود.
3⃣عَنْ عِدَّةٍ مِنْ أَصْحَابِنَا يَرْفَعُونَهُ إِلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ أَنَّهُ قَالَ: خَمْسَةٌ لَا يُعْطَوْنَ مِنَ الزَّكَاةِ الْوَلَدُ وَ الْوَالِدَانِ وَ الْمَرْأَةُ وَ الْمَمْلُوكُ لِأَنَّهُ يُجْبَرُ عَلَى النَّفَقَةِ عَلَيْهِمْ.
📚علل الشرائع- ص۳۷۱- ح۱
امام صادق علیه السلام فرمود :پنج نفر از #زکات به آنها داده نمی شود : فرزند و پدر و مادر و زوجه (دائمه) و برده
4⃣ عَنْ أَبِي خَدِيجَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: لَا تُعْطِ مِنَ الزَّكَاةِ أَحَداً مِمَّنْ تَعُولُ
📚التهذيب ج۴- ص۵۷
امام صادق علیه السلام فرمود :به أحدی از کسانی که معاش و نفقه آنها را کفایت می کنی و می دهی (و #عیال تو هستند)، از #زکات عطا نکن.
5⃣عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ فِي حَدِيثٍ فِي الْمُتْعَةِ قَالَ وَ لَا نَفَقَةَ وَ لَا عِدَّةَ عَلَيْكَ.
📚 التهذيب ج۷- ص۲۶۷
امام صادق علیه السلام در حدیثی در مورد #متعه (همسر موقت) فرمود : #نفقه و عده (رجوع و نفقه در عده و...) (برای او) بر تو نیست!
✅از روایات شیعه که چند مورد آن ذکر شد، روشن است که زکات فریضه، مثل زکات فطره را نمی توان به کسانی که نفقه آنها بر ما لازم و واجب است عطا کرد، اما با توجه به حدیث 5⃣ و غیره، زوجه موقت یا همان #متعه، #نفقه ندارد و جزو اشخاصی که نفقه آنها بر مرد واجب است نمی باشد و برای همین در صورت فراهم بودن شرایط عمومی استحقاق زکات فطره، یعنی فقر و ولایت و ایمان و...، می توان به او زکات فطره را عطا کرد.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ
🆔@porseshvapasokhe
BY فِقهُ الْمُحَدِّثین ( پرسش و پاسخ روایی مُحدِّثین )
Share with your friend now:
tgoop.com/porseshvapasokhe/706