Telegram Web
تصویر عریضه سردار کهندل خان امیر قندهار به محمد شاه قاجار، کهندل خان و تاکید بر حاکمیت ایران بر قندهار،در بخشی از نامه می نویسد ؛

قربان خاکپای جواهر آسای مبارکت شوم
چون این غلام صداقت فرجام ،دست توسل و اعتصام به حبل المتین شفقات خسروانه و تلطفات بی کرانه حضرت فلک رفعت،اشرف اقدس همایون اعلی روحی فداه رسانیده و به این دولت دوران عدت پیوسته و از جمیع عالم گسسته ایم ، تا جان در تن است از اخلاص کیشی و خیر اندیشی و جانفشانی، تجاوز نخواهیم نمود، به تفضلات الهی وتفقدات حضرت ظل اللهی ، امر و فرمایش و خدماتی که متعلق به این غلام عقیدت فرجام ...گردد...باجمیع خاندان و الوسات افغان که به مدد کاری خالق دو جهان به حیطه تصرف است ،همه را به خدمتگزاری و جان نثاری به مصارف خدمات و فدایی امورات مامور خواهیم نمود ،تصدقت گردم ،بر تمام عالم و عالمیان، ظاهر و آشکار است که این خادم ، خدمات حضرت قدر قدرت ظل الله عالم پناه را بر خود لازم واعطاف خاقانی را نیز هم چنان از جمیع دولتخواهان برخودبیشتراز پیشتر مبذول می دانم ،غلام و جمیع الوسات و ممالک متصرف فیه غلام را ،یکی از غلامان جانفشان و طرفی از ممالک محروسه ایران، تصور فرمایند
دستور العمل میرزا سعید خان انصاری وزیر امورخارجه به میرزا حسین خان وزیر مختار ( مشیرالدوله و سپهسالار بعدی ) ،در ۱۴ صفر ۱۲۷۹ و تاکید بر مضرات همسایگی ایران با یک حکومت واحد افغانی( پشتون) :
کدام تشویش از این بالاتر می تواند باشد که دوست محمد خان با استعداد سابق و لاحق خود و با آن طبیعت افغانی، همسایه بلافصل دولت ایران باشد و نمی توان گفت دولت ایران تشویش نداشته باشد ، دولت انگلیس با آن عظمت وقتی احتیاط نماید ، هرات به دست آدمی مثل امیر دوست محمد بیاید ، چنانکه دولت انگلیس آن جا را کلید هندوستان می داند ، دولت ایران هم کلید خراسان و کرمان می شمارد ، به دلایل کثیره وقوع چنین امر را مضر حالت خویش می داند.
https://www.tgoop.com/qajariranhistory
بازخوانی_چند_سند_از_مکاتبات_عباس_میرزا_نایب‌السّلطنه.pdf
622.4 KB
بازخوانی سه سند از مکاتبات عباس میرزا نایب السلطنه در رابطه با هرات، به کوشش جناب آقای مجید عبدامین
.
| شوق مجموعه‌داری (گنجینه آثار لاکی ایران در عصر قاجار) |

نویسندگان: معصومه فرهاد، مِری مک‌ویلیامز و سایمون رتیگ
ترجمه: علیرضا بهارلو و کیانوش معتقدی

۲۸۸ صفحه | وزیری
گلاسه تمام‌رنگی | جلد گالینگور با کاور
چاپ اول | ۵۰۰۰۰۰ تومان
با تخفیف ویژه: ۴۵۰۰۰۰ تومان
.
این کتاب دربارۀ مجموعه‌آثار لاکیِ اهداییِ بانو عزّت‌ملک سودآور است که از سوی «موزۀ اسمیتسونین» و «موزۀ هاروارد» برای نخستین ‌بار معرفی و منتشر شده است. در عصر قاجار عموم رجال باسواد و اهل قلم بودند و به خط و نوشتار توجه ویژه‌ای می‌کردند. بنابراین اکثر آنان همیشه قلمدان و ابزار کتابت همراه داشتند. این آثار مورد توجه خارجی‌هایی که در ایران اقامت داشتند یا به ایران سفر می‌کردند نیز قرار می‌گرفت که در بازگشت، تعدادی از آنها را به‌عنوان تحفه به کشورهایشان می‌بردند. بنابراین، علاوه‌بر داخل ایران، نمونه‌های ممتازی از این نوع آثار در بازارهای عتیقۀ فرانسه و انگلستان نیز به‌وفور یافت می‌شد. با آغاز قرن بیستم، تعدادی از مجموعه‌داران ایرانی به گردآوری آثار زیرلاکی اهتمام ورزیدند. در همین راستا، شماری از آنان، از جمله عزّت‌ملک سودآور، به خارج از ایران سفر می‌کردند تا نمونه‌های نفیسِ چنین آثاری را از آنجا خریداری و با خود به ایران منتقل کنند.
.
سفارش و خرید از مان:
وب‌سایت:
www.maancentre.com/3681
واتس‌اپ و تلگرام: ۰۹۳۷۳۰۳۴۵۲۴
دایرکت اینستاگرام
.
@kianooshart
@
.
#مان_بخوانیم #خانه_فرهنگ_و_هنر_مان #نشر_مان #قاجار #هنر_قاجار #قلمدان #لاکی #عزت_ملک_سودآور #شوق_مجموعه‌_داری #علیرضا_بهارلو #کیانوش_معتقدی
https://www.tgoop.com/qajariranhistory
Forwarded from مورخان
انگاره قوم فارس در ایران معاصر

با حضور:

🔸دکتر ژاله نایب
🔸هومن زال پور
🔸اردلان کوزه گر
🔸محسن نورمحمد

لینک شرکت در برنامه:
https://twitter.com/i/spaces/1RDGlagbovrJL
منتشر شد :
خاطرات ناصرالدین شاه از سفر و شکار در دوشان تپه
تصحیح و توضیح : فاطمه قاضیها
نشر گویا( خیابان کریمخان زند، روبروی ایرانشهر، تلفن : 88828884
،چاپ نخست تابستان 1402 ، تیراژ 500 نسخه ،523 صفحه ، مصور

@qajariranhistory
ممالک محروسه ایران
منتشر شد : خاطرات ناصرالدین شاه از سفر و شکار در دوشان تپه تصحیح و توضیح : فاطمه قاضیها نشر گویا( خیابان کریمخان زند، روبروی ایرانشهر، تلفن : 88828884 ،چاپ نخست تابستان 1402 ، تیراژ 500 نسخه ،523 صفحه ، مصور @qajariranhistory
خاطرات ناصرالدین شاه از سفر و شکار در دوشان تپه
تصحیح و توضیح : فاطمه قاضیها

حاوی:
مقدمه ،فهرست مطالب، فهرست تصاویر،(متن خاطرات ناصرالدین شاه از سفر و شکار در دوشان تپه )، تصاویر اسناد ، واژه نامه، فهرست عموم اعلام.
ناصرالدين شاه قاجار  در سال 1268 هـ .ق(1231 ش) در حالی که چهار سال از سلطنتش می‌گذشت دستور بنای قصر دوشان تپه را صادر نمود واين عمارت در عرض يک سال بر روی تپه بنا گرديد. بعدها يک رشته قنات برای تأمين آب دوشان تپه ايجاد و درياچة بزرگی در آنجا ساخته شد، خيابانی مستقيم دروازۀ  شهر را به باغ و عمارات دوشان تپه متصل می¬ساخت. قصر دوشان تپه مجموعه‌ای از بناهای گوناگون از قبيل بيرونی، اندرونی، کلاه فرنگی و غیره بود .عمارت مخصوص شاه در بلند ترین نقطه دوشان تپه واقع بود،که از آنجا تهران و اطراف آن هویدا بود. راه اصلی دوشان تپه از دروازه دولاب آغاز می شد و مستقيم به سمت شرق می‌رفت و اين راهی بود که مورد استفادة شاه و اطرافيان او و عامة مردم قرار می‌گرفت. خیابانهای راست و موزون مزین  به گلهای گوناگون ، نهرها و کوزه گلها و حوضهای فواره دار و سردرهای عالی داشت. در دو سوی این خيابانها درختهای ارغوان، گل سرخ، ياس زرد، ياس شيروانی و طاوسی به ترتيب کاشته شده بود و در فصل بهار که اسب دوانی هم انجام می¬شد ، بر زیبایی آن می افزود.همچنین در آنجا استخر و دریاچه  وسیعی حفر کرده بودند که با قایق روی آن تفریح می کردند.
بعدها در گذر  زمان بناهایی که ناصرالدین شاه با عشق و علاقه در دوشان تپه احداث کرده بود  به تدریج رنگ باخته و  تغییر کاربری داد ، چنانچه در عهد رضا شاه  بنا به تقاضای وزارت جنگ چون آنجا دیگر متروکه و مخروبه بود و به دلایل بهداشتی ، استخر دوشان تپه خشکانیده  ودرختهایش قطع شدند. و امروزه اثری از آن نیست.
کتاب حاضر که حاوی خاطرات ناصرالدین شاه به دوشان تپه ، به تناوب و در سالهای 1299 -1307 ه.ق می باشد،حاوی مطالبی از قیبل گشت و گذار و شکار در دوشان تپه ، مسائل مربوط  به همراهان، زنهای همراه ، پاسخگویی  نامه های رسیده از ولایات و در خلال ان امور مملکتی می باشد.

@qajariranhistory
Forwarded from بهمنی قاجار
دیدگاه ناصرالدین شاه درباره ارجاع مساله حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه ابوموسی و تنب بزرگ و کوچک به داوری و حکمیت

اگر من با ارجاع مساله به کمیسیون موافقت کنم ، به معنای آن است که اشتباه می کنم ، در حالی که من این جزایر را به همان اندازه که قشم را متعلق به ایران می دانم ، مال ایران می دانم ، به علاوه چه دلیلی بهتر از نقشه هایی که شما اخیرا برای من فرستاده اید ؟ در این نقشه ، جزایر به رنگ ایران است .
من نمی توانم حتی از یک وجب خاک ایران ، صرفنظر کنم .
https://www.tgoop.com/bahmanighajar
سندی از  دوره مظفرالدین شاه (بیش از شصت سال پیش از تشکیل کشور امارات) در باب حاکمیت تاریخی ایران بر جزایر خلیج فارس و فتنه انگیزی های انگلیس

فرستنده: مظفرالدین شاه
گیرنده: صدر اعظم
تاریخ: ۱۳۲۳ قمری=۱۲۸۴ خورشیدی

"جناب اشرف صدراعظم!

به وزیر خارجه ابلاغ نمایند که به سفارت انگلیس بگوید، پارسال در این باب مذاکرات شد. دولت انگلیس از ما خواهش کرد که بیرق خودمان را از این دو جزیره برداریم تا رسیدگی و گفتگو شود در صورتی که ما خودمان می‌دانیم که این دو جزیره، ملک مسلمه دولت ایران است در این صورت چطور دولت انگلیس در عالم دوستی راضی می‌شود که ما  ملک مطلق خودمان را به شیخ واگذار کنیم و او بیرق در آنجا بیفرازد. شما باز هم گفتگو کنید و ما به هیچ وجه از حق خود نخواهیم گذشت."


با سپاس از دکتر مجید علیپور

گزیده اسناد خلیج فارس
(1372). ج1. تهران: دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی، چاپ دوم.  ص278)

@movarekhan
@qajariranhistory
انتشارات بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار منتشر کرد:

مکاتبات آقا ابراهیم امین‌السلطان
با ناصرالدّین‌شاه قاجار: مجموعۀ عرایض، فرمان‌ها، دستورالعمل‌ها و تلگراف‌ها (۱۲۸۷-۱۲۹۶ق)


این کتاب مجموعه‌ای است از فرمان‌ها، دستخط‌ها و دستورالعمل‌های ناصرالدین‌شاه و نیز اسنادی مشتمل بر عرایض، گزارش‌ها، تلگراف‌ها و... که اعضای خانوادۀ سلطنتی، وزرا، صاحب‌منصبان لشکری و کشوری به جهات مختلف به ناصرالدّین‌شاه نوشته‌اند و او در حاشیه یا پشت این اسناد دستورهای لازم جهت رسیدگی به آنها را صادر کرده است.
مخاطب فرمان‌ها و دستورالعمل‌های شاه غالباً امین‌السلطان است و در سایر اسناد نیز ناصرالدین‌شاه در بیشتر موارد طی دستخطی رسیدگی به امور را به او واگذار کرده است.

[مکاتبات آقا ابراهیم امین‌السلطان
با ناصرالدّین‌شاه قاجار: مجموعۀ عرایض، فرمان‌ها، دستورالعمل‌ها و تلگراف‌ها (۱۲۸۷-۱۲۹۶ق)
، به کوشش مجید عبدامین و بهمن بیانی، تهران: انتشارات دکتر محمود افشار، ۱۴۰۲]

علاقه‌مندان می‌توانند از سی و یکم تیر تا یازدهم مرداد، این کتاب را با ۳۰٪ تخفیف از دفتر مرکزی بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار تهیه کنند.

برای سفارش‌های بیش از سیصد هزار تومان ارسال رایگان است.

قیمت با تخفیف: ۲۳۱۰۰۰ تومان
تلفن مرکز پخش و فروش: ۲۲۷۱۷۱۱۴-۲۲۷۱۶۸۳۲

بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار؛ تعمیم زبان فارسی، تحکیم وحدت ملّی و تمامیت ارضی

@AfsharFoundation
@qajariranhistory
آخرین عاشورای عصر قاجاریه
10 محرم 1344 (10 مرداد 1304)

گزارش عین السلطنه سالور از آخرین عاشورای عصر قاجار
روضه کاخ گلستان
جمعیت کسبه بازاری ، علما ، طلاب ، رجال ، محترمین ، شاهزادگان همه می آیند . به حدی که آن فضای به آن بزرگی تنگ می شود و اطراف باغچه و حوض ها می نشیند. به شاه و ولیعهد که دعا می کنند، آمین را به قدری بلند می گویند که تا خارج ارگ و خیابان ناصریه صدای آن ها می رود.روضه دربار جلوه کرده، روزی ده و دوازده هزار آدم می رفت، منتهی نو و کهنه می شدند و آن چه ثابت بود قرب شش و هفت هزار نفر می شد . والاحضرت (محمدحسن میرزا ولیعهد) هم که بدون تکبر و قید جلوس می کرد ، بیشتر مورد توجه واقع شده بود. دیروز یک روضه خوانی جرات کرد و گفت خدایا به این عزا به این منبر ، شاه را به ما برسان. تمام مردم آمین گفتند . همه کار را به زور می شود پیش برد ، اما قلب مردم را به زور نمی شود تصاحب کرد. این همه تظاهرات و عوام فریبی و پروپاگاندا و مخارج که سردار سپه می کند باز قلب ها جای دیگر است. .....
به جهت آن که در روضه دربار خیلی احساسات شاه طلبی بروز داده شد ، خلق مبارک حضرت اشرف (سردار سپه ) به درجه ای تنگ است که فحش ، ناسزا مثل باران در محضر شریف می بارد.
@qajariranhistory
عزاداری محرم در واپسین سال‌های سلطنت قاجار، در عمارت چهل ستون اصفهان - با سپاس از آقای علی ملیحی


@qajariranhistory
زادروز استاد جمشيد کیان‌فر مورخ و محقق و قاجار پژوه خجسته باد

استاد کیان‌فر تا آن جا با تاريخ قاجاريه مانوس هستند که خودشان را فرزند معنوی شاه شهید ناصرالدین شاه می دانند.

کتابشناسی
استاد جمشید کیان‌فر


📚 تألیف

📗كشف تلبيس يا نيرنگ و دورويى انگليس در ايران

📗مزدك‌نامه (سالنامه بزرگداشت مهندس مزدك كيانفر)؛
مجموعه مقالات در زمينه ايران‌شناسى؛
تا كنون هفت مجلد


📚 تصحیح

📔سفارت‌نامه خوارزم
(رضاقلى‌خان هدايت)

📔 ناسخ التواريخ
(محمدتقی لسان‌الملك سپهر)
زندگانى پيامبر(ص)
زندگانى امام على(ع)؛ هفت مجلد
زندگانى حضرت فاطمه زهرا(س)
زندگانى امام حسن(ع)؛ هفت مجلد
زندگانى امام حسين(ع)؛ هفت مجلد
خلفا و صحابه؛ چهار جلد
تاريخ قاجاريه

📔 ناسخ التواريخ
(عباس‌قلی لسان‌الملك سپهر)
زندگانى حضرت زينب(س)
(طراز المذهب)

📔 اكسير التواريخ (تاريخ قاجاريه از آغاز تا سال ۱۲۵۹ق)
(على‌قلى‌ميرزا اعتضاد السلطنه)

📔 روزنامه دولت عليه ايران

📔 روزنامه ايران سلطانى و ايران

تاريخ اجتماعى ايران در عهد قاجاريه، نويسنده چارلز جيمز ويلس، مترجم سيد عبدالله، به كوشش جمشيد كيانفر؛
تصحيح هجونامه ناپلئون، اثر مارتن ويل، ترجمه منوچهرميرزا عمادالدوله؛
تاريخ امپراطورى عثمانى، هامر پورگشتال، يوزف فون، ترجمه ميرزا زكى على‌آبادى، با اهتمام جمشيد كيان‌فر؛

📔 تاريخ بختيارى:
خلاصة الاعصار فى تاريخ البختيار
(على‌قلى‌خان سردار اسعد و عبدالحسين لسان‌السلطنه سپهر)

📔 تاريخ روضة الصفا
فى سيرة الانبياء و الملوك و الخلفا
(محمد بن خاوند شاه بن محمود،
مشهور به ميرخواند)
همراه با تحشیه

📔 حبيب السيَر
تاريخ عمومى جهان اسلام
(خواندمير)

📔 تاريخ پطر كبير
(ولتر)

📔 تاريخ شارل دوازدهم
(ولتر)

📔 تاريخ پسنديده
( روح‌الله منشى)
تحريرى از ظفرنامه شرف‌الدين على يزدى


📚 گردآوری

📓تاريخ لویی چهاردهم
(ماری آروئه دو فرانسوا)
ترجمه على‌قلى كاشانى


📓سفرنامه تركستان (ماوراءالنهر)
(پتر ايوانوپاشينو)
ترجمه مادروس داودخانف

📓گنج دانش:
جغرافياى تاريخى شهرهاى ايران
(محمدتقى بن محمدهادى حكيم)
با مقدمه دكتر عبدالحسين نوایی

📓مرآة الحرمين يا سفرنامه مكه
(ايوب صبرى پاشا)
ترجمه عبدالرسول منشی


📚 ویراستاری

📙 رده‌بندى دهدهى ديویی:
گسترش رده جغرافياى ايران
(فرشته كاشفى)

📙 دانشنامه كتابدارى و اطلاع‌رسانى؛


با سپاس از کانال وزین و علمی تلگرامی گهواره تمدن ایران

بابت نشر این مجموعه از آثار استاد کیان‌فر

https://www.tgoop.com/qajariranhistory
مظفرالدین‌شاه


به بهانه سالروز صدور فرمان مشروطیت

محمدعلی بهمنی قاجار


چهاردهم مرداد یادآور صدور فرمان مشروطیت به وسیله مظفرالدین‌شاه قاجار است، پادشاهی که از سنت هزاران ساله استبدادی صرفنظر کرد و حکومت و قدرت سیاسی را که به طور مطلق در اختیار و انحصار و در قبضه اقتدار خود داشت ، به طور مسالمت آمیز به ملت تسلیم کرد ، ایرانیان را از رعیت به شهروند و از تحت الحمایه شاه به صاحبخانه و حاکم تبدیل کرد ، مظفرالدین‌شاه سلیم النفس ، مهربان و نیک خو بود ، عاشق ایران و ملت ایران بود ، آرزوی ترقی ایران را داشت و مروج مدرسه سازی و علم و فرهنگ بود ، با تمام ضعفی که ایران دوره او داشت ، همین پادشاه توانست تمامیت ارضی ایران را حفظ نماید، بلکه حتی بخش هایی از دست رفته از ایران را مسترد نمود ، او با میهن پرستی و جدیت موفق شد که شهرستان میرجاوه را از انگلیس ها و بلوچستان انگلیس باز پس بگیرد و در برابر طرح مرزی کلنل خلمنسکی پیشنهادی روسیه تزاری که به معنای تجزیه بخش های گسترده ای از مغان بود ، ایستادگی کرد، مظفرالدین شاه شاید ضعیف بود و خلق و خوی استبدادی اسلاف خود را نداشت اما مهربان ترین فرمانروای تاریخ ایران است که تاج استبدادی را به ملت تسلیم کرد و نام عدل مظفر خود را برای همیشه جاوید ساخت ، عدل مظفری که حتی اگر به کین سردار سپه و یا تندباد حوادث پس از انقلاب ۵۷ از سر در مجلس شورای ملی پایین آمده باشد اما در حافظه تاریخی ملت ایران برای همیشه حک شده و ماندگار باقی مانده است .
@qajariranhistory
Forwarded from بهمنی قاجار
یک پرسش مشفقانه

از دوستانی که اگرچه گاه غیر منصفانه قلم می زنند اما در کل آنان را شریف و منصف و جوینده حق می دانم با کمال ادب و احترام یک پرسش مشفقانه و صمیمانه دارم ، اگر به قضاوت من درباره تسلیم مسالمت آمیز قدرت از مظفرالدین‌شاه به ملت ، انتقاد دارید لطف بفرمایید و بگویید تا پیش از صدور فرمان مشروطیت، چند نفر در جریان جنبش مشروطیت کشته و چند نفر زخمی و زندانی شدند ؟ و آیا این آمار با اهمیت تحولی که رخ داد و فرمان صادره قابل سنجش است و اگر نیست آن را جز تسلیم مسالمت آمیز قدرت چه می توان نامید ؟
https://www.tgoop.com/bahmanighajar
برداشتن «عدل مظفر» از سردر مجلس شورای ملی و تصمیم در مورد نصب مجدد آن، مندرج در روزنامه اطلاعات ۱۹ آبان ۱۳۲۰ - با سپاس از دکتر سعید میرسعیدی

@qajariranhistory
مراسم رونمایی از کتاب «حکایت‌های کوچک: خاطرات پراکنده از دوره‌ی قاجار»، به قلم شاهزاده حسینقلی میرزا عمادالسلطنه و به تصحیح بهمن بیانی و مجید عبدامین

@qajariranhistory
کتابسرای راوی با همکاری بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار برگزار می‌کند:

شبِ صاحبقران (ناصرالدین شاه قاجار)

بررسی آثار مکتوب و منتشرشده از ناصرالدین‌شاه

با حضور:
سید محمد بهشتی
بهرام پروین گنابادی
محمدرضا طهماسب‌پور
سیامک دل‌زنده
مجید عبد امین

دبیر نشست:
کیانوش معتقدی

زمان: جمعه ۲۱ مهرماه، ساعت ۱۶

مکان: کتابسرای راوی
خیابان ولی‌عصر، قبل از سه‌راه زعفرانیه، جنب مؤسسۀ دهخدا


@qajariranhistory
2025/07/13 13:06:43
Back to Top
HTML Embed Code: