Telegram Web
👈عصر شنبه‌های بخارا
▫️به مناسبت انتشار کتاب «برآمدن قاجار»، نخستین مجلد از تاریخ قاجار نوشتۀ دکتر غلامحسین زرگری‌نژاد که از سوی انتشارات نگارستان اندیشه منتشر شده، پنجاه و ششمین نشست عصر شنبه‌های مجله بخارا به رونمایی و نقد و بررسی این کتاب اختصاص یافته است. این نشست با همکاری مؤسسه ایکوم در ساعت پنج بعدازظهر شنبه ششم آبان‌ماه ۱۴۰۲ با حضور: داریوش رحمانیان، علیرضا ملایی توانی، غلامحسین زرگری‌نژاد، احمد محیط طباطبایی و علی دهباشی در کافه مانا برگزار می‌شود.
تصویر فهرست و روی جلد کتاب در این بخش ارائه شده است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر شنبه ششم آبان ماه ۱۴۰۲ در کافه مانا (به نشانی: بلوار کشاورز، خیابان وصال شیرازی، کوچه اسلامی ندوشن، پلاک ۶) برگزار می‌شود.
منبع بسیار ارزشمند برای آگاهی از جنگ های ایران و روس
Forwarded from کتابخانهٔ ادب و فرهنگ (علیِ کاملی (کرمانشاهی))
4_5922536081848274734.pdf
3.6 MB
جنگ ده سالهٔ ایران و روس-جمیل قوزانلو

@divaanha
بنیاد ایرانشناسی آذربایجان شرقی برگزار می کند:

آیین تجلیل از خدمات علمی و پژوهشی
مورخ، ادیب، محقق برجسته تاریخ آذربایجان و ایرانشناس نامدار

استاد رحیم رئیس نیا


سه شنبه پنجم دی ماه / ساعت ۱۶

عمارت تاریخی بنیاد ایرانشناسی آذربایجان شرقی


https://www.tgoop.com/Iranshenasi_tabriz
Forwarded from بهمنی قاجار
فتحعلی شاه و ترکمان چای



دوستی  در توئیتر خود چنین توئیتی منتشر کرده است :

شاه قاجار آن‌همه ولایت جواهر را به تزار وانهاد ولی احمقانه دل‌خوش بود که در ننگین‌نامه‌ی ترکمانچای «اعلیحضرت کیوان رفعت خورشیدرایت، خسرو نامدار، پادشاه اعظم با اقتدار ممالک ایران» خوانده شده


در ذیل این توییت از ایشان پرسیدم :


‏میشه مستند ادعای خود را بفرمایید که فتحعلی شاه ،  به  القاب ذکر شده برای وی در عهدنامه ترکمان چای که البته القاب و عناوین متعارف هم بوده و هیچ امتیاز و منزلتی برای شاه ایران نبوده ، دلخوش بوده است ؟!

تاکنون پاسخی مرقوم نکردند،  اما این ادعایی که ایشان کردند هیچ دلیل و مستندی ندارد، 
فتحعلی شاه پس از شکست ایران از روسیه و عهدنامه ترکمان چای نه تنها دلخوشی  به ذکر القابی که متداول برای شاه ایران بود ، نداشت،  بلکه از شکست بسیار خشمگین و افسرده بود ، نامه فتحعلی شاه به عباس میرزا که پس از شکست ایران از روسیه و در آستانه انعقاد عهدنامه ترکمان چای نوشته شده است،  ابعاد  خشم و حسرت فتحعلی شاه را نشان می دهد،  این نامه که در منشات قائم مقام هم منتشر شده است نشان می دهد که شاه ایران چه قدر از این شکست ناراحت بوده و در صدد جبران آن و دفاع از بقایای مملکت بوده است،  فتحعلی شاه برخلاف روایت های ساختگی و مصنوعی هیچ گاه در اندیشه آغاز جنگ دوم با روسیه نبود و در طول جنگ نیز از هیچ هزینه ای برای پیروزی ایران دریغ نکرد خودش در نامه به عباس میرزا می نویسد که نزدیک هشتاد کرور سکه طلا ( یعنی ۴۰ میلیون سکه طلا )  خرج و هزینه جنگ گرده است ، برخلاف روایت های جعلی فتحعلی شاه در صلح با روسیه دنبال شعارهای پوچ نبود ، در فکر آرامش و امنیت ایران بود در نامه خطاب به عباس میرزا می نویسد :

بعد از آن که به فضل الله تعالی ، ممالک آذربایجان تخلیه شد و آن فرزند دوباره استقلال و استقراری در آن جا حاصل کرد ، خدماتی در ازای این همه نعمت ها خواهد نمود از قبیل : استرضای مردم و استعداد لشکر و تحصیل دعای خیر و حسن سلوک  با دولت های همسایه که برخلاف سابق مایه حصول نام نیک دولت باشد و خلاف دستورالعمل اولیای این حضرت نباشد ، یا باز از یک طرف به حرف هر بی مایه ، بنای برهم زنی با هر همسایه خواهد بود و.‌‌‌.... تا عاقبت به جایی رسد که این بار دیدیم و رسید ....

از این نامه مشخص است که جنگ با روسیه برخلاف نظر فتحعلی شاه بوده اما او پشت ارتش ایران را خالی نکرده و از سپاهیان ایران همه جانبه حمایت کرده است ولی واقعیت شکست از روسیه را قبول گرده و حاضر به مصالحه با تن دادن به هزینه های آن بوده و تاکید داشته که امنیت ایران حفظ گردد و بار دیگر جنگی رخ ندهد .
اما فتحعلی شاه تسلیم هم نبود مقاومت هم می کرد ، صلح را برجنگ ترجیح می داد ولی به هر صلحی نیز تن نمی داد در ادامه نامه می نویسد :

به زودی مصالحه را بگذران ، زیاده بر این طول مده ، حکم همان است که کرده ایم و پول همین است که داده ایم ، اگر صلح می جویند حاضر و آماده ایم و اگر جنگ می خواهند تا همه جا ایستاده ایم .

لنا سلم لمن سالم و حرب لمن حربا ، اگر کار به جنگ کشید ، فرزندی شجاع السلطنه با جیوش خراسان و جنود دارالمرز و دارالخلافه حاضرند و محمد تقی میرزا با جمعیت خود در زرند و سپهدار با سپاه عراق در ساوه و شیخعلی میرزا با سپاه خود و دسته جات خمسه و قراگوزلو و شاهسون  در مقدمه ، به حدود زنجان تعیین شده تا ده هزار سوار و سرباز همدان و کرمانشاهان و گروس و کردستان و غیره از سمت گروس مامور است به امداد آن فرزند بیاید،  هر نوع اجتماعی که از آذربایجان مقدور است هم آن فرزند در فکر باشد  و در آن حدود مشغول جدال و جهاد شود .

راز عقب نشینی روسیه از آذربایجان و حفظ آذربایجان برای ایران،  درک و ایستادگی فتحعلی شاه بود او شکست را پذیرفت و هزینه آن را هم متحمل شد ، ضمن این که آمادگی خود برای جنگ را هم به حریف نشان داد و در نتیجه توانست روس ها را وادار به خروج از آذربایجان نماید .‌


https://www.tgoop.com/bahmanighajar
Forwarded from مجید تفرشی/ Majid Tafreshi (Majid Tafreshi)
🔰در راه ترکمانچای (۱۸۱۳-۱۸۲۸)
تعامل ایران با دنیای مدرن و کشاکش با روسیه

🔹سخنران: آقای دکتر مازیار بهروز
استاد دانشگاه سانفرانسیسکو

زمان: جمعه، هشتم دی ماه ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱ به وقت تهران (۱۷:۳۰ به وقت لندن)
‏هاوس «گفتارها»، کلابهاوس

🔗لینک ورود:
https://www.clubhouse.com/invite/L97S8vNpG53Ll8DD562ndY0vd92TZ9zLDw:yOoJYlC1_2tvLWwzoCNvOl3VEilMSqxP4S35GKhCx8c
Forwarded from مجید تفرشی/ Majid Tafreshi (Majid Tafreshi)
http://surl.li/otbrz

‏نخستین گزارش رسانه ای درباره نشست جمعه شب هاوس گفتارها در کلابهاوس، با موضوع: «در راه ترکمانچای: ۱۸۱۳-۱۸۲۸»، با سخنرانی دکتر مازیار بهروز استاد دانشگاه سانفرانسیسکو
‏نگارش: محمدجواد محمدحسینی
‏انتشار گزارش از خبرگزاری خبرآنلاین
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 خواب سرخ برای گپ سبز/ پیامد همدستی روسیه با اعراب علیه جزایر سه گانه

نسخه صوتی

▫️امارات در ماه‌های اخیر تلاش کرده تا بار دیگر ادعاهای خود را درباره جزایر ایرانی تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی پررنگ کند. ابوظبى حتى توانست نظر چين و روسيه را نيز به اين خواسته ادعايى خود جلب كند و آنها خواستار ارجاع اين اختلاف به ديوان بين المللى دادگسترى شده اند.

▫️آيا امارات با همراهى قدرت هاى بزرگ مى تواند ايران را ملزم حل اين اختلاف كند؟ ايران چگونه مى تواند اين موضوع را با ابوظبى حل و فصل كند؟

▫️محمدعلى بهمنى قاجار، پژوهشگر حقوق بين الملل و مرضيه قبادى، مدرس دانشگاه در ميزگردى به بررسى ابعاد حقوقى و سياسى اين موضوع پرداختند. طرفين ضمن تاكيد بر حق حاكميتى ايران بر جزاير گفتند كه به هيچ وجه ايران نبايد اين اختلاف را بپذيرد زيرا اختلافى وجود ندارد.

▫️اين كارشناسان معتقد هستند اگر درخصوص تماميت ارضى كشورها قطعنامه الزام آورى صادر يا به ديوان ارجاع شود ، باب بدى را در روابط و حقوق بين الملل باز مى كند كه ممكن است دامنگير ديگر كشورها هم شود.

#راهبرد

📺 @ecoiran_webtv
پرتره ناصرالدین شاه در کنار دو نفر از بزرگترین شاهزاده های قاجار، علیقی میرزا اعتضادالسلطنه وزیر علوم همان که کتاب فلک السعاده را نوشت و اعتقاد به نجوم و سعد و نحس ایام را که در ایران رسمیت داشت ، لغو کرد و گامی بزرگ در راه مبارزه با خرافات برداشت و سلطان مراد میرزا حسام السلطنه فاتح هرات که بارها افغان ها و ترکمن ها و ازبک ها را شکست داد و هم هرات را فتح کرد و هم حاکم بحرین را مطیع ساخت و در خط مقدم مبارزه با استعمار بریتانیا در ایران بود ‌
@qajariranhistory
نقاشی رسمی شصتمین سالگرد سلطنت ملکه ویکتوریا در لندن (۱۸۹۷ میلادی)، اثر جان چارلتون، با حضور نماینده ایران در عصر قاجار، وجیه الله میرزا دارای القاب سیف الملک، امیرخان سردار و سپهسالار اعظم (سوار بر اسب، مشخص شده با نقطه آبی) - با سپاس از آقای سید مهدی طباطبایی

@qajariranhistory
IMG_20240207_120112_182.jpg
3 MB
نقاشی به صورت فایل و با کیفیت بهتر

@qajariranhistory
2025/07/13 21:23:05
Back to Top
HTML Embed Code: